מחזור 29 בליגת העל: באר-שבע מנצחת במושבה; הפועל יורדת שוב מתחת לקו האדום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏7/4/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. gilad16 Member

אתה תולש את השאלה הזו מכל הקשר,
    זה תלוי במערך, סגנון של הקבוצה ואופציות אחרות לכל עמדה.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא כזה תלוש.
    את טל בן חיים אני לוקח אחרון לקבוצה שלי לא משנה באיזה קבוצה מדובר, כי הוא שחקן אגואיסט, שמופיע רק לתקופות קצרות, שמפקיר קבוע את ההגנה, ובכלל כשאין לו חשק הוא נראה בשני צידי המגרש כמו שחקן בליגה למקומות עבודה.
    את מאור מליקסון אני לוקח ראשון לקבוצה שלי לא משנה באיזה קבוצה מדובר, כי הוא שחקן סופר חכם שהופך את כולם מסביבו לטובים יותר, וזה שחקן שצריך בכל קבוצה.
    בין דור מיכה לבוזגלו, במצב של ליגה ללא הגבלת זרים או במצב שיש לי בסגל גם את נואקמה, גם את מליקסון וגם את אצילי (חלום רטוב), יש מצב שאעדיף את מיכה על בוזגלו כי לטעמי כשחקן רוטציה מיכה הוא אופציה טובה יותר כי יש לו פחות אגו מבוזגלו. אבל במציאות הנוכחית, עם הגבלה של מספר הזרים ועם השמועות שאצילי סגור במכבי תל אביב, אם בוזגלו ממשיך אצלנו בעונה הבאה הוא יהיה הקיצוני הפותח עם טוני, מה שישחרר את מליקסון לאמצע, ואז במצב כזה כמובן שבוזגלו עדיף על מיכה, כי כשהוא שחקן הרכב ומרוצה מנטאלית הוא לפחות דרגה אחת מעל מיכה.

3. gilad16 Member

לא כזה תלוש ברמה של דיון אינטרנטי חסר משמעות אמיתית בפורום כדורגל אולי.
    הרי למערך, סגנון משחק ודרישות שונות של מאמנים משחקנים בעמדה מסוימת אין שום משמעות?
    יש יותר ממועדון אחד שאני עובד איתו שלא יחשוב לקחת שחקן כמו מליקסון (גם לא את מיכה) וכן ייתן צ'אנס לטבח או בוזגלו,
    זה לא אומר שמישהו מהאחרונים יותר טוב מהראשונים, למרות שמיכה לדעתי לא באותה רמה, אלא שהם פחות מתאימים מבחינת הדרישות.

אני מכבד אותך ואת דעתך אז אני מקווה שלא תיקח את זה לכיוון שלילי, אבל בשביל לחסוך לך זמן על המקלדת,
    כשאתה מגיב אלי באמת שאין לך טעם להקליד כל כך הרבה על מליקסון ולהסביר לי למה הוא הכי טוב שיש,
    אנחנו לא מסכימים וכבר הבהרנו את זה אחד לשני כל כך הרבה פעמים.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מיכה לא עושה כמעט שום פעולה יעילה במרכז המגרש, אלא אם אתה קורא לדאבל פס עם דסה בסמוך לקו האמצע עבודה במרכז המגרש. עיקר עיסוקו זה בלחתוך מהאגף לאמצע בשליש ההתקפי ולמסור לעומק, או הגבהה מהאגף.

5. סמואל אטו Member

למה אתה קורא פעולה יעילה?
    הוא עושה תנועה או דריבל לאמצע ושם הוא עוזר בהנעת הכדור. העונה הוא גם שיפר את התרומה ההגנתית שלו לא מעט ולכן גם המעבר שלו לקשר מרכזי.
    ואם הוא לא עושה פעולות יעילות בקישור, אילו פעולות יעילות הוא עושה בחלק אחר של המגרש?
    להיכנס לרחבה ולאיים על השוער אנחנו כבר יכולים לפסול.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה כבר תלוי בהוראות של המאמן בהתאם לשחקנים שסביבו. הוא עושה את זה היום כי מכבי בונה על פינוי שטח לעליות קדימה של דסה. לטעון שהוא עושה את זה לאורך הקריירה זה פשוט לא נכון. כשייני היה מגן ימני מיכה בילה יותר באגף ופחות חתך לאמצע, ומשם עשה את מה שעושה הכי טוב - מסירות לעומק והגבהות נמוכות שדרכן מרוויח כמות מכובדת של בישולים, ועל הדרך גם כל מיני מזמוזים עם הכדור בפינה של רחבת ה-16.
    אני לא חושב שהוא הוסיף לתרומה ההגנתית שלו העונה מלבד זה שהוא יורד ליותר גליצ'ים, אם כבר עשה קפיצה מסוימת אצל סוזה כשתפקד לפעמים כשחקן כנף במערך של שלושה בלמים.

7. סמואל אטו Member

טוב, את זה אין לי כבר להוכיח, אבל אישית אני מרגיש אחרת לגמרי ממך בעניין הזה.

8. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מיכה? במרכז המגרש ולא בשליש האחרון? אני מתקשה להאמין שאדם שראה אותו משחק מסוגל לטעון דבר כזה. הוא מעולם לא הסתובב במרכז המגרש לפני החודש-חודשיים האחרונים. מאיפה אתה מביא את זה?

9. oranfu Member

אני גם חושב שההשוואה בין בוזגלו למיכה היא לא מדויקת. אני הייתי משווה את בוזגלו לטב"ח ואת מיכה למליקסון. בוזגלו וטב"ח יותר מוציאים לפועל ומיכה ומליקסון יותר "בונים" את המשחק.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  10. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מיכה לא בונה כלום. הוא אפקטיבי בשלושה-ארבעה מהלכים פר משחק, בשאר הזמן - יוק.

11. oranfu Member

לא טענתי שהוא פעיל כל המשחק. אבל הוא כן בונה מהלכים. בסופו של דבר, הוא מתחיל (או נותן את מסירת המפתח) לא מעט מהלכים מסוכנים אצלכם להתרשמותי. בדומה למליקסון שאולי נעלם פה ושם אבל כשיש מהלכים מסוכנים הוא איכשהו מתחיל אותם.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בוא נוציא את ויטור מהמשוואה. ויטור זה השחקן הכי גדול שיש היום בליגה. לא משנה באיזה זון וואקמה או איך קמים טלבח, מליקסון, קיארטנסון או בוזגלו.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

yakar, Sir Alex Ferguson ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

השחקן הכי גדול בליגה נקרא פרדראג ראיקוביץ'.
    מיגל ויטור הוא בלם נפלא, אבל כולם עושים ממנו הרבה יותר ממה שהוא, על גבול דמות מיתית. וואקמה לחלוטין באותו לבל.

אגב, אם היו נותנים לדרג את חמשת השחקנים הטובים בליגה, כולם זרים וכולם אפילו מתחלקים בין שתי קבוצות. לא זכורה לי סיטואציה כזו הרבה זמן.
    ראיקוביץ', וואקמה, רובן מיקאל, ויטור וקיארטנסון.

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש לא שותף להתלהבות מרובן מיקאל ולקבוצה הדמיונית שאקים אקח את בוזגלו, אוגו, קונט וגולסה הרבה לפניו. את מליקסון אשאיר בחוץ רק כיוון שהוא עשוי מזרדים. אגב, גם קיארטנסון עוד לא עשה שום דבר ששם אותו בלבל אחר מזרים אחרים שהצליחו כאן בצורה כזו או אחרת ואני בכלל לא בטוח שיעשה.

אני מסכים שראיקוביץ' ו-ויטור לא קשורים לליגה הזו. לצערי נראה שבעונה הבאה נישאר רק עם אחד מהם.

Don Joan Roman, עידן444 ו-לירן אוהבים את זה.
  15. Drama2 הסמל מעל הכל

1. עומר דנינו
    2. מוטי ברשצקי
    3. איעד חבשי
    4. מגאמדוב
    5. ג'רפי

וברצינות, אי אפשר להשוות את ויטור לראיקו, אחד הוא שחקן שגדול על הליגה והשני זה שחקן שיועד לקבוצות הגדולות בעולם. תפוחים לתפוזים, בכל מקרה, שניהם טובים

מצב נושא:
הנושא נעול.