מחזור 26 בליגת העל: נתניה ובית"ר נפרדות מהמירוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏10/4/09.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יש פה בעייתיות קטנה.
    מבחינת כדורגל, יופי של כדורגל ומהלכי משחק, מכבי חיפה לא מצליחה לעשות עונה שלמה דברים שבבית"ר עושים כל משחק, כי מכבי חיפה קבוצה אפורה מאוד ביחס לבית"ר ירושלים, אין לה את הכלים ואת היכולת לבצע מהלכי כדורגל כל כך יפים ואיכותיים. ומצד שני יש את עניין הטבלה... אי אפשר להתעלם מהעבדה שבמשך כל העונה מכבי חיפה מובילה על בית"ר ובלא מעט נקודות.

גם אם מכבי חיפה תיקח אליפות, יהיה לי קשה מאוד לומר שהיא הקבוצה הטובה בליגה. היא ללא ספק תהיה האלופה הכי חלשה שהייתה פה בכל הזמנים.

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/09
  2. Alejandro Rodriguez Member

תמוז לא משחק כבר שנתיים כדורגל, אז הבוז היה מובן. זה שתמוז כבש אומר שהקהל טעה? אותו שחקן החמיץ מספיק הזדמנויות להכריע את המשחק, אל תשכח.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיבה שמכבי חיפה נמצאת מעל בית"ר בפער של 6 נקודות היא שלמכבי חיפה יש את תמיד את השחקן שיבקיע את השער בזמן הנכון אם זה יניב קטן או אפילו משומר האפור.
    צריך לזכור שהעובדה שמכבי חיפה מובילה את הטבלה היא בעיקר בגלל סיבוב ראשון גרוע של המתחרות שלה בית"ר והתל-אביביות(שמכבי שהייתה אמורה להיות מתמודדת על האליפות התרסקה טוטאלית).
    אני לא רוצה להשתמש בתירוצים אבל תראה את איבודי הנקודות בטדי:
    * החמצת פנדל נגד מכבי ת"א בדקה ה-89.
    * איבוד ניצחון בדקה ה-94 נגד הפועל פ"ת.
    * איבוד ניצחון שוב בדקה ה-94 נגד עירוני ק"ש.
    * נגד מכבי חיפה בטדי מחצית שלמה ישבנו עליהם ולא ניצחנו וגם לא קיבלנו פנדל בדקה ה-85.

מכבי חיפה קבוצה יציבה עם מזל ולכן היא במקום הראשון(וגם בגלל השער הלא חוקי של ארביטמן במחזור ה-13) קבוצה גדולה היא לא , יש הבדל בין קבוצה טובה לקבוצה יציבה ובוגרת ולבית"ר יש קבוצה מאוד מוכשרת שיודעת לשחק כדורגל טוב אבל היא בניגוד לשנה שעברה לא יודעת לתת את הגול בזמן המכריע ולנצח את משחקים חשובים (נגד נתניה והערב).

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

de Middenweg - למען האמת, גם אני חושב שמכבי חיפה קבוצה טובה פחות מביתר ירושלים. למען האמת, לדעתי היא אפילו פחות טובה מבין כל ה-4 הראשונות. יכול מאוד להיות שזה משום שלמכבי חיפה אין תכונה אחת חזקה שמייחדת אותה. למכבי נתניה יש עליונות טקטית ובליגה שאין בה מאמנים טובים הפערים האלה בולטים. אולי משום כך, אם תראה את כל המשחקים של מכבי נתניה, לא תדע מתי היא משחקת מול קבוצת צמרת ומתי מול קבוצת תחתית, כיוון שכל משחק נראה אותו הדבר. הפועל תל אביב היא מכבי נתניה, רק עם שוער שמביא נקודות וחלוץ מריח שערים. ביתר ירושלים היא הכשרונית מכולן. אין לאף קבוצה שחקני התקפה קלילים כמו שיש לקבוצה של ראובן עטר. בין כל אלה, מכבי חיפה מצתיירת כקבוצה פרווה. המיקום בטבלה, לפחות לדעתי, משקר. ובאמת שלא הייתה לי בעיה לפרגן למכבי חיפה אם זה היה מגיע לה, כי מבחינתי, אחרי שמכבי נתניה יצאה לצערי מהמירוץ וביתר ירושלים יצאה לשמחתי מהמירוץ, לא אכפת לי מי יודע מה מי תיקח אליפות. נטיית הלב שלי כרגע היא הפועל תל אביב רק כי אני חושב שלה זה מגיע הרבה יותר.

5. henry1 Member

וזה בדיוק הסיבה למה לא מגיע לבני יהודה להיות מקום שלישי-רביעי, כפי שאמרת (אלא אם היא תצבור יותר נקודות מנתניה וביתר, שאז זה יהיה באמת "מגיע"). את אותו טיעון שהבאת כרגע, אפשר להביא לכאן.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפחות בצורה הזאת אני יכול לדבר איתך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני מסכים לגמרי איתך שמכבי חיפה של העונה קבוצה לא גדול, בינונית אפילו, אבל כעיקרון היא כרגע הכי ציבה מכל המתחרות שלה. לדעתי אני הרבה יותר יכול להסכים איתך אם אתה מדבר על הרגל המסיימת שהשנה חסרה לכם מאשר על כל מיני אירועים שכרגע כבר לא רלוונטים. אני עדיין בוכה על הגמר של הולנד ב-1978, "אילולא הכדור של רנסנברינק בדקה התשעים לא היה נוחת על הקורה..."

אני יכול להנות מבית"ר כמו שאני לא מבין מה קורה אתכם בהרבה דקות במהלך המשחק. אולי בעיה מנטלית, אולי אותו המזל שהיה לכם בשנים האחרונות כרגע נמצא בקרית אליעזר, הכל יכול להיות, אבל למרות הבינוניות של מכבי חיפה אי אפשר לתרץ הכל ולהגיד שאילולא רגע זה או אחר היינו עכשיו במקום הראשון?

לדעתי בית"ר יכלה השנה להיות קבוצה הרבה יותר טובה אילולא הבלאגן סביב גאיידמק לא היה וכמובן כל העניין בפתיחת העונה. ההפסד שלכם בפולין גרם למפולת ולדעתי אפשר להאשים רק את עצמכם בעניין הזה.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

henry1, אין מגיע, אמרתי הלוואי- רצון אישי שלי, זה לא בהרכח מגיע לה.

אבירם, ההבדלים בין מכבי נתניה להפועל ת"א הם גדולים הרבה יותר משוער וחלוץ. הפועל ת"א היא קבוצה שמניעה כדור בצורה שוטפת לאורך רוב דקות המשחק, היא קבוצה שמשחת בקצב מהיר רוב הזמן ומגיעה להרבה מצבים במשחקיה, הכדורגל שלה הוא שוטף ותענוג לראות אותה משחקת (רוב הפעמים כמובן), וזה בנוסף לטקטיקה הנהדרת שגוטמן מחדיר בקבוצתו, והדברים האלה קצת לא קשורים לנתניה.
    נתניה היא נטו קבוצה טקטית (וגם זה לא כזה איי איי איי, עצם העובדה שבאופן מגמתי נתניה לא מצליחה נגד הקטנות זה כשל טקטי- שבא אומנם מהעובדה שאין כלים אבל זה כבר אשמת המאמן), אין לה מה לתרום מבחינה התקפית ואין לה את היכולת לשחק שוטף לאורך זמן.
    ההבדלים בין נתניה להפועל ת"א הם הרבה יותר משוער וחלוץ. זה גם מהראן ללה הנהדר, ביבראס נאתכו, דגלאס דה סילבה, גילי ורמוט, בן לוז... אלו השחקנים שיוצרים את ההבדל הענק בין הקבוצות האלה.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן - איך שלא תהפוך את זה, סמואל יבואה עושה את השוני. זה לא רק השערים שהוא נותן, אלא העובדה שהוא פשוט חלוץ מטרה. במכבי נתניה הנעת הכדור היא בעיקר רוחבית, כי אין חלוץ שיודע לקבל כדור לעומק. בהפועל תל אביב יש מגוון אפשרויות גדול יותר.
    אין צורך למנות את שחקניה הטובים. ברור לי שהם מוכשרים יותר משחקני הרכב וספסל במכבי נתניה. מן הסתם הם גם עושים את ההבדל. אם מסתכלים רק על אופי הקבוצה, אז אין הבדל, מלבד העובדה שלהפועל תל אביב יש פוטנציאל לפתח גם משחק עומק.
    ואגב, דווקא השנה היו כמה משחקים שכן שטפנו את היריבות, גם את הקטנות. המשחקים הבולטים שעולים לי בראש אלה מול מועדון ספורט אשדוד ובני סכנין, אבל היו עוד. בקטע הזה דווקא תמיד הייתי שבע רצון מהקבוצה. היכולת לנצל מצבים זה מה שהטריף אותי פעם אחר פעם.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוקיי, ההערות שלי היו למשפט "הפועל תל אביב היא מכבי נתניה, רק עם שוער שמביא נקודות וחלוץ מריח שערים" שאני בבסיס לא מסכים איתו.

בקשר ליבואה, אין ויכוח ואין ספק. הוא למעשה עושה את ההבדל בין הפועל ת"א שרצה לאליפות לבין הפועל ת"א שהייתה יכולה להיות עכשיו פלוס מינוס במצב של בית"ר ירושלים אם לא פחות מכך, הוא סקורר שאין לאף קבוצה בארץ, והוא היתרון של הפועל ת"א על פני כל קבוצה אחרת.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעונה שעברה היה את גל אלברמן שהיה ב-2 רמות מעל הליגה , את בואטנג שהיה מצוין רוב הזמן את עדין טל בכושר טוב את ברוכיאן וויסה ומירוסביץ' ורומולו.
    עונה שעברה רוב השערים באו משחקני הקישור , היה לנו קישור אחורי דומיננטי עם חלוץ חוד אמיתי ומצוין שידע לתת שערים מצויניים וגם מסירות טובות לשערים , העונה אין לנו קשר אחורי אמיתי אחד ואין חלוץ חוד 'גרמני' שמשוטט לו כל המשחק אבל עם נגיחה אחת עוד דחיקה אחת כובש ומכריע את המשחק.
    ובגלל זה אני חושב שצריך לתת לראובן עטר את כל הקרדיט על העונה הזאת כי הוא מוציא את המקסימום מקבוצה מוכשרת וחסרת מנהיגות.
    אני רוב הזמן נגד פיטורי מאמנים וכל העונה אמרתי גם לאחר התבוסה נגד הפועל שראובן חייב להמשיך , אבל בתחילת העונה הייתי בעד פיטורי שומי כי הוא זה שהביא את הקבוצה ל5-0 נגד ויסלה , היה לו הכל סגל מצוין ושלם והוא כשל בלי סיבה אמיתית למה הכל התמוטט בפולין ולכן הוא היה צריך ללכת.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין הוא שבכדורגל מה שקובע זה שלוש הנקודות...
    אני נולדתי וגדלתי בהולנד ואני באמת חי את הכדורגל ההולנדי. העניין הוא שהכדורגל הגרמני/איטלקי מביא יותר תוצאות. כמה פעמים ניסיתי להראות לכל העולם שהולנד או קבוצה כמו אייאקס תמיד היתה יותר טובה מהיריבה, אבל בסוף היא נשארת בלי שום פרס?

בית"ר משחקת את הכדורגל הכי יפה, אבל היא פשוט לא שומרת על רשת נקייה. יש דקות של ריפיון נוראי ואז היריבה עוקצת. אפשר לכבוש בכל משחק 10שערים, אבל אם אתה מאבד את האליפות בגלל שכמה פעמים הפסדת 1-0 אז אתה יכול לצעוק עד מחר.

מה לעשות, מכבי חיפה מובילה את הטבלה כבר שבועות ארוכים ומאד לא ברור לי על סמך מה אבירם טוען שאפילו המכבי נתניה שלו קבוצה יותר טובה. אני זוכר היטב את שנות התשעים כשלמכבי חיפה היתה הרבה פעמים את הקבוצה הכי טובה (עם שחקנים כמו ברקוביץ' ורביבו), אבל מכבי ת"א לקחה לבסוף את האליפות אפילו אם לא היתה מנצחת את הירוקים. מה לעשות, לפעמים הכדורגל ספורט אכזרי ואני מבין היטב למה יש פה קולות שאומרות שמכבי חיפה קבוצה בינונית. העניין הוא היא מוליכה כבר שבועות את הליגה ואת זה אתם לא לוקחים בחשבון. על היופי אפשר לדבר עד שכולנו נהיה בני שמונים, אני אפילו לא אתווכח אתכם על העניין שהקבוצה שלי באמת לא דומה לקבוצות של מלפני כמה שנים, אבל אני חש זלזול ועל זה אני מגיב.

מכבי חיפה לא גנבה שום דבר אם תקח את האליפות ואם ייקראו לה 'אלופה הכי מסכנה בתולדות הכדורגל הישראלי' אני צוחק כי אני מכיר היטב את ההרגשה שלכם. תאמינו לי כל כך נמאס לי להיות בעמדה הזאת שהפעם אני נהנה מכל דקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. ori76 Member

אתה חי בסרט. הקבוצה שלך הכי פחות טובה מהארבע, והפועל יותר טובה ממנה. איך הגעת לזה שהן שוות ורק בגלל שוער או סמואל יבואה זה עושה את ההבדל- אני לא יודע, אבל הפועל יותר טובה מנתניה ולא בגלל שחקן או שניים.

13. henry1 Member

לירן - התייחסתי למה שרשמת. אם אתה משנה זאת להלוואי, זה משהו אחר.

14. Raulito Madridista

טוב אני לא מפוקס כרגע ולכן אני פשוט אזרוק שלוש הערות.

* בית"ר ירושלים היא זו אשמה שהיה לה סיבוב ראשון או חלש, או באיבודי הנקודות בדקות האחרונות. זה מראה על חוסר ריכוז וגם על חוסר מזל. אני גם לא חושב שבית"ר קבוצה כישרונית יותר או משהו כזה. סגל שחקנים לא מצביע על איזו קבוצה טובה יותר. החיבור בין השחקנים של הפועל, החיבור של השחקנים למאמן וגם החיבור עם הקהל של הקבוצה שאף פעם לא מלחיץ ותמיד עוד גם מאחוריה, גם דברים כאלו עושים את ההבדל. זנדברג למשל על הנייר, מדובר בשחקן שכל קבוצה בליגה הייתה רוצה שיישב על הספסל שלה. בפועל הוא נראה רע מאוד וערן זהבי כמחליף העונה תורם הרבה יותר ממנו, שלא לדבר על בן לוז. הפועל נתנה הצגה נגד בית"ר בבלומפילד וגם הצליחה יותר נגד הקבוצות הגדולות.

* גם שסמואל יבואה לא מצא את עצמו בחודשיים האחרונים, הפועל הצליחה לנצח ולהבקיע. פרט למשחק בטדי בו היה ברור שנפסיד, וגם משחק הגביע נגד מכבי חיפה, אז הפועל ממשיכה לרוץ. ערן זהבי מבקיע, באדיר עושה זאת. ההבדל בין הפועל לנתניה הוא גדול ולא מתבטא רק בשחקן או שניים. אני חושב גם שהיחסים של השחקנים עם גוטמן הרבה מעבר ליחסים של מתיאוס ושחקני נתניה. להפועל יש יתרון בספסל שזה גם אלמנט, הנעת הכדור שוטפת יותר, הקהל זה בכלל ליגה אחרת וגם השם, מה לעשות.

* מכבי חיפה מובילה את הטבלה כבר הרבה מאוד זמן, ובטח שזו נקודת זכות. אבל אני חושב שנגד הקבוצות הגדולות היא לא הראתה שום דבר. בבלומפילד למשל היא הציגה יכולת טובה, אבל בסוף הפועל יצאה מאוכזבת כשאבוטבול החמיץ פנדל. בנוסף זה היה משחק רדיוס. חיפה נמצאת בראש הרבה זמן, אבל עלפי חוץ עושה רושם שהמערכת שם לא רגועה, כל שבוע שחקן אחר מקבל ביקורת מחבריו, כל דבר יוצא לעיתונות. קטן כל שני משחקים הופך למטרה גם אם הוא טוב יותר מהשאר, על קרופניק התלוננו, רפאלוב, כיאל כל שני וחמישי מקבל עונשים ועוד. גם אצל הפועל לא הכל דופק כמו שעון, אבל גם אחרי התבוסה לבני-יהודה למשל הכביסה המלוכלכת לא יצאה החוצה. במכבי חיפה שורר המון לחץ, זו התחושה.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסה"כ אני מסכים עם דור.
    בית"ר ירתה בעצמה ברגל שלה, גם היום. יכול להיות ששחקן כמו בואטנג או רומלו היה היום מאד נחוץ לקבוצה, אבל כשאני רואה מה קרה לזנדברג ועידן טל אני חושב שהבעיות קודם כל בראשים של השחקנים האלה. אגב אותו דבר עם ברוכיאן ויצחקי שלכל הדיעות שחקנים טובים, אבל משום מה נראים יותר עסוקים עם ההצלחה האישית שלהם מאשר עם הצלחת הקבוצה.

דור, הרשה לי לתת לך שם, מהראן לאלה. הבחור הבקיע העונה כמה שערים מאד חשובים ולדעתי הוא היה בעיקר האיש ש'החליף' את יבואה.

ולסיום מכבי חיפה. אין בכלל ספק שהתוצאות מדברות בעד עצמן. הקבוצה מובילה כבר שבועות ארוכים את הליגה, אבל היא גם לא ניצחה שום קבוצה גדולה. היא באמת יותר ויותר מתחילה להזכיר לי את מכבי ת"א בימי גרנט של שנות התשעים. דווקא אז מכבי חיפה היתה ה'בית"ר ירושלים' של היום והיא היתה מאבדת נקודות במשחקים שעל הנייר היתה אמורה לנצח. חוץ מאוהדי מכבי ת"א הקבוצה לא קיבלה שום כבוד מאוהדים אחרים או מהתקשורת.