מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א ובית"ר נפרדות בתיקו 2 ; ב"ש מביסה את סכנין

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/9/16.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

פיספסת אני חושב. זה בכלל לא משנה מי יהיו השחקנים. השאלה שלי היא פשוטה, האם ב"ש תכנס למועדון הגדולות - כלומר, בכל שנה מרחפת המילה אליפות גם אם זה לא הכי ריאלי, כי כבר אי אפשר לחזור אחורה (מכבי חיפה, הדוגמא הכי טובה. ריאלי שהיא תאבק בב"ש ומכבי השנה? לא. האם מקום 4 מתקבל בברכה, לא.) - או שתגידו, יאללה, היה לנו תור זהב נחמד, בוא נחזור להיות הקבוצה הנחמדה שמקום 5 בליגה זה הישג ורק לא להסתבך בתחתית.

לדעתי, עוד שנתיים - שלוש של הצלחות ולא יהיה אפשר לחזור אחורה. זה מזכיר לי קצת את מכבי סל (זה נשמע אידיוטי, אבל חכה) - בכל שנות ה-90 פיינל פור הייתה מילה מצחיקה, חצי היכל ריק ותבוסות באירופה על ימין ועל שמאל. ומאז ההצלחות המסחררות של שנת ה-2000 כבר אי אפשר לחזור לתקופה ההיא. לא משנה כמה זה לא ריאלי כבר אי אפשר לחזור אחורה לפחות מ"ציפייה לפיינל פור". אפשר אפילו להסתכל על מכבי חיפה רגל. עד 86 קבוצת מעלית. אחרי כמה שנים של הצלחות ואליפויות ותארים - אתה כבר לא חוזר לשם. כמובן שזה תלוי בכסף ותקציב וכו', אבל מבחינת ההסתכלות שלנו - אני לא בטוח שבעוד 3-4 שנים בקצב הזה אפשר יהיה להגיד על ב"ש שזה בסדר לסיים עונה במקום ה-5. בדיוק כמו שאנחנו מדברים על מכבי חיפה היום.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה גם מה שאני אוהב מאוד בדן ביטון. כשהוא היה על המגרש הוא היה מרים את הקרנות והמצבים הנייחים, גם אם ראדי ובוזגלו היו על הדשא, זה עד כמה הוא איכותי במצבים הנייחים ובכדורגל שלנו זה סופר חשוב (גלבאן וערן לוי עשו על זה קרירה).
    כמעט כל כדור קרן של דן ביטון הוא חד ומסוכן וזה בליגה שלנו יהיה שווה כמה וכמה שערים.
    יש לו גם בעיטה טובה מרחוק, מסירות טובות גם לטווחים רחוקים מאוד, משחק בנגיעה, כל הזמן מבקש את הכדור, כל הזמן רוצה את הכדור ומשחק כמו מישהו בן 30 ולא כמו ילד בן 20 מבחינת ביטחון, וזה כולל את המשחקים ששיחק בשנה שעברה במירוץ לאליפות.
    כמובן שהבעיה שלו היא שהוא עדין בוסר מאוד, כמו הרבה מאוד צעירים רואים במשחק שלו שהוא חסר ניסיון, קבלת ההחלטות צריכה עוד להשתפר, ואלה דברים ששחקן צעיר יכול להשתפר ולהתפתח בהם רק דרך דקות קבועות.
    ההשאלה לאשדוד מושלמת בשבילו, לא רק בגלל הדקות, אלא כי לפי מה שהבנתי, הוא דרש במסגרת החוזה באשדוד חדר באקדמיה ומאמן אישי שיעבוד איתו מעבר לשעות הרגילות של הקבוצה כדי למקסם את המעבר כמה שיותר מבחינה מקוצעית. כלומר גם מדובר במקצוען מעל לכל, וזאת הסיבה שאני מאמין שהוא הולך להיות הצלחה באשדוד.

3. עידן444 Member

מה שאתה למעשה שואל כאן זה האם קבוצה שלא היתה גדולה הופכת לכזו באופן תודעתי חד משמעי לאחר שושלת של תארים וההסטוריה אומרת שהתשובה היא כן.
    להפועל כ"ס בתחילת שנות ה-80 זה לא הספיק.
    לבני יהודה בתחילת שנות ה-90 זה לא הספיק.
    גם לא להפועל חיפה וק"ש.
    למה?
    כנראה כי זה היה עניין נקודתי.
    מה שכן, גם שושלת דועכת- פשוט לוקח לזה יותר שנים לקרות(הפועל פ"ת ומכבי נתניה הן הדוגמאות הכי טובות)...
    לדעתי יש סכנה כזו גם במקרה של בית"ר ירושלים אם תמשיך להתנהל כמו קבוצה קטנה ואפילו במקרה של הפועל ת"א.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא חושב שפיספסתי, מה שרשמתי זה למעשה מה שיקבע את התשובה לשאלתך.

כרגע באמת פגענו בשחקנים גדולים שמרכיבים קבוצה גדולה בכל קנה מידה ישראלי על תקופותיו, אתה שואל האם זה יימשך מעבר לשנה-שנתיים או שאחרי שהשחקנים האלה ימצו נחזור להיות קבוצה שמתנדנדת? התשובה היא לדעתי חד וחלק האם נשרוד את החלפת המשמרות של החבר'ה הנוכחיים.

5. zivmay Member

כמה מילים על לוסיו, עד עכשיו הוא מראה יכולת טובה מאוד-
    צריך לשפר את העמידה במגרש גם מבחינת מיקום התקפי והגנתי, אבל יש לו אחלה טיפול בכדור בניגוד למה שהרבה חושבים.
    אתמול ראינו השתלטות יפה מאוד על כדור קשה שבראון מסר לו, יבנוסף הוא משלב מהירות עם כוח מתפרץ ואל תשכחו שיש לו בעיטה בשתי רגליים.
    לדעתי, ככל שיעבור הזמן אנחנו נראה פה חלוץ מאוד מאוד מסוכן.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  6. yedidel Member

אנחנו עדיין לא "מפרקים קבוצות".
    אתמול זאת היתה סנונית ראשונה אני מקווה, אבל שנה שעברה ירקנו דם בכל משחק

7. Love Is Red Member

חלוץ טוב ובמחיר נורמלי.
    מכבי בזבזו כספים רבים על חלוצים עם שם ותו לא...

8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

עצם זה שב"ש החתימה את אוחנה,מראה על מחשבה לעתיד ועל חילופי דורות בהדרגה ומינון נכון.
    אני גם לא אתפלא אם בוזגלו יחדש את החוזה שלו בב"ש אם ימשיך לשחק ועם ב"ש תיקח עוד אליפות, מיקצועית יש לו רק לרדת.
    שיתעסק בכדורגל וינצל את השנים של הפיק עד הסוף ! כדרוגל יש לו ובכמויות ,שיפסיק עם התספורות הזויות שלו. פעם הוא עוד היה נראה כמו בנאדם.

9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שני המקרים מעידים על קבוצה גדולה (האמת שפירקתם לאו דווקא מייחס ל5-0 גם 3-1 עם שליטה אבסולוטית מתקבל בעיניי) גם הצגות של 3-4 - 0 זה בסדר גמור, אבל גם 90 אחוז מהליגה שמגיע נגדך, מחנה את האוטבוס ומעיף כדורים לג'אבל מוכבר מדקה 30 ומייסר לך את הצורה, מעיד שאתה כנראה קבוצה גדולה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

10. yedidel Member

אני יודע ששנה שעברה היינו מחוברים לקוצב לב כל משחק. גם מול כפס, הפועל חיפה וכו שניצחנו על חודו של גול.
    למעשה רק במשחקים מול בית"ר היינו רגועים...

11. Raulito Madridista

לגבי באר-שבע ומעמדה כקבוצה גדולה - לדעתי מעבר לעניין חילופי הדורות המסתמנים ובאים ונניח בעידן שאחרי ברדה תהיה מאוד חסרה המנהיגות הזו - זה גם תלוי איך העונה הזו תסתיים. הפועל ת"א של גוטמן לצורך העניין הייתה קבוצה אדירה אבל זכתה רק באליפות אחת. זה מאוד חשוב אם באר-שבע יוצרת שושלת, אין לזלזל בזה, גם מבחינה תקציבית כמובן. אני מתקשה לחשוב שמכבי חיפה מסוגלת שנה אחרי שנה לעשות את כל הטעויות האפשריות עם תקציב כה גבוה והילה של מועדון מפואר ומניח שהיא כן תחזור למשחק, בעוד לגבי הפועל ת"א ובית"ר ירושלים אני מאוד סקפטי.
    * באר-שבע מנצחת משחקים די בקלות וכמה דקות טובות מספיקות לה בגלל האיכות שיש לה אבל היא עדיין לא באמת דורסת באופן עקבי כמו הקבוצות שהוזכרו כאן.

לגבי בוזגלו - אני חושב שזה לא רק הרצון להוכיח או העובדה שהוא היה 'מפוקס'(במי זה תלוי? רק במאור עצמו הרי). עדיין יש עליו את התוויות הזו של המשחקים הגדולים למרות משחק האליפות נגד סכנין או אלוף האלופים נגד מכבי חיפה. תמיד חיכינו לראות אותו נותן ערך מוסף במשחקים נגד מכבי בבלומפילד בשנים עברו וזה לא קרה ועל התקופה שלו בצהוב מיותר להרחיב.

12. סמואל אטו Member

כל עוד אלונה רוצה לקחת אליפויות, ב״ש תתמודד עליהם.
    בחירת הזרים בב״ש מתבצעת בצורה סופר איכותית, והחתמה כמו מיכאל אוחנה מראה שב״ש מוכנה להמשיך להתפתח ולסכן עוד כדי להישאר בטופ.

yakar ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  13. Raulito Madridista

הערב בנתניה ייערך משחק מסקרן כשהיריבות בין מכבי ת"א ובית"ר ירושלים קצת עלתה כיתה לפחות זמנית סביב פרשת ברק יצחקי.

נתונים:

http://hazavit.co.il/wp-content/uploads/2016/02/%D7%A7%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%A1-310x165.Xxx

* מכבי תל אביב עם רצף של 23 משחקי ליגה ללא הפסד.
    * גם את שתי העונות הקודמות פתחה מכבי תל אביב עם שש נקודות אחרי שני מחזורים, אבל נעצרה במחזור השלישי (הפסד בבאר שבע לפני שנתיים, תיקו בקרית שמונה בשנה שעברה).
    * בית"ר ירושלים פתחה את העונה עם שתי תוצאות תיקו. את העונה הקודמת פתחה עם שלוש כאלה.
    * הפעם סיימו הירושלמים בשני המחזורים הראשונים ב-2:2. רצף כזה היה להם לאחרונה באפריל 2013 (2:2 מול אשדוד והפועל עכו).
    * דוד קלטינס ערך את הופעת הבכורה שלו בליגת העל מול מכבי תל אביב בסיבוב הראשון בעונה שעברה וכבש את שער הבכורה שלו נגדה בסיבוב השני - חתיכת גולאסו

מכבי יכולה לחזור למקום הראשון אם תנצח הערב. איתן טיבי לא התאמן אחרי הפציעה שספג במדי הנבחרת וזאת בניגוד לטב"ח החלוץ, מלך השערים כרגע עם שלושה כיבושים - שיפתח בהרכב. גם החלוץ קיארטנסון שהגיע בסכום גבוה יפתח ב-11 וזו תהיה הופעת הבכורה שלו. ובצד הבית"רי - רב"ש שמחפש ניצחון בכורה בליגה כמאמן בית"ר אחרי שאחד כזה חמק לו עם הרבה חוסר מזל עם התיקו נגד ק"ש לפני פגרת הנבחרות - תירגל מערך של שלושה בלמים וכך קלטינס שפחות שיחק - מוצא את מקומו.

הרכב משוער מכבי ת"א:
    פרדראג ראיקוביץ| אלי דסה, דור פרץ, טל בן-חיים, אבי ריקן| דור מיכה, גל אלברמן, האריס מדוניאנין, אוסקר סקאריונה, טב"ח| וידאר קיארטנסון
    הרכב משוער בית"ר ירושלים: בוריס קליימן| עוז ראלי, דן מורי, חסוס רואדה, דוד קלטינס, מרסל הייסטר| דן אייבינדר, קלאודמיר פריירה, עידן ורד, יוהאן אודל| איתי שכטר.

משחק מסקרן כמו שאמרתי. אבל כשרב"ש מדבר בפלצנות 'זה הזמן להעביר מסר לליגה' - הוא מאוד משעשע. מכבי מציגה הגנה איומה והקישור האחורי יצטרך לעבוד, גל אלברמן לבדו לא בטוח שיספיק. זו הסיבה שבמקום רב"ש הייתי עולה דווקא עם שלושה קשרים באמצע כמו בעונה שעברה ודוחף את קלטינס קדימה. הוא נע יותר מקלאודימיר ואייבינדר. למכבי יש חלק התקפי מצויין על הנייר והחלוץ החדש מעורר הרבה עניין. טב"ח בינתיים הכי מסוכן בעוד אצל בית"ר יש את אודל ואת שכטר. מכבי אולי בראש כבר חושבת אירופה.

14. Andrea21 Member

בואו לא נגזים עם "קבוצת על". קבוצת על נותנת לסכנין 3 במחצית ולא עולה לחוצה למחצית השנייה. קבוצת על לא מסיימת משחק שלם מול הפועל תל אביב מביכה עם מצב וחצי ליד השער. אמנם ב"ש נראתה טוב מאוד גם בחצי הראשון מול סכנין(פחות מול הפועל תל אביב) אבל היא לא קרובה להזכיר את מכבי חיפה של רוני לוי ומכבי תל אביב של סוזה ואפילו של פאקו באספקט הזה. לפחות לא כרגע.

15. zivmay Member

תלוי איך אתה מסתכל על זה, רוני לוי שיחק בליגה מאוד חובבנית שאין טעם להשוות אותה למה שהולך היום בליגה העל.
    ואם אתה משווה לקבוצה של סוזה, כרגע אנחנו מראים דומיננטיות גם ביכולת אבל במיוחד בצבירת נק' באופן מאוד דומה לקבוצה שלו. וכמובן אם אני משווה את היריבה שנתנה לו פייט מול מי שאנחנו התמודדנו ועדיין מתמודדים, מצטער אבל כל ילד בן שנה יכול לראות את ההבדל.
    סוזה התמודד מול ליגה פח שבה קבוצות היו מתאמנות3 פעמים בשבוע במקרה הטוב, אם אני מוסיף את השינוי שחל על הקבוצות ובפרט ליריבה הפנטסטית על התואר( מכבי), אז רוב הסיכויים שלא נעלה באותו קצב לכל משחק ( ניצחנו את רעננה וסכנין בהילוך שני וזה עדיין נראה טוב), במיוחד שאנחנו משחקים באירופה אחרי קמפיין מצויין בליגת האלופות.
    הכי קל לזרוק הצהרות, ללא חקירה רצינית. ישראליות טיפוסית.