מחזור 27: ריאל מנצחת את גיחון ומסי ממשיך להדהים

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Mar 19, 2010.

1. קרלס פויול5 Member

משחק שפשוט לא יאמן, מסי עושה נפלאות, טורה שחקן מושלם, מיליטו היה טוב להפליא, מקסוול השכיח מעט את אבידל, פדרו גאון, איברה הבקיע ואפילו קייטה היה טוב. מה להגיד? אנחנו יוצאים לתקופת משחקים קשה מאוד נקווה שנמשיך ביכולת של המחצית השנייה עוד הרבה פעמים.

2. Ohad_Glr Member

אפשר להגיד שפיקה הוא הבלם הטוב בעולם.

לגיטימי? כן. נכון? (לדעתי לפחות) לא.

Last edited: Mar 22, 2010
  3. riquelme1 Member

תזכיר לי מתי אמרתי שבאנגה הקשר הטוב בעולם? כי הוא לא, כרגע.

פיקה הבלם הטוב בעולם, לא בגלל שבארסה ספגה היום 2 שערים בלעדיו אחרי שהוחלף הוא פשוט עילוי, פיזיות ומשחק ראש אדירים, ובניגוד לבלם הלגטימי יש לו יכולות של שחקן התקפי והוא גם כובש שערים, אין דברים כמו פיקה, הבלם שאפשר לסמוך עליו.

אתה באמת חושב שאפשר להשוות שחקן ששיחק בשנות ה70 ונ80 לשחקן בשנות ה2000? מה הקשר שהוא הוביל את נאפולי לאליפות, הישג גדול בפני עצמו, זה פשוט סיטואציות לא דומות, הכדורגל היום שונה מהכדורגל לפני 10 שנים, אז לפני 25-30 שנה? זה מגוכח.

4. wayne-rooney Member

פיקה מאמצע העונה שעברה פשוט אדיר. גם כשפויול איננו הוא מחזיק את ההגנה שלהם, כך שאי אפשר להגיד שיש לו איזושהי תלות בטרזן. גם לדעתי האישית פיקה הוא הבלם הכי טוב היום בעולם. ובכלל, בעונה כזו אדירה של פויול הציוות ביניהם הוא פשוט מושלם.

5. Ohad_Glr Member

מתי בפעם האחרונה ראיתם את וידיץ', פרדיננד או נסטה משחקים? (וזה שהם פצועים/לא בכושר בנקודת הזמן הנוכחית לא רלוונטי. אני מדבר באופן כללי).

נסטה התעלל בהתקפה של ריאל השנה, פיקה לעומתו עצר את סנטנאדר. מה לעשות שברסה עוד לא נתקלה במבחנים רציניים השנה? .
    לי לפחות אין ספק מי משניהם יותר טוב (רמז- תסתכלו גם מחוץ לליגה הספרדית. יש עולם שלם שם בחוץ).

6. wayne-rooney Member

זה מצחיק אבל רוב הגדולים ב-20 שנים האחרונות שיחקו בבארסה. אני זוכר את רומריו המדהים, אני זוכר את רונאלדו בעונתו הראשונה והיחידה בבארסה, אני זוכר את רונאלדיניו המדהים, אני זוכר את זידאן הגדול של יובה וריאל. את מה שמסי עשה ועושה בברצלונה כשהוא בן 22 וחצי, לא עשה אף שחקן בהיסטוריה של המשחק. גם לא מרדונה. יש מיתוס סביב מארדונה והוא באמת היה כמעט לא אנושי, אבל בתקופה שהוא שיחק הכדורגל היה שונה לגמרי. היום המשחק התקדם בעשרות מונים, הכושר של השחקנים גבוה בהרבה, החשיבה הטקטית יותר גדולה ובאופן כללי המשחק עצמו יותר מתקדם. אני לא אתפלא אם הליגה הספרדית או האנגלית( בתור דוגמה) בתקופה שמרדונה שיחק כדורגל לא שוות היום לליגות השניות בספרד או באנגליה ברמה הכללית. הכדורגל השתפר ברמות אדירות, בייחוד בשנים האחרונות, ולאו מסי הוכיח וממש להוכיח, לי לפחות, שהוא השחקן הכי גדול שראה המשחק הזה.

אתה רוצה שאני אזכיר לך איזה חלוצים יש בליגה הספרדית מחוץ לשתי הגדולות?
    פיקה גם בליגה הספרדית, גם בליגת האלופות וגם בנבחרת הספרדית מוכיח כבר שנה וחצי שהוא עילוי ואני לא חושב שיש הרבה אנשים בעולם שיגידו באופן מוחלט שכרגע הוא לא הבלם הכי טוב בעולם. מה שבטוח, גם אם הוא לא הכי טוב, הוא אחד מהטובים.

7. riquelme1 Member

אני רואה אין ספור משחקים של מנצ'סטר ומילאן, תאמין לי שעילוי כמו פיקה, ועוד בגיל כזה שהוא מגיע לרמה הזאת, אין כיום בעולם.

נסטה התעלל בהגנה של ריאל? אז כנראה שאתה לא יודע שנסטה בירידה עצומה העונה, וריאל כבשה נגדו 3 שערים, נגד פיקה ריאל לא כבשה...

אה וריאל זה לא נחשב? ואינטר זה לא נחשב, וצ'לסי בעונה שעברה כמעט לבדו לא נחשב? תעשה טובה ותחזור לכדורגל הארץ.

8. Ohad_Glr Member

נסטה בירידה עצומה השנה? הרגע הוכחת לי שלא ראית העונה משחקים של מילאן...

למי אכפת מהגיל? . אז נסטה זקן ופיקה צעיר, זה אומר שפיקה יותר טוב?

ניסחתי את עצמי לא נכון- התכוונתי למבחנים מוצלחים. מול ריאל השנה פיקה היה סביר ולא יותר (פויול לעומת זאת היה מדהים). ולא, אינטר בתקופה ההיא לא הייתה מבחן רציני בכלל (כושר נורא).

צ'לסי לבדו? שכחת את החבר הכי טוב שלו...

וברצינות (לא יכולתי להתאפק מלהכניס את העקיצה הזאת), הוא היה מעולה נגד צ'לסי. רוצה שאני אתחיל לספור לך משחקים בהם פרדיננד ווידיץ' היו מעולים?

9. riquelme1 Member

לא, לא ראיתי. מספיק היה לראות את רוני דופק לו 2 גולים עליו במשחק נגד מנצ'סטר, וגם בליגה העונה הוא פחות דומיננטי משנים קודמות.

ועוד לא ענית לי איך שעצר את ריאל העונה, אינטר, וצ'לסי בעונה שעברה לא מרשים אותך? כן הבנתי, אתה לא ממש אוביקטיבי בנושא.

זה אומר שנסטה בירידה, ופיקה בעלייה. מה לא מובן?

10. wayne-rooney Member

http://www.oleole.com/media/main/images/member_photos/group1/subgrp141/profesoryalumnopepgu_234484.Xxx

אני חייב כמו ילד קטן ומתלהב לשים את התמונה של האיש הזה שלקח את משחק הכדורגל לרמה אחרת.

11. Ohad_Glr Member

למי אכפת?!
    נסטה יכול לרדת כמה שהוא רוצה. כל עוד הוא משחק יותר טוב מפיקה זה לא משנה.

אז כן נסטה בירידה. למה? כי בשיאו הוא היה יותר טוב מפיקה בעשרות מונים. היום הוא ירד קצת, אבל הוא עדיין יותר טוב מפיקה.

ולטעון שהוא פחות דומיננטי בליגה זה נכון בתיאוריה (כי הרי אין היום אף בלם בעולם שדומיננטי בליגה שלו כמו שהוא היה פעם). העניין הוא שגם היום הוא יותר דומיננטי מפיקה... (ואת זה אני אומר אחרי שראיתי הרבה משחקים העונה של שניהם).

12. wayne-rooney Member

חבל שאתה לא פפ, אחרת היית עושה את עיסקת חייך ומחליף ביניהם - ככה היה לך בקבוצה את נסטה שהוא בלם יותר טוב (yeah right).

ובחייאת תספיקו עם השטויות האלה עכשיו. למי אכפת מזה? הרגע זכינו לראות היסטוריה. זה יותר גדול מהגול של רונאלדו הגדול מול קופוסטלה לפני 100 שנים. הגול השני והמהלך שהוביל לפנדל - אני עדיין מרגיש צמרמורת כשאני נזכר בזה.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

13. קרלס פויול5 Member

לשאלה האם פיקה הוא הבלם הכי טוב בעולם אפשר להסתכל בצורה הזאת: ברור שהשחקן צריך לבוא מאחת מ5 הליגות הגדולות(לא, לא ישראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ):אנגליה,איטליה,צרפת, ספרד, גרמניה. הבלם הכי טוב בספרד הוא ללא ספק פיקה, הבלם הכי טוב באיטליה הוא לדעתי נסטה, הבלם הכי טוב באנגליה הוא לדעתי טרי(וסיפור הפרשה עם ברידג לא קשור) בגרמניה זה לדעתי ואן בויטן ובצרפת זה לדעתי כריס, בוא נסכים שכריס וואן בויטן הם ברמה מתחת לשלושה האחרים. ומבין השלושה אני חושב שפיקה שלישי, נסטה שני וטרי ראשון והוא לדעתי הבלם הכי טוב בעולם העונה.

14. Ohad_Glr Member

בואו נוסיף עוד קצת שמן למדורה- בכלל לא בטוח אפילו שפיקה הוא הבלם הכי טוב בספרד... (למרות שאי אפשר לדעת איך החייזר יחזור מהפציעה).

פפה השנה, במשחקים ששיחק, היה לא פחות טוב מפיקה.

15. קרלס פויול5 Member

לא מסכים, פיקה של העונה הוא הבלם הכי טוב בספרד, הוא מביא שקט מדהים להגנה של ברצלונה, עדיין יש לו טעויות של פזיזות אך זה נובע מגילו היחסית צעיר וזה שיש לו בקבוצה שלושה בלמים מנוסים בקבוצה עוזר לו.