חיכיתי לתגובה שלך דור. בכוונה לא נכנסתי לכל מיני ויכוחים מיותרים שברובם גם היו ילדותיים. לא אתייחס גם לדברים על בית"ר, אבל סוף סוף אני רואה תגובה של אוהד הפועל ת"א שאיתה אני יכול לחיות. לא ציפיתי שדור יהלל את ניצחונה של היריבה הכי מרה שלו, אבל הוא כן מוכן להסתכל במראה ולהעביר ביקורת לא פשוטה על שחקני הקבוצה שלו. אני רק יכול לקוות שהאוהדים האחרים של הפועל ת"א בפורום יקראו כמה פעמים את התגובה של דור. תסכול במשחק כדורגל קורה למעשה כמעט בכל משחק, אבל בשום מצב לא צריך להצדיק אלימות קשה של אוהדים מתוסכלים. מתי שנזרק מוט לכיוונו של אלישע לוי הקבוצה שלי היתה צריכה להענש. לא מבין עד היום איך מכבי חיפה הצליחה לצאת מזה, אבל כמו שלוזון וחבריו רוצים לדפוק את בית"ר כך אותו יו"ר ההתאחדות הוא אורח כמעט קבוע במשחקי מכבי חיפה החשובים. מבחינתי הכדורגל בארץ נמצא בכל העונה הזאת על פרשת דרכים וכרגע נראה שאנחנו נוסעים בדרך הפחות נעימה. העונה רצופה תקריות אלימות ואני מרגיש שאותם 'אוהדים' מעלים בכל פעם את הרף לשיא חדש. מה שכרגע יותר חשוב לי זה שההתאחדות תתחיל להזהיר ושכל אוהד יודע מה צפוי לקרות כש'אוהדי' קבוצתו לא יודעים להתנהג כראוי. אם בית"ר קיבלה 3 משחקי רדיוס על שריפת צעיף וזריקת כוס משקה לדשא, מה צפויה להיות עונשה של האדומים? אם מכבי חיפה יצאה בזול למה האדומים יצטרכו אולי לאבד נקודות? אני יכול להמשיך ולתת את הדוגמאות של זריקת החזיז בבאר שבע, את כתובות ושירי השואה מצד 'אוהדי' הפועל ת"א, אבל ההרגשה שלי שאם האוהדים כבר מזמן איבדו את השליטה על עצמם אז ההתאחדות לא פחות אשמה עם העונשים שהיא נותנת לקבוצות. לדעתי אנחנו נמצאים בתקופה מאד קריטית כי לא יפתיע אותי שבמוקדם או במאוחר הטורניר של הנבחרות הצעירות לא יתקיים בארץ...
מה שמצחיק אותי זה שאבי לוזון הביא את יו דאלאס ועוד בכירים מפיפ"א ואופ"א כדי שיראו את "התצוגה של אוהדי הפועל ת"א" שלטענת החבר לוזון הם הכי טובים והכי מתורבתים ואירופאים בליגה ומה שהוא קיבל זה מופע אימים מבזה שגרן לכך שכנראה לא נארח את היורו לנבחרת צעירות ולא רק ב2013. מי אמר שאין צדק בעולם? גם אם הוא בא באיחור וגם אם הוא מינורי הוא קיים. ובנוגע לתגובה של בית"ר - לא היה צריך לקרות לפחות עד העונש של האדומים. נ.ב צריך לבדוק מה שיא האדומים ששופט שלף בעונה שלמה, עם 2 המורחקים אתמול למשיח יש כבר שישה שחקנים שהוא רחיק, שלושה מנתניה, 2 מהפועל ואחד מבית"ר(ריקן).
א. השיפוט של משיח אתמול אולי לא היה מהנדירים אבל הוא ממש לא היה קטסטרופלי כמו שעשו אותו. ב. רוב השריקות שלו היו מדויקות - פנדל, היה. אופסייד בהתחלה, היה. אדום לידין על החסימה, מוצדק - כמו שחיים יעקב הרחיק את נמני על ההכשלה...האדום על טועמה לא יודע זה מילה שלו מול מילה שלו. רוב הצהובים של הפועל היו מוצדקים, וזה לא שמכבי לא קיבלה צהובים, 5 כרטיסים. ג. היה משחק נוראי - הפועל פרט לרבע שעה במחצית השניה שהגיעה ל-5 מצבים של גול, היתה די חלשה. מכבי היתה גם חלשה. אבל בהתחשב בזה שמכבי לא ניצחה דרבי 4 שנים, הדרך לא באמת משנה, אלא פשוט לגמור את ההגמוניה ולנסות לצאת לדרך חדשה. עוד ניצחון ועוד ניצחון ועוד ניצחון כזה...והיכולת משתנה כי הצד השני מתחיל לפחד. ד. הקהל של הפועל - אמרתם פה הכל - בתאכלס - להוריד נקודות בעונה הזאת יהיה מיותר. צריך להוריד להם לעונה הבאה, רדיוסים? בלומפילד צריך להיסגר מינימום עד לתום העונה, אם בית"ר על פחות קיבלו הגליה מטדי, הפועל צריכה לקבל הגליה מבלומפילד לשארם א' שייח עד 2014. ה. גיא חיימוב - משחק ענק בדרבי הבכורה שלו. ו. בשורה התחתונה היכולת לא משנה, בדרבי כמו דרבי, חשוב רק דבר אחד: הניצחון. ז. ניצן שירזי מאמן גרוע להפועל, בשניה ששמעתי שהוא המאמן במקום קשטן ושניר לוין החליף את איווניר לא היה לי ספק שמכבי לקוחת את הדרבי הזה. כמו לקחת סוכריה מתינוק, לא היה יותר זמן מכוון מזה. מאמן כל כך גרוע לא מבין איך לקחו אותו להפועל ויותר מזה - איך הוא ממשיך לעוד עונה, אבל מה איכפת לי? מעולה, אלי טביב - שלא יגמר לעולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ח. מסתבר שבסופו של דבר למכבי יש על מה לשחק העונה. אם יורידו להפועל נקודות, זה נותן למכבי הזדמנות פז ללכת על המקומות שמובילים לאירופה, משמע 2-3. במיוחד כשלהפועל עם כל הבעיות יש את מכבי חיפה וקרית שמונה לפני סוף הפלייאוף, אשדוד וסכנין הן די בזיגזג, ואם מכבי תיקח 4 נק' ב-2 המשחקים שנותרו, היא תיכנס למאבק על המקומות לאירופה. 2. הפועל 48 3. אשוד 46 4. חיפה 44 5. סכנין 43 6. מכבי 41 ט. מצאו את הסמנטיקה: 2008 - דרבי בשבוע היום הולדת שלי, ניר לוין מאמן, כובשים לשער 11 ותוקפים במחצית שניה לשער 5 2012 - דרבי בשבוע היום הולדת שלי, ניר לוין מאמן, כובשים לשער 11 ותוקפים במחצית שניה לשער 5
אתה צוחק? לוזון חופר את הקבר של עצמו, גדול :aaarofl: ברצינות, אליפות אירופה לנבחרות צעירות הוא טורניר נחמד מאד. לדעתי הטורניר הזה הכי יוקרתי אחרי המונדיאל והיורו לבוגרים. אנחנו צריכים להיות גאים שאופ"א נתנה לנו את אירוח הטורניר, אבל אני אצחק הרבה מאד ימים אם בגלל לוזון אופ"א תתחרט. אין לי מושג איזה עונש הפועל ת"א תקבל, אבל לי יש הרגשה שעכשיו ירצו באופ"א לראות איך לוזון יטפל בבעיות...בשבילי הגיע הזמן שאותם חבר'ה שכבר חודשים מתנהגים בצורה בלתי מקובלת כנגד טביב יבינו שהגיע הזמן שקצת יירגעו. גם אני נורא כעסתי העונה על שחר, אבל אפילו אם כועסים צריך בסופו של דבר קצת לחשוב בהגיון. אלי טביב אולי לא בדיוק האיש הכי מתאים לאדומים, אבל זה לא מצדיק התנהגות כמו שראינו בדרבי. בסופו של דבר גם הם חופרים לדעתי עם ההתנהגות שלהם את הקבר של עצמם.
אני צוחק מהנאה ורציני ביותר, אני לא מבין למה לא כל קהלי הליגה לא מתחילים במהלך שיוציא את הרקוב הזה מהנהלת ההתאחדות לכדורגל, מאז שהוא כאן הרמה פה ירדה בכמה אחוזים, ממוצעי הקהל ירדו בעשרות אחוזים, הנבחרת כבר כמעט ולא מעניינת (לא ממלאים את בלומפילד במשחק מכריע מול נבחרת יוון!), שחיטויות מפה עד להודעה חדשה, טובות הנאה לחברים ומקורבים ועוד הרבה זוהמה. אבי לוזון לך הביתה זו קריאה שצריכה להישמע בכל מגרש עד לתום העונה וירידה של ערמת החרא והשחיטות של מכבי פ"ת זו צריכה להיות מטרה של כל אדם שהכדורגל בישראל חשוב לו ואלא אם כן הוא אוהד של אחת מ4 הקבוצות הבאות: מכבי פ"ת, הפועל תל אביב, בני כסאחנין ומכבי חיפה.
אייל צור נתן להפועל בטדי פנדל שלא היה, פסל לבית"ר גול חוקי דקה 90. ולמיטב ידיעתי הוא חי ונושם בימים אלה. הוא לפחות היה חי כאשר יצא מטדי (לא כמו הקריירה שלו). שפט יכול לטעות כמה שהוא רוצה, הוא עדיין הסמכות העליונה במגרש. שחקן שחוסם את הדרך של השופט אמור לקבל אדום במקום, משיח ריחם עליו שנתן לו צהוב שני. כמו שגוטמן אמר על אלי חכמון שנה שעברה, שופטים הם בני אדם וגם הם יכולים לטעות. כנראה שהם בני אדם ויכולים לטעות כל עוד הפועל נהנית מזה. לגביי התגובה של בית"ר, טפשית כמו כל ההתנהלות של המועדון הזה. האינטרס שלנו זה לא שהפועל יקבלו עונש חמור אלא ששלנו יהיה כמה שיותר קטן. אם הפועל היו מקבלים עונש מגוחך זה רק היה מחזק את הטענות שלנו, ואם היו מקבלים עונש חמור אז תמיד היינו יכולים להתלונן ששלנו חמור יותר ביחס לעבירה (קשה לקבל עונש פחות מטומטם לשריפת צעיף וזריקת כוס קרטון למגרש)
http://www.youtube.com/watch?v=5c6IL7meVXo...layer_embedded#! לפני פחות משנה אלי דסה שחקן ביתר מתפרץ לעבר השופט בדיוק כמו שעשה ידין, מה העונש? הרחקה משחק אחד ידין? כנראה יורחק עד סוף העונה אוהדי בית"ר כמובן אחרי השער ניסו לפרוץ למגרש וזרקו חפצים. מישהו דיבר על זה? ממש לא, מה שהיה מעניין זה השופט חכמון מצא את ההבדלים תקשורת "אדומה"
אוהד הפועל התלונן במשטרה נגד משיח: "לא אמין" האדומים טוענים שהאחראי להתפרעות בסיום הדרבי הוא השופט, נגדו הוגשה תלונה בטענה ל"שיפוט לא נקי" המתלונן: "לפני שנה הוא הורשע במרמה"
ומשיח הוסיף 8 דקות לדרבי שבמקום לנצל אותם לנסות ולכבוש ניצלתם כדי להתעמר בשופט עד שהוא נאלץ לשרוק לסיום אפילו לפניי סיום התוספת שבעצמה לא שוחקה. ואוהו איזה רעש תקשורתי היה על דסה ועלינו אחריי המשחק מול אלי חכמון רק שנוח להתעלם מעובדות כדי לתמוך במסר שלך.
ידין חסם לשופט את הדרך, מה יכול להיות יותר חמור מזה? דסה התעצבן, אבל הצוות של בית"ר חסם אותו מלעשות כלום, וזה מה שמשנה. ו? איך זה מתקשר במשהו למה שרשמתי? חוץ מזה שהוא לא הוסיף זמן על כלום. זה שהפועל רוצים להאמין בכל מני קונספירציות, לא אומר שלא היו ביזבוזי זמן במשחק. אתה יכול להגיד לי בוודאות שלא קרה מצב ששוער שכב על הדשא כמה דקות ועיכב את המשחק?
אני רוצה לשבור איזו סטיגמה או משהו כזה - אייל צור לא הוסיף הרבה זמן במשחק השרוכים, בית"ר כבשה את הגול בין הדקות 92-93 ואם אני לא טועה הוא גם הוסיף 3-4 דקות ולא יותר מזה, לא כמו משיח שהוסיף כמות כפולה בערך. במשחק השרוכים, בית שאן היא זו שיצאה לא בסדר ורק היא. אני לא זוכר שאייל צור היה מוטה בצורה קיצונית(הוא הרחיק שחקן לבית"ר ונתן פנדל לבית שאן) ובית"ר קיבלה מתנה ולקחה אותה כמו כל קבוצה אחרת שהייתה במקומה. ובקשר למה שהיה בדרבי - זה חתיכת ביזיון מה שהלך שם, אבל אני מבין את אוהדי הפועל סה"כ. הם מתוסכלים מטביב וברגע שהייתה להם הזדמנות לפרוק הכל, הם ניצלו אותה. זה לא סותר אבל את זה שאני מקווה שהם יקבלו עונש כבד כי מגיע להם.
כמה דברים: 1. קל להתמקד באירועים המרכזים במשחק (הפנדל למכבי, הנבדל של עטר, ההרחקות) ולשכוח שכדורגל משחקים 90 דקות וששופט יכול להיות רע ולפגוע במשחק גם בלי לטעות בהחלטות של פנדל/הרחקה/פסילת שער. קחו לדוגמא את הדרבי... נניח וכל ההחלטות למעלה של משיח היו מדויקות (אני לא מסכים, אבל לשם הדוגמא אני מוכן להניח את זה), זה עדיין לא אומר שהשיפוט שלו היה טוב. מי שיראה את המחצית השנייה במלואה פעם נוספת, יכול לשים לב למשל שרוב המחצית לא שוחקה. קחו את הממוצע של כרטיס צהוב בכל 6 דקות, תוסיפו לו את העבירות שעליהם לא הוצא כרטיס, חילופים, פציעות ובזבוזי הזמן, ועכשיו תנסו להזכר כמה זמן נטו שיחקו במחצית השנייה והאם הייתה בכלל אפשרות לפתח קצב מהיר למשחק. שופט חזק, שופט איכותי, לא נותן לזה לקרות. עצם העובדה שמשיח היה צריך להוסיף 7 דקות של תוספת זמן במחצית השנייה, במחצית שבה לא הייתה פציעה רצינית או אירוע רציני (להזכיר לכולם שהפנדל היה במחצית הראשונה וההרחקות בתוך תוספת הזמן), מלמדת על איכות השיפוט של משיח ועל היכולת שלו לשלוט במשחק. לפעמים אפשר לפגוע בצורה קשה במשחק גם בלי לטעות באירועים מכריעים, אלא פשוט בכך שהשופט מאבד שליטה במשחק כמו שהיה בדרבי. 2. מה שלי הפריע באוהדי הפועל ת"א, מלבד ההתפרעויות כמובן, זאת הסיסמא שהם בחרו לדרבי: "שינאה טהורה". אוהדים שמגדירים את עצמם דרך שינאה לקבוצה אחרת ולא דרך אהבה לקבוצה שלהם הם מבחינתי אוהדים של קבוצה קטנה. וזאת אולי הבעיה הכי גדולה שלי עם אוהדי הפועל ת"א, למרות ההצלחות בשנים האחרונות הם עדיין מתנהגים כמו הקבוצה הקטנה של ת"א. 3. אני קורא כאן את העקיצות השונות בין אוהדי הקבוצות. כל אחד דורש לקבוצה היריבה עונש חמור יותר. זה רוצה לסגור את טדי, זה רוצה לסגור את קריית אליעזר והאחר רוצה לסגור את בלומפילד. מה שאותם אוהדים לא מבינים הוא שהם משחקים לידיים של אותם דיינים בביה"ד, אותם דיינים שלא מבינים שעונש קולקטיבי וכדורגל בלי קהל זה הרס של משחק הכדורגל. גם התקשורת חוטאת בכך שהיא מתעסקת בימים האחרונים בעונש הקולקטיבי שתקבל הפועל ת"א במקום להפעיל לחץ על הפועל ת"א והמשטרה שימצו את הדין עם אותם אוהדים ספציפים שעשו את הבלאגן. המשטרה והנהלת הפועל ת"א היו צריכים לקחת את צילומי האבטחה ולמצוא את כל מי שזרק חפצים למגרש ולמצות איתו את הדין, גם אם מדובר במאות. ההנהלה והמשטרה היו צריכים לצאת בדרישה משותפת לכך שאוהדת הפועל ת"א שניסתה לפגוע בשופט תקבל עונש מאסר בפועל. במקום לחפש להעניש אחד את השני בעונשים קולקטיבים, אנחנו צריכים לדרוש שהעבריינים האמיתים יענשו, כדי שבפעם הבאה שאנחנו נלך למשחקי הכדורגל, דברים כאלה לא יחזרו. זה חשוב הרבה יותר מהרגשת השמחה שחלק מהאוהדים ירגישו אם הפועל ת"א כגוף תקבל עונש קולקטיבי כזה או אחר.