עירוני קריית שמונה כנראה נכנסה להלם משער היתרון שלה, כי אין לי הסבר אחר להעלמות שלה. מכבי חיפה ניצלה את זה כדי לתת את אחת המחציות הדורסניות ביותר שראיתי העונה בליגת העל. ליאור רפאלוב עם הרבה רגעי קסם. אני שמח שהוא מתחיל להיכנס לעניינים. גם תומר חמד, טלב טווטחה ועידן ורד ראויים למחמאות. מהצד של עירוני קריית שמונה ראוי לציון ויאם עמשה עם משחק מצוין.
הוא בעיקר מהיר, נייד מאוד, דבר שקולמה רחוק שנות אור מההגדרות האלה. ההבדל המשמעותי בין השניים זה שלגבי הראשון אני בטוח שעוד יישתפר בעתיד, לגבי האחרון כבר המקרה אבוד, ואני בספק אם פתאום נראה ממנו משהו שלא ראינו אותו בשנים שלו עד כה בארץ. אגב, שלושה משחקים משומר לא שיחק, שלושה משחקים ההגנה שלנו ניראית טוב ולא סופגת. היום משומר חזר, ותראו את ההגנה. השחקן הזה פשוט קורס כשצריך אותו במשחקים החשובים. לא מפתיע בכלל שדווקא במשחק בבלומפילד מול הפועל הוא היה אשם בשלושת מתוך ארבעת השערים שספגנו. דבר נוסף, יהיה מעניין לראות איך החזרה של קטן תשפיע על רפאלוב. אם כשהראשון יחזור להרכב, ולדעתי זה כבר יהיה במחזור הקרוב ואם לא אז בעוד שני מחזורים מקסימום, רפאלוב ייקח צעד אחד אחורה וכבר לא נראה את רפאלוב הדומיננטי, זה שמגיע לאמצע ומאיים, יוצר, מבשל, או את רפאלוב שמתחבא באגף ואולי עושה פעולה חיובית אחת במשחק.
שאפו ענק לרפאלוב. ולא רק להיום, אלא בכלל גם בנבחרת וכו', הבחור מתחיל לקחת אחריות ולהשפיע על המשחק גם בסטטיסטיקה ולהיות אפקטיבי ויציב, בהחלט גורם לי לאכול הרבה קש על דברים שאמרתי עליו בעבר. כישרון תמיד היה ויהיה, אבל היציבות והיכולת להגיע כשהאחרים לא מגיעים ושממש צריכים את המישהו הזה שייקח על עצמו את העניינים - זה בדיוק מה שהוא מתחיל להיות, וזה נהדר לראות...בקיצור שרק ימשיך ככה כי הכדורגל הישראלי רק ירוויח. בנוגע לחיפה, אמרתי מתחילת השנה ולאורכה, ואני ממש לא רואה סיבה לשנות דעה - והיא שחיפה תהיה האלופה בסוף השנה.. אלישע מאמן מצויין לדעתי בניגוד לדעתם של אחרים, אנשים שוכחים קצת שמטרת המשחק היא לנצח ולהביא את הנק' הביתה, וזה מה שהבנאדם עושה מתחילת השנה.
לגביי רפאלוב, העובדה שהוא התחיל לקחת מנהיגות, לתפוס ביטחון ולהוכיח את עצמו קשורה בין השאר לקרדיט העצום וההכוונה שהוא מקבל מהמאמן הלאומי שלנו. ויימח שמו של ולדימיר שקלאר.
יש בזה משו, רפאלוב תמיד היה כשרון ענק, ותמיד ידעתי שהוא יפרוץ בסוף. דריבל ושליטה בכדור אדירים, גם יודע לכבוש, הבעיה איתו תמיד הייתה שהוא היה נעלם בשלבים גדולים של המשחק ולא לוקח אחריות, ועכשיו הוא עושה את זה. 2 הפסדים יש למכבי חיפה העונה, 2 ההפסדים האלה להפועל, אבל אתה לא לוקח אליפות בלנצח את הקבוצה שלך לתואר, אתה לוקח אליפות שאתה לא מפסיד בשאר המשחקים, הפועל הפסידה כבר 5 משחקים, לשם השוואה בעונה שעברה כולה היא הפסידה משחק אחד בלבד, נכון שהיא סיימה 8 בתיקו, אבל הפסד אחד מראה על חוזק ועל יציבות.
אני יודע, אני גם מודע לכל הביקורות שהיו ויהיו נגד פרננדז ואני גם לא רוצה לפתוח את זה כאן אבל אני נמנה על מאמיניו ואני בטוח שאם הוא יישאר מאמן הנבחרת לעוד ארבע שנים מהיום יותר ויותר שחקנים שלנו יבינו שלהיות כשרוני זה טוב, זה נחמד אבל זה לא מועיל כי צריך לבוא ולתת את הטון במאני טיים, הוא התחיל את התהליך הזה עם אבירם ברוכיאן וברק יצחקי רק שאיזה קקמייקה אחד קטע את כל התהליך בגלל האגו המחורבן שלו, פרננדז היה שחקן ענק, אפשר ללמוד ממנו הרבה רק צריך לפתוח את האוזניים ולהקשיב כי כדורגל הוא יודע וללמד אותו הוא יודע ולהציב שיטת משחק הוא יודע ולבנות הוא יודע, אני לא אגיד שלשלוח אותו הביתה אחריי קמפיין אחד תהיה בכיה לדורות אבל אני כן אגיד בדעה נחרצת שזה יהיה הפסד שלנו, הוא את ה300 אלף יורו האלה ירוויח בכל מקרה אם בנבחרת ישראל או בתוכניות הרדיו והפרשנויות שלו בצרפת ולהוואי אני מתפלל שכאשר ישלחו את האדון לבית ינחיתו אותו בבית וגן, לראות את האימונים שלו הייתה חוויה אדירה. ואם הוא יכול כנדוניה לתרום לנו עוד איזה ז'רום לרואה זה יהיה הרבה יותר ממבורך.
אל תפריזו בהשפעה של מאמן הנבחרת. כמה שזה קלישאה, אבל למאמן הנבחרת יש את השחקנים לשבוע של אימונים ומשחקים. הוא צריך להכין אותם למשחק הקרוב. לא לקדם אותם ולא ללמד אותם כדורגל. רפאלוב מקבל המון ביטחון מאלישע שמאוד מאמין בו. יש כאן אהדה לא אובייקטיבית לפרננדס וברור מאילו מניעים.
הוא קיבל את אותה אהדה וביטחון מאלישע גם בשנה שעברה וזה לא כ"כ עזר, רתצה או לא הביטחון וההכוונה שהוא מקבל מלואיס פרננדז עוזרת אבל אני לא מצפה ממך לפרגן ללואיס פרננדס וכשאתה מבטל אותו ומגנה אותו ומלכלך עליו זה רק מחזק את דעתי הרבה יותר.
ברור שהשיפור שלו העונה בא בעיקר בגלל שהוא הפך לאחד השחקנים החשובים ביותר גם בנבחרת. מאז שפרננדז נתן בו אמון על חשבון ורמוט הוא רק פורח ולא נעלם אחרי כמה משחקים כמו בעונה שעברה. אני רק מקווה שלא פתחנו לו פה והוא ימשיך ביכולת המצויינת.
אפשר לומר בדיוק ההפך על ההודעה שלך. אי אפשר רק לבקר אותו בלי לזרוק מילה טובה על דברים שהוא עושה, ואם אתה כאוהד חיפה רוצה להגיד לי שאין הרבה משמעות לעלייה ברמה של רפאלוב וההתקדמות שלו כשחקן לזימון והביטחון שקיבל מהנבחרת, מה שיש לי להגיד הוא שאתה כ"כ לא רוצה לתת לפרננדס מילה טובה וכ"כ אנטי שזה גורם לך לעיוורון חלקי(no offence). אף אחד לא אומר שהוא עשה את רפאלוב ואם לא היה מזמן אותו הוא היה משחק היום בהפועל קריית גת, אבל הוא בהחלט עזר ושיפר אותו כשחקן בצד המנטלי של המשחק שזה לפעמים הרבה יותר חשוב מהצד הטכני - והתוצאות בשטח.
עוד פעם כמו שאמרתי - עיוורון חלקי. אני אשאל אותך פעם נוספת, האם אתה באמת ובתמים מאמין שהזימונים, הביטחון והקרדיט שפרננדז נתן לרפאלוב, לא עזרו ושיפרו אותו כשחקן? לא עזרו לו לשחק יותר טוב ולהאמין בעצמו?(דבר שאגב הוא הודה בעצמו שקרה) התשובה אלא אם כן אתה ממש מתעקש לא לפרגן בשום פנים ואופן למאמן הנבחרת מתוך שנאה אישית כלשהי היא "לא, מה שפרננדז עשה כן עזר לו" - ועל זה מגיע לו מילה טוב בדיוק כמו שעשיתי.