מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א מביסה 0-3 את מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏20/9/13.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי לא מרשימה? תגיד בכמה משחקים צפית בעונה שעברה?
    כמות הפעמים שנתנו 4, 5, ו-6 לקבוצות מגיעה כמעט ל-10 משחקים.

בבקשה:

מחזור 4 - קרית שמונה 0:4
    מחזור 12 - בני סכנין 0:4
    מחזור 16 - הפועל חיפה 2:6
    מחזור 18 - הפועל ב"ש 0:5
    מחזור 20 - הפועל עכו 0:4
    מחזור 22 - הפועל ת"א 0:4
    מחזור 26 - בית"ר י-ם 0:5
    מחזור 35 - הפועל ת"א 2:4

צודק קבוצה לא יעילה, לא מרשימה, פשוט לא טובה! ואף מילה על כמות המשחקים הכללית בלי ספיגה, בושה של קבוצה

תשאל כל אוהד הפועל הוא יגיד לך שגם בעונת הדאבל, הפועל לא השפילה את מכבי כמו שמכבי השפילה את הפועל...שחקנים של הפועל אמרו שהם לא ראו תצוגות חד צדדיות בדרבים כמו שהיה בעונה שעברה, וזה רק דוגמא אחת.

מכבי לא יעילה? אתמול זה היה האם אמא של היעילות. אם ביום בינוני כמו שאתם כותבים פה ורע של חיפה זה נגמר ב-3:0, איך זה היה נגמר ביום טוב של שתי הקבוצות? אני ייתן לך רמז: 3:0.

מכבי בעונה שעברה התעלתה בהרבה מאוד משחקים על הפועל של הדאבל, לא מעט משחקים בעונה שעברה היו גמורים ב-2:0 בדקה 10. למכבי היה כושר ששום קבוצה בליגה מעולם לא הציגה, ריצה ומשחק לחץ גם בדקה 80 כאילו זה דקה 1, והחזקת כדור? שום קבוצה ישראלית לא החזיקה והניעה כדור כמו מכבי, מעולם.

ועוד דבר, אנחנו רק במחזור שלישי ומכבי עם 0-6 בטור שערים, כשהמשחק מול בני יהודה היה צריך להיגמר ב-5. לא יודע מה איתכם אבל לפי גמת הקבוצות ואיך שהן מגיעה למשחק מול מכבי, אני רואה שוב 80 שערים בעונה. קבוצות באות לשחק מול מכבי כמו שבאו לשחק מול חיפה של רוני לוי, עזבו התקפה בואו נתבנקר ואם נקבל 5 אז שיהיה

ואתם שוכחים עוד דבר קטן, בעונת הדאבל של הפועל, אחד בדברים שנתנו לקבוצות, הן של חיפה והפועל, זה העובדה שבשנה שעברה של מכבי זה הקיזוז והפרש השערים, עליו הוכרע התואר. היום גם אם קבוצה כובשת 100 שערים אין חה עדיפות על הקבוצה במקום שני כי ביטלו את זה, ואת הקיזוז מזמן גם אין, ועדיין מכבי הצלחה לכבוש בעונה שעברה 80 שערים, מבלי שהיתה לה יריבה אמיתית, כי אז אני מאמין שהיינו כובשים אפילו יותר, אתם יודעים דרבון בין קבוצות.

עכשיו תבינו, כל הויכוח מי יותר טובה מי יותר יעילה הוא דבילי. עונות שונות, שחקנים שונים, אפילו חוקים שונים שלא לדבר על מאמנים שונים. מה זה באמת משנה מי היתה יותר טובה? יש מי לקחה אליפות ואת זה זוכרים, מי שזכתה הגיעה לה, והיתה הכי טובה. יעילות של אלישע? מכבי חיפה שלו מעולם לא הציגה משחק שאצרנו עליה וואו, וזה משהו שמכבי של אוסקר הציגה כמה וכמה פעמים, היי זה קרה כבר במחזור 1 נגד אותה חיפה

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  2. yedidel Member

אני מהקיץ הקודם מייחל לכל הצלחה של מכבי ת"א. ואני ממש לא אוהד שלהם.
    הצלחה של מכבי ת"א סוף סוף אולי תזיז פה משבוע בכדורגל, ואני מדבר על בעיקר לשבור את הקלישאות המטומטמות שאוהבים להגיד בארץ:

"מאמן זר לא יכול להצליח פה, הוא לא מתאים למנטליות"
    "מודל המנהל המקצועי לא יכול לעבוד בארץ"

ועוד כל מיני שטויות שהמאמנים/הפרשנים השחצנים שלנו אוהבים לברבר.
    מדינה שלא יודעת כדורגל (ולעולם לא ידעה), צריכה להביא כאלה שיודעים באמת. וכמה שיותר.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחם כמו שמכבי פ"ת נראית, גם אם לכם היו מרחיקים 4 שחקנים הייתם מנצחים 1:3. קבוצה מגעילה שבאה להתבנקר מול קבוצה שרק פחדה להסתבך, ועוד עם בעלים מגעיל שמדבר כמו ג'וחה ורק משתלח בשוטים במחצית! איכס שירדו עם רמה"ש

4. itay7 Member

בשער השני חיפה הייתה עם 11 שחקנים (כיבכול) על המגרש. קינן יצא רק ממש לפני השער השלישי, שזה בעצם מה שמראה את החוזקה של מכבי ושל סוזה. רוב המשחק הוא לא נתן לבן הרוש לעלות כמעט (אפילו הייתה פעם ביתרון 1-0 שהוא התחיל לעלות ואז עצר באופן פתאומי וחזר, כנראה בגלל איזו צעקה), אבל אז שחיפה הייתה בעשרה שחקנים בדיוק הייתה הרגשה שאפשר להכות בברזל שהוא חם ולגמור את המשחק סופית. מאמן ישראלי טיפוסי לא עושה כלום, אבל סוזה בהוראה ברורה שלח את בן הרוש למעלה וכבר היו יותר מדי שחקנים ברחבה בשביל חיפה. שער קלאסי של ניצול חולשה רגעית, דבר שבאירופה עובדים עליו הרבה אבל בארץ כמעט ולא קיים.

אגב, להזכירך, לפני ההזדמנות של אנדלובו הייתה נגיעת יד ומכבי היו צריכים לקבל פנדל. חוץ מזה, ההבדל הוא שספיגת שער לא מכניסה את מכבי לטראומה, אפילו לא שלושה שערים וגם לא איזה שני הפסדים רצופים. קרויף לא נותן למערכת להרגש מכל דבר קטן, בניגוד לכדור השלג שיענקל'ה שחר מדבר עליו (כאילו, אתה זה שקובע אז אתה מחליט מתי לגלגל את הכדור שלג הזה).

מי שלדעתי היה איש המשחק הוא מיטרוביץ'. כמה ביקורות היו על סוזה שהביא אותו וכו', אבל אני ממש נהנה לראות אותו. גם סגירה הגנתית מצוינת, גם יודע למסור כדורים, והכי חשוב, יודע לשחק מהר בניגוד לאלברמן. יש למכבי כ"כ הרבה אופציות להרכב בזכות המהלך הזה, שאני מוכן להקריב את עמדת המגן הימני החלשה. כדי לשלוט במגרש לא צריך לשלוט בכדור, מכבי הייתה בשליטה לאורך כל המשחק.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

פעמים שמכבי הגיעה לאחד על אחד מול שאראנוב:

1. זהבי מכניס כדור לדאבור בועט החוצה
    2. יצחקי בפתיחת המחצית השניה, דאבור מסר לו
    3. יצחקי שעבר את שאראנוב וספק היה יד
    4. פריצה מול שאראנוב מבישול של זהבי
    5. אבוחצירה מוסר לדאבור (תה יכול להגיד עד מחר שהוא מסר לו, זה כל העניין של מיקום של חלוץ)

אנשים לא מדברים על זה אבל לדעתי עומרי בן הרוש נתן חתיכת משחק. בישל את השלישי כשהוא מתהלך לו לאיזה 20 מטר לבד, אבל בכלל די שיתק את האגף שלו, בטח במחצית השניה מן הסתם, אני לא יודע אם מאנה יחזור להרכב, יואב זיו לדעתי גמר את הסיפור שלו במכבי אחרי באזל, אם אתמול כשהיתה לו אפשרות סוזה עדיין לא נתן לו לשחק, אני לא יודע מתי הוא ייתן לו

6. Love Is Red Member

יואב זיו לדעתי האישית צריך לחזור לעמדת המגן הימני או להפרד יפה לשלום.

אני אישית חושב שסוזה צריך להשאיר את מאנה להביא במקומו מגן ימני זר בינואר ולשחרר את מיטורוביץ' הזה, לא בגלל שהוא גרוע, בגלל שייני הוא קשר אחורי מה שיהפוך את מכבי תל אביב לדעתי האישית לקבוצה הכי טובה בלי שום צל של ספק עם הסגל הכי טוב.
    כי בתכל'ס חסר לכם מגן ימני ולא קשר אחורי ופה זאת הייתה טעות שלסוזה בהבאת מיטורוביץ' הזה.

7. Raulito Madridista

מכבי היום הקבוצה הטובה בארץ ללא עוררין. בשנתיים האחרונות היא משמשת דוגמא איך כל שקל או יורו מנוצל בצורה מדויקת. לא רק סגל השחקנים האיכותי והעמוק שכולל בסיס לחמש שנים לפחות. הרכישה של ראדי מסמלת מבחינתי את השינוי שעבר על מכבי.

נחכה עם ההשוואות. מה שכן - לחיפה של תחילת שנות ה-2000 כן הייתה תחרות. הליגה הייתה חזקה. האליפויות בעידן רוני לוי הושגו כשאין יריבה אמיתית אבל צריך לפרגן לחיפה של העונה האחרונה שכמעט זכתה בטרבל. הפועל של הדאבל שיחקה כדורגל מדהים והיה לה סגל קצר. יבואה עזב ובא מחליף כושל, נאתכו נמכר ונמניה הגדול נפצע. מכבי של העונה שעברה אגב זו עם הכושר הגופני המטורף - לא שיחקה גם באירופה. הפועל הגיעה ל-56 משחקים!

מבחינת טקטית, על קצה המזלג - חיפה משלמת ביוקר על העלמת העין בנוגע לחלוץ. אבוחצירא זה טוב אבל מול מכבי זה לא מספיק. המערך עם קשר אחורי אחד בלבד ממש לא רציני. ידין יותר יושב ביציע פצוע על אזרחי מאשר על הדשא וזה מונע ממנו רצף של משחקים וחזרה לכושר טוב. מכבי הייתה יותר מסוכנת מחיפה לאורך כל המשחק. היו לה מצבים מתוך הרחבה. ועזבו כבר את קטן. הוא הרבה פחות 'דיקטטור' מנמני.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגן ימני לצערי לא יגיע...

בפעם האחרונה שמכבי חיפה הפסידה 3:0 בבית זה היה לקרית שמונה שזכתה באליפות ובפעם הלפני כן זה היה לבית"ר של גאידמק שלקחה אליפות. פעם שלישית גלידה?

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דיברנו קודם על דברים קטנים שמכבי עושה ולא עולים כסף, אבל מועילים ומעידים על משהו - זה מה שנכתב בידיעה מוואלה! ספורט:
    נשמע שולי, אבל אימון שחרור זה אחד הדברים הכי חשובים לכדורגלן שרץ משחק שלם.

10. Lupos Member

אני באמת לא מבין מה אכפת לאוהדי מכבי פה מה אוהדים של קבוצות אחרות חושבים על דרך המשחק ועל כמה הקבוצה לא מרשימה וכו'? אני בטוח שגם כשחיפה לקחה אליפויות עם אלישע אוהדים של קבוצות אחרות דיברו על "חולשת הליגה" ו"קבוצה לא מרשימה" ואני בטוח שזה ממש לא היה אכפת לאוהדי חיפה מה אחרים חושבים......שיחשבו מה שהם רוצים כל עוד יש לקבוצה דרך נכונה אני מרוצה

שמח על יצחקי שכבש והחזיר על הפנדל וגם עבד בהגנה אבל אני עדיין מצפה ממנו להיות קצת יותר מסוכן בהתקפה...וטוב לראות שגם ראדי חזר לעצמו קצת במחצית השנייה.
    על בן הרוש אני עדיין לא סגור אם התפקיד המתאים לו לעתיד זה מגן לדעתי הוא הרבה יותר בנוי להיות בלם...היה לו משחק לא רע בהתקפה (במיוחד ביחס למגנים שלנו במשחקים האחרונים) ובהגנה היה בסדר אבל עשה כמה פאלטות אבל רואים שיש לו כישרון

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ד"א, גם בגזרת היציע היה נוק אאוט חד למכבי. איזה תצוגת עידוד, איפה היו האוהדים של חיפה?

12. oranfu Member

אמרנו "וואוו" על המשחק הראשון של מכבי ת"א שנה שעברה נגד חיפה? בסדר. משחק שבו מכבי ת"א לא נראתה יותר טוב, ושבוע אחרי זה ק"ש נתנה לנו 3-0 בקרית אליעזר.
    על זה אני מדבר.

ועל הקבוצה של אלישע בהחלט אף אחד לא אמר וואוו, אבל מבחינת תוצאות היא היתה יעילה יותר. אני זוכר בפירוש שהראו את זה בחדשות הספורט בסוף העונה שעברה.

מכבי הציגה כושר שלא היה לאף קבוצה פה בליגה? נראה לי שלבית"ר בזמנו עם דראו? היה כושר לא פחות טוב.

13. oranfu Member

לא אמרתי שבשער השני היינו בחיסרון מספרי אלא בראשון והשלישי.

נגיעת יד ופנדל? לא היה ברור אם היתה שם נגיעת יד, אבל היה נבדל בכלל של יצחקי וכל המהלך לא היה צריך להיחשב.

במכבי חיפה כולם פחדו מכדור שלג כי כולם ראו אותו מגיע. בגלל זה אני לא מתלהב ממה שראיתי אתמול ממכבי ת"א. כמו שאורי קופר אמר היום, כמעט כל קבוצה נורמלית תאכל את חיפה במרכז המגרש אם היא תעלה עם ראיוס וקטן. ככה גם אשדוד עשו לנו. גם נגד ק"ש מאוד התקשינו. זה מ-א-ו-ד מזכיר את פתיחת העונה שעברה.

14. invergado1 Member

מה שקרה אתמול מזכיר מאד משחקים של קבוצות ונבחרות ישראליות מול קבוצות ונבחרות אירופאיות. קבוצות ישראליות משחקות באירופה הרבה פעמים ללא שיטת משחק נראית לעין וללא תוכנית, לפעמים אנחנו מגיעים להזדמנויות אבל אין שיטה ל-90 דקות. המשחק של הישראליות יותר מושתת על אנרגיות ופרצי התלהבות. האירופאים באים עם שיטת משחק מסודרת שנשמרת לכל אורך המשחק. הם לא שוברים לעצמם את הסדר והארגון במשחק אלא אם אין ברירה והם קיבלו שער שמחייב תגובה.
    במקרה הזה חיפה אתמול נראתה כמו קבוצה ישראלית טיפוסית ומכבי כמו קבוצה אירופאית ממושמעת טקטית ויציבה. הסדר שנשמר במכבי לעומת המשחק המבולגן של חיפה הוא מה שגרם להתפרקות של חיפה ואכן מכבי לא נזקקה ליום גדול כדי לנצח בתוצאה מרשימה.

שימו לב שלמרות שחיפה נתנה את הטון במחצית הראשונה, המצבים המסוכנים באותה מחצית דווקא היו למכבי. חיפה לא יכולה להגיד - לא ניצלנו את המצבים ומכבי כן.. המצבים של חיפה היו פשוט פחות טובים

- הנגיחה של אנדלובו מעל השער הייתה כשהיה איתו שחקן שקפץ, זה לא מקרי שהוא נגח למעלה כי
    קשה לכוון שמישהו עולה איתך במאבק פיזי לנגיחה.
    - בתחילת המשחק חן עזרא עבר את ייני בקלות עם המהירות שלו אבל ייני עשה עליו פאול חכם מחוץ
    לרחבה.
    - פעם שנייה שעזרא רץ ובעט מאיזור ה-16, שוב, הוא לא רץ לבד ובעט תחת לחץ היישר לידיו של פאבלו.
    הוא לא יכל להמשיך לרוץ ולהגיע למצב טוב יותר כי היו איתו שני שחקנים שסגרו אותו.
    - את הבעיטה של חן עזרא מ-30 מטר אין סיבה לציין בכלל כנ"ל עוד בעיטה של אבוחצירה שהיה תחת
    כיסוי, בעיטה תוך כדי סיבוב מחוץ לרחבה
    כל המצבים האלה זה מצבים תחת כיסוי של שחקן.
    לעומת זאת שני המצבים שהיו לדאבור במחצית הראשונה היו מצבים של שער בטוח (אחד מהם מטעות של אבוחצירה)
    את המחצית השניה כבר אין צורך לציין.

כשאפואל ניקוסיה באה לכאן ראינו מה זה קבוצה שבאה עם תוכנית משחק ל-90 דקות ואיך השחקנים שלה פשוט לא נשברים ונשארים ממושמעים טקטית לכל אורך המשחק. זה היה מדהים - בונקר אמיתי. ממש הזכיר בונקרים של קבוצות שמשחקות נגד ברצלונה. מה לעשות שמכבי היא לא ברצלונה ולה הרבה יותר קשה לפצח בונקרים. אפואל ניקוסיה על אף היותה קבוצה נחותה ולא מאריות היבשת היא דוגמא ל - איך קבוצה אירופית משחקת על תוצאה. אפשר להבין איך הם הגיעו לרבע גמר אלופות למרות שזו בכלל לא אותה קבוצה שהייתה להם - המשמעת הטקטית הזו מביאה תוצאות!

15. Telkiyski Member

הפועל בדאבל כבשה 2.5 שערים בממוצע למשחק בליגה, וזה בעונה שבה היא גם לקחה גביע וסיימה מקום ראשון בבית בליגה האירופית עם סלטיק והמבורג(מעניין מה אוהדי מכבי היו אומרים אם הם היו מנצחים בבית את סלטיק והמבורג אם הם ככה מתלהבים מתיקו נגד באזל).
    מכבי בינתיים לקחה רק אליפות, ועם ממוצע שערים נמוך מ2.5 למשחק, אין באמת מה להשוות כרגע.