נכון. אני מדבר על עזות המצח של בכר או ג׳ורדי אם היו טוענים שחסרה בקבוצה שלהם איכות בגלל שיש מגבלת זרים. Sent from my iPhone using Tapatalk
ניצחון מדהים, לא פחות. בכלל, לסיים את העונה במקום הראשון זה ההישג הכי גדול של בכר בקריירה. קבהא ואלחמיד עם משחק פנטסטי. גם פקהארט ואיינבינדר עם עוד משחק גברי מאוד. יש לקבוצה הזאת אופי יוצא דופן.
אני אחזור תמיד לאותה נקודה- יש מגבלה של 6. תחילת עונה לכולן יש 5-6. באמצע העונה זה מגיע לכיוון 3.5-4. בסוף העונה זה בקושי 3. אבל תביאו לנו יותר!!! אנחנו מתים ליותר! אין לנו מספיק איכות! אתה עושה מעצמך צחוק במקום להביט על עובדות פשוטות. Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אתה לא מבין מה אני רוצה, אז למה הגבת. אני דיברתי עם משתמש ספציפי על התגובות הספציפיות שלו, אם אתה מעוניין לדבר על בני בן-זקן אתה מוזמן.
אני מוכן להפיל על בכר את הכשלון עם קואנקה ופקארט(למרות שבאופן מוזר המספרים של הצ׳כי לא רעים בכלל). לגבי הישראלים קשה לי להאשים אותו. איזה ישראלים טובים יותר היו על המדף? הרי אף אחד לא חשב שדיא סבע למשל יתן כזאת עונה טובה(ועדיין יש סימני שאלה אם הוא יכול לצלוח את המעבר לב״ש) ואת ממן שהיה טוב לא פחות העונה הביאו בינואר. לא חושב שהבעיה היא בניית הקבוצה, הבעיה היא שאין חנויות שמוכרות חומרי בניה.
מתי היתה אלופה עם 25 שחקני רכש? אתה יכול להזכיר לי? ואחר כך טוענים שהמכביסט ההוא שברח לי שמו סתם מחפש אותם כשהוא לא מבין מה רומנטי בהם? Sent from my iPhone using Tapatalk
תראה איך ברצלונה זורקת כסף כדי לרדוף אחרי איכות שלאט לאט נעלמת מהקבוצה. איכות שהיא גידלה במחלקות הנוער שלה. מה שאתה מציע זה כמעט בלתי אפשרי. במצב הנוכחי זה לקנות שחקנים ברמה הדרושה ולהישאר ברמה שאתה שואף אליה או להתפשר על שחקנים צעירים מאוד מאוד לא בשלים(אולי גם יקרים) ולוותר על שאיפות גבוהות.
הבעיה של הכדורגל שלנו מתחילה בראש הפרמידה. שהקבוצות הגדולות שלנו סיגלו לעצמן באופן מוזר תפיסת עולם של יובנטוס באירן וריאל מדריד במקום להסתכל על באזל, איאקס של שנות ה 90, ואפילו ליברפול שזכתה בגביע אירופה לאלופות עם שחקני בית שלה. ב״ש פותרת את עצמה מלייצר שחקנים(אגב, זה לא חייב להיות רק לעצמה... ממועדון כפי שהם מחשיבים את עצמם היית מצפה שלפחות יספקו לקבוצות אחרות בליגה- כמו מכבי חיפה)? שתשלם. שוב, להאשים את מכסת הזרים בהיעדר איכות כאשר הזרים הכי טובים שלהם הגיעו מרעננה או בתקופת אלישע לוי ודווקא אלה שהגיעו בתקופה של בכר(להוציא ויטור) לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר למרות שחלקם שברו שיאי מועדון מבחינת שכר- זו עזות מצח. Sent from my iPhone using Tapatalk
לא שאני מוריד מגביע אירופה של ליברפול, אבל ראוי לציין שבאותה תקופה המפעל היה הרבה יותר ירוד מהיום. מסי ורונאלדו היו בתחילת דרכם, באיירן היתה בתקופת בין המיצרים,יובה הפסיקה להיות פקטור באירופה, והשייחים עוד לא נכנסו לכדורגל. רק שנה לפני זכתה פורטו עם תקציב של חבילת בוטנים. זה לא דוגמא לכלום. לליברפול באותו זמן אגב היה שחקן בית גדול בשם ג'רארד שהוביל את הקבוצה לזכיה. הם לא יצמיחו אחד כזה גם עוד 30 שנה, ולכן הם מתבססים היום על זרים ובצדק. ותופתע לשמוע אבל ב"ש כן משקיעה הרבה במחלקת הנוער, ולאלונה כן חשוב שהמחלקה תשתפר. אז בסדר תוציא משם שחקן אחד טוב, שניים, עדיין תצטרך להביא עוד לפחות 15 שחקנים מבחוץ, וזה עולה הרבה כסף. ובגלל ההגבלת זרים שלך רוב הכסף הזה ילך על זריהנים ואוחנות שלא שווים חצי ממה שמשלמים עליהם.
נו? אז מאיפה מצפים שיבוא ההיצע? מזרים שגם חלק גדול מהם לא יותר מבינוניים? אנשים כאן מחזיקים משי ברדה וסלובו עד כמה שאני יודע. פעם תדבר איתם על הנושא הזה ותשמע כמה קשה להביא זרים איכותיים וגם זרים איכותיים לא תמיד מצליחים להשתלב. להביא זרים כמו שעכו הביאה- תאמין לי שזו לא חוכמה. לא סתם הקבוצות הכי עניות מביאות הכי הרבה זרים. אבל זרים איכותיים? שואף לאפס. הזרים הכי טובים שתמצא בקבוצות האלה זה כאלה שכבר הכירו(אורמוש, מנגה וכאלה). אורי אוזן אמר שאחת הבעיות של המאמנים הזרים זה שהם לא מספיק מכירים את הליגה. בטוחים שהליגה כאן קלה, למרות שהיא לא(זה שהרמה לא גבוהה לא אומר שהליגה קלה- אלה שני דברים שונים ולא קשורים), מביאים זרים שהם מכירים שהם שחקנים בסדר. הם בטוחים שהם באים כאן לטייל ושבחצי הילוך הם עושים כאן קרקס- ואיך זה נגמר בלא מעט פעמים? על המטוס. Sent from my iPhone using Tapatalk
ומה האלטרנטיבה? להוציא יותר כסף על קוואנקות, סקאריונות, הברזילאי ההזוי שהתאמן עם ילדים ב׳ כי עם ילדים א׳ היה לו קשה בבני יהודה, והיווני בחוד שלכם? שם האיכות הגבוהה בכסף הקטן? תודה, עכשיו הבנתי. יאללה, בואו נביא יותר זרים. שהזריהנים ימשיכו לעשות שכונה באשדוד. Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לזה שום קשר ליובנטוס או באיירן, זה טבע העולם. והדוגמא של אייאקס היא בגדר בדיחה, אנחנו לא בשנות ה-90 בהולנד. מכסת הזרים מגבילה את ב"ש מלרכוש שחקנים מהשוק הזר. השוק הזר הוא הרבה יותר איכותי מהישראלי. משמע, הגבלת הזרים מונעת מב"ש את האפשרות להתחזק בזרים איכותיים. כישלון עם זרים זו אפשרות ריאלית. אם זה כל מה שיש לך להתבסס עליו, אז הדעה שלך קלושה.