מחזור 3 בליגת העל: בית"ר וה. חיפה עדיין מושלמות; ניצחון בכורה לב"ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏8/9/17.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה באמת יהיה בטדי?

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כן.

3. JR-Riquelme Member

אדגר בדקה על המגרש עשה מה שקלאודמיר לא מסוגל לעשות כבר שנתיים.
    לא יודע אם בית״ר תרוץ עד הסוף, אבל הסגל שלהם לפי דעתי בנוי בצורה מאוד בריאה ויש להם גם המון גמישות עם שחקנים שמסוגלים לשחק בהרבה עמדות - קלטינס, סאבו, קונטה וגולדברג. ז׳ורז׳יניו הספיק לשחק היום קשר אחורי וחלוץ.
    אם השגעונות של הייסטר, חוסר היציבות של סאבו, מחסור בסטאר בהתקפה ברמה מעל הליגה - יספיק לאליפות? לא יודע. אבל בית״ר ללא ספק הקבוצה הכי רעבה בארץ והם גם רואים את עצמם מועמדים.

4. JR-Riquelme Member

גאה להיות היחיד ששם לב פה כמה שהשחקן הזה הוא לא אחראי ומפוזר. עכשיו כולם רואים את זה.

סיונרה אוהב/ת את זה.
  5. סיונרה Member

חיכיתי לתגובה. אתה אכן הראשון שראה.
    הוא באמת בצומת קריטית בקריירה שלו, וזה תלוי רק בו איך ואם הוא יצא מזה.
    כשאני מקשיב לשידורים בטלוויזיה ורמת שימת הלב של השדרים לפרטים וליכולת שלו אני לא אופטימי בשבילו. כמובן שהוא כנראה יעבור עונה הבאה לב"ש אחרי שאייבינדר, הקודם שזה למחמאות בלי שעשה שום דבר שיצדיק את זה, יתגלה כאכזבה, ויקבל משכורת שתאפשר לנכדים שלו לחיות ברמת חיים גבוהה ממני וממך.

6. alexshw Member

קלאוס בטטה יוונית. אתפלא אם יעבור את ינואר.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

7. Raulito Madridista

בית"ר קרובה לסגור עשור ללא תואר מאז הגביע ההוא ב-2008/09 והיום יש לה את הקבוצה הטובה ביותר שהייתה לה מאז. היא נמרצת, היא מתלהבת, היא לא מפחדת, בנו שם קבוצה טובה מאוד בקיץ. מה שהיה תמיד חסר לבית"ר שיש לה בסיס טוב כבר כמה שנים - אמונה, ומעבר לכך גם פתיחת עונה טובה ועכשיו יש את שני המרכיבים גם יחד ונראה ש-'עומס העבודה' מתחלק יפה שם מבחינת המוחות של הכדורגל - אוחנה-לבנדה-שריף. בית"ר קבוצה מלהיבה והיא הסתדרה מצוין עד עכשיו בשני המשחקים בהם נחשבה לפייבוריטית גדולה, ובשנה שעברה היא הייתה נופלת שם. מכבי ובאר-שבע נראות סופר-פגיעות ויחד עם העומס של אירופה לבית"ר אולי יש כאן אפשרות נדירה לעשות משהו. מצד שני, לשתיהן יש יותר שחקני הכרעה, אנחנו לא יודעים איך בית"ר תגיב כשתיקלע למשבר, ונניח בינואר הכל צמוד - אני כן רואה את גולדהאר ואלונה פותחים את הכיס בניגוד לטביב הקמצן.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בלי שום דבר שיצדיק את זה? מאז שקלטינס חזר לקישור ביחד עם פריירה בית"ר לא מפסיקה לנצח ונראית הרבה יותר טוב. אז הוא מאבד כדורים, לכל אחד החולשה שלו. בסופו של דבר הוא כוח הגנתי שהתרומה שלו לא נמדדת במספרים וגם לא כל כך בולטת לעין.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  9. JR-Riquelme Member

חדי העין יבחינו שהצמד הזה גם קצת תוקע את בית״ר. ובגלל זה גם פול אדגר הגיע אלינו למרות צעקות התקשורת של חלוץ זר/בלם זר.
    קלטינס מבחינה הגנתית - קשר אחורי מדהים, אין מה להגיד. פריירה למרות הכבדות שלו עם מיקום באמת מצוין שיודע ללחוץ ויש ביניהם תיאום טוב. אבל שאתה רואה את אוגו וראדי, זה פשוט לא מתקרב.
    ואני למרות שחושב שעושים בתקשורת לקלטינס הרבה יותר מדי כבוד(בשוק שהוא זומן לנבחרת), זה קשר אחורי שהוא נכס עצום וצריך לפתוח כי יש לו יכולות הגנתיות באמת מדהימות בתור קשר, נתונים אדירים, הצעד הראשון שלו זה ברמה אירופית לגמרי, בגלל זה גם הוא מצליח מדי פעם עם הדריבלים האלה שעושים לנו התקף לב. אבל ראיית משחק, שליטה בקצב, יכולת מסירה, שקט עם הכדור, בקיצור יכולת טכנית - אין לו. מישהו ראה את קלטינס נותן פעם כדור גובה על 30 מטר ישר לשחקן? לדעתי הוא אפילו לא ניסה מרוב שזה בלתי אפשרי עבורו. היכולות הטכניות שלו זה אפילו לא לרמה של קבוצת תחתית בליגה שלנו.

יכול להיות שבחלק השני של העונה הזאת קלטינס כבר לא יהיה באנקר בהרכב.

10. Raulito Madridista

בית"ר ניצחה את מכבי פ"ת בחוץ בלי שכטר ועם פחות שחקן, ומכבי פ"ת גם אם לא הקבוצה של העונה שעברה היא בטח שווה את הטייטל 'קבוצה קשה', כך שמגיע לה שאפו. לגבי קלטינס, זה לא בדיוק התפקיד שלו, הוא נייד הרבה יותר מקלאודימיר ומספיק שיש לו יכולת טובה טובה מחוץ לרחבה(אמנם הגול ההוא נגד מכבי היה פוקס, ועדיין), וזה גם בסדר. התעוזה תבוא עם הזמן לדעתי ובינתיים יש את ז'אורז'יניו ובניון ואיתם בית"ר מאוד מגוונת התקפית.

11. yedidel Member

ראיתי את קלטינס עם אחלה בישול לפנדל מול מכבי תא
    וגם אתמול הניע יפה את המהלך של השער הראשון

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפוך גוטה הפוך, היה פנדל ואדום גם אתמול וגם בסמי עופר עם טאהה.
    בשני המקרים מדובר באינטליגנציה נמוכה מצד הבלמים שנתנו לשחקן היריבה לסחוט את הפנדל. במקרה של סירושטין זה עוד בולט יותר, כי מי שקיבל את הכדור זה יובל "אני בועט באימונים מול שער ריק כדי להרגיש איך זה להבקיע שער" אבידור, שאם אני שחקן הגנה, אני מעדיף להשאיר אותו גם מול שער ריק מאשר ליצור מגע שיוביל לפנדל (ומי ששם לב, כמה דקות אחרי הפנדל אבידור הגיע למצב מצוין מול קליימן ובעט חלש למרכז השער, השחקן עם הסיומת הכי רעה בליגה הראשונה בשנים האחרונות, אין סיבה בחיים לייצר איתו מגע שיכול להוביל לשריקה).

Nigel de Jong ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

במשקפיים האובייקטיביים שלי אני רואה את בית"ר עושה עונה מרגשת מהאגדות עד הסוף. כרגע באר שבע ומכבי תל אביב נראות פגיעות ולא משכנעות, מאוד לא משכנעות, סביר להניח שהזמן יעשה את שלו ונראה שיפור אצלן, אבל בית"ר כבר פתחה יותר טוב ואני רושם מה שרשמתי כבר בקיץ, יש לה את כל הנתונים כדי לאכול בלי מלח כל קבוצה בליגה חוץ ממכבי תל אביב (שאותה אכלה כבר), באר שבע ומכבי חיפה (אחרי שלוזון יפוטר). גם על מכבי חיפה אמרתי אבל שם לא הערכתי נכון את חוסר היכולות של גיא לוזון.

לבית"ר יש כל מה שצריך כדי לטאטא ולשלוט באופן מובהק כל יריבה נחותה ופחות טובה, נוסיף את אירופה שתיכף מתחילה לבאר שבע ומכבי תל אביב, בית"ר יכולה וצריכה להיות בתמונה עד הסוף. האישיו הוא לא מכבי תל אביב ובאר שבע, אלא הפער שחייב לבוא לידי ביטוי בצורה מוחצת מכל שאר הקבוצות.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאנחנו בכושר, אנחנו במשחקי הבית גוברים די בקלות על הקבוצות הבינוניות/הקטנות, ובמשחקי החוץ אולי מתקשים יותר, אבל עדין מגיעים לקצב צבירת נקודות די היסטרי.
    אנחנו כמובן כרגע לא בכושר עדין, ולכן זאת הזדמנות מצוינת לקבוצה לנסות לקחת מאיתנו נקודות מצד אחד (נתניה, מכבי חיפה, אשקלון) או לפתוח מאיתנו פער מסוים של נקודות מצד שני (בית"ר י"ם),אבל אני לא בטוח שבית"ר י"ם בטווח הרחוק מסוגלת להיות דומיננטית כמונו מול הקבוצות הבינוניות והקטנות של הליגה.
    אני כן רואה את בית"ר י"ם מתקשה ומאבדת נקודות מול הקטנות יותר, ולכן אני חושב שגם השנה זה יהיה מירוץ שלנו מול מכבי תל אביב.

15. Butragueño מנהלים

חח מה? איזו הודעה מנותקת מהמציאות.
    רמי גרשון ובוזגלו שווים הרכב במכבי ת"א והפועל באר-שבע, שבעצמם הציעו להם לבוא.
    מאבוקה, אלברמן או רוקאביצה לא שווים הרכב באף אחת מהקבוצות?

זה שאנחנו משחקים משחק 3 ברציפות עם יכולת לא טובה לא אומר שהשחקנים גרועים. הם עושים מה שהם יכולים ביחס להוראות וההצבות שלהם. רואים שאין שום קשר בין השחקנים. סולליך דוהר קדימה, אף שחקן לא טורח בכלל לפנות לו שטח. קאיו הולך עם הכדור ואף שחקן לא עושה תנועה. ורמוט מעדיף להסתובב 3 פעמים על המקום מאשר לתת את הכדור לבן הרוש ומאבוקה שמצטרפים.

לדעתי עם מאמן שיודע דבר אחד או שניים בתדרוך קבוצה מסוגל להוציא יותר.
    אם גוטמן לא היה פגר מת הייתי אומר שהוא יכול לעשות הרבה יותר מגיא לוזון.