מחזור 28 בפל' העליון: 1:3 לת"א על ב"ש, הפער בצמרת: 8

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏4/4/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

התאקל של נאסר לא היה שווה בחיים אדום. הסיבה היחידה שבגללה הוא הורחק היא בגלל שהשופט הושפע מהאווירה שהייתה באיצטדיון.
    ממה שהבנתי הכוונה של נאסר הייתה באמת לעשות פאול כדי לעצור את האולה, אבל כמו שכולם ראו, לא הייתה כאן גלישה עם שתי רגליים, לא הייתה כאן רגל גבוה, צהוב קלאסי שהפך לאדום בגלל האווירה באיצטדיון.

ודרך אגב אני גאה בנאסר ובתאקל שעשה. מי שרוצה להשפיל אותנו יצטרך לשמור על הרגליים.
    ברדה אגב ביקש בזמנו מהשחקנים שלנו לא לזרום עם האולה ולשלוח כדורים ארוכים למעלה כדי לא להשפיל את היריבה באחד המשחקים שהבסנו את היריבה.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ברגע שזה נגרר לזה שכותבים "כוסית בשם שרן" אפשר להבין שאין מה לפתח כאן בכלל דיון.
    דיי נו, זה אדום, זו גלישה סופר מסוכנת. וההתעסקות באולה דיי מגוחכת. זה שייך ליציע, אף אחד מהשחקנים לא שיחק בזלזול.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כי הקפטן שלך קפץ כמו כוסית, והתגלגל כמו כוסית. באותה מידה אם זה היה איגיבור הייתי כותב עליו, או אלברמן, למרות שסביר להניח שאחד כמו אלברמן לא היה מתעסק בחרטות האלה.

״די נו, זה לא בדעה שלי וכל טיעון שתביאו מגוחך. אני צודק בהכל״.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בוא תגיד לי מה אתה חושב שהיה קורה לו ייני לא היה קופץ.
    אני לא צודק בהכל, ממש לא, אבל כמות ההתייחסויות הנקיות והרציונאליות, נטולות שנאה יוקדת, בפורום הזה, למכבי תל אביב והקשורים לה, היא מזערית. אם זה היה שחקן של רעננה לצורך העניין לא היה כאן ויכוח בכלל והאדום היה מתקבל.

5. Turgi Guest

בפסקה הראשונה זה לא אדום ובשנייה אתה מודה שנאסר הלך לפרק אותו.
    אם ה״כוסית״ לא קופץ הוא מסיים בבית חולים.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בכנות? אני לא סובל אתכם ואת באר שבע באותה המידה אז אובייקטיבי אני כן.

בלי הקפיצה של ייני, ובטח שבלי התגובה של הקהל, השופט לא היה שולף אדום כאילו נסאר ירה בייני ומרחיק אותו על השנייה. הוא היה מתייעץ, היה חושב ואולי אז היה מוציא אדום, אבל בכל מקרה זה היה נראה יותר שקול. אני אישית לא הייתי מוציא אדום, אבל התופעה שהתגובה של הקהל והשחקן משפיעים כל כך על דעת השופט מחרפנת אותי.

rivaldo אוהב/ת את זה.
  7. Turgi Guest

ברור שהשופט מושפע מהקהל. השופט הישראלי, כולם, מושפעים מהקהל.
    בלי קשר, לדעתי, היה אדום.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא נכון. ביום ראשון נגד חיפה שכטר דפק הצגה של החיים בזמן שכל הקהל צעק פנדל, בר נתן לא היסס ונתן צהוב. תמיד צריך לחכות עם התגובה הראשונית ולתת לחמצן להגיע למוח.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובשביל לחזק את מה שאמרת, עד כמה שאני זוכר אלופת ספרד בשנה שעברה היתה אתלטיקו מדריד, שלקחה אליפות גם על חשבון ברצלונה וגם על חשבון ריאל, והתקציב שלה היה מה, חמישית מהן? אולי אפילו יותר... בוודאות חצי מהן. אותה אתלטיקו גם הגיעה לגמר ליגת האלופות והיתה רחוקה 2 דקות מדאבל מפואר. גם השנה כשהיא במינוס 7, עדיין אי אפשר לסתום עליה את הגולל, והיא גם ברבע גמר ליגת האלופות השנה בשחזור הגמר. אבל היי, הליגה פה מתה...מי שמתעסק בקקה שלא יתפלא שהקבוצה שלו נראית קקה.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נאסר הלך במטרה לעשות פאול ולעצור את האולה. גם השופט חשב ככה ובגלל זה הוציא לו את האדום.
    אבל מבחינת העבירה עצמה, אם היא הייתה מתרחשת בסיטואציה אחרת, היא הייתה מסתיימת בכרטיס צהוב.
    נאסר לא קפץ עם שתי רגליים קדימה (למעשה רגל אחת הייתה מקופלת), לא הרים את הרגל גבוה לאזור הברך, עבירה שהפכה לחמורה רק בגלל האווירה מסביב.

בן ביטון קיבל אדום במחזור הקודם על דבר דומה. נכנסו בו בתאקל, השופט לא שרק למרות המחאות של ביטון, אז הוא נכנס לתאקל משלו. השופט זיהה שביטון נכנס לתאקל כדי לנקום והוציא לו אדום על הכוונה לעשות עבירה ולא על העבירה בפועל שכמו במקרה של נאסר הייתה שווה רק צהוב.

יותר מידי פעמים שופטים מוציאים אדומים רק כי לדעתם השחקן נכנס לתאקל בכוונה לעשות עבירה. אני חושב שזאת פרשנות מחמירה מידי. מילא תאקל פראי שבא לפצוע שחקן, שתי רגליים קדימה, רגל גבוה, מרפק מכוון לפנים, אבל אם שחקן עושה פאול של צהוב כדי לעצור את האולה של הקהל של היריבה, הוא צריך לקבל צהוב ולא אדום, גם אם הפאול היה מכוון.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומה עם דור מיכה? שחקן שבישל בליגה 12 שערי ליגה! ואם היה יותר חזק פיזית ומנטלית גם היה מבשל עוד כמה ולבטח כובש עוד כמה. וזה עוד כשבן בסט מגלה כושר רע ודוחף איכשהו 6 שערים, ופריצה משחק איזה 5 משחקים כל העונה, ויצחקי פצוע, וטל בן חיים נותן 8 שערי ליגה. זה שמדברים על מכבי בינונית זה בעיקר כי רוב הזרים שלה לא פקטור וכבר אמרנו את זה שזרים זה ההבדל בין קבוצה טובה לקבוצה דורסת, אבל העומק הישראלי שיש לה הוא מדהים. והנתונים הסטטיסטים מדברים בעד עצמם.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אבל ייני לא עשה הצגה. נסאר בא לו ישירות לרגליים (עם רגליים מקופלות, כאילו זה מונע כניסה ישירה) ואם לא היה קופץ זה כנראה היה מסתיים בבית חולים והיעדרות מהמגרשים.

זה לא דומה בשום צורה.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני לא אומר שזה מה שקרה, אני אומר שיש מקרים שהשופטים הראו יפה מאוד שהקהל לא משפיע יותר מדי.

14. Turgi Guest

אור, מקרה שכטר לא דומה כי שכטר צלל כמעט גרוע כמו יוסי בסמי עופר.
    פרגוסון, מספיקה גם רגל אחת בשביל לגמור לשחקן קריירה.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור מיכה לא כאן כי הוא לא מסוגל להבקיע גם אם יתנו לו עשר הזדמנויות לכיבוש בכל משחק. ובכל מקרה, מישהו אמור למסור לזהבי כדי שיגיע למאזן המפלצתי שלו לא?
    גם ארבייטמן השנה עם מאזן כיבושים יפה (בטח כשחלק לא קטן מהעונה היה פצוע), ועדין לא הוא זה שעושה את ההבדל.
    שחקנים כמו בוזגלו וזהבי הם אלה שעושים את ההבדל. בוזגלו נתן סיבוב אחד גדול, זהבי נותן עונה גדולה וזה ההבדל המרכזי בין באר שבע למכבי ת"א מבחינה מקצועית.

16. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מספיקה גם רגל אחת, אבל השאלה לאיפה היא הולכת ובאיזה סיטואציה.
    נאסר אומנם נכנס לתאקל כדי לעשות פאול ולעצור את האולה, אבל לא היה מדובר בתאקל שבא לפרק שחקן.
    ראיתי עכשיו שוב את האדום, ממליץ גם לכם -
    התאקל של נאסר לא היה חמור, נאסר בא מהצד, רגל אחת מקופלת, השנייה הלכה לכדור, כשהקפיצה של ייני לא הגיעה לפני התאקל במטרה להימנע מפציעה אלא אחריו כחלק מההצגה כשהמגע של נאסר עם יני היה בכלל עם הרגל המקופלת.
    נאסר ידע שכשהוא נכנס לתאקל יהיה מגע עם ייני ותהיה שריקה לעבירה. אבל מכאן ועד להפוך את זה לתאקל שבא לפצוע שחקן הדרך ארוכה.

נ.ב
    מי שמכיר את נאסר יודע שהוא שחקן רך ופחדן שהדבר האחרון שיעשה הוא להיכנס לתאקל חזק שעלול לפצוע גם אותו.
    באותו מידה נאסר גם היה יכול לתפוס את ייני בחולצה כדי לעצור את האולה, גם אז היה מגיע אדום כי זאת הייתה אווירה מכוונת?

מצב נושא:
הנושא נעול.