מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א מביסה 0-3 את מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏20/9/13.

1. Telkiyski Member

אתה?
    התחלתי לספר לי פה על זה שהסכנות ירידה של הפועל הן כלום לעומת הסרטי מלחמה של בית"ר.

2. Love Is Red Member

שנים קשות זה מה שחוו אוהדי הפועל באר שבע, זה מה שחוו אוהדי בית"ר בחלק מהזמן, שנים קשות זה לא להנצל 5 מחזורים לסיום ולהגיד שהייתם בתחתית, זה להגיע למצב שהחבל על הצוואר במחזור האחרון, שאתם גם יורדים ליגה, שיש לכם יושב ראש קמצן (אלי טביב הוא היושב ראש הכי מוזר אומנם0 שהיה לכם אבל גם זה שהביא לכם את האליפויות ואתם נלחמתם נגדו), אם כבר לטעון טענה אז אם 5 שנים הייתם במצב קטטסטרופלי הייתי מבין אבל גם זה לא.

וגם למכבי תל אביב ולאוהדי מכבי חיפה אין זכות בכלל לומר שהם חוו רגעים קשים, מכבי חיפה, הפועל תל אביב ומכבי תל אביב זה אולי הקבוצות שהכי מצליחות ב13 השנים האחרונות מכל הבחינות, נמצאות רוב הזמן בצמרת, משחקות כדורגל יפה לעין, וכו'.

אוהדי בית"ר יכולים להתגאות בעצמם שיש להם את הקהל הכי טוב מבחינת עוצמה בליגה הזאת (מבחינת הגזענות זה כבר משהו אחר) אחר כך הפועל באר שבע, אחר כך הפועל תל אביב, מכבי תל אביב ומכבי חיפה היא הקבוצה שיש לה את הקהל הכי תובעני, אם הם לא מקבלים מה שהם רוצים הם זורקים מוטות מברזל על מאמנים וכו', על מאמן שאומנם לא הוביל אותם לאירופה אבל סיים איתם במקום 4...

תנו לאוהדי בית"ר ירושלים ולאוהדי באר שבע מקום 4 ואתם תראו קהלים תוססים וסוחפים.

ולא מבחינת גודל להפועל באר שבע אין יותר קהל מלמכבי תל אביב, אבל כמה קל לאהוד קבוצה שכל שנה נמצאת בטופ גם אם לפעמים היא לא זוכה בתואר, ושיש לה כמויות הזוית של תארים...

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כן, זה ממש לדבר על הקהל של בית"ר. זה כולה להבהיר לך שתפסיק לדבר על זמנים קשים בזמן שאתה לא סבלת באמת מכאלה.

4. EuropeGuy Member

עומר,de Jong Nigel ושאר המגיבים, נעשה הפרדה בין קבוצה מנצחת לקבוצה שמשחקת כדורגל יפיפיה.
    מה שהיה מיוחד בהפועל ההיא זה השילוב הנדיר של הצלחות וכדורגל שובה עין, אני לא מתבייש לאמר שהקבוצה ההיא העירה את הכדורגל הישראלי בחזרה, החזירה את העניין, החזירה את התקווה שיכול לצאת מאיתנו משהו אחרי שנתיים שחונות ושחורות שהביאו את הכדורגל לשיאים שליליים שטרם ניראו. אני לא אשכח לקבוצה ההיא את העונג הזה וכולי תקווה כנה שמכבי תרגש את האוהד הישראלי הממוצע כמו הפועל ההיא ומאחל לה אפילו יותר.

עריכה: הבעיה העיקרית שלי עם הפועל ההיא היתה שכל ההצלחה שלה לא היתה כתוצאה מאיזשהו אירגון מופתי או חשיבה לטווח הרחוק ברמת הנוער, האימונים, שיווק וניהול. זו היתה בעיקר התנקזות של מיצוי פוטנציאל מקסימלי שהתפוגגה מהר כפי שבאה מהר.

נחזור ליחסי הכוחות מכבי חיפה- מכבי תל אביב,
    מכבי עושה דבר נפלא ברמת ההסתכלות קדימה וברמה העכשווית. אהבתי את התיאור של invergado1 לגבי ההבדלים בין קבוצה מאורגנת בצורה ישראלית טיפוסית שמתבססת על אנרגיות וטירוף, לבין אירגון תבניתי ושיטתי שלא חורגים ממנו. מכבי חיפה צריכה להבין שאין חכמות. הטענה של יענקלה שחר בזמנו תמיד היתה "אין סיבה להשקיע סכום X כשסכום y יספיק לליגה ואף אחד לא קבע שעם סכום X נגיע לאלופות"

אז הנה, הגיעה מכבי, יש אלטרנטיבה למכבי חיפה ויש סיבה מדוע להשקיע יותר בחיזוק לטווח הקצר, ובשינוי מיבני של האירגון בטווח היותר רחוק. אירגון חזק זה אירגון שלא מתבייש ללמוד גם מאלה שעד לא מזמן היו בעיקר מושא ללעג ברמה הניהולית והחליטו שהגיע הזמן למשהו חדש.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  5. Telkiyski Member

זה בדיוק אבל מה שאני אומר, למה שאתה שתקבע לי אם אני סובל או לא?
    גם אוהד של הפועל מרמורק יכול להגיד לאוהד הפועל פ"ת שהחיים שלו דבש.
    הכל עניין של פרופורציות.
    גם אוהדי דורטמונד סבלו מאוד כשרובן שם להם 2-1 בדקה 87.

אתה אוהד בית"ר, אתה לא יודע מה זה להפסיד דרבי אפילו. סתם דוגמא.

6. yedidel Member

חברים לא צריך לריב, כולנו אוהדי כדורגל ישראלי. כולנו סובלים.

7. Telkiyski Member

סבבה.
    כל מה שטענתי זה שקהל נמדד כשהקבוצה שלו במצב גרוע.
    אבל המשתמש אור כהן התחיל לספר לי פה איך אוהדי הפועל לא באמת התמודדו אף פעם עם מצב קשה, לעומת אוהדי בית"ר כמובן.

8. Love Is Red Member

ידידיאל אבל אנחנו אוהבים את הסבל שנקרא הכדורגל הישראלי, אחרת כולנו היינו אוהדים רק את ברצלונה-באיירן מינכן-ריאל מדריד וכו' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. Telkiyski Member

גם אוהדי ריאל ובאיירן סובלים כשהם מפסידים תואר ליריבה שנואה(למרות שמדובר בשתי קבוצות דוחות שנצחונות של 4-0 הפכו להרגל עבורן).
    אין דבר כזה להיות אוהד של קבוצה בלי לדעת סבל ועצב.
    חוץ מקבוצה אחת

10. Love Is Red Member

איזו קובצה לא סובלת? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הפועל רעננה.

12. Lupos Member

הם דווקא טובים בלגרום סבל ועצב לאחרים (הרסו פעמיים לקבוצות עלייה במחזור האחרון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx )

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מגרש הדמעות.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    האמת שאני יכול למנות לפחות שבע קבוצות בליגת העל שרגילות לגרום סבל לצופה הממוצע, ככה שזו לא חוכמה..

14. Telkiyski Member

רמז : הם לא מענף הכדורגל
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

15. oranfu Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx