מחזור 3 בליגת העל: 1:3 להפועל ת"א בוסרמיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/9/09.

1. אלי מתחן Member

ב"ש נראית כמו בית"ר של לפני 5 שנים. עזורי היה עושה בשכל אם לא היה מביא את אסולין ורביבו, שחקנים שכונתיים. אין לה סיכוי מול הפועל ת"א של גוטמן.

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני חושב שטשיירה החלש מביניהם,פשוט היה לו את המשחק הטוב ב3-0 על זלצבורג שכנראה השכיח את זה שהוא לא כזה עילוי עד עכשיו.

בקשר לבאר שבע,הם התחילו ממש טוב,ממש חבל שהם המשיכו רע וסיימו על הפנים,הדקות הראשונות של המשחק הבטיחו הרבה.

3. Raulito Madridista

הקבוצה הזאת חייבת לעשות לך התקפי לב, אבל עכשיו באמת שאין לי הרבה טענות - סוף סוף ניצחון ראשון!; המשחק הכי טוב שלנו בליגה ללא ספק. עוד הרבה לפני הגול של ידין(השער היה פרס על משחק פנטסטי שלו) היינו שווים עוד שער - ורמוט פיספס מצב מעולה מול השוער, שכטר, נאתכו וקנדה איימו ועוד. ניצלנו את נקודות התורפה של באר-שבע בצורה מצויינת ואני מבסוט. חבל שאף אחד מהשערים שכבשנו העונה לא נכבש על ידי חלוצים(פרט ליבואה ושכטר, אני באמת חושב שכולם היו טובים), אבל אני מאמין שזה יגיע, ועדיף שבמחזור הבא נגד מכבי חיפה. דגלאס דה סילבה היה היום רמה מעל כולם ללא ספק, ובמידה והיה מבקיע, הוא היה רושם לעצמו יום מושלם. הייתי מרוצה גם מבן-דיין שפרט לבישול גם הרים בידיוק אותו דבר, אבל ווצ'יצ'ביץ' לא הצליח לשחזר את השער ולא נורא. נאתכו הראה יותר אומץ כשאיים מרחוק ומסר לעומק, קנדה היה טוב בהשוואה למשחקים הקודמים ורק שימשיכו ככה. הכניסה של זנדברג הייתה מבריקה, זה פשוט בלתי-נתפס שהוא כבש אחרי עשר שניות. תנועה פנטסטית שלו לעומק, הרי מיכאל שחקן חכם, וורמוט עם מסירה עומק נהדרת. כמה חבל שזנדברג סיים את המשחק פצוע וכנראה הוא גם לא ישחק נגד סלטיק. אני מקווה שיחזור מהר. אנחנו מוכנים לסקוטים. יאללה הפועל.

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/6/Black354X281/140286.Xxx
    איזו בומבה, ווצ'יצ'ביץ!

כמה מילים על הפועל באר-שבע - יותר מידי רווחים בין ההגנה לקישור האחורי(בשלב מסויים זו כבר הייתה רשלנות), חוסר תיאום בין הבלמים והכנה טקטית לקויה של גיא עזורי. לא ראיתי את מליקסון בכלל בחצי השני, הוא בקושי נגע בכדור וגם דוד רביבו איכזב. אסולין היחיד שהיה ברמתו הרגילה - היווה מיטרד גדול על ההגנה, ניצל טעות כדי לכבוש וגם העביר הרמה נהדרת שהייתה יכולה להסתיים בבישול.

נערך לאחרונה ב: ‏14/9/09
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

התוצאה משקרת, התוצאה שהיתה צריכה להיות זה 5 או 6:1 עם כל הכבוד לב"ש, משחק טוב שלהם עד לגול בדקה 15, מאז הם לא עשו דבר וחצי דבר. משחק הגנה רע מאוד של ב"ש, קבוצה מאוד חלשה. הפועל ת"א מצד שני שיחקה מצוין אם זה בהגנה ואם זה בהתקפה ופרט ל-15 הדקות הראשונות נראתה מצוין.

ב"ש מבוססת על כדורים ארוכם ואם לא אז על הגבהות סתמיות שלא נותנות כלום כי יש לה בשפיץ צמד גמדים לעומת שחקני הפועל שהם גבוהים כולם.

באמת שאם לא קאלה זה נגמר ב-5 ומעלה, איזה משחק הגנה מחפיר, ורגל ומוריירה שני שחקנים שמתאימים לליגת הלאומית גג. עכשיו אני מבין למה מוריירה שיחק הרבה שנים בליגה השניה בברזיל וגם בליגה הסינית ולמה וורגל שיחק בקפריסין אצל קלינגר ולא בצמרת הליגה הצ'כית או ליגה יותר טובה, אלונה על מה זרקת את הכסף אלונה?

החטאה גדולה של קדוסי אחרי שנכנס אבל פרט להחטאה שלו ולהחטאה של אסולין אחרי דקה הפועל ב"ש לא בעטה לשער ולא עשתה כלום, ככה הם רוצים להיות בפלייאוף העליון? אם כן אז כדאי מאוד שהם יתעוררו כי ביכולת הזאת הם יראו מקסימום מקום 7.

מליקסון מתבזבז כל כך הרבה עם הכדור לא יודע מה הוא עושה בכלל, תמסור את הכדור פעם אחת כמו שצריך. הוא ורביבו כל הזמן מרימים כדורים דרך צד ימין, יש לב"ש צד שמאל בכלל? מי משחק שם? כי היום לא ראינו אותו. איפה בעיטות מרחוק? בסך הכל עומד בשער ניל אברבנל, לא שמייכל. האמצע סגור אז למה להרים כל הזמן כדורים אבודים? תבעטו מרחוק ושאסולין וקדוסי ירוצו על בריבאונדים...

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממשיך להתרשם מהפועל ת"א, ראיתם איזה עומק יש לקבוצה הזאת? אני לא רוצה לחזור לויכוח שיש לי עם אדם, אבל הפועל ת"א וגם מכבי חיפה הן כרגע הקבוצות עם רב האיכות בארץ. בית"ר ומכבי ת"א בהחלט יכולות לזכות באליפות, אבל ברגע שאתה משאיר את זנדברג על הספסל, אח"כ מחליף אותו בגרוזיני ששמו אני לא אצליח לאיית וגם עוד נהנה משחקן שנקרא שי אבוטבול (הוא עדיין פצוע?), הפועל ת"א לדעתי המועמדת מספר אחת באליפות.

למרות הזוית הנוראית של המצלמה אני חושב שהפועל באר שבע נחוצה לליגה. האיצטדיון לא היה מלא, אבל בסה"כ ראינו די הרבה קהל. אני גם מאד אוהב את העניין שלבאר שבע יש אישה בראש הפירמידה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שלמכבי חיפה יש כזה עומק גדול כמו שאתה מתאר אותו, בטח לא כמו שיש להפועל ת"א, למרות שהם הביאו את שטרכמן, עותמאן ודטורה הזה, בתאכלס חוץ מארבייטמן לא ראיתי מישהו אחד שנכנס ושינה את המשחק של חיפה...כל עוד אני לא יראה משהו מהרכשים האלה העומק של חיפה בספסל יתבטא רק בתפיסת מקום ליד אלון חרזי. אני עדיין מחפש משחק אחד טוב באמת של רפאלוב ואני הולך שנתיים-שלוש אחורה ולא מוצא. אז מי בדיוק נותן את העומק? רוסו? פראליה? זנדברג? עומרי אפק? הם כבר מזמן לא שם. אני בכלל בספק עד כמה הרכשים האלה של חיפה יכולים לשדרג אותם מול קבוצות האין כדורגל האלה? עדיף לתת לשחקני נוער לשחק, אין לי ספק שהם ישתדלו ויעשו בדיוק אותו הדבר כמו הרכשים אם לא יותר.

מנטטשווילי הגרוזיני של הפועל, בסך הכל לא היתה לו כזו הרבה עבודה, ובסך הכל אני לא מבין מה אתה רוצה בנוגע לעומק של הפועל, אחרי הכל ווצ'יצ'ביץ' נמצא על המשבצת של מיכאל זנדברג, את יש להם סגל מצויין, הרבה יותר טוב משל בית"ר ירושלים או מכבי ת"א.

בנוגע לויכוח שלך עם אדם, אני לא חושב שלבית"ר יש עומק בכלל, פרט להתקפה שיש להם את טוטו טמוז ועזריאל, מי יש להם בהגנה, בן יוסף שלא שיחק שנתיים וחצי? איזה מגנים יש להם במקום ריקן שהוא לא כזה מגן ובמקום הרוסי הזה שהיה בנבחרת ושכחתי את שמו? עם כל הכבוד עידן טל לא יכול להחזיק את הקישור האחורי לבד וקובי מויאל ודה לה האסה שלא ראינו ממנו אפילו דקת משחק אחת הם לא בדיוק פראליה וז'וטאוטאס, ובכלל המשחק של בית"ר מול קבוצה שמשחקת כדורגל לא כזה שוטף כמו שמנסים לעשות אותו.

מכבי ת"א אין לי עומק בכלל אלא אם אתה מתכוון לילדים, מבחינת התקפה יש רק את מאיוקה, מבחינת קישור יש את קומאץ' ואילייב אבל כל עוד לא ראיתי אותם נותנים משחק אחד שלם אני לא יודע להגיד לך מה כוחם, מה שבטוח שבחון הוא לא עומק בספסל, לפחות בהגנה יש בלם השאלה שוב אם הוא וג של טומאסיץ' או סוג של ג'ו ביזרה, הלוואי כמו ביזרה.

מאז מכבי חיפה של העונות הגדולות ובית"ר ירושלים של השנה הראשונה עם גאידמק אין קבוצה עם עומק רציני, גם הפועל נכון יש לה שחקנים טובים אבל לאלה עם כל הכבוד לא נחשב לעומק וגם מנטשווילי לא, הם לא שינו שום דבר במשחק של הפועל, ואם ב"ש היתה משחקת טיפה כדורגל סביר להניח שלאלא לא היה נוגע יותר מפעמיים בכדור ומנטשווילי היה עובד קשה, ולפי מה שאני ראיתי ממנו בכמה משחקים הוא לא כזה מציאה.

7. riquelme1 Member

שחקן ברמה גבוהה מאוד הסרבי הזה, רכש נפלא של הפועל.

אני מאוד, מאוד אופטימי לגבי שתי הנציגות שלנו באירופה השבוע, עומר מה אתה אומר כמה באיירן נותנים לחיפה?

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל בארשבעי שהגיע לאיצטדיון הזה והאמין בניצחון חי באשליה מטורפת, נכון שצריך להאמין לכל משחק שבאים אבל הפועל ת"א הראתה שהיא לפחות ב3 דרגות מעלינות.
    רבע שעה בלבד של כדורגל טוב שלנו ומאז מה שעושה כל מאמן ישראלי החזרה אחרונית ואז תוך 2 דקות הגול השיוויןן.

בחילוף של זנדברג השחקנים לא הבינו לאן נעלם השחקן הטוב במגרש וחתיכת שחקן ווצ'יצ'יץ וזנדברג נכנס לאמצע ועשה גול , ומפה בכלל נעלמנו כאילו לא היינו.
    שוב החילופים המאוחרים של עזורי שפשוט לא עוזרים לקבוצה שכבר הייתה עייפה.

הפועל ת"א זה לא הליגה שלנו , אנחנו צריכים לבנות על מקומות 5-6 .

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בשורה התחתונה אין ספק שאנחנו צריכים להגיד תודה שלא נגמר 6-2 להפועל ת"א.
    ואני לא יודע מה רוצים מאסולין, בטלוויזיה לא רואים הכל, אבל אסולין זה השחקן שאני הכי מרוצה ממנו, היום ובכלל, הוא הכי רץ, הכי רוצה, לוקח ללב, מתעצבן, הלוואי הלוואי שימשיך ככה וימשיך לתת את הגולים שלו, ללא ספק איש המשחק שלי היום בבאר שבע.
    איפה הוא ואיפה קדוסי... דקה אחרי שקדוסי נכנס אסולין סידר לו מצב שלח 200 אחוז גול... רק תשלח רגל... אבל קדוסי לא סקורר לרמות האלה, הוא צריך לעזוב לקרית שמונה ולסיים עוד עונה כמלך שערי הליגה הלאומית, שם מקומו, איפה הוא ואיפה אסולין... עם הקאדר הנוכחי אין מנוס מלעלות ב- 4-5-1, אין לנו שום אופציה אחרת. חלוץ נורמלי אחר היה עושה 2-2 ומשם אלוהים יודע לאיפה היה הולך המשחק.

פתחנו טוב, לא יודע איך הגענו לדקה השביעית לא ביתרון של 2-0, חטפנו את השיוויון מהר מדי (הזר החדש של הפועל ת"א פנטסטי) ומשם זאת רק הייתה הפועל ת"א.
    וזאת למרות שצמד הבלמים שלנו נתנו משחק טוב, הברזילאי צריך עוד זמן אבל הראה שיש לו את זה, ופרגל היה כרגיל יוצא מן הכלל, הבדלי האיכויות עשו את ההבדל ובגדול.
    אין ספק שגיא עזורי צריך לקחת את האשמה עליו, עם תקציב כמו שקיבל היה חייב לעשות יותר ולבנות קבוצה טובה יותר, מקומנו באיזור 6-10 ואין לי ספק שהיינו צריכים לכוון גבוה יותר, הבנייה של הקבוצה הייתה מאוד לקוייה והאחריות היא של עזורי, שקיבל תנאים אופטימליים והביא שחקנים לא מספיק טובים.

היו בסביבות 10,000, אווירה סבירה, המגרש הזה הוא מיני רמת גן, קשה מאוד לחוות ממנו את האווירה.

10. Igi Member

עומר לגבי גולאסה רק דבר אחד, חלק מגדולתו של שחקן זה לדעת לחכות, להתמקם ולנצל את הטעויות של היריב. נכון שהיו לו 2 'פוקסים' בליגת האלופות, אבל עד כה הוא מהשחקנים היותר מרשמים של מכבי חיפה ונתן תצוגה אדירה באוסטריה.

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כששרתם "אלון יפת בן זונה" ו"ביזיון, ביזיון" אז שמעו אתכם טוב מאוד, אבל אלו היו הפעמים היחידות כמעט ששמעו אתכם ורוב המשחק שמעו את הקהל שלנו. בית"ר 2 כבר אמרנו?

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני בהתחלה לא שמעתי את הקהל של הפועל ת"א בכלל.... הפעמים היחידות ששמעתי היו שאנחנו היינו בשקט, זה קרה די הרבה לקראת הסוף.

ואין ספק שהקהל שלנו חייב להפסיק עם ההרגלים המגונים, לקלל את אלי גוטמן כבר נהיה פאתטי, גם לקלל שופט זה כל כך מיותר, אבל בהתחשב במקרה הספציפי הזה זה די מובן לי.
    הקהל של הפועל ת"א נהדר, לא מתעסק בשטויות, חוץ מלקלל ולנהום לעבר ליאור אסולין די התרכזו בעידוד ולא ניסו להתגרות בקהל שלנו, יפה.

13. Jose Mourinho Member

שתי החמצות מול שער ריק(אסולין וקדוסי) ועוד שני פיספוסים מול השוער(אסולין ומליקסון) זה לא לעשות כלום? ככה לפחות המצבים האלה נראו מהמקום שלי בשער 2.

ברור שהפועל ת"א יותר טובה, אבל מאמן הכושר גיא עזורי עזר לה להיות עוד יותר עדיפה על ב"ש. ארז מסיקה מגן שמאלי נחמד אבל לתת לו להוביל את ההתקפות מצד שמאל של הקישור זה טמטום. לפתוח עם חלוץ אחד זו פחדנות ולמרות היותם גמדים, אסולין וקדוסי יחד יכולים לעשות כאבי ראש לכל להגנה בליגת הישראלית שהכדור זז על הרצפה.

מליקסון עם קבלת החלטות רעה מאוד, חסר רגל שמאל לחלוטין וזו בעיה גדולה לשחקן שמתופקד בשלבים רבים של המשחק בצד שמאל.

שני הבלמים לא מרשימים כלל וכלל, אני לא מבין למה לא הייתה התעקשות על הבאת תומר בן יוסף. בטוח עדיף על בלם צ'כי בן 32. שמעון הרוש נראה כמי שלא מסוגל לעמוד בלחץ.

דווקא קאלה היה המצטיין היום בשורותינו, ואני אתנחם בזה שראיתי מקרוב את השער המדהים של ווצ'יצ'ביץ'.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/9/09
  14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

כי זה היה כל יושבי האיצטדיון שרו ככה בגלל זה שמעו , וגם ברבע שעה הראשונה כל הקהל היה פנטסטי כמו הקבוצה עד הגול של צורצביץ הזה (שחקן ענק , מה הוא עושה בליגה הזו אני לא יודע) .

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שזה היה בגלל זה, אבל זה די מעליב שהקהל שלכם, שכל כך מציג את עצמו כאחד מהטובים בארץ אם לא הכי טוב, מוכיח ככה שזה רק דיבורים ופרט לשירים שבכלל לא מעודדים את הקבוצה לא שומעים אותם כמעט במשך 90 דקות.