גם עם דסה, ריקן ומיכה מכבי יכולה להפסיד מדי פעם, הם לא מסי, צ'אבי וסוארז. השאלה היא האם העובדה שב"ש מצליחה בזכות בכר צריכה להשליך על החלק של קרוייף בהצלחה של מכבי. אם זה היה ככה, אז בית"ר מצליחה בזכות בני בן זקן? לפעמים לכמה דברים שונים תהיה תוצאה דומה. בית"ר מצליחה בעיקר בזכות שכטר. בלעדיו היא הייתה נאבקת במכבי חיפה.
אז יש לזה מחיר. בין היתר לשלם לבן שהר מה ששילמו לו. ולא רק לבן שהר. גם השכר של פקהארט וקוואנקה זה בגלל מגבלת הזרים? Sent from my iPhone using Tapatalk
ואם בן שהר היה שחקן בית שלהם זה היה משנה משהו? גם ערן זהבי זה שחקן בית של הפועל. היום עדיף כיס עמוק ממחלקת נוער טובה.
הדיון היה עם משתמש ספציפי. הסגל של מכבי לדעתי יותר מוכשר מזה של ב"ש( אם זה משנה במשהו), אבל אני לא מבין למה מכבי לא מקבלים מאותו משתמש את ההנחות שב"ש מקבלת? מכבי לא סבלה מפציעות ממושכות של שחקנים חשובים(דסה, גולסה, מיכה, אצילי)? מכבי לא סבלה מנפילות בשחקני רכש(באבין, רודריגז, באטוקיו)? למכבי אין שחקנים שחווים חוסר יציבות וירידה בכושר(בלאקמן, עטר, קיארטנסון, טיבי, ראיקוביץ')? כשזה קורה לב"ש אז בכר ענק וצריך לברוח מפה. כשמדובר במכבי אז "שמישהו יספר לי איך קרויף שינה את מכבי" או משפטים כאלה ואחרים. יש פה הרבה דיונים על "אחידות" בשיפוט. צריך גם אחידות בדרך שבה אתה קובע את הדעות שלך.
כולל מכבי ת״א. שלגמרי מבחירה וכי ***יש כסף*** מעדיפה לשלם סכומי עתק לשחקנים, גם זרים(ואולי בעיקר), שמאכזבים. Sent from my iPhone using Tapatalk
לקרויף יש תקציב גבוה פי 2 מזה של בכר. באמת איזה מסכן קרויף, איך שני השחקנים שהוא קנה ב6.5 מליון יורו הם לא יציבים.
אני חושב שהוא משחק טוב העונה. אני משוכנע שהוא השחקן הכי טוב בקבוצה. אני יודע שלא יביאו לפה שחקנים יותר טובים ממנו. צריך להיות הרבה דברים, בפועל לא יהיו. סלליך בב"ש\מכבי ת"א\בית"ר מקבל הרבה יותר הערכה היום.
לא מבין מה אתה רוצה. יש 3 קבוצות עם אותה כמות נקודות פחות או יותר, זה אמור להגיד שכל המאמנים של כל הקבוצות אחראים לזה במידה שווה? למה רק קרוייף ובכר, מה עם בן זקן?
זו בכלל לא השאלה מה היה קורה אם בן שהר היה שחקן בית. לבן שהר אין אלטרנטיבה, כך אומרים, כי אין היצע. מי אשם שאין היצע? בני יהודה שלא יצרה אלון מזרחי, מכבי פ״ת שלא ייצרה יותר דמארי ועומר גולן, מכבי נתניה שלא יצרה חלוץ טוב מאז שי הולצמן, והפועל פ״ת שכבר לא מייצרת ניר לוין, מני בסון ומוטי קקון? ומה עם האחריות של ב״ש עצמה למצב שלה שהיא צריכה להתחנן לסכנין כדי להעביר את מוגרבי, לנתניה כדי לקחת את דיא סבע, לחזר אחרי שכטר בן ה 30+ ולהצליח להשתחל ולקחת את חנן ממן בינואר כמו גנבים? אתם קבוצה גדולה, לא? מועדון גדול, לא? לא היתה קבוצה גדולה\מועדון גדול שלא היה מסוגל לייצר כלום עבור עצמו במשך כל כך הרבה שנים. Sent from my iPhone using Tapatalk
עזוב סמואל זה אבוד. שטפו לו את המח שאם יגדילו את הזרים זה יגדיל את הפערים בין הגדולות לקטנות(כאילו שעכשיו נתניה מתמודדת על אליפות כל שנה) אז הוא מנסה להמציא כל מיני תירוצים קלושים זה שהגבלת זרים זה לגמרי בסדר. הוא לא מבין שהוא והחברים כורתים את הענף שעליו הם יושבים.
קרויף לא מקבל הנחות כי עם התקציב הגדול בליגה(בפער) הוא העמיד כאן קבוצה שהיא לא פייבוריטית ברורה לקחת אליפות, זה כל העניין. אמנם בכר העונה כישלון חרוץ בבניית הסגל, העמיס את הסגל בשחקנים בינוניים ונפל עם שני זרים יקרים(בעיקר קואנקה כי פקהארט נותן את הגולים שלו) אבל אני לא רואה מאמן אחר שבסיטואציה דומה ולמרות הפציעות וכל הסיפורים עם צדק, ברדה ואוחנה היה שומר את באר-שבע בפוקוס ומסיים את הליגה במקום הראשון, מה שנקרא הרס וגם תיקן. אבל יש כאן מישהו שלא חושב שבמצב רגיל באר-שבע עושה כאן העונה אליפות קלילה?
אני מסכים איתך לגבי ב"ש, הקטע הוא שאני לא חושב שהנוער שלהם מייצר משמעותית פחות שחקנים לרמה שלהם משל קבוצות צמרת אחרות.