ברנינג סויל: הכל חוץ מהקבוצה היריבה... בית"ר פרפרה אותכם מחצית ראשונה וגם מחצית שנייה הכוחות היו שקולים.... היום זה נראה אחרת לגמרי וגם בכיף בית"ר יכלה לצאת עם 3 חתיכות...
מחצית שנייה דוחה של בית"ר כמה לאט אפשר לשחק??? אפילו אני שרגיל למשחקים בליגה הלאומית לא יכולתי לראות את זה.
מכבי חיפה מציגה- בית ספר לכדורגל. פשוט משחק נפלא. אני חושב שמכבי חיפה לא שיחקה כדורגל כל כך טוב מאז ה 0-1 על הפועל ת"א בבית לפני שתי עונות למי שזוכר, וגם אז כבש מיכאל זנדברג. זנדברג עם משחק של 10 אבל דירסאו עם משחק של 10 למשך 90 דקות. כמה חילוצים! לא עוברים את הבנאדם הזה והוא בכל מקום! בהגנה ובהתקפה! איזה לחץ של חיפה, גם בדקות הסיום כשנגמר הכוח היא הגיעה להזדמנות בטוחה של יניב קטן. חוסר חדות מנע תוצאה גבוהה יותר, כמו גם שלא ברור לי איך עם שער של 7 וחצי מטר בוקולי נגח דווקא לקורנפיין שלא ממש שמן (ואז דנין עם בעיטה משעשעת לשתי הקורות א-לה היידמן). דוידוביץ' יכול להוריד את החולצה, לקפל ולהחזיר ישר לארון. צריך לשבח את כולם! בנאדו ואולארה עם משחק נטול טעויות, אסולין לא הורגש וג'ף 16 היה מקורקע. יניב קטן חזר לעצמו וגם עידן טל עם משחק מצוין, שלא נדבר על בוקולי שגם בסיום פשוט התעלל במגיני בית"ר כששלושה מהם לא הצליחו להוציא לו את הכדור. כמעט בישול ענק שלו לקטן שהחטיא. והקהל? מילה טובה וגדולה לקהל של חיפה שאחרי השמצות הגיע בהמוניו לטדי ומי שמכיר את השירים יכל לזהות אותם לאורך כל המשחק. השחקנים כנראה זועזעו אחרי המשחק האחרון והבינו שכדי להביא את הקהל צריך לעבוד. נגד הפועל ת"א יהיה מלא. וביכולת כזו אלימלך מוציא חמישה כדורים. אחרי אופטימיות שיא שכזו, שאלה לאוהדי בית"ר- למה הכעס על ארבייטמן? אחרי הכל הוא הביע בענק את השאיפה להשאר בבית"ר אבל הוא נמכר בניגוד לרצונו לפ"ת.
היה משחק חלש ברמות בית"ר הייתה אחת הגרועות שיש טוטואנה משחק אותה רונאלדיניו מקפיץ לי מעל 7 שחקנים והוא עוד חושב שהוא גם ישיג אותם יואב זיו עושה רק חורים אמסלם כרגיל מעאפן בקיצור חיפה אלופה גם השנה.
אני לא מאוכזב מהתוצאה,בסה"כ בהתחשב באירועי המשחק וביכולת של חיפה להפסיד 1-0 זה יחסית מכובד . לא ציפיתי שננצח את חיפה ,היא הקבוצה הכי טובה בארץ כבר 5 שנים ,אמרתי שאני קונה תיקו וידעתי למה. חיפה שיחקה היום כמו מכונה ,כמו פאזל שכל אחד יודע לאיזה חלק הוא שייך ,זנדברג היה מעולה ,גם עידן טל,ודירסאו (בחיפה כבר שכחו את ז'וטא) בעצם מי לא היה טוב היום בחיפה?דוידוביץ' שלא נגע בכדור 90 דקות . לגבי בית"ר ,כתבתי כאן בקיץ שבית"ר היתה צריכה להביא גם מחליף לנימני ,מתברר שצדקתי,ברוכיאן ,עזו ומליקסון הם לא מנהיגים. לגבי יואב זיו -אני לא מאשים אותו ,הוא לא אשם שבקיץ שיחררו 3 מגנים ימניים והביאו רק אחד,אף אחד לא חשב על האפשרות שחליבה יורחק /יפצע? זיו קיצוני שמאלי והוא לא יכול לשחק כמגן ימני,בגללו גם הגול של חיפה . לגבי אסולין- אפס מאופס ואני אומר את זה הרבה זמן,אני לא מחזיק ממנו ולא מבין למה משלמים לו כל כך הרבה ,שיעזוב מצידי מחר ,בן שושן עדיף על פניו. ואחרי כל זה ,אחרי שחיפה משחקת ככה -למה הקהל לא בא למגרשים לעודד אותה? אני מקווה שדברים ישתנו בקרוב וכן אני מפנה אצבע מאשימה למאמן הנוכחי שלא הכין את בית"ר כראוי למשחק וגם הפחד והחוסר ביטחון של השחקנים ,שחקני בית"ר רעדו מחיפה וחבל . המאמן הקודם : החלק הכי בעייתי של בית"ר בשנים האחרונות הוא ההגנה -להביא 3 שחקנים ולשחרר שבעה זה ביזיון . אין לבית"ר בלם אחורי ,אין לה עושה משחק,אין לה מגן ימני מחליף .
חחחחחחחחחחח קרע אותי הקטע עם דנין.. משחק מצויין של חיפה! התקפה אחת לא הייתה לבית"ר.. אחת!!! וזה הכל בזכות משחק אדיר של דירסאו, ירידה מצויינת להגנה של בוקולי וטל.. וגם עזרה לפעמים של זנדברג ולורפיס שנכנס מאוחר יותר. קטן נתן משחק טוב.. ה"ראש בקיר" שלו כרגיל הולך בליגה.. היחיד שאיכזב זה קולואטי - חד בתנועה אבל לא בסיומת. נקווה שהפציעה לא חמורה. זנדברג הוא ללא ספק המצטיין ורק בגלל המשחק ההתקפי האדיר שלו, איזה מהירות ביציאה להתקפה.. פשוט לא יאומן. בוקולי - משחק מצויין שלו! זה לא יאומן כמה שהוא חזק... כמעט בכל כדור הוא זכה על המגרש. הייתי חייב שוב לציין את דירסאו. איזה קשר אחורי אדיר! אולי מאבד לפעמים כדורים, אבל פשוט ענק.. לא זכור לי קשר אחורי כ"כ טוב ששיחק פה בשנים האחרונות, משרה ביטחון לכל ההגנה.. מזכיר לי את מקללה בצורת משחק. אה וגם רפאל אולארה נתן משחק טוב.. הימור טוב של רוני לוי ברכישה שלו. אני מקווה שמול התקפות יותר חזקות משל בית"ר הוא ימשיך להפגין יכולת אדירה. נקווה שנמשיך ככה... אבל חובה לשפר את הסיומת מול השער... היינו צריכים לנצח פה 5-0 אבל נקווה שבהמשך גם זה ישתפר.
אוקי, נתחיל. השער של זנדברג היה מיותר לחלוטין, בית"ר מנקודת האמצע התחילה את המחצית השניה ואיזה אהבל (בדיוק כמו במשחק בנתניה) בועט את הכדור הרחק הרחק לשחקן מכבי חיפה, ואחרי איזה דקה כבר זנדברג מנצל את מלכודת הנבדל האיומה של בית"ר (בן-יוסף בכל מה שקשור למלכודת הנבדל היום היה על הפנים). אלי ששון נתן מחצית ראשונה נהדרת, מליקסון היה חד כשקיבל את הכדור, מלבדם אין יותר מדי מה לציין בבית"ר, מכבי חיפה פשוט 4 רמות מעל בית"ר ולא ברור לי איך הם הצליחו לנצח רק 1:0. ליבי ליבי עם הגנת בית"ר, שדווקא נתנה משחק טוב מאד בסטנדרטים שלה (מלבד פתיחת מחצית שניה זוועתית), זה פשוט סיוט לשחק נגד קטן, בוקולי, זנדברג וקולואטי. חיפה פתחה את המחצית השניה בדריסה, אחרי איזה רבע שעה פשוט נגמר לשתי הקבוצות האוויר. חיפה אולי מבחינת כישרון לא רואה אף קבוצה בארץ אבל בכושר הגופני היא לא יותר טובה מקבוצה כמו בית"ר. גיא עזורי הגיב מיד, הכניס את בן-שושן אבל דווקא במקום מליקסון, כשיש לנו כזה אפס בהתקפה, ניבדליאור שלא עשה פעולה אחת טובה היום, ומבחינתי הוא בכלל לא שחקן כדורגל. סה"כ ניהול המשחק של עזורי היה לא רע, אבל אין בכלל שום שאלה שאסור שהוא יהיה מאמן בית"ר. בדקה ה-70 חיפה פשוט לא רצתה יותר לשחק, כמו שציפיתי לפני המשחק, הבעיה היא שגם בית"ר לא רצתה לשחק. לא יתכן שבטדי בפיגור של שער בית"ר תשחק לרוחב בהליכה, באנמיות מוחלטת, לקבוצה כרגיל אין שום שיטה ודרך, ההבדל היחיד הטוב מאז אוחנה זה שעזורי לפחות משלב צעירים. לבית"ר אין מחץ, כשיואב זיו הרחק מאחור ואופיר עזו, שהיה היום פשוט זוועה או דוד אמסלם משחקים מקדימה. זה לא ילך ככה ואני מאשים את גיא עזורי שלא ממש ידע מה לעשות נגד חיפה במשחק הזה. כל הזמן הוא מדבר על נחישות, על שכל ועל זה שאוחנה מייעץ לו, כשאני שומע את זה ובמקביל רוני לוי מדבר עם שחקניו על הנעת כדור ומשחק מסודר אני מבין שאין מה לעשות ואנחנו זקוקים למאמן. דירסאו היה פשוט אדיר, ההגנה של חיפה חזקה מאד, רק חבל שכל שחקן חיפאי נופל מכל מגע. איציק קורנפיין מלך, מכבי חיפה ללא שום ספק תיקח אליפות העונה... וזהו בערך. בעיקרון אני אופטימי, בית"ר עד עכשיו לא ממש יכולה לעשות משהו כשהיוזמה אצלה, עם אפק וגזל אולי יהיה לנו יותר מחץ, מה שבטוח אי אפשר יותר עם ניבדליאור, שמקבל כדור באמצע המגרש עם 200 אפשרויות מסירה וכמובן יבעט מאיזה 40 מטר, כזה אפס, הוא פשוט לא יודע לעשות שום דבר חוץ מלבעוט פנדלים ואני מאד מקווה שהמאמן הבא יבין את זה.
לגבי דירסאו -מה הפלא? הוא הקשר האחורי הכי טוב בארץ מאז ז'וטא. וכן גם מתנגדי רוני לוי תנו לו קרדיט על ההחתמה של דירסאו ,כי כמו שהוא החתים אותו הוא היה יכול לשחרר אותו.
בני, בית"ר בדקה ה-70 לקחה את המושכות לעשר דקות עד רבע שעה, אבל הסגירה הטובה של חיפה, שכאילו אגרה כוחות לפיניש, מנעה מבית"ר לחדור לרחבה ולהגיע למצב ממשי, מלבד כניסה של אמסלם שהסתיימה בלא כלום.
ציונים: דוידוביץ': לא הייתה לו הרבה עבודה, אבל הגיע לכל כדור גובה בשקט - 6. בנאדו: משחק נקי וטוב של בנאדו. מינימום טעויות ומשחק ראש מצויין - 6. אולארה: משחק מצויין גם לצ'יליאני. מתברר שמשחק הראש שלו הוא אולי הכי טוב בליגה, אין כדור שהוא הפסיד - 6.5. קייסי: מבחינה התקפית היה בסדר יחסית, אבל גרם לכמה חורים בהגנה - 5.5. חרזי: סגר טוב באגף, הצטרף פחות ממה שהוא רגיל להתקפה וכרגיל היה שקט - 6. דירסאו: גאוני, אלוהי, קשר אחורי מושלם. מסירות גאוניות, חילוצי כדור מדהימים ומינימום איבודי כדור - 9. עידן טל: משחק טוב של עידן טל ששוב קצת נעלם באמצע, אבל חילץ מספר כדורים ונלחם במרכז המגרש - 6.5. גוסטבו בוקולי: שוב קצת הסתבך וחשב שהוא בחוף בריו, משחק פושר - 6. מיכאל זנדברג: משחק מצויין, יצירתי, חכם וכמובן מבקיע שער הנצחון, נראה שיש לנו מיכאל חדש - 8.5. יניב קטן: חוזר לעצמו, שיחק במעין תפקיד חופשי, פעם קיצוני, פעם חלוץ, פעם מאחורי חלוץ וגרם לבלאגן בהגנה הירושלמית - 7.5. קולאוטי: היה היום פחות חד, אבל מספר מסירות גאוניות, כולל הבישול לשער הראו שהוא לא רק יודע לשים את הכדור ברשת - 7. מחליפים: לורפיסה: לא היה לו הרבה מה להראות, שוב שחקן טוב ברמה של ליגת על - 5. ארבייטמן: רצה הרבה, אבל הקבוצה כבר לא יכלה... לחץ ומסר וניסה וניסה.. לא הלך היום - 6. קהל: ביתר שוב מפוצצת מגרשים וחיפה שלחה נציגות טובה וגדולה וגם איכותית... בהתחשב שהוא בא מהצפון ולא מת"א...