מחזור 28 בפלייאוף העליון: ב"ש מנצחת במשחק העונה; מ. ת"א וה. חיפה מובסות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏2/4/18.

1. Melikson24 Member

ניצחון סופר מרשים ומספק שמסמל בעיניי את העונה הזאת - לא נוצץ אבל כן נעשה דרך עבודה קשה ומנטליות מנצחת.
    ימים יפים.

וכמובן שכלום לא נגמר. שבוע הבא מול מכבי החיה פצועה, זה אף פעם לא קל.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  2. henry1 Member

מדברים פה על תקציבים, כפול וכו'... בואו נדבר תכלס. מישהו באמת יודע כמה תקציב השחקנים של ב"ש וכמה של מכבי ת"א? פחות מעניין תקציבי במבה וכל מיני שטויות מסביב.

3. עידן444 Member

סגל ענק זו עוצמה. אבל בוא נגיד שגם עם 10 פצועים אתם לא עולים בהרכב עם קובי מור ועלי שעבן. זה מגוחך לבכות שעולים בהרכב עם טהא ואלחמיד כאילו במכבי ת״א משחקים פיקה וראמוס ובבית״ר גדי ברומר ואריק בנאדו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  4. Melikson24 Member

אגב, אין נבדל בגול של שהר.

שיפוט זוועתי של אדלר אם נעזוב את הטעויות הגדולות בצד. היורש של אלון יפת, לא נותן למשחק לרוץ. מתיש.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא יודע מי בוכה וזה לא מעניין אותי. מתמודדים עם מה שיש ומנסים לגרד את האליפות הזאת. סיכומים נעשה בסוף.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

6. hbs7 Member

מילה על בית"ר, המשחקים מול מכבי הם סבל לעיניים. שני קבוצות שמבטלות אחת את השנייה עם נטייה לא ברורה לתחכומים מוגזמים מצד המאמנים.
    היום היה משחק פשוט נהדר. קצב גבוה, המון מצבים.
    במחצית הראשונה התקפה רדפה התקפה, כצופה מאוד נהניתי.

7. Melikson24 Member

ללא ספק.

בכלל, מת על המשחקים נגד בית"ר. כדורגל מעולה ואווירה נהדרת ביציעים.
    אחלה משחק עונה. נקווה לעוד.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מקווה מאוד שיתחילו לסתום את כל הדיבורים על השופט, חלאס כבר להתעסק בהם. יום ראשון נקבל פנדל שלא היה נגד בני יהודה ואז זה יראה פתטי בדיוק כמו שזה. פעם הם נגדך, פעם לטובתך, וזה בא לידי ביטוי גם בטווח קצר של 90 דקות (הפנדל שקיבלנו הוא לא פנדל).

אנחנו צריכים לבוא בביקורת לעצמנו, שלא ידענו לנצל מצבים שניב "אני רואה צהוב רק בעיניים" זריהן היה מנצל בקלות אתמול, או בן שהר. זה לא רק סילבסטר, זה גם חן עזרא שאם הוא לא מכוון לבלטה האהובה עליו הכדור ישר הולך לידיים של השוער. חבל מאוד בקטע הזה. הקישור התפרק אתמול, קלאודמיר בשבוע נוראי מאוד עם יכולת מתחת לכל ביקורת, וזה לא מוסיף לקריאף המפוזר, שהיה חסר דיוק ברמה מפחידה. סאבו כהרגלו, מצליח לבטל את התלות בקבוצה ולשחק בדיוק כמו שהוא רוצה, משחק מצוין שלו.

הבעיה בהפסד הזה הוא שמדובר בהפסד של קבוצה נאיבית, וקבוצה נאיבית לא מביאה אליפות. אנחנו עדיין יכולים לעשות את זה, כבר ביום שני יש לב"ש משחק קשה מול מכבי (אין לי מושג איך מכבי תיראה בסיטואציה הזאת) ואנחנו נקווה להביא את הנקודות במשחק קשה משלנו, מול בני יהודה.

אני פחות רוצה להתמקד במחמאות לבכר, שלדעתי מקבל חלק מהן בחסד ולא בזכות, ויותר לשחקני ההתקפה שלו שבהחלט ידעו לעשות בית"ר לבית"ר עצמה. עד מתי הנאחס מול ב"ש...

de Middenweg ו-Abu George אוהבים את זה.
  9. סיונרה Member

@EO11 בדיוק באתי לרשום את זה. זה פשוט מביך שקבוצה שמקבלת פנדל בכל משחק (ללא קשר אם מוצדק או לא) תתבכיין על זה שפעם אחת לא שרקו לה.
    אנחנו מתחילת תקופת בב"ז חיים על הקצה עם ניצול מצבים מטורף והרבה מאוד מזל. כשאתה חי על הקצה אז מספיק שינוי קטן בתנאים כדי שאתה תיפול מהצוק, וזה מה שקרה אתמול. התגובות של המועדון להפסד רק מגדילות את החשש שסיימנו את הדרך בליגה. עד היום הכוח של הקבוצה היה במנטליות ובגישה של השחקנים לכל משחק, אסור לנו לאבד את זה אחרי הפסד, גם אם מוחץ כמו אתמול.

Sir Alex Ferguson, לירן ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים.
    ב"ש נראית כאילו התעוררה ממש בזמן. ניב זריהן החליט אתמול לקחת יוזמה והדבר היה מאד נחוץ לקבוצה מהדרום.

בית"ר בעטה בעצמה בדלי. סילבסטר קיבל שתי הזדמנויות שהוא היה צריך להפוך לשערים. אז נכון שאדלר היה צריך לשרוק לפנדל בחצי הראשון, אבל במשחקים אחרים קיבלתם מתנות כששכטר צלל לדשא. הדברים האלה מתאזנים.

שוערים. קליימן וחיימוב מאד לא מרשימים אותי. הראשון היה צריך למנוע לדעתי את השער השלישי. שוערה של ב"ש מתעופף באוויר כמו אקרובט, דורס את חברו לקבוצה ומחטיא את הכדור. אלה דברים פשוט מדאיגים. הצמד לא גרם לאיבוד נקודות, אבל בוא נגיד את האמת: אין לנו בארץ שוערים נורמלים.

ב"ש הכריעה את האליפות? לא.
    יש עוד שמונה משחקים. נכון, האלופה היוצאת שיחקה אתמול כמו אלופה שבדרך, אבל לא צריך להזכיר איזה משחקים עוד מגיעים. מנטלית הם כרגע כן חזקים בטח כששחקנים פחות מובילים כמו ניב זריהן מתחילים להצטיין. בעוד מספר ימים עוד מחזור. נראה מה יהיה אז.

גלץ אוהב/ת את זה.
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

להתעסק אחרי הפסד באיך שיחקה היריבה ובשופט זה לוזרי ובכייני, זה שיש כאלה כאן שבוחרים בדרך הזאת שבוע לאחר שבוע זאת בעיה שלהם. שיפוט טוב או רע זה חלק מהמשחק ואין מה להתעכב על זה כל עוד לא היה שיפוט סופר מגמתי וגם זה משהו שאנחנו רואים אולי פעם בעונה בכל הליגה. אני התאכזבתי יותר מההחמצות מול השער, השערים הקלים שספגנו והגישה הרכה של לא מעט שחקנים, חבל מאוד כי ביום יותר חד אנחנו חוזרים הביתה עם נקודה לפחות וההבדל בין 4 הפרש ל-1 הפרש בשלב כזה של העונה זה קריטי.

ב"ש לטעמי הכריעה את האליפות אתמול, הם יצטרכו ממש לשלשל בתחתונים בלי הכרה כדי לאבד את זה ואני לא רואה את בכר נותן למצב כזה קיצוני לקרות. נכון שבגדול נשארו עוד 8 משחקים עם 24 נקודות בקופה עם משחק ראש בראש בין הקבוצות בטדי אבל אני לא רואה את בית"ר במשחקים נגד שאר הפלייאוף מאבדת פחות נקודות מאשר ב"ש(שיכולה להרשות לעצמה להפסיד משחק אחד יותר מבית"ר), הסגל שלנו קצר ועייף יותר וגם עד המשחק בטדי מלבד המחזור הבא בשלושת המחזורים שלאחר מכן הם ישחקו ראשונים ויכולים להעביר את הלחץ לכיוון שלנו וגם מי אמר שהם יפסידו בטדי...בקיצור נזדקק לנס כדי שהצלחת תגיע לבירה, אני קונה גביע ומקום שני עם הופעות טובות בפלייאוף.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בהנחה שבית"ר תאבד בעוד כ 3-4 משחקים נקודות בפלייאוף, אז כן, נצטרך ממש לשלשל במכנסיים כדי לאבד את זה. אם בית"ר תמציא איכשהו כ 6 ניצחונות, אז הגיוני מאוד שהבכורה תתחלף. הכל פתוח בנקודת זמן הזאת.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Nigel de Jong
    מאד מעריך את התגובה שלך. לא תמיד קל כאוהד לתת להגיון הבריא לדבר. שאפו.

כאוהד ניטרלי כמובן יותר קל לי לנתח את הדברים, אבל כרגע נראה שבסופו של דבר גם בית"ר וגם הפועל חיפה לא מצליחים לעשות את אותו צעד אחרון כדי באמת ללכת על התואר. אחת הסיבות למה היא עומק הסגל. ניב זריהן בא אתמול למעשה משום מקום וכבש צמד מאד חשוב. אלה דברים שבסוף הדרך נותנים לקבוצה צלחת אליפות.

ברגע שאתה האנדרדוג אסור לך לפספס הזדמנויות כמו שסילבסטר עשה אתמול. בהחלט יש סיכוי שאם היה כובש לפחות אחת מההזדמנויות שלו שהמשחק היה מתפתח אחרת. נו טוב, כרגע זה כבר לא משנה דבר. הכי חשוב בשביל הקבוצה שלך היא להמשיך להסתכל הלאה. שום דבר אבוד!

14. yedidel Member

בהפסקת המחצית אמרתי לחבר שכל הנסים שקרו השנה לבית"ר קרו לנו במחצית הראשונה.
    ניצול מצבים מקסימלי, החמצות של סילבסטר (אמרו שהוא מבקיע כל 2.5 נסיונות, אז ה0.5 האחרון לא הגיע...).
    הצהוב שאוגו קיבל על ההתחלה (לא נפתח מחדש דיון שיפוט :) ) די השבית אותו, הוא היה סופר זהיר כל המשחק וזה איפשר לבית"ר לשלוט באמצע.

האמת הייתי בטוח שנקבל ביקורות הבוקר על משחק הגנתי בבית (אפילו לי היה נראה שבכר הגזים עם החילופים), וזה נחמד לראות שלמדו להעריך טקטיקה בארץ סוף סוף. זה בהחלט לא היתה מחצית שנייה יפה לעין אבל שורה תחתונה בית"ר לא הגיעה למצב אחד סביר (אפילו הפנדל לא נגרם מאיזה מצב התקפה קורץ).

שער מעולה של בן שהר בהתחלה אבל מדהים הצניחה התלולה שלו בניצול מצבים, בעונה הראשונה שלו אצלנו הוא היה חד כתער (במיוחד במשחק בטדי פלייאוף 2015/16), אתמול הוא היה יכול לשים 3 בכיף.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם ב״ש תנצח בשני הסיפור גמור. כנל אם ביתר לא תנצח נגד בני יהודה.