מחזור 29 בליגת העל: מכבי חיפה מנצחת 2:3 את ק"ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏7/4/11.

1. Don Joan Roman Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    קשטן מאמן מצויין, הוא, גוטטמן ורוני לוי הם שלושת המאמנים הכי טובים בליגה שלנו ובדיוק כמו שקשטן נפל "בזכות" הנבחרת החלשה שלנו לגוטמן יקרה אותו הדבר וגם לרוני לוי, אני מאוד שמח על מה שקורה לדרור, הוא התחיל גרוע וכולם דרכו עליו וביקשו את הראש שלו והוא? כרגיל היה שקט ועם הפאסון שלו הוא ניער את האופוריה מהשחקנים של בני יהודה וגרם להם להבין כמה דברים ויותר חשוב מכך הוא גם שם אותם בעמדה מצויינת מול הגדולות שזה דבר שהוא לא של מה בכך, בהחלט מאמן מצויין, איש מדהים ומגיע לו.

בנוגע למשחק שלנו: פשוט מאוד רוני לוי, אני מאוד מקווה שבעונה הבאה יהיו לו תקציבים ומנדט לעשות פה חריש עמוק כפי ראות עיניו, הייתה לנו הזדמנות כזאת עם מלמיליאן שפשוט פחד ממהלך כזה רוני לוי אני מאמין שלא יפחד ויבנה לנו קבוצה ושלד איכותיים לעונות הבאות, מה שחשוב כעת זה להתמקד ולהתרכז במשחק מול ק"ש ולקוות שבתום המשחק הזה נהיה במקום שבו אנו נמצאים עכשיו ונסגור את הסיוט הזה שנקררא עונת 2010/2011

נערך לאחרונה ב: ‏10/4/11
  2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/7/182557.Xxx הפועל פתח תקווה- הפועל רמת גן http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/8/182558.Xxx

תאריך: ה 10.4.11
    איצטדיון: אצטדיון ר"ג
    שופט: משה בוחבוט
    שעה: 19:30

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/5/182035.Xxx
    הפועל פתח תקווה מדורגת במקום ה 13 ובמאזנה 30 נקודות, 7 מעל אשקלון שבמקום ה 15 בטבלה. במחזור הקודם על אף ששיחקה לא רע בכלל, הפסידו חניכיו של יובל נעים 2:0 לאלופה הפועל תל אביב. בקבוצה אומנם מרוצים מהתקופה האחרונה בה הם נמצאים, כך גם הם יודעים כי הפסד עשוי לסבך אותה במאבי התחתית, זאת כמובן תודות לניצחונה של בני סכנין.
    הקשר אייל שן, שהחמיץ את המשחק נגד הפועל ת"א בשל צבירת כרטיסים צהובים, ישוב להרכב אבל יפתח כמגן ימני. זאת בעקבות היעדרותו של נאיל חוטבה המושעה (צהובים). הקשר רועי גורדנה, שלא שיחק נגד האדומים (השעייה), ישוב למרכז הקישור של המלאבסים. משמעות הדבר הוא שפביאן סטולר, אשר הוסט נגד הפועל ת"א לחוליית הקישור, יפתח במרכז ההגנה לצד הקפטן גל כהן. דניאל אדו, שפתח בקישור במחזור האחרון, יחכה להזדמנות שלו מהספסל. החלוץ עידו אקסברד, שסובל בתקופה האחרונה מקרע ברצועת הקרסול, ימשיך להיעדר.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/3022911/16_wa.Xxx
    גורדנה. ישוב למרכז הקישור.

הרכב משוער: אוסטין אג'ידה; אייל שן, גל כהן, פביאן סטולר, עמירן שקלים; רועי גורדנה, גיא דיין, רפי דהאן, ישראל זגורי, יניב לוזון; אלון תורג'מן.

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/0/182030.Xxx
    הפועל רמת מדורגת במקום האחרון בטבלה כאשר במאזנה יש רק 8 נקודות. במחזור הקודם, על אף שהוליכה והגיעה למספר מצבים דו ספרתי, היא הפסידה לאשדוד. הפסד שלדעת רבים היה צריך להגמר בניצחון. למרות שהעונה הרמת גנים הצליחו לנצח רק משחק ליגה אחד, בקבוצה עדיין לא אמרו נואש. הוכנבוים ניסה להעביר לשחקניו כי כל עוד יש סיכוי לפחות על הנייר להשאר בליגה, הם חייבים להמשיך לעשות את המקסימום כדי להשיג את שלוש הנקודות.
    בפן המקצועי, לאחר שקשר הקבוצה תמיר פור הושעה מהקבוצה השבוע, לצוות המקצועי של המועדון נוצרה בעיה בקישור האחורי. זאת בשל פציעתו של ג'ונתן אסוס. אסוס שהגיע בחלון ההעברות מהפועל פ"ת, סובל ממתיחה בשריר התאומים ולא יוכל לשחק מול האקסית. השניים שצפויים להחליף אותם מחר בקישור האחורי, הם הבלם יקיר שינה וקרלוס צ'קאנה. החלוץ לירון דיאמנט ישוב להרכב ככל הנראה כחלוץ בודד, ובחלק ההגנתי יהיה זה תמיר בן עמי שישוב לעמדת המגן השמאלי. החלוץ אובודו אוקוצ'ה לא מתוכנן להיכלל בסגל המשחק בגלל אי שביעות רצון מיכולתו המקצועית.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/3057379/3_ames.Xxx
    צ'אקנה. חוזר להרכב.

הרכב משוער: איתי ארקין; עודד אלקיים, טל חן, אלין טופוזקוב, תמיר בן עמי; יקיר שינה, קרלוס צ'קאנה, עומר בוקסנבוים, ציון צמח (שחר סימנטוב), דימיטאר טלקיסקי; לירון דיאמנט.

3. Green Lantern Member

לא בהכרח נכון.
    אלישע לוי עדיין לא יודע אם יאמן את מכבי חיפה בעונה הבאה,הרבה תלוי באיך הוא יסיים את העונה,קשה לי להאמין שימשיך במידה ועוד פעם לא יקח תואר.
    אומנם קשה לראות את מכבי חיפה נכנסת לפיגור 3:0 באשדוד,אבל היא בכל זאת איבדה נקודות בצורה טיפשית העונה,2:2 נגד ב"ש החלשה בבית כשזו שיחקה מחצית שלמה בעשרה שחקנים או הגול שקיבלה מבית"ר בדקה התשעים.

זה משפט שהיה הרבה יותר נכון לגבי מכבי חיפה של העונה שעברה,אם כי בסיבוב השני בהחלט ניתן להגיד שהתייצבנו.

אני רחוק מלהיות בטוח שבכלל ננצח ביום שני,אז ככה שההפסד של הפועל בהחלט משמח ומעודד,אבל לא אומר כלום ויש עוד דרך ארוכה מאוד בשביל לדבר על אליפות..

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

נושא ביטול המשחקים הוא בעייתי. מצד אחד, אני מסכים לגמרי עם הקביעה שכדורגל חייב להיות משוחק עם קהל כל זמן שלא נפסק עונש כזה או אחר, כי האוהדים בחלקם רכשו מנויים. מצד שני, למשחקים האלה יש השלכות על המיקום של הקבוצות בפלייאוף. אי אפשר לדחות את המשחק, לדוגמא, לעוד שבועיים, כי הליגה צריכה להתחלק ל-3 בתם המחזור הבא. אם עושים ניתוח של כל העובדות, אני חושב שהפתרון שהגיעו אליו הוא הראוי מכולם. הפתרון היחידי שאפש היה להביא בחשבון הוא העתקת המשחק לאצטדיון במרכז הארץ, למרות שגם הוא בעייתי במידה מסויימת. הפועל באר שבע, לדוגמא, לא רק שהייתה מאבדת את הזכות לשחק במגרשה הביתי (גם במחיר של יציעים ריקים), היא הייתה מרגישה כמו קבוצת החוץ, כיוון שבמצב העניינים הנוכחי, כנראה שמכבי נתניה הייתה מביאה אוהדים רבים יותר ואני מתאר לעמצמי שהדברים תקפים גם לגבי המשחק של מועדון ספורט אשדוד מול הפועל חיפה.

נצחון גדול שלנו. אני מאושר וגאה. עברנו עוד מבחן בדרך למטרה ובשבוע הבא מחכה לנו המבחן הקשה מכולם - לעמוד בלחץ של אצטדיון מפוצץ, מול המדורגת ראשונה.

5. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg990169.Xxx

חורבן הבית. לא כתבתי אתמול כי לא הייתי מסוגל ואני עושה זאת עכשיו. בעידן גוטמן בהפועל ת"א או לפחות ברובו - משחקי הבית בבלומפילד היו מנייה בטוחה. זה התחיל בניצחונות בשיניים(07-08), נמשך עם נצחונות טובים וחלקים בהפרש של שני שערים(08-09) ובעונה שעברה(09-10) זה כבר עבר לתבוסות. אז לא הייתה שאלה אם ננצח או לא - אלא כמה ניתן בראש ליריבה שממול. הפועל משחקת גרוע כבר הרבה זמן אבל לא חשבתי שנאבד את הכתר במשחק בית ועוד נגד בני-יהודה שיש קבוצות טובות ממנה. המשחק הזה מסמל את סוף הקבוצה האדירה ההיא שגוטמן בנה - קבוצה שאין לה עוד רוח חיים ולבטח לא מוטיבצייה - כולם שבעים. השער של צעירי שהוא מאוד אירוני ולכולם ברור למה - היה מכה קשה וסופית אך עדיף להפסיק עם האשלייה הזאת על אפשרות שננצח בחיפה וניקח שוב אליפות עם הקיזוז - זה לא יקרה. זה מה שקורה שהראש של כל השחקנים(להוציא את קנדה, שיש ואבוטבול) נמצא בחוזה הבא באירופה עאלק - מי תיקח אתכם עם איך שאתם נראים. התביישתי לראות אפס תנועה בחלק הקידמי, שום מחוייבות כלפי הסמל והקבוצה שהביאה אתכם עד הלום. מישהו באמת זקוק לתיאור עוד תצוגת נפל של גילי ורמוט? צריך להילחם בכל הכח על הגביע ויותר מזה - להחתים את גוטמן גם לעונה הבאה! אני מכיר את עצמי - למרות שאין סיכוי אני אסע עם הקבוצה לחיפה ואדחוף ואעודד כמו תמיד.

לנצח אצלי בלב, אותך אני אוהב - הפועל ת"א לעולם ועד.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כדורגל לפני הכל הוא spectator's sport. הוצאת מהמשוואה את הקהל, מה נשאר לך? חבורה של 22 חוליגנים שרצים אחרי כדור שעה וחצי כי על זה משלמים להם? בארץ, לפחות, זו הגדרה נכונה... הקלות בה מקיימים משחק בלי קהל מראה הכל על היחס כלפי המשחק מצד הגוף האחראי עליו, ההתאחדות, וזה פאתטי.

אני בהחלט מבין את קשיי לוח המשחקים שמגבילים את האפשרות לקבוע את המשחקים מחדש, ואת הצורך לקיים אותם תוך זמן קצר. ועדיין, היה צריך לדחות ולתת לפחות צ'אנס נוסף לקיים אותם עם קהל. אם מגיעים למצב שהסיבוב מסתיים וצריך לקבוע את לוח משחקי הסיבוב השלישי, אז באמת אין ברירה ואפשר לקבל את המגבלות, אבל כל עוד יש צ'אנס לעשות את זה אחרת, ויש עוד מרווח לטעות, זה מה שצריך היה לעשות.

7. שער 7 Member

זה קל מאוד להגיד כשאתה יושב בחוץ ומבקר את בעלי הקבוצות.
    מעניין מה המבקרים היו עושים במקום אלונה או במקום ג'קי בן זקן.
    (רמז : בדיוק אותו דבר)
    אין ספק שהקהל חשוב לקיום הקבוצות, ההכנסות ממכירת הכרטיסים והמנויים הולכות ישר לקופות המועדון, שלא לדבר על תרומות לקהילה שיוצרות מעגל רחב יותר של אוהדים, וכמובן הדבר הברור מאליו הוא שכדורגל הוא בידור, והשחקנים צריכים "לבדר" מישהו.
    אבל אני די בטוח שאת חלק גדול מתושבי אשדוד ובאר שבע הדאיגו דברים אחרים לגמרי. חבל, הפסדתם משחק "שווה טילים".

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי לא היתה בעיה אם המשחקים באזורים המסוכנים היו נידחים. כשקהל ביתי לא יודע להתנהג אז לפעמים אין ברירה ומשחקים ללא קהל, אבל בגלל הטילים של האויב לא צריכים להעניש את הקבוצות. פשוט היו דוחים את המשחקים אפילו אם אני חושש שהמצב רק יסלים.

9. yedidel Member

עם כל הכבוד לקשיים (שבאמת לא כאלה מסובכים כמו שעושים מהם) של לוחות זמנים, פלייאוף וכו', אני שמח להזכיר לכולם שאנחנו במלחמה. וכן, במלחמה משתנים דברים, כולל לדחות את תחילת הפלייאוף אם זה מה שמחייב המצב.

אין שום טעם לכדורגל ללא קהל.

10. Lebron Member

סיפור האליפות נגמר בשביל הפועל אתמול, ולמרות חיבתי היחסית אליה, לא מגיע לה לזכות על סמך המשחקים האחרונים, ואני ממש לא רוצה לראות את מכבי חיפה מאבדת את האליפות פעם נוספת בגלל הקיזוז. הפועל תל אביב ומכבי חיפה הן לא אותן קבוצות מצוינות של שנה שעברה, רק מראה כמה הליגה נחלשה השנה.

דרור קשטן השתיק אתמול את כל המבקרים, והוכיח שהוא לא סתם המאמן המעוטר בישראל, לדעתי הסיבה העיקרית למוניטין הרע שהיה לקשטן בתחילת השנה זה אי ההצלחה עם הנבחרת הלא מוכשרת שלנו. אולי אני לא הכי אובייקטיבי כי הוא חבר של אבא שלי, אבל אם מכבי תל אביב רוצה לחזור להיות מועמדת רצינית לאליפות, קשטן הוא הבחירה הראויה ביותר, מול מכבי חיפה היציבה והמשגשגת צריך מאמן מנוסה ורציני שלא מתעסק בשטויות.

11. alexshw Member

שאפו גדול לרובן שעם קבוצת ילדים כבר 9 משחקים רצופים בליגה בלתי מנוצח, שזה יותר מחודשיים(מאז ההפסד 2:1 להפועל ת"א).
    צפוי לנו בשבת הקרובה אחד המשחקים היותר קשים העונה.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו חלק מהבעיה. האם אנחנו במלחמה? במשך שנים התרגלו פה שנופלים קסאמים בשדרות. בשנתיים האחרונות לערך זה התרחב בהדרגה גם לגראדים באשקלון, באשדוד ובבאר שבע. לא באופן יומיומי, אבל גם כשהיה שקט ידעת שפעם ב... זה יקרה.

אם היינו עכשיו במבצע כמו עופרת יצוקה, משהו שאתה יודע שמהווה מאמץ ממוקד ואחריו יהיה שקט, לפחות לזמן מה, היה הגיוני לדבר על אמצעי חירום גם בכדורגל, עד לרמה של הפסקת כל הליגה לזמן מה. אבל אין כאן מבצע, אין כאן מלחמה, ואין שזה נראה, הדבר הכי ריאלי הוא שעוד יום-יומיים ישתרר כאן שקט, עד לסיבוב הבא, או סתם לרקטה התועה הבאה, שיכולים להגיע יומיים אחר כך.

13. yedidel Member

אם זה עוד יום-יומיים ייגמר, אז היינו משחקים ביום שלישי.
    אם זה הולך לעימות יותר רציני, אז כמו שאתה אומר מצב חירום ואז הכל היה משתנה.

אז בכל מקרה לא היה צריך לקיים את המשחק אתמול.

14. yakov_y YNWA

תיקון: 12 משחקים ללא הפסד בכל המסגרות, למעשה מאז שסרגיי טרטאיק פותח בהרכב.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/7/182547.Xxx מכבי חיפה- עירוני קרית שמונה http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/1/182561.Xxx

תאריך: מחר, ה 11.4.11
    איצטדיון: קרית אליעזר
    שופט: מנשה משיח.
    שעה: 20:45

אז מהצד האחד מגיעה מכבי חיפה שכבר רושמת 5 ניצחונו רצופים בכל המסגרות, ורוצה ניצחון נוסף כדי לנצל את הפסדה של האלופה ולהגדיל את הפער לכדי 7 נקודות. מולה תתמודד קרית שמונה שרוצה לנצל מחזור נוסף שמכבי תל אביב לא מנצחת בו ולרשום ניצחון שיעלה אותה אל המקום בשלישי בטבלה, מקום ממנו מגיעים לאירופה.
    שתי הקבוצות נפגשו גם במחזור ה 14, אז אירחו הצפונים את המשחק שהסתיים בניצחון של הירוקים 1:0.

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/7/182037.Xxx
    אז המארחת מגיעה למשחק הזה כאשר במאזנה 66 נקודות, 4 יותר מהאלופה הפועל תל אביב שבמקום השני בטבלה. במחזור הקודם ניצחו הירוקים 2:0 את הפועל עכו. אז אחרי שהפועל תל אביב איבדה בשבת שלוש נקודות יקרות מול בני יהודה, ינסו הירוקים להמשיך את מסע הנצחונות שלה גם מול קריית שמונה ולהגדיל לשבע את הפער מסגניתה. הירוקים לא איבדו נקודות מאז אותו הפסד כואב להפועל תל אביב, וניצחון מחר בקרית אליעזר יהיה השישי שלה ברציפות.
    בפן המקצועי, כשהמגן פיטר מסיללה יחזור לראשונה לסגל מזה שלושה חודשים. בנוסף, גם החלוץ ולדימיר דבאלישווילי יהיה כשיר אך לא יפתח בהרכב, כמו גם עידן ורד שיפתח על הספסל ויניב קטן שחוזר גם הוא לסגל. למעשה, פרט לאייל גולסה שיחזור בשבוע הבא ועלי עותמן שגמר את העונה, כל שאר השחקנים יהיו כשירים. בהרכב יפתח מוחמד גאדיר, שהיה טוב מאוד ב-0:2 על הפועל עכו בשבוע שעבר כשעלה כמחליף. שלומי אזולאי שבישל את הראשון וכבש את השני, ימשיך לקבל קרדיט ויפתח בחוד לצידו של תומר חמד.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/17112009/2282759/5.jpg_gd.Xxx
    מסיללה. חוזר לסגל אחרי היעדרות ארוכה.

הרכב משוער: ניר דוידוביץ', איל משומר, אנדריי פילאבסקי, טאלב טוואטחה; סיידו יאיא, גוסטבו בוקולי, ליאור רפאלוב, מוחמד גאדיר; תומר חמד, שלומי אולאי.

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/0/182040.Xxx
    קרית שמונה ממוקמת במקום הרביעי כאשר במאזנה 48 נקודות, שתיים פחות ממכבי תל אביב שבמקום השלישי. הקבוצה מהצפון מגיעה לאחר שניצחה במחזור הקודם 1:0 בביתה את הפועל באר שבע המפורקת. חניכיו של בן שמעון לא הפסידו בחודש האחרון, ויודעים כי ניצחון מחר יעלה אותם למקום השלישי על חשבון מכבי תל אביב, מקום ממנו מגיעים לאירופה.
    בנוגע לסגל, מהמשחק מחר ייעדרו המגן אורי שטרית עקב צבירת כרטיסים צהובים והחלוץ שמעון אבוחצירה, שאינו כשיר כבר למעלה מחודש בעקבות פציעה בברכו. המאמן רן בן שמעון מתלבט לגבי המחליף של שטרית בין הבלם איתן טיבי, שתוכנן לפתוח כמגן שמאלי אך נפצע ועדיין לא ברור האם יוכל לשחק מחר 90 דקות, לבין תומר ברוקס, שאינו מרבה להיכלל בסגל הקבוצה במשחקיה העונה. פרט לעמדת המגן, בן שמעון אינו מתכנן שינויים בהרכב שהביא את הקבוצה לפלייאוף העליון. הקשר עדי אלישע יפתח במרכז הקישור לצידו של בראיין גרסיץ', כאשר באגפים ישחקו וויליאם נג'ובו ואדריאן רוצ'ט. בחוד ישחקו וויהאם עמאשה וברק בדש.

http://img.mako.co.il/2009/10/23/gg898657.Xxx
    תומר ברוקס. יקבל מבן שמעון הזדמנות בהרכב?

הרכב משוער: גיא חיימוב; אלעד גבאי, סאלח חסארמה, יניב לביא, תומר ברוקס (איתן טיבי); בראיין גרסיץ', עדי אלישע, אדריאן רוצ'ט, וויליאם נג'ובו; ברק בדש, וויהאם עמאשה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/4/11