מחזור 3 בליגת העל: מכבי ת"א ובית"ר נפרדות בתיקו 2 ; ב"ש מביסה את סכנין

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/9/16.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מיגל ויטור אחד הבלמים הגדולים שהגיעו לפה והטוב ביותר בליגה. 6 משחקים כרגע די מספיקים כדי להבין שנפל לנו בלם ברמה אחרת, כמה קלאסה.
    בחירת הזרים שלנו בשנים האחרונות... לרוץ לספר לחבר'ה.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

סמואל אטו ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לקח הרבה זמן עד שפיט היקר התחיל לעשות שטויות...הנה טעות נוראית מול נק ניימייכן במדי ויטסה בדרבי של המחוז. לא סתם הוא עומד בשער הפועל חיפה...

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בנוגע למשחק,
    שליטה אבסולוטית כרגיל, קבוצה שבאה להוציא 0-0, למזלנו הבקענו במהירות בחצי השני והפכנו את זה לחצי קל ורגוע.
    בוזגלו היה ענק, פעלתן בטירוף, פעולות נהדרות ובעיקר לרוב קבלת החלטות נכונה, משחק גדול שלו. שני לו היה ראדי שגם כן היה גדול, התקפית הניע טוב וחכם, הגנתית תיקל המון ורץ בלי הפסקה.
    מעבר לכך כרגיל, וואקמה עושה את שלו, ויטור בהופעה חלקה ברמה גבוהה במעט שהיה צריך לעשות.
    ניצחון חשוב מאוד, בטח אחרי האיבוד נקודות מול הפועל תל אביב.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/16
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מילה על ז'אורז'יניו, שחקן גדול, שחקן מסוכן ומאוד מאוד חכם.
    מאוד מעריך את השחקן הזה, טוב יותר מכל מה שיש למכבי חיפה להציע בהתקפה, היה משדרג אותם בוודאות.

Sir Alex Ferguson ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  5. yakov_y YNWA

איפה שיחק מיכאל אוחנה ?

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לרוב שיחק הכי קדמי מבין קשרי אמצע, ברגעים מסויימים ראיתי או ממש כמתחת לחלוץ.

7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואני חושב כמוך.
    גם נגד הפועל שכיביכול היה לו "משחק טוב",הוא היה בנינוני מאוד,פשוט היה היחידי שניסה,והיחידי שבאמת יכול לעשות משהו כי הא מהיר וטכני.
    ברגע שעטר יחזור,הוא ירד לספסל.
    חסר לנו ברק בקישור,ואצ'ק אפור מידי,נטע הגנתית טוב וקהת בנתיים לא מספיק טוב.
    משחק עלוב שלנו,אבל קשה לי לבוא בטענות למאמן,קיבל קבוצה בלי הכנה,בכושר גופני עלוב,שיצאה למחנה אימונים עם חצי סגל. אין קסמים בכדורגל. הוא יצטרך להשתפר תוך כדי תנועה,ולקוות שישיג תוצאות שיקנו לו שקט.

ב"ש עד עכשיו רמה מעל הליגה. העומק שיש להם בסגל עושה את ההבדל,חלק קידמי מטורף בסטנדרטים ישראלים.
    ויטור זה בינגו גדול,בוזגלו במשחק גדול,טוני רמה מעל הליגה.
    מעניין אותי לדעת מה אוהדי ב"ש חושבים על עכשיו על לוסיו..?

8. zahipan Member

אני אוהב את לוסיו, חלוץ נהדר, ההחמצות שלו הם חלק מהמשחק, אין שחקן כדורגל שלא מחמיץ.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לוסיו לא נראה שחקן כדורגל רגיל בסטנדרטים שלנו, יש לי ספקות לגבי יכולת הטיפול שלו בכדור, אבל המספרים שלו כרגע מדברים בעד עצמם, וחוצמזה השער בגלאזגו היה שער של חלוץ גדול. שימשיך כך.

10. gilad16 Member

הדעה על ההחתמה של לוסיו היא עניין של ציפיות לדעתי.
    נראה לי שהרוב יסכימו שמדובר בחלוץ טוב; פיזי, נגיעה ראשונה טובה ותנועה טובה.
    והוא בטח לא נופל מהחלוצים שיש לנו בסגל.
    לדעתי מי שמאוכזב ממנו זה מי שציפה שיגיע חלוץ שהוא רמה מעל מה שיש לנו.
    אולי היינו צריכים להביא כזה ואולי בגלל חוק הזרים בליגה היה עדיף להביא מישהו כמו לוסיו.
    מבחינת הסקאוטינג, כל הכבוד למי שהוציא שחקן מליגה שלישית בברזיל שמשתלב טוב בצמרת של ליגת העל.

היה משדרג גם אותנו אם אופיר לא היה עוזב והיה מקום לזר.
    שחקן חכם שעשה חיים קשים להגנה שלנו אתמול.

amn אוהב/ת את זה.
  11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בוודאי שהיה משדרג אותנו, שחקן גדול שיש לו הכל, כל פעם שהכדור היה אצלו חששתי .
    אני לא מאורע בפרטי המו"מ שהתקיים. אבל חיפה פיספסה בענק.

Sir Alex Ferguson ו-gilad16 אוהבים את זה.
  12. Raulito Madridista

אתמול ראינו עד כמה בוזגלו שחקן מצויין במשחקים נגד היריבות הבינוניות, נגד קבוצות שחוששות ממנה. הוא עשה לוונדרסון סחרחורת. מימין, משמאל, כמעט כבש בנגיחה ובישל את השער השני לנאווקמה. היה מאוד פעיל. אולי זה הצבע החדש בשיער. באמת משחק אדיר של בוזגלו. חשבתי שאחרי המחצית המאופסת באר-שבע תיכנס ללכת אבל זה לא קרה. נאווקמה רמה מעל הליגה הזו, כבר אמרנו, הגול שלו תוך נגיעה אחת עם בעיטה מסובבת ורכה מזכיר אגדת כדורגל כמו תיירי הנרי. כמו שברק בכר אמר - מיכאל אוחנה עשה את הדברים הרגילים והפשוטים ולא ניסה להתחכם, במשחקים הבאים הוא יקח אחריות. רואים את באר-שבע הרבה פחות נמרצת מבעונה שעברה וזה טבעי, הם כבר חושבים על סאן-סירו.

פיראס מוגרבי שחקן סגל טוב למכבי חיפה אבל הוא לא יוביל אותה לאליפות וכמובן שהסגנון של בני-סכנין עם ההתקפות המתפרצות התאים לו הרבה יותר. ועדיין הוא פתח את העונה די רע להוציא את המשחק העלוב אתמול ומכבי חיפה צריכה לשחק איתו. גם ורמוט צריך לקבל את המקום בהרכב ונכון לעכשיו בשיטת המשחק הזו - הייתי מוותר דווקא על רוקאביצה משום שפלט צריך להיות האיש בחוד. מצפייה חוזרת בתקציר אפשר לעשות קצת הנחות למכבי חיפה אבל עדיין הייתה היפקרות במחצית השנייה ובכלל, למרות שאלה משער השבת די פלצנים - כולה דקה 49' ואתה רואה את בני-יהודה מגיעה סמוך לרחבה עם יתרון מספרי. למה ואיך?

אלי אלבז שווה כמה כתבות בעיתון לאור פתיחת העונה והסיפור ההזוי איתו, והאמת שמגיע להפועל חיפה. תמשיכו לצעוק בקיץ 'פלייאוף עליון' ותמשיכו לבחור שוער זר גרוע כל פעם מחדש, כאילו שיש להם עודך נקודות כדי לתת לליגה פור - נו באמת.

זכרתי שלהפועל רעננה היה רצף רע בסוף העונה שעברה אבל נדמה לי שבשער השבת כתבו אתמול שהיא לא ניצחה כבר 15 משחקים וזה צריך להדליק נורה אדומה(כנראה עם גביע הטוטו) עם כל הכבוד לשלוות הנפש שחיים סיבלס מסמן. אין ספק שנגד קבוצה כמו ק"ש לא יקרה כלום אם רעננה תיזום קצת יותר ותשנה את הגישה. ככה זה - אחרי שנתיים מפסיקים להחמיא לה על דברים מובנים מאליהם.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור אתה טועה. אתמול ראינו כמה בוזגלו מסוכן כשהוא מרוכז, חד ובעיקר מחויב.
    הסיבה שבגללה בכר הפך אותו העונה לשחקן ספסל, לפחות באירופה ובמשחקים המכריעים, היא לא הנושא ההתקפי, שם ידוע לכולם שמדובר בשחקן מסוכן, אלא בגלל העמידה הטקטית הלקויה וההפקרות ההגנתית שלו.
    גם באלוף האלופים בוזגלו היה טוב התקפית, אבל שם הוא היה חור הגנתי והיה לו חלק גדול בשני השערים שספגנו.
    אתמול, לא רק שבוזגלו הגיע חד התקפית, הוא גם היה מחויב, סגר נכון טקטית, לחץ בלי הפסקה, ירד כל הזמן למטרה לעזור לביטון, נכנס להמון מאבקים הגנתיים, מי שלא היה מזהה היה יכול לחשוב שהבכורה אתמול הייתה בכלל של בוזגלו ולא של אוחנה, שכניראה רצה מאוד להוכיח את עצמו אתמול כדי שבכר יפתח איתו בסן סירו.

בוזגלו במובן הזה מזכיר את ורמוט, שגם רצה להוכיח את עצמו אתמול, כשלפי הדיווחים על מנת לקבל חוזה חדש במכבי חיפה ורמוט יצטרך לפתוח בחלק גדול של המשחקים, כלומר לא יוכל לתת שני משחקים טובים ואז להיעלם לכמה חודשים, אלא אשכרה לעלות כל מחזור כדי להוכיח את עצמו. וזה אולי הבעיה הכי גדולה עם שחקנים כמו ורמוט ובוזגלו. הם לא דוחפים את עצמם לקצה, הם מסתמכים על הכישרון שלהם כמעט באופן בלעדי, ובגלל זה הם נמצאים איפה שהם נמצאים. בואו נשווה אותם לאחד כמו כיאל, שאין לו רבע מהכישרון שלהם, ואפילו אין לו רבע מהבנת המשחק שלהם, אבל מבחינת מחויבות, מבחינת מוסר עבודה, עולה לכל משחק כאילו זה האחרון שלו, ולא סתם הוא מוצא את עצמו כבר שנים בקבוצות מכובדות באירופה בזמן שורמוט ובוזגלו לאחרונה אפילו לא נחשבים שחקני הרכב בקבוצות שלהם.

ז'אורז'יניו שחקן נפלא. ההשפעה שלו על סכנין היא אדירה. כל התקפה טובה מתחילה דרכו, פשוט המנוע שלהם באמצע. מבחינת השפעה על הקבוצה, מזכיר לי את ההשפעה של נואקמה על רעננה בזמנו. גם כאן סכנין צריכה להגיד תודה על כל דקה שז'אורז'יניו במועדון. אם דויזאדה לא היה עוזב לחו"ל, רוב הסיכויים שהברזילאי היה אתמול משחק במדים שלנו מול סכנין ולא להפך.

EsheD אוהב/ת את זה.
  14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מעניין אותי כמה זמן ב"ש תוכל להחזיק בטייטל של קבוצת העל הזו. כן, נו, לא ברצלונה, אבל זה לגמרי קבוצה גדולה שמטאטאת משחקי ליגה בקלות - כמו מכבי ת"א (בשיאה ואפילו פחות), כמו מכבי חיפה של השנים היפות, בית"ר בתקופות. בעוד שבקבוצות האלה מדובר בדבר שקורה לעיתים יחסית קרובות בהיסטוריה שלהן, כי הן תמיד הגדולות והעשירות, בב"ש זה לגמרי עידן חדש. יסלחו לי על ההשוואה, אבל קבוצת הצמרת האחרונה שהיא לא מהגדולות ושאפילו לקחה אליפות (ק"ש) הרי לא מדגדגת את ב"ש מבחינת היכולת והדומיננטיות. אני מניח שהתשובה לשאלה שלי לא תהיה היום או השנה אלה בירידה הבלתי נמנעת. הרי גם מכבי חיפה שהיא חרא טהור עכשיו, תחזור ותיקח אליפות - זה עניין של זמן. גם מכבי אפילו עם עשור בלי אליפות - זה מרחף באוויר, גם בית"ר תחזור, מתישהו לאיים על אליפות. האם נאמר את אותו דבר על ב"ש, גם שה-A טיים הנוכחית תדעך בשלב מסויים?

אין לי תשובה.

amn אוהב/ת את זה.
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

התשובה תהיה קודם כל ברגע שבאר שבע תצטרך להתמודד עם חילופי דורות, שזה מאוד מאוד קרוב. בוזגלו לא ימשיך מעבר לשנה, מליקסון עם עוד גג שנתיים לתת, אם וואקמה ישאר פה יותר משנתיים זה נס, ברדה בסוף שלו, הובאן בשנה אולי אחרונה, גג שנתיים, כנ"ל ראדי, אוגו עם ברך רגישה.

כל השחקנים האלו מרכיבים את קבוצת העל הזו, הכל שאלה של תחליפים ומי יהיו השחקנים שיחליפו את השחקנים הנהדרים האלו.

gilad16 אוהב/ת את זה.