מחזור 28 בליגת העל: תל אביב צהובה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏2/3/12.

1. Civil Anti Madridista

פתטי מצד השחקנים והקהל האשים את השופט בהפסד שלהם אתמול, בגדול ברוב המקרים השריקות של משיח היו במקום

הטענה היחידה שלי לשופט היא שברגע שהתחיל המופע של הקהל משיח היה צריך לסגור את הבאסטה ולהוריד את השחקנים מהדשא

אני לא יודע אם הסיבה להתפרעות האוהדים באה במחאה על האדום לטועמה וידין, אבל אני יכול לשאר שגם נוכחותו של טביב בבלומפילד הוסיפה שמן למדורה

ואם אפשר עוד להתייחס לכדורגל שהיה אתמול, מברוק למכבי הגיע הזמן אחרי 4 שנים. לא היה כדורגל גדול שלא נאמר חלש. אבל הפועל ומכבי באו לדרבי שהם משחקות על היוקרה בלבד הפעם. 2 הקבוצות צריכות לשכוח את העונה הזו, כי היא כישלון איך שלא יסובבו את זה

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יתכן שכאשר מדובר באלירן עטר הוא יפעיל את שיקול הדעה ולא יוציא צהוב שני כמו שהחוקה מחייבת אותו, אבל כשמדובר בטועמה וידין הוא לא יפעיל שום שיקול דעת וירחיק את שניהם אחד אחרי השני ובכך למעשה יהרוג את המשחק.
    לא יתכן שמשיח ישלוף כל כך הרבה צהובים לאורך המשחק. זה לא מעיד על שליטה במשחק אלא על איבוד מוחלט שלו. שופט ששולט במשחק לא מגיע למצב שהוא שולף 15 צהובים. משיח כל פעם עצר את המשחק ובכך מנע מהמשחק לפתח קצב, וזה התבטא בכך שהוא הוסיף כמעט 8 דקות של תוספת זמן למשחק.
    בנוסף לכך השריקות שלו לא היו מדויקות. אני ספרתי לפחות שלושה מקרים שבהם שחקני הפועל ת"א הוכשלו בסמוך לרחבה (הפאול על אלרועי כהן היה מהברורים שראיתי השנה) שמהם משיח התעלם. אפשר להוסיף לזה גם כמה מקרים שבהם הפועל ת"א הייתה ראויה לקרן ומשיח פסק בהם לא נכון.

משיח אתמול ניהל את המשחק בצורה איומה ונוראה. מההחלטות הקטנות עד ההחלטות הגדולות משיח שידר פאניקה, משיח שידר שהמשחק היה פשוט גדול עליו. זה לא מצדיק כמובן את ההתנהגות של אוהדי הפועל ת"א, אבל אין ספק שמדובר היה בשיפוט ברמה מאוד נמוכה.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אלירן עטר בעט אחרי השריקה- לפי ההנחיות יש פה מקום לשיקול דעת.

אביחי ידין עצר את משיח בגופו- פיזית- אין מקום לשיקול דעת.

אתה יודע מה טועמה אמר לו? לא, נגמר הסיפור.

4. alexshw Member

או אה איזה עליהום היה על משיח אם הוא כן היה מרחיק את עטר.
    ע"ע מקרה ואן פרסי

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מהדברים שלך זה נשמע כאילו ידין תקף אותו פיזית (ולא כך היה המצב). היה מקום לשיקול דעת במקרה של ידין בדיוק כמו שהיה מקום לשיקול דעת במקרה של עטר שבעט הרבה אחרי השריקה כשהוא היה מודע לעובדה שהייתה כבר שריקה (יש שיגידו שלא היה אמור להיות כאן שיקול דעת כי המעשה של עטר נעשה בכוונה ברורה לאחר השריקה).
    לא יתכן שכשזה יהיה לצד אחד אז השופט יפעיל שיקול דעת (ואני אגב הסכמתי עם משיח שלא הרחיק את עטר בתחילת המשחק) וכאשר זה קורה לצד השני הוא ירחיק להפועל ת"א שני שחקנים בזה אחרי זה על דברים שהוא יכל היה לא לשמוע, יכל היה להתעלם מהם (החלטות אומללות של משיח), יכל להפעיל בהם שיקול דעת.

6. aloneli Member

נו באמת אפשר לחשוב שפעם ראשונה בהיסטוריה ששופט דופק משחק(ונעזוב את זה שהוא לא דפק כלום).
    אז מה אתה אומר שנחלק אולי לכל קהל בארץ מוטות מפסלטיק ופחיות שתייה שלדעתך לא יכולים להזיק מזריקה של 20 מטר ובמידה והשיפוט לא טוב זה יהיה בסדר שיעשו עליו מטווח.
    הרי אף אחד עדיין לא מת אז זה בסדר אולי נחכה באמת שמישהו יקבל מוט בראש ויסגור שבוע בבית חולים ואז נדבר.אתה מדבר כמו משטרת ישראל..

7. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

להזכירך, ידין חסם בברוטאליות את דרכו של משיח כאשר הוא רצה לשלוף כרטיס אדום לעברו של טועמה (ידין אפילו החזיר את ידו של משיח לכיס, בצעד חצוף מאין כמוהו). אמנם, לא נרשם כאן מקרה של הכאת השופט, אך הקשר של הפועל תל אביב הפגין זלזול מוחלט במשיח ועבר את הגבול המותר בהתנהגותו הבזויה. לטעמי, זוהי עילה מספקת לכרטיס צהוב שני ואדום.

אם החלק הזה עוסק בהרחקתו של טועמה, הרי שהטענות שלך פשוט חוטאות לאמת. מהרגע שנכנס למשחק כמחליף, נראה היה שהקשר השמאלי באדום מצוי בטירוף מוחלט; על כל שריקה של משיח כנגד קבוצתו הוא הגיב במטר של קללות עסיסיות כלפיו (המצלמה אף תפסה אותו מכנה את משיח "בן זונה" אחרי שהוא שלף לו כרטיס צהוב בסביבות הדקה ה55). אינני יודע מה אמר טועמה למשיח בתוספת הזמן, אך לאור ההתנהגות שלו בזמן ההתמודות - סביר להניח שאלו היו דברים חמורים, שלא ניתן לעבור עליהם בשתיקה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/3/12
  8. alexshw Member

הם כמעט דפקו לו מכות. עלק "לא לשמוע".

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים עם הקביעה הזו. זה לא מצביע על שליטה כמו שזה לא מצביע על איבוד שליטה. זה שיקף את מה שקרה במשחק - וזו הייתה המטרה. אני דווקא חושב שהייתה תצוגת שיפוט טובה. ספק פנדל (יואב זיו גם תפס בחולצה), שבלי האירועים האחרים, אף אחד לא היה מעלה על דעתו שהייתה מגמתיות בשיפוט.

אני גם מסכים שאביחי ידין היה ראוי לכרטיס האדום. הוא התייצב מול מנשה משיח כמו שחקן כדורסל שרוצה להוציא עבירת תוקף. הוא יודע מה הוא עושה וזה לא עצר בעדו.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

15 צהובים במשחק זה לא לאבד שליטה על המשחק? באיזה עולם בדיוק? איך בדיוק אפשר לפתח קצב במשחק שבו לא רק שהשופט עוצר בכל התקפה את המשחק אלא גם מוציא כרטיס צהוב בממוצע בכל 6 דקות?
    כולם יודעים שהדרבי הוא משחק עם הרבה אמוציות, כולם חוץ ממשיח שהפך לשריף. לא הייתה אתמול פציעה קשה של שחקן מאחת הקבוצות, לא הייתה עצירה מיוחדת של המשחק, ועדיין המשחק הגיע לסיומו קרוב לדקה ה98, כלומר 8 דקות זמן, זה לדעתי הביטוי הטוב ביותר לניהול המשחק הירוד של מנשה משיח.
    אלכס פרגוסון אמר פעם שלמשחקים גדולים צריך שופטים חזקים. מנשה משיח הוא מהשופטים החלשים בישראל, ולכן הוא לא היה צריך לקבל את המינוי למשחק כמו הדרבי. אם כבר נתנו לך את הצאנס, ראוי שתוכיח את עצמך ותנסה לפחות להעלות את הרמה שלך. במקום זה משיח הוריד את המשחק לרמה שלו ואיבד לחלוטין שליטה על המשחק.

11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אני מניח שאחרי 6 עמודים של דרבי כולם חיכו כאן לאיזו תגובה של אוהד הפועל... אז הנה אתם מקבלים אחת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אני אתחיל כמובן עם הנושא המדובר ביותר שהוא סוף המשחק. ובכן, בדקה ה80 הייתי ליד דגל הקרן כאשר מכבי קיבלה קרן. קלמי סבן ואלירן עטר רבו שם עם טועמה וכמו שכשהפועל מרימה קרנות זורקים על שחקנינו חפצים, כך היה גם על עטר וסבן. על עטר זרקו מצת שפגע בו ומשם המשחק התחיל לרתוח. אני עד עכשיו לא הצלחתי להבין על מה קיבלנו שני אדומים ואני אצטרך לראות את זה בתקציר. אמשיך לשריקת הסיום ולמה שהיה לאחר מכן כשאפתח את דבריי בכך שאני חושב שזה היה מוגזם יתר על המידה. אתם יודעים, בכל משחק חם שהקבוצה שלך מפסידה (לא חשוב אם אתה אוהד הפועל, בית"ר, חיפה או מכבי) אז ייזרקו חפצים לעבר שחקני היריב והשופט (ואני לא בא כאן להוציא אותנו כקהל שעשה משהו טוב), אבל ללא ספק הייתה כאן הגזמה גדולה עם זריקת החפצים ואין לי ספק שגם יענישו אותנו בהתאם, האמת שאני מצפה לכל עונש כי מבית הדין של ההתאחדות אי אפשר לדעת לאן יגיעו עם ההחלטות שלהם. כמובן שכל הקרנבל בסיום רק גרם לעליהום על הפועל וחבל שזה מה שקרה, באופן אישי זו פעם ראשונה שראיתי דבר כזה ביציעי בלומפילד ומהקהל של הפועל בכלל. אני מקווה שלא נראה יותר דברים כאלה, לפחות לא מהקהל האדום.

באשר למשחק עצמו. ובכן, הכנתי את עצמי מבעוד מועד לניצחון צהוב בדרבי. הכל סימן שהצהוב יחזור לשלוט - ניר לוין מאמן, חודש מרץ, הפועל תקפה הפוך (מחצית ראשונה לשער 5 ולא שנייה). לצערי, אנחנו ממשיכים להיראות פשוט ביזיון. למרות שפתחנו את המשחק טוב ושלטנו במשחק עד הדקה ה25 בערך, שם נעלמנו ומכבי קיבלה כמה הזדמנויות וגם את הפנדל. שאגת ה"יש" של אוהדי מכבי הייתה שאגה בה התפרצו להן 4 שנים קשות - האמת, אני חושב שהגיע הזמן גם שלנו להפסיד ומכבי קיבלה היום את ההזדמנות הכי טובה שלה לנצח ועשתה את זה.

מצחיק אותי שעם כמה ששנאתי לראות את קשטן על הקווים, אני אשכרה מתחיל להתגעגע אליו. ניצן שירזי פשוט קיבל מתנה משמיים ואת הזכות לאמן את הפועל תל אביב. אני אשמח לקבל ממנו הסברים למה בדקה 80 כשאנחנו בפיגור ולוחצים את מכבי, הוא מוציא את איאד חוטבא ומכניס את מחמוד עבאס במקום את לאלא, החלוץ היחיד שלו על הספסל. אבל אין טעם כאן להמשיך לחפור על איך שהפועל עצמה נראתה - את זה נעשה בדיון של הפועל. כל הכבוד למכבי - נתראה בדרבי הבא.

12. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

שכחתי התייחסות לעוד שני דברים:

1. למי שכתב על דף הפייסבוק הרשמי של הפועל: אין לך מה להתרגש. לא ברור מי מנהל את הדף (ושיהיה ברור שאף אחד לא פרץ שם אלא זה שטויות, חוץ מזה כתוב שפרצו ביום ראשון לא אחרי הדרבי) אבל לבטח הוא לא בן אדם שמתאים לנהל את הדף הזה. באופן אישי שמעתי שמנהל אותו ליאור שבת, הבחור שהוציא לפועל את מגזין "אדום" שמחולק כמעט בכל משחק בית לאוהדי הפועל והוא גם ינהל את חנות האוהדים החדשה שתיפתח עוד מעט בוולפסון. כך שברור שזה לא עושה שם טוב אבל הכל רקוב גם ככה אז זה לא מפתיע.

2. באשר לטביב, כמובן שהוא נכנס לבלומפילד עם חיוך ויצא ממנו עם חיוך. הרי אנחנו בטח נשמע בקרוב מאוד שהוא יתחיל להסית שוב ושההתנהגות של שער 4-5 (שספג את רוב התמונות וההאשמות אחרי שריקת הסיום בדרבי) היא ביזיון וכו' וכו'. רק שלא יישכח שמכל יציעי בלומפילד נזרקו חפצים, אז.. בכל מקרה אין לו מה לדאוג - המחאה חיה ונושמת עד שהוא יעזוב.

13. Don Joan Roman Member

משיח שופט חלש אבל 2 האדומים היו במקום, הפנדל בספק אבל כמה פעמים הפועל קיבלה פנדלים שהיו בספק? המון פעמים, אז פעם אחת שרקו נגדכם, וזה גם היה בדקה 42 כשהיה לכם עוד 48 דקות להפוך את התוצאה(והאדומים היו דקה 91) אז בחייאת תפסיקו לתרץ את מה שעשיתם בתצוגת השיפוט של משיח, רק לפניי כמעט שנה נהנתם במעמד רבע גמר גביע המדינה! משופט מכור שנתן 2 אדומים ופנדל בדקה 90 ומה אמרתם לנו אז? שזה חלק מהכדורגל.
    אז אתמול קיבלתם במנה קטנה את מה שאנחנו הרגשנו וזה בלי להבדיל בין המעמדים שבהם זה קרה, אנחנו זרקנו כמה כוסות שתייה למגרש ונענשנו על זה בקנס כספי של 50 אלף שקל ומשחק אחד ללא קהל.

14. Fanatic Member

השיפוט של משיח באמת היה חלש וראו שהמשחק הזה גדול עליו. אבל, וזה אבל גדול, משיח עשה טעויות לשני הצדדים, כל צהוב של הפועל היה על גבול האדום, מהדקה הראשונה ראו שהם באו לשבור רגליים. השער של עטר נפסל בנבדל שלא היה ואף אחד אוהד הפועל לא טרח להזכיר את זה. זיו אומנם עשה הצגה רצינית אבל הפנדל מוצדק ב200 אחוז. 2 האדומים של הפועל היו במקום, טועמה מהרגע שנכנס לא הפסיק לקלל ולהכנס לעימותים מיותרים עם שחקני מכבי, ידין עצר את השופט בתנועה אלימה.
    אני לא מופתע לראות ביום שאחרי את כל תיאוריות הקונספירציות של אוהדי הפועל, תמיד הייתם בכיינים.

מדרבי של 1-0 קטן מפנדל, זה הפך לדרבי שנדבר עליו שנים. אתמול זה היה היום בו הורדתם את המסכות שלכם סופית, והוכחתם שאתם לא בדיוק הקהל הטוב בארץ כמו שאוהבים להציג אותכם בתקשורת.

העצמתם לנו את החוויה פי 88. כ"כ כיף לראות אתכם מתבכיינים בתקשורת בדיוק כמו פעם. ביום אחד חזרנו 15 שנים אחורה.

תודה לכם אוהדי הפועל תל אביב!

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/12
  15. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/12