ועל הזריקה של האמל"ח על ידי אוהדי הפועל ת"א אפשר להגיד "פושעים" או "מחבלים". די עם הכינויים המטומטמים האלה.
חבל לי על האוהדים השפויים והבוגרים של בית"ר ירושלים שנאלצים לסבול בגלל חבורה של אנשים בלי טיפת בגרות ושכל,אין ספק שההתאחדות תעניש את בית"ר ואולי גם תוריד לה נקודות[ובצדק] לא יודע אם זה ירתיע את האוהדים בפעם הבאה אבל זה עונש מתבקש,אני מקווה שיפסקו על משחק חוזר מההתחלה או שאפילו מאותה דקה שהפסיקו את המשחק[שזה הכי צודק] אבל זה פשוט לא מובן למה האוהדים האינפנטילים שפרצו למגרש עשו את זה??? הרי לא מדובר פה באליפות דרמטית שמוכרעת על הפרש שערים או משהו כזה...האליפות הזאת היא אחת ההאליפויות הכי קלות שהיו אי-פעם בליגה שלנו אז מה הטעם היה לפרוץ למגרש ולפוצץ את המשחק???
הכי כואב לראות את דוד אמסלם (10 שנים במועדון), איציק קורנפיין(12 שנה במועדון) מנסים לשכנע פרחחים צעירים לעלות חזרה ליציע ואלו לא רק שלא מקשיבים להם אלא מקללים אותם בשיא חוצפתם. דרך אגב למען ניקוי שמו של האירגון לה פמיליה, כל ראשי האירגון בלי יוצא מן הכלל לא פרצו לכר הדשא בדקה ה-87 ויתרה מכך אפילו התקשרו לחבריהם שכן פרצו בבקשות לחזור לא היציעים, זה עזר בסופו של דבר עד שאיזה פרחח בן זונה(ותסלחו לי על הבוטות) צעק שהמשחק פוצץ ואז שוב הקהל נהר והסוף ידוע. עונש מגיע פה אין ספק, אני מוכן לקבל כל דבר, לא כי מגיע לבית"ר ירושלים(על שחקניה, מנהליה, מאמניה והיציע המערבי ב"טדי") אלא כי מגיע לאנשים שפיצצו את המשחק לקבל עונש שאולי יעזור להם להבין שהם פוגעים בבית"ר ואז כולנו הרווחנו. דרך אגב גם הפעם המשטרה לא יוצאת נקייה, במקום להורות לכרוז להגיד כל חמש דקות ש"אנו מבקשים מכם אל לנסות ולרדת לכר הדשא משום שכך אתם מסכנים את שלומכם ושלום חבריכם", ועוד אח"כ לפתוח את השערים הרבה לפניי שבכל חשבו על פריצה, היו אומרים שבתום ההתמודדות תתאפשר ירידת אוהדים לכר הדשא ואז הכל היה נמנע כי לפרחחים לא היה "מה להוכיח".
אני חייב לציין שיש המון אוהדים שלא ראויים לקריאות האלה שמושמעות כלפיהם, למרות שיש לא מעט שזה כן מגיע להם. אתמול בדרך הבייתה שמעתי ברדיו את התוכנית ספורט ב103 והעלו לשידור 2 אנשים. אחד שירד לדשא ואחד שנשאר ביציע וקרא לחבריו לעלות. הבחור שירד לדשא התבטא בצורה כלכך מרגיזה, לא הביע חרטה על כך שהוא ירד לדשא ואף טען שאי אפשר לעצור את התפרצות הרגשות הזאת. רק שאף אחד לא ביקש ממנו לעצור את הרגש, אלא רק להפגין אותו ביציעים ולא על כך הדשא. מיד אחריו דיבר הבחור היותר פיקח והיותר הגיוני מבין שניהם, שהתבייש (כך לדבריו) במה שחברו אמר זה עתה והוא כלל לא מסכים איתו. חבל שכמה אלפים חסרי כבוד, פוגעים בכלכך הרבה אנשים מסביב. פשוט חבל. יכול להיות שהעונש שבית"ר תקבל יהיה קשה, ובבית"ר מכינים את התירוצים בכך שתקדימים הראו שכבר משחקים לא הסתיימו במועד החוקי, אבל לדעתי מה שצריך הוא ליצור פה תקדים חדש ובהחלט לקבוע עונש קשה (הפסד טכני, הורדת נקודות משמעותית וקנס גבוה מאוד). פשוט - למען יראו ויראו.
למה שיביע חרטה ? גם אם יביע חרטה, זה לא רלוונטי, ולבטח לא מגיע מהלב. חרטה מביע אדם שביצע משהו כתוצאה מדחף רגעי, מספונטניות, בשעת רוגז, רותחין או סתם כתוצאה מסערת רגשות. אבל לא כשהדבר תוכנן ימים, ואולי אף שבועות, קודם לכן. תכנון מוקפד ומתוזמן היטב אגב, שאין בינו ובין הספונטניות או סערת הרגשות ולא כלום. התייחסתי לכך כבר - יש הבדל בין שתי סיטואציות שונות בתכלית - כשקבוצה נאבקת על האליפות יחד עם קבוצות אחרות, בצמידות, בפער נקודות קטן, ואז, ממש במחזור האחרון, במשחק המכריע, נקבעת האלופה ובמשחק גורלי אחד זוכים באליפות. אז, במקרה כזה, ניתן, אולי, להתחשב בסיטואציה ובסערת הרגשות הרגעית, ולהבין התפרצות ספונטנית לדשא. אבל זה לא המקרה דנן - פה ברור כבר שבית"ר תיקח את האליפות עוד מהמחזור השישי בערך. אין הפתעות. אין סערת רגשות. אוהדי בית"ר מוכנים לאליפות כבר מנובמבר בערך, ואת "סערת הרגשות" ואת ההתפרצות ה"ספונטנית" הם תיכננו בקפידה מזה שבועות (רצו עוד לעשות את זה בבלומפילד). זה פשוט סיפור של פורעי חוק, שפרעו ושעברו על החוק באופן מתוכנן, מוקפד ומאורגן בקפידה הרבה זמן מראש. אלה לא בבונים טיפשים, אלה סתם עבריינים טיפשים.
אולי הפריצה לדשא תכניס קצת שכל לאוהדי בית"ר והיא תראה להם שפריצה לדשא אין בה אלא מפגע לקבוצה ולקהל עצמו. בית"ר עלולה לקבל כמה משחקי רדיוס (פגיעה בקהל) ובמקרה הגרוע הפסד טכני ו/או הפחתת נקודות (פגיעה בקבוצה). זה שיש אוהדים שמגנים את מה שעשו אוהדי היציע המזרחי של בית"ר זה סבבה לגמרי אבל האוהדים ביציע המזרחי צריכים להבין את ההשלכות של הפריצה לדשא. הם לא יכולים לתאר כך את הרגשות שיש בהם על כך שקבוצתם זכתה באליפות(יש להזכיר, מהמחזור ה-5 בית"ר הוכתרה כאלופה). יש מקום וזמן, במיוחד זמן, להפגין את הרגש את אוהד שקבוצתו זכתה באליפות. הזמן הזה הוא לא הדקה ה-86 במשחק שקובע ליריבה האם היא מתרחקת מהתחתית או שהיא עלולה לרדת ליגה. אם האוהדים היו מחכים רק 5 דקות לא יותר הפורום היה מדבר על הפריצה המרגשת של אוהדי בית"ר לדשא ולא הפריצה המבזה של אוהדי בית"ר לדשא. ארקדי גאידמק גם התבטא בנושא ואמר שהוא מתבייש שאוהדים כאלו אוהדים את הקבוצה שהוא נמצא בבעלותה ומבחינתו שכל האוהדים שפרצו לדשא בכלל לא יגיעו למשחקי הקבוצה. אני מקווה שאוהדי בית"ר כו ילמדו לקח מהמקרה הזה ובפעם הבאה שם יקחו אליפות הם יחכו עד לסיומו החוקי של המשחק.
תראו איך כולכם מושפעים מהתקשורת. פשוט מדהים. הרי הפועל ת"א עשו את זה נגד בני יהודה לפני כמה שנים, לא עשו להם כלום. כנ"ל עוד מספר קבוצות , לאורך כל ההיסטוריה. אז מה, כשזה בית"ר זה פתאום כזה פשע? די לצביעות. חוץ מזה, היו דברים הרבה יותר חמורים במהלך השנים (אהמ הפועל ת"א, אהמ...), ובשום מקרה לא זכור לי שכל המדינה קראה להוריד נקודות גם מהעונה הבאה. צבועים, יפי נפש, מה שבא לכם.
רק שאלה: למה תמיד אנחנו צריכים לספוג את כל התקדימים והעונשים הקשים? למה הכל על הגב שלנו? שיישמו חוק ואז מי שעובר עליו ייענש זה מקובל בהחלט, מה שאתם אומרים לא רק שלא יעזור אלא יעשה את הפעולה ההפוכה, מעשרות האוהדים שאני מכיר שפרצו לדשא ובניהם כאלו שעושים הרבה שטויות כאלה ואחרות במשחקים ומחוצה להם אני מבין דבר אחד: כל עונש קשה שבית"ר תקבל ולא יקבלו אחרות, יגרום להם לעשות דברים גרועים יותר ויותר כי הם מרגישים ובצדק הכי גמור שיש שכאשר הם עושים מעשה יש עליהום, יש בלאגן, יש דרישות כאלה ואחרות לעונשים כאלה ואחרים וכשעמיתיהם מהקומץ האדום של תל אביב, הצהוב של ת"א או הירוק של חיפה מבצעים את אותם הפעולות, הדרישות הן אחרות לגמריי.
אם היו מענישים את חיפה בצורה קשה כאשר אוהדיה פרצו למגרש ובעקבות כך פגעו בנער אמיר רנד, אז כנראה שפריצות לדשא לא היו נראות יותר בארץ. עצם זה שלא הענישו בצורה קשה ומרתיעה את מכבי חיפה אז. האוהדים של הקבוצות האחרות עושים מה שבראש שלהם. עכשיו כשבית"ר עשו את זה רוצים להעניש אותם. ובוא נגיד שזה לא בגלל שאוהבים אותם שם בהתאחדות. מקווה שהעונש יהיה ממצה ושלא יקרו פריצות כאלו ואחרות בארץ.
בוא נתחיל מזה שלבית"ר יש עונש על תנאי מהעונה שעברה שכולל כמה משחקים רדיוס, והפחתת שתי נקודות. אלא אמורים להיכנס לתוקף אוטומטית. שנית, אני לא אמרתי שזה צריך להיות דווקא על בית"ר, אבל מה לעשות שבית"ר כבר זכתה באליפות שניה ברציפות (וכנראה שתזכה בעוד כמה רצופות). אתה רוצה לחכות עם הענישה החמורה עד שמכבי חיפה תזכה באליפות? כי את זה אני לא רואה נעשה בקרוב, ולעומת זאת את הענישה החמורה צריך להפעיל מיידית אם רוצים לעצור את זה. ולא, לא בגלל שזו בית"ר. אם הייתה זוכה אחרת השנה וגם אצלה היו אירועים דומים אז זה בכל מקרה היה צריך לקרות. ותקדים צריך להיווצר פה, והוא לא בר דחייה. צר לי בשבילך שזו קבוצתך האהובה שנפגעת. אבל זה בטח עדיף מאשר מראות כמו שכבר ראינו בעבר.
לבית"ר יש עונש על תנאי שאומר שיפסקו כנגד הקבוצה ארבעה משחקי רדיוס ללא קהל אם תהיה התפרעות אוהדים עם פגיעה בנפש, למיטב ידיעתי לא הייתה שום פגיעה בנפש של אף אחד ברוך השם, ככה שהעונש הזה לא אמור להיות מופעל במקרה הזה. בקשר לשאר הדברים: אני לא רוצה לחכות לשום דבר, אני רוצה שעכשיו יכתבו בתקנון שפריצת אוהדים למגרש תגרור עונש כזה ואחר, ובפעם הבאה שאוהדים של מי מהקבוצות יעבור את העבירה הזאת שיתנו את העונש הכתוב בחוק, לא עכשיו בגלל שזו בית"ר (ולכולם ברור שזה רק בגלל שזו בית"ר יש הד כזה גדול וכל מיני עכברים כמו ראלב מג'אדלה יוצאים מהחורים העלובים והאפפופים שלהם) תיתן עונש קשה, זה לא עובד ככה כי כמו שאמרתי זה יגרור רק אנטי ו"פעולות תגמול" שלא יתרמו לשום דבר ולאף אחד מלבד לאגו של אותם חמומי מוח.
מה זאת אומרת רק אם תהיה פגיעה בנשפש העונש יופעל? ז"א שלמרות הפריצה ה-4 משחקי רדיוס לא יופעלו? נשמע לי מוזר. טוב שהדיינים לא אמרו רק אם 3 אוהדים יהיו נכים ועוד 4 מאושפזים במצב קשה אז נפעיל את העונש אם רק 2 מאושפזים אי אפשר להפעיל את העונש. לדעתי, פסיקה שגויה של הדיינים.