למרות הפנדל הגבולי אם היה בכלל, צריך להודות, ב"ש היתה יותר טובה והגיע לה הניצחון. גם אוגו הרשים אותי מאוד היום, עשה שינוי גדול, שיחק הוגן ולא מלוכלך. כנראה הוא לקח ברצינות את הביקורת מהמשחק הקודם. נתן משחק טוב מאוד. מכבי לא סיכנה יותר מדי את השער. לא ניראנו טוב והיה נראה שב"ש ידעו לשחק בדיוק על החולשות שלנו. גם ב"ש אומנם לא הגיע ליותר מדי מצבים, אבל בכללי היתה יותר טובה. הם בהחלט הקבוצה הראויה לאליפות העונה בניגוד לעונה שעברה, אבל הדרך עוד ארוכה והם עדיין יכולים למעוד. מכבי עשתה טעות שהכתירה את בן חיים כסקורר שניתן לסמוך עליו העונה במאני טיים. כבש ובישל רק נגד הקבוצות הקטנות. 4 שערים מתוך 11 מפנדלים. רק שער אחד שלו העלה אותנו ליתרון בפועל. מספרים אומללים לטל בן חיים. כנראה שצריך להיפרד ממנו בסוף עונה.
השאלה הנשאלת מי יקח בכלל את טבח אחרי הופעות נוראיות מאז ינואר. הוא כבר עושה בושות לעצמו בהופעות האלה, משחקים כמו היום הוא היה מתעצבן ונכנס לאטרף עצמי אבל אפילו את זה לא היה לו במשחק הזה, הכל עבר לידו.
נכנס לטבלת הכובשים שמופיע בעיתון. טב"ח על החודש הטוב שנתן בתחילת השנה נמצא עדיין במקום השלישי! חולק איתו את המקום הזה טוני וואקמה וגם הוא כבר כמה חודשים על תקן נעדר. מקום מעליהם נמצא בן שהר, לא בדיוק אימת ההגנות בליגה. במקום הראשון נמצא קיארטנסון עם בסך הכל 15 שערים(באיטליה לצורך השוואה יש כבר 4 שחקנים עם 20 שערים ומעלה) ומה שעצוב זה שלא נראה שיש מישהו שמאיים עליו. אני חושב שהטבלה הזאת ממחישה היטב את האפרוריות של הליגה העונה. אין אף אחד שבאמת התבלט מעל כולם, אף אחד שממש נראה כמו כוכב. עצם זה שהשחקן הכי טוב בב"ש זה בלם בעוד השחקן הכי טוב במכבי זה השוער די מסכם את הכל.
ממש. ליגה דיי הזויה יש לנו, 3 הכובשים הכי טובים הם כאלו שבכושר גרוע וקיארטנסון אחד שלקח לו זמן להתניע. אם חיפה היו משאירים את פלט לדעתי הוא היה יכול להכנס לרשימה הזאת אבל הם התעקשו לשחרר אותו משום מה.
אני חושב שעצם העובדה שבמשך כמה דקות אני חושב מה לרשום על המשחק מעידה על המשחק - סתמי, ללא בשורה. מכבי ת"א נראתה חסרת רעיונות ולא נראתה רעבה מספיק ברוב שלבי המשחק. מה שהכריע את המשחק היה רגע של חוסר ריכוז מצידו של אלי דסה. לגבי האליפות, אני חושב שהמשפט שמסכם טוב מכולם את מה שאני חושב הוא: אני רואה תסריט שהפועל ב"ש, ביכולתה הנוכחית, יכולה לאבד את זה. אני לא רואה שום תסריט שמכבי ת"א יכולה לקחת את זה.
פשוט אין פה אף שחקן שמסוגל לשמור על כושר טוב שנה שלמה. הירידה ברמה של וואקמה ב-4 חודשים האחרונים היא הזוייה ומפגרת, מה שלא ברור איתו, זה שזה ברור לכולם שהוא טוב לא יכולים עליו, אבל זה פשוט הפסיק לקרות, אני יודע על המשבר /הבעיה שחווה בחייו האישיים אבל לא הגיוני שתהיה לזה השפעה כזו, וואקמה פשוט נוראי, גם אתמול היה נוראי, ברמה אחרת. מליקסון לא בשיאו אבל הוא נראה הרבה יותר טוב, עושה את הפעולות פעם בכמה זמן ולרוב אפשר להוציא לו את הכדור רק בעבירה. זה שויטור וראיקוביץ הם השחקנים הכי טובים זה לא מסכם כלום. ויטור היה השחקן הכי טוב שלנו גם שוואקמה רקד על המגרש, ויטור הוא 5 רמות מעל כל שחקן בליגה הזו וזה לא משנה אם יש פה שחקן שיכבוש 14 שערים או 27 שערים, ויטור עדיין גדול יותר מכל מה שהכרנו, גם אם היה פה חלוץ של 30 שערים.
הדבר היחיד שמשך את תשומת לבי במשחק הזה, זה משחק הרגל של חיימוב. הבחור לא מעיף כדורים סתם, וגם תחת לחץ הוא איכשהו שולח את הכדור בצורה מדוייקת לשחקני ב"ש. לא זכור לי משחק רגל של שוער ברמה הזו בישראל. זה היה חד-פעמי או שהוא באמת טוב בזה?
תמיד דיברו על זה אבל גם אני אישית שמתי לב לזה ממש רק אתמול. כנראה בגלל שזו פעם ראשונה שאנחנו משחקים עם חיימוב מול קבוצה שאשכרה ניסתה מדי פעם ללחוץ אותנו.
אני אנסח את זה אחרת, התכוונתי לזה שהוא הכי בולט לעין. בדרך כלל כשיש שחקני הגנה מצויינים לצד שחקני התקפה מצויניים, האחרונים תמיד יהיו בולטים יותר,מבחינה ציבורית ותקשורתית(ברור שיש יוצאים מן הכלל, בדרך כל כשמדובר בבלמים איטלקיים ) עצם זה שבסוף העונה כשנדבר על ב"ש נדבר קודם כל על ויטור וכנ"ל ראיקוביץ' במכבי מעיד על האפרוריות של שחקני ההתקפה(אפרוריות ביחס לשנים עברו,לא בא להגיד חלילה שמיכאל אוחנה הוא נגר) ואני עוד מדבר על שתי קבוצות שהן ליגה משל עצמן, מחוץ להן הכי "זוהר" שאתה יכול למצוא זה איתי שכטר וגידי קניוק.
אולי במקרים אחרים אתה צודק... במקרה של ויטור זה לא ככה. אתה מוזמן לחזור לדיונים של חודשים ספטמבר-דצמבר, שרקדנו על המגרש, דיברנו בחמישיות והעפלנו שלב באירופה. כולם בלטו ונצצו, השם שדובר עליו יותר מכל זה מיגל ויטור. למרות שהוא בלם.
משחק הרגל של חיימוב הוא ברמה גבוהה תמיד. זה לא סוד שאין חלוצים ברמה גבוהה בליגה. העצוב הוא שגם לא נראה שיש סקורר צעיר שבדרך. גם זרים טובים בעמדה הזו לא ממש מצליחים להחתים. וידאר חלוץ טוב, אבל לא משהו שנזכור מקצועית עוד כמה שנים אם לא יעלה רמה. נזכור כנראה בעיקר בזכות תג המחיר.
בסדר, אבל לצד ויטור דיברו המון גם על בוזגלו ועל וואקמה.איפשהוא באמצע שנה השניים האלה נעלמו והיום אנחנו מדברים רק על ויטור. הנקודה שלי היא ששחקני ההתקפה העונה די איכזבו. עונה שעברה היה לך את זהבי שיצר עניין עצום והקדישו לו אייטם פותח בכל תכנית כמעט, היה לך את ברדה שניצח לא מעט משחקים לב"ש וכשזה ברדה יש לזה משמעות מיוחדת, היה לך את מליקסון ביכולת מפחידה(השנה הוא טוב אבל פחות). בחיפה היה לך את הצמד עטר ופלט,כשהיום הצמד זה עטר והפיזיותרפיסטית. היה לך את אצילי כמובן. אין ספק שהעונה הנוחכית היא נפילה, כבר אין לך שחקנים ש"קונים בשבילם כרטיס"
נהננו מהמשבר של ב"ש והתעלות אצלנו שאפשרה לסבול מפחות חודשי גארבג'. לא רואה תסריט שנצליח להפוך, בלי קשר להפרש השערים, אבל הלוואי ואני טועה. יש פשוט יותר מדי ליקויים בסגל. לטעמי תיקו היה משקף אתמול. פעם ראשונה שלי בטרנר - אחלה אצטדיון, אבל מבחינת אווירה פשוט הזכיר לי את יד אליהו רק באדום. כמה הפעלות, כמה רמקולים, כמה מוזיקה בכל זמן שאין משחק.
הקטע עם הרשמקול רק פוגם, לא מבין למה אנחנו צריכים את הכאב ראש הזה. עידוד אתמול היה רחוק מהטובים שידע האצטדיון הזה, וההחלטה שאיש הגדר יהיה עם הרשמקול אחראית לכך. גורם לכל השאר לשיר פחות, חופר וצורם באוזן. סקאריונה זה בלוף, שחקן נחמד ורך, נותן מסירות אחת ל... אבל ממש לא שובר שיוויון, ממש לא אחד שעושה את ההבדל, אפילו פחות טוב מדור מיכה שכל הצהובים כל כך אוהבים להשמיץ. אם זה שחקן של מיליון יורו או דולר שכר.. נפילה גדולה של מכבי תל אביב. לפחות עד כה. מצד שני מיקאל.. לא עשה יותר מדי, אבל מה שעשה.. רואים שזה שחקן.