ותאכלס, גם מתחילת העונה שעברה ואמרתי את זה כאן הרבה פעמים. לא מובן לי איך הוא משחק בנבחרת ישראל ובטח שלא מובן לי איך ישנם אנשים שעוד חשבו עליו כשחקן המצטיין של מכבי חיפה. יכול מאוד להיות שהוא לפני הפריצה, אבל אם זה פחות או יותר המוצר המוגמר, אז הוא נחמד לכדורגל כאן ולא יותר מזה.
אין שום משמעות לכך שהחוד של הפועל הוא "לא משהו" עד עכשיו, את הכישרון אי אפשר לבטל, גם אם לא כל כך הלך במשחקי הליגה עד כה זה לא אומר שזה לא יכול להתפוצץ בכל רגע, יש להם התקפה מסוכנת בטירוף, אם ההגנה שלנו תיראה כמו שהיא נראיתה עד עכשיו אנחנו נחטוף היום בראש.
קינן של לפני שנתיים עם ההופעות המדהימות שהביאו את גיא לוי לאליפות אירופה ואת רוני לוי לשמינית גמר גביע אופ"א בסה"כ עשה רושם של בלם עם הבטחה לגדולות, אבל משום מה מאז הוא די דורך במקום. בסה"כ בליגה שלנו הוא עדיין מהטובים שיש, אבל ביכולת הנוכחית זה לא יספיק למשהו מעבר.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3.Xxxמכבי תל אביב - בני יהודהhttp://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/11.Xxx יום שני, 20:00 אצטדיון בלומפילד בתום שני המחזורים הראשונים עמדו מכבי ת"א ובני יהודה, יחד עם מכבי חיפה, בראשות הליגה עם מאזן מושלם של שני ניצחונות. בעוד מכבי חיפה עשתה את העבודה כבר בשבת, לפחות אחת מבין התל אביביות לא תגיע ל-9 נקודות בתום שלושה מחזורים. שני המועדונים פתחו את העונה בצורה חיובית, ועכשיו נותר לראות איך הן יחזרו מפגרת הנבחרת הקצרה. בקרית שלום לא שמחו משבוע הפגרה הכפוי. לא רק שבמכבי היו מעדיפים להמשיך את המומנטום החיובי, גם נמנע מהקבוצה להתאמן בצורה סבירה ללא שמונה שחקני נבחרות שנעדרו במהלך השבוע, בהם גם שחקני הרכש שלא זכו להתאמן עם חבריהם החדשים לקבוצה. על כל מקרה, נמני לא צפוי לשתף בהרכב את קומאץ', אילייב וראדלס, כשהאחרון ככל הנראה גם לא יכלל בסגל. נראה כי תמיר כחלון ויובל שפונגין החלימו שניהם, והם בתמונת ההרכב. מלרשות נמני יעמוד סגל מלא לאחר תקופה ארוכה בה סבלה הקבוצה מחוסרים כאלה ואחרים, ואת הגודש בקישור הקדמי של הצהובים ירגיש ככל הנראה דור מלול שעשוי לראות את המשחק מהיציע. הרכב משוער: לירן שטראובר, יובל שפונגין, רוני גפני, איגור טומאסיץ', ליאור ז'אן, שרן ייני, גיז'רמו ישראלביץ', תמיר כחלון, יוסי שבחון, יובל אבידור, איליה יבוריאן http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg888397.Xxx פתח את העונה מצויין ותפס מקום בנבחרת ארמניה. יבוריאן ימשיך להיות הגו-טו-גאי בהתקפה של הצהובים לעומת הצהובים, בבני יהודה ככל הנראה לא היו עצובים במיוחד מהפגרה. אמנם כמה משחקניהם כן לקחו חלק במשחקים הבינלאומיים השבוע, אך לרוב הסגל מדובר היה בשבוע מנוחה חשוב מאד בעונה שנפתחה לפני יותר מחודשיים, בתחילת יולי. יהיה מעניין לראות איך תגיע בני יהודה למשחק אחרי שאירופה כבר הרחק מאחוריהם, לרשות לוזון עומד סגל מלא ומדובר למעשה במבחן ליגה אמיתי ראשון. אלירן עטר, שפספס הופעת בכורה בנבחרת עקב פציעה, מתאמן כרגיל ויהיה כשיר למשחק. בעקבות בעיות משמעת מצד הקפטן, אסי בלדוט, נראה כי שחקן הרכש החדש ממכבי פ"ת, אקס מכבי ת"א לירן כהן, יפתח בהרכב בהופעת בכורה. הרכב משוער: דלה איינוגבה, עוז ראלי, איבן גארידו, דין מורי, כפיר אדרי, לירוי צעירי, חסן אבו זייד, מהראן ראדי, לירן כהן, פדרו גלבאן, אלירן עטר http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1233848/IMG_0010_wa.Xxx לירן כהן - יתפוס מקום בהרכב על חשבון הקפטן?
למרות שהבטיחו 11 אלף צופים בוסרמיל, נראה שיש משהו כמו 8-9 אלף, והפועל עולה בתלבושת שחורה, הפעם האחרונה שאני זוכר את הפועל בתלבושת שחורה, היא נאבקה על הירידה עם נצרת עלית... החולצות של הפועל יפות שחור עם אפור כזה ופסים... אגב כל הכבוד על דקת הדומייה שעשו לזכרו של אסף רמון ז"ל. לפי מה ששמעתי בטלוויזיה כיבדו אותה ולא ביזו את זה. כל הכבוד. דקה בתוך המשחק, החמצה מדהימה של אסולין, אבל אני מאשים עם מליקסון מה זאת המסירה הנוראית הזאת...אם מסיקה היה מגיע עם הרגל זה היה נכנס.
לראות משחק מוסרמיל זה פשוט מתסכל, הזווית של המצלמה נמוכה מדי ומרגיש כאילו אתה יושב על הדשא. בינתיים אסולין מעלה את ב"ש ל0-1 צודק, הפועל ת"א הפתיעה אותי בכך שלא הגיעה למשחק והתוצאה כבר יכלה להיות בקלות גדולה יותר. רק שימשיכו ככה ב"ש.
איזה שער ענק של ווצ'יצ'ביץ'! יופי של שחקן יש להפועל...הפעולה היחידה הטובה שהפועל ת"א עשתה ב-18 דקות וכבשה בינתיים את השער היפה של השנה.
משחק מהנה בוסרמיל, תיקו בהחלט משקף את מה שהתרחש על כר הדשא. איזו החמצה רשלנית של דה סילבה, זה מצב שכל חלוץ אמיתי חולם עליו בלילה, כששחקן דפנסיבי מגיע להזדמנות כזו הוא כנראה מקבל פיק ברכיים. ווצ'יצ'ביץ' הרשים אותי מאוד לטובה, נתן מחצית מצוינת ובעל טכניקה טובה בכדור, עוד עם שני הרגליים, שקשה למצוא שחקנים כאלה כיום.
מה עם רפאלוב? איך אני אוהב איך ששחקן נכנס לתקופה רעה ישר כולם קוטלים אותו,שנה שעברה קינן היה בסדר גמור ואפילו יותר מזה והיה אחראי על הרבה מאוד נקודות שלנו,לפני שנתיים הוא היה אדיר זה בטוח,השנה הוא התחיל צולע והוא ישתפר ויחזור לעצמו ויוכיח לכולם שהוא בלם מצויין.
בסופו של דבר הפועל ב"ש יכולה להגיד תודה שהיא לא מוצאת את עצמה בפיגור, עם כל הכבוד ל-15 הדקות הראשונות, מאז הגול הפועל ב"ש לא תקפה לא יזמה לא כלום, כל הזמן העיפו כדורים ארוכים ומנגד רק בגלל רשלנות אם זה של דה סילבה או חוסר תשומת לב בהתקפה עד שמגיעים כדורים להגבהות, הם מה שמנעו מהפועל להוביל. בנוגע לאווירה בוסרמיל, אני בטוח ששתי המחנות מעודדים וכל אחד חושב ששומעים אותו, אבל בתאכלס בטלוויזיה לא שומעים כלום, אין ספק שדבר כזה, אם יש איצטדיון ברמה כמובן נותן עודף מוטיבציה ומשפר את רמת המשחק והשחקנים עצמם. בנוגע לווצ'יצ'ביץ', איזה נגיעה בכדור, איזה בעיטה, שחקן מצוין ונראה לי שהוא הולך לכבוש ולבשל הרבה בליגה שלנו. מה לעזעזאל הוא עושה בליגת הפח שלנו? אם באר שבע רוצה לצאת עם משהו מהמשחק הזה ובעזרת יכולת ולא בעזרת מזל ב"ש חייבת להפסיק עם הכדורים הארוכים האלה, זה לא נותן כלום, השחקנים של הפועל גבוהים, חזקים ומנוסים יותר בניגוד למליקסון ואסולין שמתעסק כל היום בפרובוקציות. אם היא תתחיל לרוץ ולהניע כדור אני מאמין שהיא תסיים בתיקו או תנצח אם היא תמשיך עם הכדורים הארוכים קאלה יוציא את השני והשלישי מהרשת.
אני דווקא מוצא את טישיירה יותר חלש משניהם... ובכלל בניגוד לכל פסטיבל גולסה, אני חושב שיש לו הרבה יותר מזל מיכולת, כי היכולת שלו היא בסדר אבל הוא מבקיע שערים/מבשל עם הרבה מזל אם זה מחוסר תשומת לב של שחקני ההגנה או אם זה שכל בעיטה שלו לשער פוגעת במישהו ונכנסת.
פעם משחקים טוב, פעם משחקים רע. או שמצליחים לתרגם את הנעת הכדור למצבי הבקעה ומפספסים, או שיש חוסר דיוק מעצבן בפעולה האחרונה. אני לא חושב שננצח את המשחק, אבל אני כבר יודע במה להתנחם - שער העונה עד עכשיו. איזה גול גדול של ווצ'יצ'ביץ', שערים כאלו היינו מקבלים רק מטלקיסקי של העונה הראשונה שלו בהפועל. וזה לא רק הגול. אני לא רוצה להתלהב יותר מידי, כי בכל-זאת מדובר רק במחצית הראשונה שלו במדים האדומים, אבל רואים שיש בו משהו בשחקן הזה. הוא משחק חכם וקורא את המשחק כמו שצריך - כל מסירה לכתובת, הוא יודע לבטל שני שחקנים עם הטעייה אחת וגם חוטף כדורים אפילו במפתיע וממושמע טקטית. אני מקווה אגב שקנדה לא פיספס את ההרמה הנהדרת של בן-דיין. ככה צריך להרים כדור, והגיע הזמן שקנדה יפסיק להרוס את ההתקפות שלנו. התאכזבתי מההחמצה של דגלאס, הרי מדובר דווקא בשחקן הגנה שיודע להבקיע שערים ויש לו את זה, אבל אני מקווה שהוא יפצה במשחק הגנתי טוב. ואני מבין למה גוטמן כל-כך התעצבן מהשער שקיבלנו - שער של גן-חובה. כל-כך הרבה שחקנים ברחבה ואף אחד לא מרחקי כמו שצריך. שתיהיה מחצית שנייה מהנה ושלא נאבד את הנקודה. לכו תדעו עם הקבוצה הזאת...
מי זה הבלם הרע הזה בסגירה בגול של זנדברג? איזה גרוע בא לשחקן מאחורה ולא מקדימה... ועדיין 1:2 צודק להפועל.