מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א מביסה 0-3 את מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏20/9/13.

1. VAR Member

עד השער השני הקהל הירוק עודד הרבה יותר מבדרך כלל. זה שהם שרו כל המשחק זה כל הכבוד להם אבל זה לא ששתקנו כל המשחק. אחרי ה2:0 זה היה סיפור אחר כמובן וזה היה נראה הפוך אם התוצאה הייתה הפוכה. באופן טבעי.

2. Telkiyski Member

ואיפה היה הקהל של מכבי בכל השנים שמכבי הייתה מפסידה שם קבוע?
    ולמה שמעו רק את הקהל של חיפה בבלומפילד כשחיפה הייתה נוהגת לנצח שם את מכבי ת"א?

הכל עניין של מה שקורה על הדשא.
    כשהקבוצה שלך מנצחת הרבה יותר קל לך לעודד.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כי הקהל של מכבי היה חרא עד שהקימו את מכבי פאנטיקס שעשה שם שינוי ענק ביציע ועכשיו יש להם את הקהל הכי חזק בארץ, חוץ מזה שמבחינת כמות הם תמיד ידעו להביא למשחקי חוץ, לפחות נגדנו ואני מאמין שבאותה מידה גם נגד חיפה.

וכל המחצית הראשונה גם שמעתי את הקהל של מכבי מהטלוויזיה, לא רק אחריי שהם הובילו. הם נתנו תצוגת עידוד ענקית.

אה, והפועל בדאבל סיימה אולי עם כל הסטטיסטיקות היפות ובאמת הייתה הכי מרשימה, אבל הכי חשוב - הפועל סיימה מקום שני בעונת הדאבל שלה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  4. Telkiyski Member

א. הפועל לא אשמה שיענקלה שחר וחבריו החליטו לשנות את החוקים לפני שהעונה החלה
    ב. גם מכבי חיפה של עונת הדאבל של הפועל (עד מרץ בערך) הייתה לא פחות טובה ממכבי ת"א הנוכחית

ולגבי קהל, הוא נמדד במצב שהקבוצה שלו מפסידה, לא במצב שבו היא באה בתור האלופה והקבוצה הכי טובה בארץ ובלי בעיות למשחק חוץ בקרית אליעזר ומובילה 2-0 בדקה 60.
    בכלל קהל נמדד כשהמצב של הקבוצה שלו רע, לא בהכרח כשהיא מפסידה או נמצאת בפיגור במשחק ספיציפי.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

באזל גדולה מסלטיק בשנים האחרונות. ואני לא בטוח שהיא פחות טובה מהמבורג..
    ואני אישית יכול לומר לך שאני לא מתלהב כמו שאתה חושב, זה פשוט היה קאמבק מרשים.

ובאשר לממוצע השערים - זה תלוי בלא מעט גורמים. צריך לזכור שמכבי הבטיחה את האליפות חודש לסיום העונה בעוד הפועל נאבקה עד הסוף, ועוד מלמטה. החודש האחרון בליגה, ששוחק באיזי עם מחליפים בלא מעט משחקים, פגם בממוצע השערים של מכבי. הממוצע של מכבי שנה שעברה היה מצוין.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתם מתעלם ממה שאמרתי, אבל מה אתה מגדיר שנים קשות? מאוד מעניין אותי לשמוע מאוהד של קבוצה שכמעט ולא חוותה רגעים כאלה.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון שהאוננות העצמית כאן של אוהדי מכבי ת"א היא כבר הרבה יותר ממוגזמת(בחייאת עומר נסחפת) אבל אין ספק שהיא הקבוצה הטובה בליגה, היא שיחקה אתמול חכם וניצחה אתמול בצדק גמור והיא ככל הנראה תטייל בקלות בדרך לאליפות נוספת. בקשר להשוואות לחיפה, הפועל, ק"ש ובית"ר אז צריך לזכור כמה דברים:

1. גם מכבי חיפה שלקחה אליפויות בתחילת העשור הקודם ניצלה ליגה חלשה וחוסר ביריבות ראויות. מכבי חיפה גם ניצלה שנים רעות מאוד מבחינה ניהולית של מכבי, הפועל ובית"ר ואספה אליה את כל כוכבי הליגה והייתה 3 רמות מעל כל השאר בעיקר בגלל היציבות הניהולית של שחר. גם אז החלו הדיבורים על ליגה סקוטית(של קבוצה אחת) ואני זוכר שהתחילוו להעלות לסדר היום המצאות כמו פלייאוף בית וחוץ של הקבוצות ממקום 1-8 כדי להגביר את התחרויות בליגה(לא יצא לפועל) ואז הגיע גאידמק ושוב היו בטוחים שקבוצה אחת תשלוט במשך כמה שנים ולוזון ושחר הגו את רעיון הקיזוז שלא הספיק אפילו לפגוע בבית"ר של גאידמק שכבר הספיק לעזוב ופגע בסופו של דבר במכבי חיפה. הכדורגל הישראלי מאוד הפכפך ככה שלא הייתי קופץ כבר עכשיו עם הדיבורים על ליגה סקוטית.

2. הפועל הייתה קבוצה מצוינת בעונת הדאבל, הצליחה בכל זירה ושיחקה כדורגל יפה והתקפי אבל שוב מתחילים עם ההגזמות על "קבוצה ששיחקה את הכדורגל היפה ביותר שנראה מקבוצה ישראלית" - לא בטוח בכלל ועוד 2 הערות: הפועל פירקה את הליגה אבל שוכחים באותה עונה הליגה הוגדלה ל-16 קבוצות עם 6 עולות וקבוצות ברמה נמוכה מאוד כמו נצרת(שכל קבוצה בליגה דפקה לה חמישיה), רעננה, עכו, ר"ג והפועל פ"ת, הליגה פרט לחיפה והפועל הייתה ברמה נמוכה מאוד ואני בטוח שגם מכבי של העונה שעברה, מכבי חיפה של 2006 ובטח של 01/02-02/03 ובית"ר של הדאבל עושות בליגה כזאת ממוצע של 2.5 שערים למשחק. וכמובן עם כל הסופרלטיבים החיובים לגבי הפועל שוכחים שבסופו של דבר אלמלא שיטת הקיזוז היא הייתה מסיימת במקום השני.

3. אם למכבי יש תקציב גדול אז אסור לה להצליח? בכל הליגות בעולם יש קבוצות צמרת עם תקציב כפול ומכופל מקבוצות התחתית, והתקציב של מכבי חיפה והפועל ת"א לא פחות בהרבה מזה של מכבי ת"א שלא אשמה שבמקום לשלם מיליון יורו על חלוץ איכותי מכבי חיפה שילמה סכום כזה על פלופ כמו אנדלובו(דמאיו עדיין יושב בבית וסופר את הדולרים). ברור שהתקציב משחק לטובת מכבי ת"א אבל ההצלחה הנוכחית היא בעיקר בגלל ניהול נכון. מכבי נכשלה ב-2 עונות רצופות עם תקציב של 100+ מיליון ש"ח בגלל ניהול כושל וחוסר שקט מטורף, שינו שם את צורת הניהול, הביאו את ג'ורדי וצוות זר וההצלחות לא איחרו להגיע.

8. Telkiyski Member

הממוצע של מכבי בעונה שעברה היה מצוין, אבל של הפועל ב09/10 יותר.
    ובגלל מה שאתה אומר (שהפועל נאבקה עד הסוף והסוף היה קשה) דווקא הממוצע של הפועל ירד.
    ב5 המשחקים האחרונים של העונה הפועל כבשה רק 8 שערים.
    לפני תחילת הפליאוף העליון הפועל העמידה ממוצע של אפילו 2.6 שערים למשחק.

ועזוב את ההשוואה בין סלטיק לבאזל, אם הייתם אפילו סתם מנצחים 3-0 בוינה את ראפיד מול 50,000 אוסטרים כבר הייתם הולכים לחגוג בכיכר רבין.
    מה שהפועל עשתה בעונה ההיא זה הרבה יותר מאליפות, או מגביע או ממשהו ספיציפי כזה או אחר, זה הכל ביחד.

9. Telkiyski Member

הפועל תל אביב ב-10 העונות האחרונות הייתה פעמיים במצב של סכנה מוחשית של ירידת ליגה ועל העונה שעברה באמת שאין מה לדבר. אני חושב שזה עונה להגדרה.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ירידת ליגה מוחשית? לזה התכוונתי. כשתדעו מה זה ירידת ליגה מוחשית, שבמחזור האחרון אתם עם העיניים לעוד 3 מגרשים כי אתם תלויים בכל שער ושער, אז תדבר איתי. אתם לא יודעים מה זה זמנים קשים.

11. Telkiyski Member

בית"ר הייתה בסכנה "מוחשית" רק במחזור האחרון בדוחא וגם אז היה ברור שהסיכוי שהיא תרד הוא אולי 5%, הרי הקהל של בית"ר אדיש לכל עניין התחתית עד המחזור האחרון ולפני זה באו לטדי בקושי 1500 איש בגלל שני צ'צ'נים ומחאה של לה פמיליה.

וכמו שאני לא יכול לבוא ולספר לך מתי המצב שלך בתור אוהד ביתר היה קשה, ככה אני לא חושב שאתה יכול לבוא ולקבוע לאוהדי הפועל.
    גם שנה שעברה על פניו לא הייתה עונה נוראית, הרי סיימנו מקום 3 שזה גם המקום שלנו בטבלה של התקציבים של הליגה, אז בוא תספר לי על זה שבעונה שעברה בעצם לא היה לאוהדי הפועל כזה נורא.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בית"ר קיימת הרבה לפניי העונה האחרונה, בתחילת שנות ה-2000 שלוש שנים ברציפות ניצלנו במחזור הלפניי האחרון מירידה. אתה לא יודע מה זה שהקבוצה שלך מביאה 3 אלף אוהדים לראשון ומקבלת רביעייה מקבוצה מסכנה, אתה לא יודע מה זה שכל שלוש נקודות שוות לך אליפות, עזוב שלוש נקודות, שכל גול מרגיש לך כאילו לקחת גביע.

הקהל של בית"ר היה אדיש לכל עניין התחתית? זה אשכרה להמציא דברים בשביל להצדיק את הטענה שלך ולעוות את המציאות לגמרי. הקהל של בית"ר לא הגיע במחאה על עניין המוסלמים, זה למה הקהל לא הגיע. בעונה שלפניי היינו מביאים 8-9 אלף אוהדים בממוצע לטדי במשחקים המכריעים, שלא נדבר על משחקי חוץ כמו במושבה או רמה"ש.

13. Telkiyski Member

אז זה שהקהל של בית"ר לא הגיע לטדי בגלל צ'צ'נים ולא בגלל אדישות למאבקי התחתית הופך את הקהל של בית"ר לטוב יותר?
    ועוד הוספתי "בגלל מחאה של לה פמיליה" רק כדי להיות פייר עם אלה שאין להם בעיה עם מוסלמים אבל לא היה להם חשק לכל הבלגאן הזה.

14. Don Joan Roman Member

ראיתי עכשיו את השערים, איזה חלוץ הפריצה הזה, ושראנוב הגמור הזה עם יציאה אומללה, אמנם מול כל חלוץ אחר בארץ כולל שכטר הוא לא אוכל הקפצה מעליו אבל הוא היה חייב לדעת שפריצה הוא החלוץ הכי טוב בארץ.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה הקשר?!? מי דיבר על הקהל של בית"ר בכלל?!