מחזור 26 בליגת העל: נתניה ובית"ר נפרדות מהמירוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏10/4/09.

1. Raulito Madridista

הייתי רוצה לראות את בני-יהודה ממשיכה היום באותו קו של המשחק הקודם, אבל אני לא חושב שככה זה יהיה. בני-יהודה תבוא ותיתן כרגיל, יותר מידי כבוד לבית"ר, שעם כל הכבוד לרביעייה שלה נגד הכח, היא עדיין קבוצה שלא ממצאת את הפוטנציאל שלה והמשחק שלה השנה הוא דיי רדום. המפתח מבחינת בני יהודה הוא המהירות בהתקפה מול האיטיות של דוד אמסלם, למשל שאלירן עטר יילך איתו אחד על אחד. אמסלם שחקן עם ניסיון ואני לא מזלזל בו, אבל עטר יכול לגמור לו את האוויר. אני מקווה לראות בהמשך את משה ביטון שחוזר מפציעה ממש ארוכה, אולי הוא יוכל להוסיף ואולי זה עוד מוקדם. אצל בית"ר השחקן היא מסוכן הוא ברק יצחקי ולדין מורי והשאר צפויה עבודה קשה. בית"ר חזרה לאגור נקודות בטדי בקצב של קבוצה שרוצה לרוץ לאליפות, ולכן אני חושב שהיא תנצח. המחסום הפסיכולוגי שהיה להם בטדי נגמר ובנוסף ברור שבית"ר קבוצה יותר איכותית מבני-יהודה. השאלה מה יקרה אם הכתומים דווקא יבקיעו ראשונים והשיוויון מעט יתעכב, כלומר האם השחקנים יידעו לשמור על קור רוח גם במשחק חשוב מאוד מבחינתם, כי ברור שאם בית"ר מאבדת היום נקודות אז סיכוי האליפות שלה נפגע.

* בנוגע למה שאמרו כאן קודם - יוסי מזרחי צריך לקבל צל"ש על ההתנהגות שלו, אבל גם נזיפה על כך שבכל שנה ושנה הוא מעמיד את אשדוד כקבוצה נאיבית ללא משחק הגנתי נורמלי. לא הגיע הזמן שהוא יביא בלם אחד רציני?; אגב, אשדוד השנה משחקת התקפי, כרגיל, אבל בלי יותר מידי שכל. רק דוד רביבו עושה שם משהו באמת מועיל בקישור, עם כדורים ארוכים פנטסטים כמו בבלומפילד אתמול. אם מקרייב היה חד כמו בעונה שעברה, אז אשדוד הייתה אוגרת עוד כמה נקודות, אבל לא משהו באמת רציני.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/09
  2. burning soil Member

הבעיה מתחילה במקצוענות - השופטים כאן, השיפוט הוא לא בדיוק המקצוע שלהם אלא יותר
    תוספת הכנסה. הקבוצות מרשות לעצמם להתבטא איך שהם רוצים ולהתאחדות לא ממש משנה
    ונוצרת כאן הרגשה של חוסר מקצעונות אמיתית. מותר שיהיו טעויות, אבל אסור לתת לאנשים
    להתבטא ככה נגד השופטים.

3. קרקווין Member

כמעט בכל מקום בעולם השיפוט הוא השלמת הכנסה

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

התוצאה די מאכזבת וגם היכולת ברבע השעה האחרונה של המחצית.
    נהנתי מאוד לראות את הטריו 7-8-9 הם יכלו לכבוש עוד שער או שניים אם הם היו פחות בררניים לגבי 'יופי השער' כמו יצחקי , הוא צריך ללמוד מבן שושן מה זאת יעילות.
    קובי מויאל מושאל שלנו כובש שער קריטי דווקא למועדון בו גדל וגם אמור לשחק שם בעונה הבאה , אני מקווה בשבילו שהשער לא יתברר כחשוב.

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה? הוא עכשיו שחקן של בני יהודה. הוא צריך לעשות כל מה שהוא יכול בשביל המועדון הכתום. קוראים לזה מקצוענות.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור, אף אחד לא ציפה שבכוונה הוא יכניס שער עצמי, אבל האוהדים של בית"ר הרבה פעמים לא בדיוק חושבים...

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגע ב-2:2 כשנשאר עוד 5 דקות הוא חשוב.

8. W.Rooney Member

ארבל: "איזו תגובה של בחורה שמבינה כדורגל"
    ברקוביץ': "זה ילד או ילדה?"

יופי של משחק בטדי, יופי של קצב. אולי עוד תהיה כאן הכרעה בדקות הסיום ?

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לבית"ר יש שני פרצופים, היא מסוגלת לשחק את הכדורגל הכי טוב, אבל אחרי זה דקות ארוכות לתת ליריבה כל כך הרבה שטח שהייתי חושב שבית"ר קבוצת תחתית. וזה כל העניין לדעתי למה בית"ר אולי פרשה היום סופית ממרוץ האליפות. מכבי חיפה והפועל ת"א קבוצות הרבה יותר יציבות ולכן הן אלו שיתמודדו עד לסוף על התואר.

הקהל בטדי אותו דבר, קיצונית. השירה נגד עטר כל כך עלובה שטוב שתמוז רץ עם האצבע על השפתיים, רק חבל לי שהוא הלך לחגוג עם האוהדים. מבחינתי ראובן עטר מוציא את המיטב מהקבוצה הקיצונית הזאת ולדעתי תגובת הקהל על החלפת בן שושן מראה יותר על טיפשות האלפים מאשר על טעות של מאמן בית"ר.

בני יהודה קבוצה באמת נחמדה, אבל לא יותר מזה. היא היתה צריכה היום לנצח בירושלים, אבל לא הכתה בברזל כשעוד היה חם. אלירן עטר אולי לא מקבל ביקורת מברקוביץ', אבל מבחינתי ה'כשרון' הישראלי הצעיר צריך להבין שאין אף שחקן מעל לקבוצה. ברקוביץ' בעצמו גם בריון לכן אני מבין את התגובה שלו. באירופה לא מתנהגים כך...

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בית"ר פיספסה הזדמנות לנצח ולהלחיץ את הראשונות, מכבי חיפה והפועל תל אביב.
    על אף מספר ההזדמנויות המאוד מרשים של הירושלמים, אם בוחנים את כל המשחק לדעתי התוצאה די משקפת.
    לא אהבתי את המשחק של יצחקי, כאשר עשה פעולה יפה ועבר את שחקני בני יהודה עם טכניקה מאוד יפה, הוא בעט ברשלנות מזווית די קשה במקום למסור לורד או בן שושן שהיו במרכז הרחבה.
    מבית"ר מי שראוי לציון בעיניי הוא שמואל קוזוקין, שנתן משחק מעולה לדעתי, ניהל את המשחק של בית"ר בצורה יפה מאוד ולקח אחריות, בהתחשב לגילו זה מאוד מרשים ומגיע לו את כל הכבוד.
    מהצד הכתום של בני יהודה, קובי מויאל נתן משחק הקרבה פשוט מצוין, נלחם ועשה עבודה מצוינת בקישור, בנוסף לשער שהבקיע.

ישנם טענות קשות בתקופה האחרונה לגבי השיפוט בכדורגל הישראלי, אז לגבי היום לדעתי אלון יפת שפט בצורה נקייה ובלי טעויות, אם זכרוני אינו מטעה אותי.
    למרות שהוא מיהר להוציא יותר מדי צהובים על בקשת שחקנים לכרטיס צהוב לשחקן היריב, אך טעויות ובטח שטעויות קריטיות לא היו.

אין צורך להספיד את בית"ר, מבחינה תאורטית הכל יכול לקרות,
    במקרה של הפסד של שתי הראשונות במחזור הבא וניצחון בית"רי והופ, בית"ר שוב בתמונה ... לכן אין צורך למהר להספיד אותם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/4/09
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

נגמר הכח לבית"ר היום.
    אם היו עוד 5 דקות אני בטוח שהשער השלישי היה נכבש אבל אין מה לעשות זה הכדורגל פעם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ופעם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx .
    השער שני של בני יהודה הושג הרבה בעזרת מזל אבל הוא לפחות העיר את הקבוצה של עטר ששיחקה היום בלי מודעות לחשיבות של המשחק הקריטי הזה , 8 נקודות כשנשארו 21 נקודות בקופה זה פער גדול ואולי את2 הנקודות שאיבדנו היום ננסה להחזיר בבית הדין.
    טוטו תמוז מראה למה הוא שחקן ספסל , מצד אחד יכול לתת גול מ2 נגיעות לעומת יצחקי ובן שושן שזקוקים ל4-5 נגיעות בכדור , אבל מצד שני הוא לא מרים את הראש! דקה 88 ברוכיאן מאחוריו לבד עם רגל ימין 2-3 וניצחון חשוב.
    שמתי לב היום שבית"ר קבוצה מצוינת לגארבג' טיים , כשאף אחד לא מצפה והקהל יושב ולא לוחץ השחקנים של עטר מעבירים כדור נכון ויוצרים מצבים יפים , אבל כשיש קצת לחץ וקצת זמן וצריך לתת את הגול הנוסף זה כנראה יותר מדי עבור השחקנים בצהוב שחור.
    בכל מקרה בית"ר קבוצה טובה יותר ממכבי חיפה אבל לא מהפועל ת"א , הסיה שכרגע המרחק בין הקבוצות הוא 6 מחיפה ו-4 מהפועל(בלי העונש) זה שאין את הרגל המסיימת בזמן הנכון או יותר נכון אין את הרומולו והאבראו שיודעים לדחוק את הרגל מאשר להתברבר כמו יצחקי.
    לגבי מויאל הכל כמובן בהומור רק חבל שהוא חגג כל כך בשער שלו והורה לצעירי לשכב על הדשא במקום לקום , הוא צריך לכבד יותר את המועדון בו הוא גדל.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ביתר ירושלים 8 נקודות מהמקום הראשון וזה פער שלא ניתן לסגור בכה מעט מחזורים עד לסיום העונה.
    מה שאותי שיגע יותר מכל, זה לראות את השחקנים של ביתר ירושלים משחקים בכזו אדישות בחלק גדול מן המשחק. כאילו הם לא מודעים לעובדה שזה המשחק שצריך לשמור אותם בחיים. הזכירו לי מאוד את מכבי נתניה בדקות האלה. אחד היתרונות של מכבי חיפה זה שהם תמיד נלחמים. הם לא כאלה מבריקים, אבל את דקות האדישות שלהם הם מצליחים לצמצם למינימום.

אני בדרך כלל לא אוהב להחמיא לקבוצות שמצליחות להתעלות במשחק נתון, אבל אהבתי נורא את הגישה של בני יהודה ומגיעות לה מילים טובות.
    אהבתי מאוד את המשחק של אלירן עטר. הוא לא עשה פעולה שעלתה בסטטיטיקה, אבל הוא פשוט מבין את המשחק. הוא עשה תנועה נכונה ודאג תמיד להצמיד אליו בלם, גם אם הכדור לא היה אצלו. קבוצות צמרת צמאות לחלוץ מהסוג הזה והלוואי שבשנה הבאה הוא יהיה יהלום וישתף פעולה עם איתי שכטר ושלו מנשה.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משחק כדורגל באמת טוב, שכיף לראות. כיף לראות את בני יהודה מגיעה לטדי ומשחקת כדורגל התקפי וללא שום חשש, הלוואי שבני יהודה תמשיך ביכולת הזאת ותסיים את העונה במקום השלישי-רביעי, מגיע לה.

בית"ר ירושלים מניעה כדור יפה רוב הזמן, אבל לא תכליתית בגרוש, כל ה"איומים" על השער של איינוגבה של היו שווים יותר מדי, אפילו שער אחד שלה הגיעה רק בגלל טעות קשה מאוד של שחקן בני יהודה, ובטח לא בגלל הכדורגל שלה. ברוכיאן עושה פעולה מועילה כל 25 דקות, זנדברג נראה כמו הצל של עצמו, בן שושן נראה מצויין ומוחלף משום מה... 8 הפרש זה הרבה, בית"ר ככל הנראה עפה רשמית היום מהמירוץ לאליפות.

14. Raulito Madridista

היה משחק טוב מאוד עם הרבה שינויים, לכל קבוצה היו את הדקות הנהדרות שלה. אני חושב שבית"ר יצאה היום מהמירוץ לאליפות אלא אם כן ייקרה משהו דרסטי, בשלב כזה של העונה אז פער כזה הוא רציני. מה גם שיש לה משחק סופר-קשה בשבוע הבא באורווה.
    בית"ר פתחה את המשחק באטרף והיה נראה שבני-יהודה מפחדת, באותן דקות הרגשתי שבית"ר החזירה לעצמה את כוח ההרתעה. אבל בית"ר לא המשיכה ללחוץ אחרי השער הראשון שכבשה, וזה ההבדל מהעונה הקודמת, אז בית"ר הייתה מנצחת משחקים כאלו בלי הרבה מאמץ. בני-יהודה השווו משום מקום וגם הצליחו להוביל, וקאלה הציל את בית"ר פעמים והוכיח שהוא נמצא בכושר טוב. לקראת הסוף היה שוב לחץ של בית"ר על השער והייתה תחושה שהם יינצחו.
    אבל, קבלת ההחלטות של השחקנים לא הייתה מספיק טובה. תמוז הבקיע למשל(וזה היה מצחיק כי בידיוק כמה שניות לפני זה הקהל שרק בוז על כך שעטר הוציא את בן שושן שהיה דווקא טוב. הקהל של בית"ר שוב הוכיח שהוא צבוע, אני מתחבר למה ששי אמר. אחרי השיוויון הקהל עודד יפה מאוד, שמעו אותם נהדר, אבל לפני זה כלום, בטח שלא כשבני-יהודה השוותה. הקהל של בית"ר מפונק מידי), אבל היו לו שתי החמצות נוראיות. בכל אופן, מי שאיכזב זה זנדברג, שהיה מאוד הססן ואיטי וגם החמיץ ממצב טוב. עטר עשה את הכל כדי לנצח ועשה חילופים טובים, אבל זה לא הלך. מה שכן, אני לא יודע אם אפשר לסכם את העונה שלו בבית"ר כמצולחת(הוא יכול לזכות בגביע עדיין), כי בכל-זאת בסיבוב הראשון הקבוצה הציגה יכולת רעה מאוד.
    משהו בנוגע לבני-יהודה - היו להם דקות טובות כמו שציינתי. חבל שמשה ביטון ואלירן עטר לא שיחקו בייחד בחוד, אולי ככה בני-יהודה הייתה מבקיעה עוד שער. גם תיקו זה טוב עבור בני-יהודה, לא צריכים להיות חזירים. הם לא ישיגו את המקום הרביעי גם ככה. דין מורי ירד ביכולת מאז שקיבל זימון לנבחרת, הייתה לו היום הרחקת כדור מוזרה שהוא בעט לחוץ מרוב לחץ במקום להעיף קדימה. אני מקווה שהוא יחזור לעצמו עד סיום העונה כי יש בו משהו.

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/09
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

8 נקודות פיגור ממכבי חיפה ואתם קבוצה יותר טובה...את האמת? לבית"ר יש אינדיבידואליסטים יותר טובים, אבל כקבוצה מכבי חיפה יותר טובה. אני לא מבין איך אפשר לטעון שבית"ר יותר טובה, אבל זאת זכותך. בסופו של דבר מכבי חיפה כבר מובילה שבועות ארוכים את הטבלה ובית"ר לא התקרבה אליה ממשית, אז כנראה שאתה צודק.