מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א מביסה 0-3 את מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏20/9/13.

1. oranfu Member

אחד מהמצבים של דאבור לא נבע מפעולה של מכבי אלא ממסירה מטומטמת אחורה של אבוחצירא.
    חוץ מזה היתה לכם החמצה אחת שאני זוכר, של יצחקי (אני מדבר על ההצלה של שאראנוב. כשיצחקי עבר את שאראנוב זה היה נבדל). הבקעתם 3 שערים, 2 מהם כשהיינו בחיסרון של שחקן על הדשא (כמובן שעדיין נחשב, אבל...).
    אתם קבוצה חזקה יותר, אין בכלל ספק. הסגל שלכם עולה על שלנו בהרבה. אבל אני לא ראיתי משחק גדול שלכם היום, צר לי. נגד אשדוד הם עשו לנו משולשים, דאבל- פסים. הם שלטו במגרש. היום לא שלטתם במגרש, הגולים השני והשלישי באו כשאיבדנו לגמרי את הראש (אחד כשקינן לא היה על המגרש וההגנה לא התארגנה).
    זה ש9 שנים לא ניצחתם בחיפה לא אומר שהיום היתה הצגה, אלא שעד היום הייתם עלובים, היום אתם לא.
    כמו שאתה אומר שאני מתכחש למציאות, אתה הרי (כרגיל) רואה במכבי ת"א התגשמות של ברצלונה.

אתם תקחו אליפות כי אין שום יריבה רצינית, לא כי אתם מרשימים יותר מדי.

שגיא כהן כרגיל מזיין את השכל. המועדון לא אמר שיביא חלוץ מחו"ל (ועובדה שלא הביאו). אתם תקחו אליפות כי יש לכם סגל חזק יותר בצורה משמעותית. זהו.

נערך לאחרונה ב: ‏23/9/13
  2. invergado1 Member

מכבי נראית כגדולה על הליגה אבל לא יודע אם אפשר לקרוא לה כרגע קבוצה אירופית לכל דבר ועניין. תן לי ניצחון על פרנקפורט או על בורדו בבלומפילד ואז אני אגיד שזה נכון. תן לי 7-8 נקודות בשלב הבתים של הליגה האירופית השנה ואז אני אגיד וואללה, קבוצה אירופית.

מאמן זר זה לא דבר שלא היה קודם בכדורגל הישראלי. זה היה ולא ממש הצליח כדוגמת נילסן, טון קאנן, לותר מתאוס ועוד חברים. לעומת זאת צוות מקצועי מאירופה וצוות ניהולי אירופאי ביחד עם מאמן אירופאי זה אכן מה שעושה את ההבדל.
    המשחק של ג'ורדי עם התקשורת בניגוד לשנים הקודמות שבהן התקשורת שיחקה במכבי גם כן עושה את ההבדל.

בקשר ל- 'אופי השחקן' הישראלי, בואו לא ניכנס לאופריה, את זה גם לצוות הכי אירופאי ומקצועי קשה לשנות ועדיין אפשר לראות שחקנים כמו זהבי, בן הרוש, יצחקי, אלברמן ועוד עושים מידי פעם דריבלים מיותרים לגמרי במרכז המגרש ואפילו בהגנה וגם בחלקים מסויימים פשוט מתעצלים לרוץ. די אנ איי מאד קשה לשנות אם אפשר בכלל.

בכל מקרה, לטווח ארוך מה שקורה במכבי נראה דיי טוב.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הקישור האחורי של חיפה היה מביך, מה זה? זה קישור אחורי של מועמדת לאליפות?

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשיש לך שחקו כמו עזרא שרואה רק את עצמו איך זה לא פער של שמיים וארץ? כשראיוס עולה ויורד בקיצוניות, איך זה לא פער גדול בין מכבי וחיפה. ראיתם את זהבי חווה ירידות ועליות כאלה? אני לא. כשמשומר לא מסוגל לתת פס! שלא נדבר על הרמה ולעומתו מי שמשחק מולו עושה לו בית ספר 9 דקות ואני מדבר על עומרי בן הרוש איך זה לא פערים גדולים? מכבי הגיעה היום 4 פעמים באחד על אחד מול שאראנוב, 4! (אבוחצירה שמסר אחורה, מסירה של זהבי לדיבור, מסירה לפריצה, ויצחקי פעמיים גם בפתיחת המחצית הראשונה אז בעצם 5 פעמים מול שוער!) זה המון, זה יותר מדי אפילו, דאבור פעמיים במחצית הראשונה, יצחקי ופריצה בשניה. צמד הבלמים של חיפה נפל פעם אחר פעם במלכודת הנבדל. אנדלובו לא מסוגל לבעוט כדור טוב, לא משנה אם זה נכנס או לא, פשוט לבעוט פעם אחת שהקהל יעריך. קטן בגדר נעלם, גם בוקולי. הפער בין מכבי לחיפה הוא הרבה יותר גדול ממה שאתם חושבים, אפילו ברמת המאמנים, החילופים, שינויי השיטה, וגם התגובה תוך כדי משחק

ניקח אליפות כי אין לנו יריבה? בניתם על זה את כל הגדולה שלכן בשנות ה-2000, בטח עם רוני לוי. גם לנו מגיע שזה יקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/9/13
  5. oranfu Member

לא.

משומר לא מסוגל להרים אבל שם לאנדלובו כדור לגול בדקה התשיעית בהרמה.

כל שאר הדברים הם הרבה התלהבות של אחרי המשחק. זהבי שחקן שרואה קודם כל את עצמו, אין ירידות אצל ראיוס ובוקולי, הם פשוט מותשים כי הם מתחילת העונה משחקים בקישור שנמצא בחסרון מספרי.

מכבי הגיעה 4 פעמים מול שאראנוב (פעם אחת ממסירה אחורה של אבוחצירא) לעומת פעמיים של חיפה. כל זה נובע מהעובדה שאין לנו בכלל קישור אחורי. אני חוזר ואומר שזה מראה יותר על חיפה מאשר על מכבי. מכבי קבוצה חזקה יותר, מאוזנת יותר ועם סגל עדיף בהרבה. אבל אין כאן איזו עליונות מטורפת כמו שמציגים.

וכן, אין יריבה. כמו שבד"כ קורה בארץ בשנים האחרונות. אנחנו התמודדנו לפחות עם הפועל ת"א בחלק מהאליפויות שלנו. זה שאין יריבה זה לא בעיה שלכם כמובן.
    מגיע לכם? טוב, פה אני כבר לגמרי חולק עליך. למכבי ת"א מגיע הרבה דברים, אני לא ארשום אותם כאן.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  6. EuropeGuy Member

שיניתי קלות.

7. Telkiyski Member

די נו, אני שונא אותם יותר מהכל אבל הם כרגע הקבוצה הכי טובה בארץ.
    מכבי חיפה לא באמת יכולה לרוץ לאליפות עם מרכז שדה שכולל את בוקולי וקטן ובלי חלוץ נורמלי אחד בסגל (עמאשה?).

בכלל האמת היא שכל הברבורים האלה על "זה יהיה חיפה ומכבי" מהתחלה היו נשמעים לי די מגוחכים, כרגע מכבי טובה יותר מכולן ובצורה משמעותית.

אני לא בטוח שהפועל כרגע פחות טובה ממכבי חיפה למשל.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

על הנייר חיפה בהחלט צריכה לתת פייט למכבי, השאלה איך מנצלים את מה שיש על הנייר. עם אביחי ידין למשל בהרכב היום במקום קטן היה יכול להתפתח משחק אחר לגמרי, אפילו עם גולסה בפנים. גם ההעדפה של משומר על אלעד גבאי מוזרה מאוד.

וכן איתי, הפועל פחות טובה ממכבי חיפה, אתם מאוד חלשים(כמו בית"ר ושאר הליגה בעצם שבאמת חלשה מתמיד).

9. alexshw Member

שחר בנאדם בן 72 שהשיג הכל בכדורגל ישראלי.
    נעלם לו הרעב וגם החושים וזה טבעי בגיל כזה. בלי בעלים שאפתני ונמרץ קשה להצליח.
    רבים אומרים שזה כפיות טובה לבקר את שחר, אבל אני לא חושב כך.
    זה דומה לונגר בארסנל.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאביאן שר הבלם של באזל שכבש מול מכבי והיה מצוין סיכם בארסנל ויעבור אליה בינואר, רק מוכיח כמה מכבי היתה קרובה להיות שווה בשווה מול המועדון העצם הזה מבאזל.

אז ששחר יעביר את כובד השליטה לבן שלו אור!

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא רואה במכבי את התגשמות ברצלונה, אתה פשוט רואה במכבי עוד מועדון ישראלי גדול, וזה לא המצב.

כל התירוצים שסיפקת הם פשוט הכחשה. מכבי החזיקה היום בכדור יותר מחיפה, התמסרה יותר (בכלל, מכבי מתמסרת הרבה יותר מכל קבוצה ישראלית אחרת ובאחוזי דיוק גבוהים יותר. אתמול קראתי שבעוד חיפה השלימה עד כה העונה כ-850 ניסיונות מסירה, מכבי ניסתה מעל 1100, ובכארבעה אחוזי הצלחה מעל חיפה), הגיעה ליותר מצבים (אפילו הרבה יותר) ובמחצית השנייה, עוד לפני הגולים, הכתיבה לחלוטין את הקצב. וזה עוד לא ביום גדול של השחקנים.
    משולשים ודאבל פסים יפה, אבל זה לא מעיד בהכרח על רמה גבוהה ושליטה.

12. burning soil Member

אם במחצית הראשונה המשחק עוד היה שקול ואמרתי לחבר שאיתו ראיתי את המשחק בסיום
    המחצית, שמכבי לא ביכולת שיא לעומת חיפה שלדעתי השתדלה ונתנה את כל מה שיש לה,
    אז באה המחצית השניה והוכיחה בדיוק את מה שאמרתי. מכבי לדעתי לקחה את הטוענת
    לכתר(יש האומרים היחידה) בהליכה פשוט.. כלומר, זה לא היה המשחק הכי טוב של מכבי
    ועדיין זה נגמר בצורה כזאת מוחצת.

13. alexshw Member

הבן שלו אידיוט גמור ולפי מה שאני מבין בכלל לא אחד שאוהב כדורגל.
    עוד מעט יפתח איצטדיון מעולה לקבוצה, יש בסיס טוב, יש אוהדים ומחלקת נוער.
    יש פה תנאים מעולים לרוכש חדש. אין סיבה שלא יבוא איזה דוד יהודי עשיר מחו"ל ולא יקנה את הקבוצה.

עומר לגבי באזל אז בקיץ זה הזמן האידאלי לעקוץ קבוצות עדיפות באירופה. מכבי חיפה כמעט עברה את ליברפול באוגוסט ובסוף האנגלים הגיעו לגמר אלופות.

14. oranfu Member

גם מסירות בין הבלמים לקישור האחורי לא מעיד על רמה גבוהה ועל שליטה. מכבי לא שלטה במגרש ולא הכתיבה את הקצב לפני השערים. הגיעה ליותר מצבים (אבל לא הרבה יותר מצבים). לא יום גדול של מכבי אבל יום עלוב מאוד של חיפה.

ומכבי ת"א בהחלט עוד מועדון גדול בארץ. לא יותר מזה. זה לא הכדורגל המלהיב של הפועל תחת גוטמן ולא היעילות של חיפה תחת אלישע. זו קבוצה מאוד יעילה, עם עליונות תקציבית אדירה על היריבות שלה.
    קראתי גם את הכתבה של אורי קופר. אתם קבוצה טובה יותר נכון להיום, אבל לא בהרבה. לא משהו שאם היה לנו חלוץ נורמלי ומאמן שמוכן גם לספסל את קטן היה מטריד אותי יותר מדי פער ה-6 נקודות.
    אני לא מתכחש לכלום. יש לתקשורת פה (לא רק פה) נטייה להתלהב מקבוצה שמנצחת. הרי רק ביום חמישי הייתם רחוקים מלהרשים נגד ניקוסיה ואנחנו נראינו טוב מאוד נגד אלקמאר. במחזור הראשון נראיתם רע נגד עכו בזמן שניצחנו בקלילות (למרות שגם לא נראינו להיט) את ק"ש.
    אתם לא משהו מיוחד, אתם הרבה פחות מפחידים מקבוצת המיליונים של גאידמק.

15. oranfu Member

זה גם לא היה המשחק הכי טוב של חיפה, וזה בלשון המעטה. במחצית השניה מכבי הכריעה את המשחק כצפוי, כי חיפה כבר לא עמדה על הרגליים. זה מה שקורה כשמתחילת השנה אנחנו משחקים בעשרה שחקנים, ואחד מהעשרה הוא שחקן בן 35.