סביליה מבחינת איכות הסגל היתה חייבת לעבור את צ'סקא ולהיות היום בהפרש ניכר ממיורקה. אז אנא ממך אל תבלבל את המוח. לגבי ולנסיה, כשההגנה שלה כשירה עם כול הכבוד לבנפיקה, ולנסיה קבוצה יותר טובה. ולנסיה מבחינת איכות היא אחת הקבוצות הכי טובות השנה בעולם לדעתי. בנפיקה קבוצה טובה אבל הם לא ולנסיה. ליברפול השנה זה סיפור עצוב.
לא יאומן איזה אוננות יש פה על בארסה והשחקנים שלה. אין ספק שלשטיפה המוחית שעושה ערוץ ספורט 5 יש השפעה לא קטנה על דעת הקהל בארץ, אבל גם אני לא האמנתי שזה יגיע לרמות האלה.
ראיתי אותם יותר, כן. הם קבוצה מצויינת. עם כול הכבוד סביולה זה לא ויאה, חאבי גרסיה זה לא אבר באנגה ואיימר זה לא דויד סילבה. חאלס כבר עם השטויות האלה. בנפיקה קבוצה מעולה אבל היא לא ברמה של ולנסיה. אני אגיד לך יותר מזה, בפיקה עם כול הכבוד היתה יכולה רק לחלום ששחקנים כמו חואקין, פרננדש או צ'ורי דומינגז יישבו על הספסל שלה. השאלה האם אתה ראית את ולנסיה?
בהחלט. בנפיקה קבוצת רבע גמר אלופות ראויה יותר מצסק"א ומשתווה לליון. די מאריה, קרדוזו, סביולה, איימאר, לואיסאו, ראמירז, חאבי גארסיה ונונו גומס הקפטן הם רק הבסיס של הקבוצה הזאת. אני בתור אוהד של ליברפול צפוה לנו חיים קשים מאוד בחוץ ולצאת עם הפסד 2-1 בחוץ יהיה תוצאה לא רעה. באנפילד נקווה להשלים את העבודה עם הקהל הנפלא.
להזכירך עם כול הכבוד לבנפיקה ולסגל הנפלא שלהם, איימר נזרק מהליגה הספרדית אחרי שירד ליגה, חאבי גרסיה היה שחקן טוב בקבוצות תחתית וסביולה היה פח זבל כמה שנים טובות ובקושי שיחק. הסגל של ולנסיה יותר כישרוני החל מהקישור ועד להתקפה וכלה בספסל אדיר. לגבי ההגנה, כשמאתיו כשיר ומרצ'נה ואלכסיס מחזיקים את האמצע אני לא רואה הבדל כה משמעותי. לולנסיה היתה הגנה טובה עד לפציעות. אני לא מבין למה צריך להזכיר לאנשים איזה שחקנים יש לולנסיה בהרכב ואיזה שחקנים יושבים שם בספסל. בקיצור, ולנסיה קבוצה יותר טובה והכי פייבוריטית לזכות השנה בליגה האירופאית, בייחוד כשמתסכלים על ליברפול שנראית רע מאוד השנה.
אם ראית אותם אז למה אתה מציין דווקא את סביולה, איימאר וחאבי גרסיה ולא את השחקנים היותר בולטים שלהם העונה? בסופו של דבר לא השמות משחקים, הקבוצה משחקת, העובדה שאתה עושה השוואות על פי שחקנים בודדים גורמת לי להניח כי לא ראית אותם כמעט, בטח גם שאלו השמות שאתה בוחר לציין. אמנם מכיוון שלא ראית אותם כמעט ואין לי טיעונים בכלל להביא לך, כי אתה מסתכל על הסגל וקובע מי יותר טוב. ראיתי את ולנסיה העונה מספר פעמים, את בנפיקה יותר, הסיבה נעוצה בעיקר בהבדל הניכר באיכות הכדורגל של אלופת פורטוגל שבדרך לולנסיה. למרות שולנסיה היא מהקבוצות האהובות עלי בספרד בד"כ, בעוד את בנפיקה לא חיבבתי כלל עד לאחרונה, אני באמת חושב שהם קבוצה הרבה יותר טובה. לא בגלל ש-X יותר טוב מ-Y או אחר, פשוט בגלל שהם קבוצה יותר טובה. עריכה: ההערה האחרונה שלך על זה שבנפיקה הייתה מתה לשחקן זה או אחר מהספסל של ולנסיה רק מחזקת את טענתי שאתה קובע על פי הסגל ולא מסתכל על איך הן משחקות...
תסלח לי, ולנסיה משחקת כדורגל נפלא השנה. באנגה אדיר, סילבה בכושר מפחיד, הכנפיים שלהם מהטובים בעולם, יש את דויד ויאה. שחקנים כמו חואקין, צ'ורי דומינגז ומנואל פרננדש יושבים על הספסל כי אין מקום בהרכב. זה הזוי לטעון שבנפיקה הרבה יותר טובה כשהכל מתחבר בולנסיה ורק פציעות בהגנה מונעות מהם לתת עונה כמעט מושלמת.
זה הזוי למי שמסתכל על השמות, פחות הזוי למי שרואה אותם משחקים. מה גם שאם התייחסת אלי כהזוי שחושב כך, אז אני לא טענתי שבנפיקה קבוצה "הרבה יותר טובה" כמו שרשמת, אני כן חושב שהם משחקים יותר טוב.
לא אמרתי שאתה הזוי אלא שלטעון שבנפיקה כקבוצה יותר טובה מבחינתי זה הזוי. גם ליון כקבוצה משחקת אולי יותר טוב מריאל אבל ברור לכולם שלמרות ההפסד שלהם ריאל קבוצה הרבה יותר טובה מריאל. משחק קבוצתי זה דבר חשוב, אבל גם איכות השחקנים. ו-ולנסיה משלבת בין משחק קבוצתי מצוין ואיכות עצומה בסגל.
לא חושב שליון משחקת יותר טוב מריאל מדריד, היא אולי עשתה זאת בשני משחקי הנוק אאוט אבל לא לאורך העונה. בנפיקה לדעתי כן... אגב, במקרה אלו שתי הקבוצות האירופאיות שאני רואה הכי הרבה משחקים שלהן השנה (בליגה לא בגביעים השונים) ואני חושב שאין מקום בכלל להשוות, בנפיקה קבוצה יותר טובה מליון שהתעלתה ברגע הנכון מבחינת מפעל הנוק אאוט (בליגה עוד לא). לא הבנתי את העניין של האיכות של הסגל מול המשחק הקבוצתי, אני מדבר על איך הקבוצה משחקת.
אני מכיר את בנפיקה ואני יודע שיש להם צמד בלמים מעולה שכול אירופה רודפת אחריהם, יש להם את די מאריה הנפלא, קרדוזו, רמירז ועוד כמה שחקנים טובים. אני חושב שהם באמת קבוצה מצויינת, אבל הם לא ברמה של ולנסיה לדעתי. אני דבוק בדעתי שולנסיה הנוכחית זו אחת הקבוצות הכי טובות בעולם, כאשר ההגנה שלהם כשירה. יש להם כמה וכמה שחקנים ברמה שאין לבנפיקה. דויד ויאה, סילבה ובאנגה למשל הם שחקנים מהטובים בעולם ולבנפיקה עם כול הכבוד יש המון שחקנים טובים ומוכשרים אבל לא ב level הזה. מה גם, שכמו שכבר כתבתי, הספסל של ולנסיה הרבה יותר עמוק. חואקין וצ'ורי אלה שני שחקנים שבבנפיקה היו משחקים בהרכב הראשון (וכמעט בכול קבוצה בעולם). בשורה התחתונה, ולנסיה קבוצה טובה יותר לדעתי.
בנפיקה לא נופלת מולנסיה לא מבחינת חומר שחקנים ולא כקבוצה, בתור אחד שעוקב אחריהם העונה, אני אומר לכם שמדובר באחת הקבוצות הטובות בעולם, שמשחקת את הכדורגל אולי היפה באירופה, הם מובילים את הליגה הפורטגלית עם הפסד אחד בלבד אחרי 26 מחזורים ועם למעלה מ60 שערים, בליגה האירופאית הם לא הפסידו משחק אחד העונה ופירקו לחתיכת את אברטון ומארסיי. גם שהבלמים של ולנסיה כשירים הם לא מגיעים לרמה של לואיזאו, ודוויד לואיז שמבוקש בריאל ובעוד קבוצות גדולות, לדעתי הוא הבלם הכי טכני בעום כיום, משהו מדהים השחקן הזה. לולנסיה כמובן גם יש עומק כמו שציינת, עם שחקנים כמו מנואל פרננדז, דומינגז, חואקין\הרננדז, זיגיץ' אבל גם לבנפיקה יש ספסל מעולה שלכל שחקן יש מחליף ראוי בסגל. שוב, ולנסיה היא קבוצה מצויינת השנה עם סגל עמוק מאוד, הבעיה היא בהגנה. דה מריה הוא שחקן ברמה הכי גבוה שיש, הוא טוב יותר ממאטה בדרגה אחת לפחות, ולדעתי הוא גם הקשר השמאלי הטוב בעולם. חאבי גארסיה הוא שחקן אדיר שצ'לסי כבר רוצה לרכוש אותו ב30 מיליון, עוד פיספוס של ריאל על כשרון פנטסטי שלא קיבל מספיק הזדמנויות, הוא אחד המצטיניים של בנפיקה ומשחק כקשר אחורי ביהלום. בקיצר, שתי קבוצות פחות או יותר באותה רמה, לדעתי עם היתרון קליל לבנפיקה בגלל ההגנה, אבל היא בוודאי לא פחות טובה מולנסיה, לא באיכות הסגל ובוודאי לא ברמת המשחק.
הכי מצחיק שאתה ו"דויד ויאה" בין היחידים בעולם שאומרים שמאטה שחקן בינוני-גרוע. אתה אתחיל בזה שאתה מדבר המון שטויות ושמתי לב שיש שחקנים שאתה מסמן. YYY כתב פה כבר בעקיפין שאתה לא מבין את המשחק כשהאשמת את פראה בשער שלא שלו. ראיתי שכתבת שטויות כמו למשל שראול אלביול בינוני כי סימנת אותו בעוד שבמציאות הוא שחקן ההגנה הכי טוב השנה בריאל מאז שפפה נפצע. מאטה הוא שחקן מצוין, כמו דויד לואיז גם אחריו כול אירופה רודפת ( מישהו שכח שבקיץ ברצלונה כמעט רכשה אותו אבל ולנסיה סירבה?) יש לו מהירות שאין להרבה שחקנים בעולם, טכניקה ובעיטה טובה (קשר שמאלי שכובש המון ומגיע להמון מצבי הבקעה) והפן האחרון זה מצרך נדיר לשחקן קישור. להגיד שדי מאריה טוב ממנו בדרגה אחת לפחות זה דבילי ברמות, מאטה לא פחות מבוקש ממנו אצל הסקואטים בעולם שמבינים את המשחק פי 1000 יותר ממך. להגיד שדי מאריה הוא הקשר השמאלי הכי טוב בעולם זה עוד יותר דבילי כשיש את ריברי או אריין רובן למשל.
לא, הכי מצחיק שיש לך בעיה בהבנת הנקרא. מאטה העונה נתן הופעות בינונית להחריד העונה, למרות שאת השערים הוא יודע להביא(גם פדרו יודע ואיינסטה לא, זה אומר משהו?), מאטה נתן העונה כמה תצוגות זוועתיות ולא הרשים ביותר מדי משחקים, לשחקן ברמה שלו מצפים להרבה יותר. ראיתי המון אוהדי ולנסיה שדרשו לספסל אותו העונה, ומוטי איווניר למשל בכמה שידורים של ולנסיה אמר לא פעם שהוא לא מחזיק מימנו והוא כמעט ולא תורם כלום. מאטה שחקן מוכשר, אבל לא כזה גדול, בטח ובטח לא ברמה של שחקן כמו אנחל דה-מריה שטוב מימנו בכמעט כל אספקט. ראול אלביול בלם לא מספיק טוב לרמה של ריאל, אנ עדין דבוק בזה, למרות שהוא די מפתיע אותי העונה. ולנסיה ספגה בעונה שעברה יותר שערים מאשר העונה, בלי אלביול, וראיתי מה חלוצים כמו דרוגבה עשו לו, אני לא מסמן שחקן סתם, אני מסמן שחקן על פי המשחקים שראיתי אותו, ואלביול בולנסיה ממש לא היה בלם ברמה גבוה. אגב, דומינגז שחקן טוב, אפילו מעולה, אבל הוא היה שחקן ספסל גם בזניט שנתיים, גם בבנפיקה הוא לא היה בהרכב העונה.