מחזור 28 בליגת העל: תל אביב צהובה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏2/3/12.

1. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה, אני מאוד מסכים איתך לגבי ענישה קולקטיבית אך אופי העבירה של אוהדי הפועל הוא שונה לחלוטין. אם אדם זורק כוס או שקית גרעינים זה שטויות, נאדה. ברגע שיפסיקו להתייחס לזה זה יקרה פחות (לא קרה כמעט כשאף אחד לא ייחס לזה חשיבות או העניש בחומרה כזו). אם אדם זורק חזיז, רקטה או מוט ברזל הוא נמצא בתחום העבריינות ובו צריך לטפל כבפושע שמפר את הסדר הציבורי. אם מאות (וביום שני אלו היו לכל הפחות מאות) אנשים זורקים מוטות, כיסאות, מצתים ופלאפונים אין דרך ריאלית, בשום מקום בעולם, להעניש אינדיבידואלית ומדויק. זו היתה התפרעות של ציבור אוהדי הפועל תל אביב (מכל היציעים - 5, 7, 8, 2 ואפילו 13) ולכן עליהם להיענש כציבור אוהדי הפועל תל אביב במקביל לטיפול ראוי - שלצערי לאף אחד אין ספק שלא יבוצע - במי שנתפס עובר עבירה משמעותית יותר. ביום שני נורתה רקטה מאחד הגגות מאחורי שער 5 - החצר האחורית של משטרת מחוז תל אביב - שפגעה ופצעה. לעבריינים שלום. הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

2. Telkiyski Member

http://www.youtube.com/watch?v=sy4acAAwnaw...player_embedded

מקבץ הטעויות של משיח
    פשוט בזיון שלא ראיתי כמוהו
    איפה הצהוב השני לעטר? על מה ידין קיבל צהוב ראשון? ועוד ועוד...
    תודה לכל מי שזרק דברים
    נמאס ממשיח שכל משחק בא ומזיין אותנו, כבר שכחנו מה היה בדאבל מול חיפה, חשבתי שבזיון גדול יותר ממה שהוא הציג שם אין, אבל טעיתי

3. הרצליה Member

נתחיל מזה שהמשפט הזה שלך הוא מטופש מאוד ויותר מזה אין מה להגיב לגבי זה.
    הסרטון הזה מטופש כמעט כמו המשפט שלך, כל ההחלטות הקריטיות של משיח במשחק היו נכונות, יש צילום של טועמה מקלל את משיח כבר בדקה 60, היה פנדל והיה נבדל.
    הטעויות הקטנות קורות בכל משחק ולשתי הצדדים, הסרטון הזה מטופש.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר להגיע לכמות לא מבוטלת של אנשים בעזרת המצלמות. אפשר וצריך לעצור את אותם אנשים ולהגיש נגדם כתב אישום משותף. גם אם רק חלק מהמתפרעים יענשו בחומרה, זה עדיין יהיה בכותרות ועדיין יהיה תמרור אזהרה לאוהדי הפועל ת"א לעתיד לבוא.
    במקרה שלנו, האוהד שזרק את רימון העשן מול מכבי חיפה בוסרמיל נתפס ונענש בחומרה. את העונש שהוא קיבל מכיר כל אוהד שלנו והוא משמש תמרור אזהרה לכל האוהדים שלנו שלא יחשבו בעתיד לבצע מעשה דומה.

המשטרה צריך לתפוס ולפעול נגד מי שאפשר ולהעניש אותו גם בגלל המעשה שביצע וגם למען יראו ויראו. כלל אוהדי הפועל ת"א, שרובם לא זרקו דברים למגרש, לא צריכים להיענש בגלל המיעוט.

5. Don Joan Roman Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

למרות כמה שאני שונא את הפועל אין ספק שאתה צודק במאה אחוז, הדרישה שלי לעונש קשה היא בשל העובדה שרק אנחנו נענשים בצורה קשה מאוד וליד השאר הדברים עוברים בקלות יחסית וזה מרגיז.
    אבל בת'אכלס? מבחינתי שהםפועל לא קיבלו אפילו רדיוס אחד אם ההתאחדות ובית הדין שלה יחליטו מרגע זה שדי לעניש הקולקטיבית ויאללה לענישה פרטית, אני סמכים במליארד אחוז שאוהד הפועל X לא אשם במה שאוהד הפועל Y עושה, כנ"ל לגביי אוהדי בית"ר, יש צילומי אבטחה טפלו במתפרעים ותשאירו לאוהדים הטובים, הנאמנים שבאים לעודד מאהבה טהור הולא משנאה טהורה את המגרשים, ככה בעצם ירוויחו פעמיים גם באמת ירתיעו את המתפרעים וגם ואולי זה הכי חשוב יחזירו את הקהל למגרשים כי המון אוהדים שאני מכיר מכל רחבי קשת הקבוצות לא מגיעים בדיוק בגלל הדברים האלה: האלימות והענישה הקולקטיבית.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא ראית ביזיון כזה אה? מעניין...

בית"ר ירושלים נגד הפועל ב"ש, מחזור 5 עונת 09/10. תלך תראה מה זה בזיון אמיתי.

7. אלי מתחן Member

הבעיה היא לא שאוהד נענש על מה שאוהד אחר עשה, אולי עוד אפשר לחיות עם זה.
    אבל במקרה הזה המועדון, שאין לו שום קשר לקהל האוהדים שלו הוא זה שנענש. איך אלי טביב בדיוק אמור לעצור את ההתפרעות של אוהדי הפועל? אחריות שילוחית קיימת כאשר לבעל הקבוצה היה איזשהו חלק אקטיבי בעבירה. במקרה הזה הקהל נגדו כמו שהוא נגד מכבי. היה אפשר להעניש את הנהלת מכבי תל אביב באותה המידה.
    אבל אסור להתעלם מהעובדה שהקהל של הפועל ת"א במצבו הנוכחי מסוכן. לא מדובר פה באוהד אחד או שניים אלא במסה רצינית שצריך לראות איך מתמודדים איתה בלי לפגוע בקבוצה עצמה.

להפועל תל אביב היה מספיק הזדמנויות להשוות את המשחק גם כשהם שיחקו נגד מנשה משיח. אם חיימוב לא היה תופס יום כזה טוב הם היו כובשים, הרחיקו להם שני שחקנים בצדק בדקה 91. זה לא כמו לתת פנדל לא מוצדק בדקה ה90, ולהרחיק שחקן למקרה שהפנדל לא ייכנס ככה שזה יגמור לקבוצה את המשחק. מדוע באותו המשחק אלי גוטמן אמר ששופטים הם בני אדם ויכולים לטעות, אבל כשזה נגדם פתאום מדובר בשונא הפועל ידוע.
    חצי מהסרטון שהבאת פה זה שטות גמורה. לאוהדים יש נטייה לייחס כל מהלך של חצי חצי בתור טעות שיפוט לטובתם. תפסיקו עם השטויות שלהם.

8. alexshw Member

חחח אוהדי הפועל הבכיינים שוב עסוקים בעריכת סרטים. לעולם תהיו לוזרים.
    נהיים רק יותר ויותר פתטיים ומצחיקים. הפעם מדובר במשחק ללא שום טעות שיפוט רצינית.
    תלמוד להפסיד. מזה עוד אף אחד לא מת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/12
  9. Telkiyski Member

ואוהדי חיפה לנצח ישארו ווינרים גדולים

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה טועה. נתינת עונש לאוהד X על מעשיו של אוהד Y זאת בדיוק הבעיה ואי אפשר "לחיות עם זה".
    העבריינים שעושים את המעשה לא נענשים באופן אישי ולכן הם לא מרגישים חרטה ואפילו מרגישים גאווה על המעשים שעשו. בעוד האוהדים השפוים שלא עשו דבר רע נענשים.
    למה אני כבעל מנוי צריך להענש על מעשיו של אדם אחר? איך אפשר למנוע חזרה על מעשים כאלה בעתיד אם לא מענישים באופן ישיר וכואב את מי שעשה את המעשים?
    את האנשים שזרקו חפצים או פרצו למגרש צריך להוקיע ולהעניש כדי שלא יוכלו בעתיד לשבת איתנו באותו איצטדיון. במקום זה מענישים את כולם בעונש קולקטיבי ומפספסים את הצאנס להוציא מהכדורגל את אותם עבריינים.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעיניי מה שאמור להדאיג אותנו הכי הרבה שיש חבורה בהפועל ת"א שרוצה בכל מחיר להרוס את המועדון. מה שקרה בסוף הדרבי לדעתי יותר קשור לטביב מאשר לטעות זו או אחרת של משיח. יציע 4-5 חרט על דגלו להביא למצב שטביב יברח מהקבוצה. הורדת נקודות, משחקי רדיוס ומה לא. העיקר להמשיך עם המלחמה.

לשמחתי אני יכול לבשר לאותם האוהדים שאני כאוהד אייאקס שותף העונה לתסריט דומה בקבוצתי בהולנד. אם בהפועל ת"א יש בלאגן אני הייתי מזמין את אותם המתפרעים לראות מה קורה בהנהלת אייאקס. שם היתה במשך חודשים מלחמה אמיתית בין שתי מחנות. לאייאקס יש גם גרעין עם אוהדים אלימים, אבל להתנהגות המונית כה שלילית האירועים לא הגיעו. אפילו החוליגן המטומטם שתקף באמצע משחק את שוער AZ במשחק גביע לא קיבל שום תמיכה מהגרעין הקשה...

הדבר שאמור להדאיג את אוהדי הפועל ת"א זה ששחקנים לא ירצו להגיע יותר לקבוצה שלהם. אם כל הכעס שהאוהדים מרגישים הם צריכים לזכור דבר אחד. לא הם משלמים את משכורות השחקנים. אני מסכים שטביב גם צריך לרדת מהעץ הגבוה עליו הוא טיפס, אבל אוהדי האדומים לא יכולים להגיד: הקבוצה שלנו. לא, בלי טביב אין שחקנים טובים ובלי אוהדים אין לטביב הכנסות...אולי כדאי שמישהו יספר את זה לשני המחנות!

דבר אחרון, קצת מאוס עליי הויכוחים פה "איזה שופט דפק קבוצה הכי הרבה." אנחנו מסתכלים על ההוה ואין כל טעם להכנס לשטויות האלו. גם אני הרגשתי הרבה פעמים נדפק (למשל העונה במשחק של אייאקס מול ריאל מדריד והמשחק האולי מכור בין ציבונה לליון), אבל ממשיכים הלאה. יאללה החיים ממשיכים, גם אני יכול עכשיו להתחיל להתבכיין על מה שקה בארגנטינה 1978...

ההתאחדות נמצאת עכשיו במצב מאד קשה. איך מענישים את הפועל ת"א? דבר אחד בטוח, למה בבית"ר החליטו דווקא עכשיו לשפוף שמן למדורה לא מובן לי. קורנפיין היה צריך לחכות בשקט עד אחרי קבלת העונש של האדומים. מה שהוא עכשיו עשה יכול רק לגרום נזק לבית"ר. ממש התנהגות לא חכמה של יו"ר הקבוצה מירושלים.

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אולי זה לא הטיימינג הכי נכון, אבל אלו דברים שיושבים על הלב כבר המון זמן, והתפרצו החוצה... רגשות.
    במיוחד אחרי שאבן עזרא ענה: "כמה פעמים כבר ניצחתם העונה? לא תרדו ליגה בגלל העונשים האלה. אל תפילו את התיק על זה". - משמע, עניין אישי נ-ג-ד בית"ר (מה גם בלי העונש בית"ר מעל הקו האדום..........)
    ועוד טען שהוא שקל הקלה בעונש, אך בגלל הדברים חוזר בו - אתה איש ציבור ואמור לעשות צדק, לא להיעלב מדברים של בנאדם ולעשות לו 'דווקא', בוגר מאוד.
    תוסיף את ההסתה שדווקא ההתאחדות עושה והרצון שלה להעמיד את קורנפיין למשפט, מראה עד כמה ההתאחדות משחקת בקקה במקום בדבר האמיתי; כאילו הצדק ואכיפת האלימות במגרשים פחות חשובה משמה הטוב והנהדר של ההתאחדות המצויינת ומהוללת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/12
  13. Ricky van Wolfswinkel Member

החבורה הזו היא כל שערים 4-5 וגם שערים 7-8.
    גם למה להרוס את המועדון, לא הקהל אשם בזה שטביב ממנה את הבת שלו למנכ''ל, לא הקהל אשם בזה שאבוטבול לא מקבל את המשכורת שכתובה לו בחוזה כי אדון טביב פשוט לא רוצה להעביר אותו בבקרה, לא הקהל אשם בזה שטביב החליט שהוא המאמן בזמן שקשטן יושב בשבעה על אחיו, לא הקהל אשם בזה שטביב מפטר את קשטן בגלל שהוא לא אהב את הכדורגל שלו.

כנראה שאתה מנותק מהמציאות בארץ, שחקנים ימשיכו לבוא להפועל כל עוד היא תהיה קבוצה תחרותית, מה שיכול מאוד להיות שלא יקרה, אולטראס הפועל הוא הקהל הטוב בארץ והוא בחיים לא שורק בוז לשחקני הפועל, הוא פועל למען הקהילה ותאמין לי שלהיות נוכח בשער 5 בזמן משחק זו אחת החוויות הגדולות שחוויתי בחיי.

אוהדי בית''ר בוכים בגלל שהם בחיים לא ישתחררו מהסטטוס של ה''מזרחים המקופחים'', לא משנה מה הם תמיד ישארו שכונת מצוקה עם אוהדים בעלי שכל קטן שנלחמים בתחנות רוח. בגלל זה לא באמת יהיה איכפת לי אם בית''ר ירדו ליגה ויעלמו מהעולם, לעומת זאת יהיה לי נורא חבל אם מכבי יירדו ליגה.

14. alexshw Member

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

יש לאנשים עלובים כמוך מזל שהם לא היחידים שגזעניים בצורה כזאת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx