מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א מביסה 0-3 את מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏20/9/13.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני ממש לא מבסוט, אבל זה המצב וצריך להכיר בו. הלוואי שאנשים בריאים היו נכנסים פה לכדורגל, אבל זה הרבה כאב ראש על סתם. גולדהאר מצליח פה כי הוא רוב הזמן בקנדה ולא מציקים לו מהתקשורת, ובגלל זה תמיד מחפשים רוכשים בחו"ל, כי כל איש עסקים ישראלי יודע שברגע שהוא קונה קבוצה החיים שלו הולכים.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכסף מליגת האלופות יחד עם ההכנסות ממכירת שחקנים, הזוהר של המועדון אז והניקוד באירופה יכלו לסדר את הפועל ל20 שנה. כבר אחרי הדאבל כשטביב והראל ידעו שעומדים 60 מיליון על הפרק הם יכלו לחזק את הקבוצה אבל החליטו שלא והרכש שלנו לצ'מפיונס היה יוסי שבחון ופרנסמן, בדיעבד אחרי העלייה גם תמוז. רומיין רוקי וסלים טועמה הוחתמו אבל טביב והראל לא הסכימו לשים ערבויות כדי להעביר את החוזים שלהם בבקרה, ואם לא היינו עולים לצ'מפיונס הם היו משוחררים. אחרי העלייה התחיל הסכסוך בין הקהל לטביב, כשהוא התעקש לארח ברמת גן בתירוץ שאי אפשר לארח בבלומפילד למרות שמוני הראל וניר ענבר התעקשו שיש אפשרות כזאת. כשהוגרלנו בבית נוח הוא הסכים לארח אבל הוא התעקש לקבוע מחירים מטורפים(900-1200 ש"ח ל3 משחקים). הקמצנות של טביב וההתעקשות לחלוב כסף מהקהל הולידו את הסכסוך המפורסם עם הראל במלון בבנפיקה והיו הפעם הראשונה שהקהל התחיל להרים עין. הסכסוך עם הראל אגב הורגש מאוד, המועדון לא תיפקד בחצי שנה עד הבמבי ומזלנו שאלי גוטמן הצליח לשמור על שפיות מסוימת במערכת. אחרי הבמבי הגיע מינוי ג'מצ'י, ההסתכסכויות עם שחקנים(ערן זהבי, אביחי ידין, שי אבוטבול, סלים טועמה, איתי שכטר וגילי ורמוט, דדי בן דיין שהועזב וכמובן גוטמן שטביב ניסה להיפטר ממנו אחרי הדאבל, בעצם הפועל לא נפרדה מאף אחד מכוכבי הדאבל בצורה נעימה. בהמשך גם טוטו תמוז, מריו פאצ'לקה ופחות או יותר כל הסגל כשסירב להעניק להם מענקים על הליגה האירופית), העימותים עם האוהדים(אמנת שירי השואה, הכניס אוהד מוכר למעצר בטענה שאיים עליו למרות שיש וידאו שסותר את זה, ניסה לדרוס אוהד, ביחד עם המאבטח פוצץ מכות אוהד והכניס אותו לחדר ניתוח עם קרע בעור התוף, יזם את סגירת שער 5 אחרי כתובות הנאצה בשירותים של שער 11 שכתבו 2 ילדים בני 16 ומסר למשטרה שמות של אוהדים שלטענתו חשודים במעשה למרות שלא היה להם שום קשר, הורה למשטרה לא להכניס את השלט "מייצגים את הפועל ולא את ישראל", האשמת הקהל בזריקת רימון הלם לביתו). אני ברצינות יכול לכתוב פה עוד עשרות מקרים שמראים את הפרצוף של הבן אדם הדוחה הזה, מהצילומים עם צעיף של בית"ר ועד סיפורים על נייר טואלט, אבל אני אקנח דווקא באירוע הזה והזה שמסכמים יפה את התקופה ההיא. אני לא נכנס בכלל לנסיונות החליבה האחרונים לפני שהוא יצא מהמועדון.

איזה מפונקים אוהדי הפועל האלה אה?

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/13
  3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, איזה חלק יש לטביב בהצלחה של הפועל? הוא לא שילם שקל כדי להיכנס למועדון ולא הכניס כסף אף פעם, עד עונת הדאבל מוני הראל היה הדומיננטי, כשהוא לקח את הצלחת בטדי והקיף את האיצטדיון אוהדי הפועל היו בשוק ושאלו מה הבן אדם הזה רוצה. הפועל תל אביב עשתה את ההישגים שלה למרות טביב והראל ולא בזכותם, ויותר מזה אם הייתה לנו בשנים האלה הנהלה נורמלית לדעתי היינו לוקחים עוד 2 אליפויות לפחות, גם בעונה שאחרי הדאבל וגם בעונה שטביב פיטר את קשטן בדצמבר. ובהנהלה נורמלית אני לא מתכוון לבעלים שיכניס כסף אלא להתנהלות נורמלית שמשרה שקט על המועדון, זה הכול.

ועוד אגב, אתה מוזמן לבדוק בעצמך שעוד לפני שטביב הכניס כסף לקופה שלכם כתבתי בדיון שלכם ששקוף שהוא ינסה לשקם את השם שלו ולא יחריב אתכם, ושאת הפרצוף האמיתי שלו תראו כשהוא יצא מהמועדון. אין שום דבר שיכול להניב לו כסף שהוא לא ינסה לעשות, מלמכור כל שחקן שלכם שיהיה שווה משהו עד למכירת הקונוסים שדוד אמסלם מסדר באימונים. תהנו.

4. Landon Donovan Member

משעשע שיש אוהדי בית"ר שעוד לא מבינים מי הוא אלי טביב. אוהדי הפועל אוהבים מזכירים כל הזמן את מה שהוא עשה להם, בצדק כמובן, אבל הם למזלם התעשתו בזמן, העיפו אותו מהר מהקבוצה ויצאו בזול. מי שרוצה לראות איך נראית קבוצה שאלי טביב סיים איתה צריך להסתכל לא על הפועל תל אביב אלא על הפועל כפר סבא.

5. oranfu Member

באמת משעשע לראות איך אוהדי היריבות לא מבינים איזה אסון היה טביב להפועל (וכמובן לכפר סבא רק שהיא לא קבוצה מעניינת יותר מדי ואני לא מתכוון לפגוע) רק בגלל השנאה הספורטיבית. גם אם רמון הוא לא איש ניהול יותר טוב, הוא יעשה הכל על מנת לא להרוס את המועדון, בעוד שאת טביב לא מעניין כלום חוץ מלהרוויח כסף. הוא לא התבייש להודות בכלל שהוא עשה כסף בהפועל ת"א. ציבור הכדורגל צריך היה לבעוט בו, אבל בגלל שבית"ר היתה צריכה מוצא והפועל היא לא בדיוק קבוצה אהודה במיוחד על ציבור רחב של אוהדי כדורגל, אז מעלימים עין.

6. Telkiyski Member

הקטע הזה של טביב ב"יציע השבת" לפני איזה 3 חודשים שהוא מספר שם בגאווה שהוא הצליח להרוויח כסף מכדורגל... ולחשוב שאף אחד לא חושב למנוע מהאיש הזה להמשיך לקחת פה קבוצות אחרות. זה פשוט עצוב.

7. Landon Donovan Member

אני חושב שדווקא צריך לדבר הרבה יותר על כפר סבא, משום ששם הוא הצליח איפה שהוא נכשל אחר כך בהפועל, ורוקן את הקבוצה מכספה. כפר סבא היא דוגמה חריפה הרבה יותר לנזק שטביב יכול לעשות. הפועל איבדה אולי קצת כסף ומקרטעת, אבל כפר סבא התפרקה לחלוטין.

8. Telkiyski Member

אלי טביב לא השאיר בכפר סבא אפילו כסאות פלסטיק לבנים.
    כמו שנאמר פה, מדברים על הפועל ועל נזקי טביב אצלה יותר, רק משום שכפ"ס לא באמת מעניינת הרבה אנשים. ובגלל שלכפס לא היו המון אוהדים ובסיס רחב יחסית, היא גם די מתה בסוף בגלל האיש הזה.

9. Landon Donovan Member

אם כבר התגלגלנו לנושא, אני חושב שהיה כאן פספוס עצום של אוהדי הפועל בזמן המחאה נגד טביב. אני חושב שאם הם היו מתרכזים יותר בנושא של כפר סבא (משהו כמו "הרסת כבר את כפר סבא, לא ניתן לך להרוס גם אותנו") הם היו יכולים לזכות ברבה יותר אהדה ציבורית וסולידריות משאר האוהדים בארץ ומהתקשורת, ולייצר מאבק יותר אפקטיבי (או לפחות לזכות לתדמית יותר חיובית).

10. Telkiyski Member

הבעיה במאבק עם טביב הייתה גם הכח שיש לו בתקשורת.
    יש לו שני פרשני בית בתכנית הספורט הכי נצפית בארץ (אוחנה ושרף ביציע העיתונות), יש לו מאחוריו את אופירה שכמובן רק תשבח אותו באתר שלה.
    אלה דברים מאוד משמעותיים, קשה ללכת ראש בראש עם אחד כזה.

גם כל השקרים שהוא ואשתו סיפרו על הבת שלהם, והיו ממציאים סיפורים על זה שזרקו להם אבנים הביתה, לפי שלמה שרף ביציע העיתונות הילד הוא זה שההכה את טביב ולא ההיפך. ויש עוד הרבה סיפורים.

אני לא מאחל לאוהדי בית"ר להגיע למצב שאנחנו הגענו אליו, אני כן מאחל לטביב לראות מה יקרה אם אוהדי בית"ר יגיעו למצב הזה. נראה אם הגברת דנה גם אז תצא החוצה ותאיים שהיא תוריד את הקבוצה ליגה.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא שאני רוצה להגן על נוכל כמו טביב יותר מדי אבל אתם שוכחים שבין העזיבה שלו את כפ"ס לבין ההתפרקות היו 4 שנים שבהם כפ"ס נוהלה ע"י בעלים אחר ובשנים שלאחר עזיבתו עוד הספיקה להתמודד כמה פעמים על העליה לליגת העל. נכון לטביב יש מניות בפירוק של כפ"ס אבל לא יותר מהראל רייכמן שבתאכלס היה זה שריסק את כפ"ס.

12. Don Joan Roman Member

הייתי מסכים איתך אלא אם כן חורחה סמבל באחת התגובות שלו לא היה מזכיר שהראל רייכמן זה איש של אלי טביב, התקווה היחידה היא שטביב הבין שבית"ר יכולה לשקם את התדמית שלו ולכן הוא לא יפגע בה.

13. Landon Donovan Member

זה שלקח לכפר סבא ארבע שנים להתפרק סופית והיא לא קרסה מיד, לא סותר את זה שהקריסה שלה היא כל-כולה תוצאה של פועלו של טביב.

איתי, כל מה שאתה אומר נכון, אבל זה לא סותר את מה שכתבתי.

באופן כללי להפועל תל אביב ואוהדיה היה חוסר מזל בכל הנושא של טביב, מכיוון שמה שהוא עשה לכפר סבא התגלה ברובו רק לאחר שהוא כבר רכש את הפועל ובכל מקרה לא קיבל סיקור בגלל הגב של טביב בשני גופי תקשורת הספורט המובילים, ולזכותם של האוהדים ברגע שהתברר שטביב הוא נוכל הם יצאו מיד לפעולה אגרסיבית ואפקטיבית.
    את אוהדי בית"ר שיקבלו את טביב בשמחה אני לא מצליח להבין. הם יודעים בדיוק מה הוא עשה בהפועל ובכפר סבא. קשה שלא לקבל את הרושם שרווחת בקרבם פנטזיה שטביב הלך להפועל כדי להרוס אותה כנדוניה עבור בית"ר. אין דרך אחרת להסביר את הקבלה של האיש שניסה להחריב שתי קבוצות בישראל (עם אחוזי הצלחה של 50%) בחיבוקים ושירה של "משיח תימני".

14. Telkiyski Member

אוהדי בית"ר מקבלים אותו ככה בגלל שהם יודעים שהאלטרנטיבה זה להמשיך עם הבוץ של ארקדי (ועם הלגאן של שחקנים ערבים אבל זה כבר דיון אחר), הם יודעים שטביב שנוא בהפועל שזה כבר כמה נק' זכות והם בעיקר רוצים להאמין שאצלם הוא ישחרר כסף מהכיס (שכביכול יש לו, גם לגבי ה"עושר" שלו יש לי ספקות).

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלו ששרו לו "משיח תימני" הם בדיוק אותם אנשים שקפצו בגולים שהקבוצה שהם כביכול אוהדים חטפה רק בגלל שהחתימו 2 שחקנים מוסלמים ואותם אנשים שקיללו את קורנפיין, הרוש ודאריו בקללות נוראיות שעדיף שאני לא יכתוב כאן. להם יש את האינטרסים שלהם ותאמין לי שהם לא פועלים רק אם בכלל מאהבת בית"ר ירושלים.

וטביב לא עזב את כפ"ס עם תנאים אופטימליים בלשון המעטה אבל עם ניהול לא-ביזיוני ב-4 שנים שלאחר עזיבתו תהיה בטוח שהפועל כפ"ס לא מתפרקת ויורדת לליגה א'. יש גם גבול גם בהאשמות כלפי טביב, הוא נוכל ובן-אדם נוראי אבל בהתפרקות של כפ"ס יש לו פחות אחוזים מאשר לרייכמן ואנשיו שאם אני לא טועה הם יותר אנשי אגודת הפועל כפר-סבא מאשר אנשיו של טביב.