מחזור 27: ריאל מנצחת את גיחון ומסי ממשיך להדהים

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Mar 19, 2010.

1. wayne-rooney Member

צאבי 6, בוא אני אסביר לך כמה דברים ואולי תצא מהבועה שלך לגבי קרקיץ.
    1. אי אפשר להתכחש לעובדה שבויאן היה אחד הכוכבים הכי גדולים במחלקות הנוער של ברצלונה מאז ומעולם. הוא כבש בצרורות שלא יאמנו בגילאי ילדים ונוער, הוא כיכב בנבחרת ספרד בגילאי ילדים ונוער. הרבה מאוד פרשנים ניבאו שהוא יהיה כוכב ענק כשיגדל.
    2. בעונה הראשונה שלו הוא היה טוב בברצלונה יחסית לגילו, הוא קיבל הזדמנויות מרייקרד ועשה דברים נפלאים. ובכן, מה הלאה? תסתכל למשל על דיגו קפאל, עוד שחקן שניבאו לו גדולות ונצורות. גם הוא, בדומה לבויאן, נתן עונת רוקי מדהימה ואף הגיע לנבחרת הבוגרת (כמו בויאן). שניהם לא הצליחו לשמור על אותה יכולת גם בעונות שלאחר מכן. ולהפך, שניהם לא רק שלא התקדמו כפי שכולם ציפו, הם גם ירדו ברמתם.
    3. בויאן הוא שחקן מאוד מוכשר, אבל הוא לא לרמה של ברצלונה. פפ לא שונא אותו על רקע אישי, פפ זה מאמן שבוחר רק את השחקנים הטובים ביותר. הוא חושב על טובת הקבוצה, והוא יודע טוב מאוד שבויאן פשוט לא מתאים לברצלונה. קשה לי לדבר, כי אני כמו כולם, בקושי ראיתי אותו בשנתיים האחרונות משחק, אבל יכול להיות שהוא יכול להצליח במועדון אחר. מצד שני, העובדה שהוא בקושי שיחק כבר המון המון זמן ודאי תשאיר אצלו כתם ענק. בגיל הזה חייבים לשחק, וישנה אפשרות שהוא ייכשל גם בקבוצה יותר קטנה ויהפוך לסולדאדו או לפורטייו 2. אבל השורה התחתונה היא שהוא לעולם לא יצליח להפוך לשחקן מוביל בברצלונה.

Last edited: Mar 25, 2010
  2. xavi6 Member

על מה אתה מדבר? בפחות דקות משחק הוא כבש 10 שערים. העונה הביאו נתון שמבחינה סטטיסקטית שכמות הגולים שלו ביחס שלו לכמות הדקות שלו, זאת העונה הכי טובה שלו! אתה מבין כמה מעט הוא משחק? אתה קולט? אז זה לא שהוא ירד ברמתו, אלא לא נתנו לו את הבמה להמשיך להישתפר ולהציג את היכולת מעונתו הראשונה.

אם ככה, בוסקטס משחק בצדק במקום טורה? האם קייטע ראוי להיות בהרכב? האם אוליגר בזמן ריקארד היה ראוי לדעתך? לכל מאמן יש את ה"אני מאמין" בשחקנים מסוימים, בויאן לא אחד מהם, ולהפך-הוא לרעה אצל פפ.

אולי הגיע הזמן שאתה ונרו רוקו תצאו מהבועה שיצרתם לעצמכם עם הפטריות שאתם אוכלים-אתם לא יכולים לנבא את העתיד. אני מעדיף לתת לזמן לעשות את שלו. גם אם הוא יכשל, זה יהיה יותר בגלל שלא נתנו לו את הבמה ואת הכלים, לא בגלל שהוא לא מספיק טוב.

Last edited: Mar 25, 2010
  3. wayne-rooney Member

אם אתה אוהב את בויאן אתה צריך להתפלל שהוא יעזוב בקיץ את ברצלונה. אין לי מושג מה גורם לך לחשוב שפפ יבנה עליו מתישהו, הרי גם כשחצי מהחלוצים פצועים הוא יושב בקצה הספסל. משחק אחרון מול ולנסיה הוא פתח והוחלף במחצית. הוא לא טוב בצדדים וכחלוץ מרכזי פפ לא רוצה אותו.
    ואני אהיה שניה קטנוני, על מה אתה מתערב שהוא בקושי יראה דשא עד סוף העונה?

4. xavi6 Member

אני יודע שהוא לא יראה הרבה דשא, בטח לבטח לא כשמביאים לו חלוץ שעלה משהו כמו 80 מליון. גם פיקה לא יראה הרבה דשא אם יביאו לו את טרי ווידיץ' עונה הבאה...

נ.ב
    אני מתחיל לרצות בכך שהוא יעזוב לארסנל. אבל רק לארסנל.

5. JR-Riquelme Member

למה לפדרו יש את הבמה להוכיח מה הוא שווה ולבוז'אן אין את הבמה?

6. xavi6 Member

כי לפדרו יש הנרי זקן על העמדה, ולא חלוץ בשיאו שעלה 80 מליון, או מחורר רשתות מאפריקה שכבר כמה שנים נותן תפוקה מדהימה. זה למה. לא יכולת לעלות על התשובה לבד?

7. wayne-rooney Member

כי פדרו יכול לשחק בכנפיים, כי פדרו כובש כשהוא משחק.

8. xavi6 Member

אבל פדרו לא יכול לשחק כחלוץ, אם ישימו אותו חלוץ הוא יהיה זבל.

אם תשים את בויאן חלוץ, הוא יכבוש לך גול. כמו היום. כמו נגד שטוטגארט.

9. JR-Riquelme Member

זה כי פדרו יותר טוב ותורם הרבה יותר למשחק ההתקפה וווינר אמיתי.
    בוז'אן אתמול שיחק ביחד עם זלאטן. לא במקומו.

10. xavi6 Member

טוב, נכון, משתגיד. כאילו, אין קשר לעובדה שבויאן לא קיצוני שמאלי ופדרו כן. אין קשר. תשים את פדרו בעמדת החלוץ הוא יהיה זבל פי כמה וכמה. אם אתה מתכחש לזה שבויאן לא מגיע לכיבושים בגלל שמרבית הזמן הוא שיחק בצד שמאל-אתה אידיוט. עובדה שבשתי המשחקים הוא שיחק יותר חלוץ מאשר קיצוני וכבש. במשחק חוץ הוא בישל 3.

בויאן אתמול החליף את בויאן. אני לא מאמין שאני צריך להגיב לאי קיו שאין לך.

11. M_T_A Member

לפני כמה חודשים בדיון של סיכום העשור התעורר הנושא של ההשוואה בין רונאלדיניו בשיאו למסי הנוכחי. אמרתי אז ואני עדיין חושב שאת רונאלדיניו בשיאו היה יותר מהנה לראות ממסי, מבחינת הטריקים והלהטוטים שהיו גורמים לך לתפוס את הראש כל פעם מחדש. אבל מסי גורם לך לתפוס את הראש רק מהמחשבה "איך הוא עושה את זה?". איך בן אדם יכול לעשות את הדברים שהוא עושה עם כדור? הטכניקה הפנומנאלית שהוא הגיע אליה זה דבר חסר תקדים וגם לרונאלדיניו לא היה את זה. היכולת לעבור שחקן(או 2, או 3) על בלטות של 20 ס"מ, ב2 נגיעות פשוטות להביא את הכדור בדיוק לאן שהוא רוצה ולהשכיב בדרך כמה שחקנים, העצירות כדור+יציאות מהמקום שהוא עושה המון בכל משחק, היכולת להוציא בעיטה ולמצוא את הרשת מכל מצב ולא משנה כמה שחקנים מכסים אותו ועומדים בדרך לשער, את כל אלה לא היה לאף שחקן שאני ראיתי. ותעזבו לרגע את התארים והמונדיאלים, מסי הוא כבר אחד הגדולים בכל הזמנים כי הוא עושה על המגרש דברים שאף אחד אחר לא עושה בדור הזה.
    לא זוכר איזה פרשן\שחקן עבר אמר את זה, אבל שמעתי שאמרו עליו בשבוע האחרון שהוא כמו מראדונה רק יותר קבוצתי, יותר מהיר ועם יותר ראיית משחק. אני לא הולך להיכנס לזה כי לא ראיתי את מראדונה בלייב, אבל אני נוטה להאמין לזה.

רק 2 דברים קצת מאכזבים אותי בכל תופעות מסי: בזמן האחרון חסרה לי קצת הקבוצתיות שלו, אולי יש לו 11 גולים ב5 משחקים האחרונים, אבל מישהו זוכר מתי בפעם האחרונה הוא בישל או סידר לאחד מחבריו לקבוצה מצב טוב לשער?
    הדבר השני הוא שעם כל הדיבורים על מסי שאר הקבוצה די נשכחה. אם מסי גרם לברצלונה להיראות כמו קבוצה של איש אחד הוא כנראה באמת משהו נדיר. אני מקווה שלא באמת הכל תלוי במסי וגם צ'אבי ואינייסטה יחזרו ליכולת שלהם מהעונה שעברה ויראו שיש כאן עדיין יותר משחקן אחד

12. Ohad_Glr Member

לטעמי, אין מה להשוות בכלל בין מסי לרונאלדיניו בשיאם- רונאלדיניו יותר טוב.

1

2

ובבקשה אל תכריח אותי למצוא עוד סרטונים כאלה, גם ככה הראשון עושה לי סיוטים.

רונאלדינו לא נופל ממסי בשום אספקט טכני . מסי אומנם יותר סקורר , אך רונאלדיניו היה יותר קבוצתי.
    בכדורסל יש מושג שנקרא "IQ כדורסל"- לסטיב נאש יש המון ממנו וגם לניקולה וויציץ' למשל. לרונאלדיניו יש לטעמי "IQ כדורגל" הרבה יותר גבוה משל מסי.
    אמרתי את זה כבר פעם- שניהם משחקים באגף, אבל רונאלדיניו היה המנהל של המשחק של ברסה, בעוד מסי היום הוא רק מוציא לפועל (צ'אבי השתלט באופן מדהים על סידור המשחק)- אני לא אומר שבזמנו של רונאלדיניו צ'אבי לא היה הפליימיקר, אבל רונאלדיניו ניהל את המשחק מהאגף, קצת כמו שזידאן היה עושה בריאל.
    בעוד שניהם אפקטיביים מאוד כשהם עם הכדור רונאלדיניו היה מוסר הרבה יותר טוב, עם טכניקת מסירה מושלמת וראיית משחק שלמסי אין.
    מבחינת יכולת שיא רונאלדיניו הוא השחקן הכי טוב שזכיתי לראות בשידור חי. אני מאמין שהיחיד שהיה יותר טוב ממנו הוא רונאלדו הברזילאי, אבל גם זה רק על סמך משחקים מוקלטים וסרטונים (כי את רונאלדו בלייב זכיתי לראות רק אחרי הפציעות).
    נכון שנראה שמסי מצליח לשמר את יכולת השיא שלו ליותר זמן, אבל לדעתי רונאלדיניו פשוט מרשים יותר ויותר טוב.
    בקיצור, אם מבקשים ממני לבחור לקבוצה שלי אחד מהשניים ביכולת שיא- אין לי ספק שאני לוקח את רונאלדיניו.

אגב, אני מקווה שלא יתפתח מזה דיון גדול. האוכל עדיין קצת עולה לי מזה שהייתי צריך לחפש את כל הסרטונים האלה של הברזילאי.

Last edited: Mar 27, 2010
  13. wayne-rooney Member

אני ראיתי את רונאלדו הברזילאי עוד בתקצירים כששיחק בהולנד. כמובן שראיתי אותו בברצלונה באותה עונה חלומית כשבובי רובסון היה מאמן שלהם וקפאלו אימן בריאל בקדנציה הראשונה, ואני אומר לך שלדעתי לפחות, רונאלדיניו בשיאו היה יותר מוכשר. אני תמיד טענתי שרונאלדיניו הוא כנראה הכדורגלן הכי מוכשר שהיה בפלנטה הזאת. הבעיה איתו היא שאחרי מונדיאל 2006 הבנאדם פשוט נעלם מהמשחק. עד היום אני מחפש את הסיבות מדוע השחקן המפחיד הזה פתאום הפך להיות רוח רפאים. אולי סמים, אולי משהו אחר. לא יודע.

14. riquelme1 Member

אתה שוב מוכיח שאתה לא רואה כדורגל איטלקי. רונאלדיניו העונה פנטסטי, לא בכושר של ברצלונה, אבל חזר לעצמו ובגדול. סמים? אולי אתה לוקח כאלה, חייו הספורטיבים של רונאלדיניו השתנו, הוא התחיל לאחר לאימונים, לבלות יותר מאשר להתעסק בכדורגל, לא סמים.

15. wayne-rooney Member

אולי אני לוקח סמים?
    תגיד מה הקטע שלך שאתה מנסה לריב איתי כול הזמן בפורום? אין לך חברים במציאות לריב איתם?