סוף סוף מישהו מהמחנה שלי שגם לא מתלהב מבוקארי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אני גם רוצה להצטרף למלים הטובות שנתתם לעותמאן. הוא ללא ספק שחקן יותר טוב ממשומר והיום הוא הוכיח במחצית השנייה שהוא צריך לקבל יותר קרדיט מבוקולי. הברזילאי החביב נתן כמה עונות טובות, אבל הגיע הזמן שהוא אולי יעזוב לקבוצה אחרת בטח אם הוא משחק על תקן של זר.
לא היו לכם מצבים היום ואם לדייק אני גם די בטוח שלא עברתם את ה-16 בהתקפה מסודרת יותר מ-3 פעמים כל המשחק, אבל בקטנה, בכל מקרה לא הייתי מגדיר את המשחק הזה כמשחק טוב של הקבוצה שלי כשמהדקה ה-30 לא הייתה לה באמת הזדמנות לשחק כדורגל, אולי משחק הגנתי טוב וגם זה בגלל החולשה של הירוקים...הייתי מעדיף לשפוט אותה במשחקים אחרים. אגב שי, בוקארי היה זה שהכניס לקטן את הכדור לתוך הרחבה...זה כבר משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
חוכמה בדיעבד? כבר אתמול פורסם שנמני מכין מערך הגנתי עם 3 קשרים אחוריים, נגד קבוצה שבאה להתגוננן אתה חייב כמה שיותר שחקנים יוצרים במגרש. לשחק עם 2 חלוצים איטיים שאף אחד מהם לא מסוגל לעבור שחקן, זה טעות. גם עם בוקראי לא כוכב גדול, מספיק שהוא יודע לעבור שחקן ולתת מסירת עומק, זה כבר עדיף על אחד החלוצים. לגבי בוקולי, הוא בכלל לא קשור לרמות האלה, בליגה של 12 קבוצות אין לו מקום בליגת העל. הוא לא היה קיים היום המגרש, שיחקנו עם 10 שחקנים במשך כל המחצית הראשונה. ברגע שעותמאן נכנס השליטה שלנו במגרש היתה אבסלוטית, מאחר ושיחקנו עם 11 שחקנים ולא עם 10 כמו במחצית הראשונה. זה ממש לא חוכמה בדיעבד.
למכבי חיפה יש הרכב שרץ לאחת העונות הטובות ביותר שראינו בכדורגל הישראלי, אז כן להגיד שבקארי היה צריך פתאום לעלות בהרכב למרות שזה שחקן שעדיין העונה לא עשה יותר מדי זה לדבר בדיעבד. 'בליגה של 12 קבוצות לבוקולי אין מקום בליגת העל'...טוב.
אולי כשבוקארי יהיה בהרכב הפותח הוא יראה את היכולת שהביאה אותו למכבי חיפה. בינתיים מכבי חיפה, בדיבעבד, עשו עיסקה לא כ"כ אטרקטיבית. יכול להיות שלוקח לו זמן להתאקלם בקבוצה ושהיכולת שלו תבוא לידי ביטוי לקראת המשחקים האחרונים של העונה או בעונה הבאה. אגב, לכמה שנים החתימו אותו?
ניצחון ששוב בא בשיניים, משחרר המון לחץ, לא אפרט, רק אציין בזאת שבוקארי, הן בעתיד הקרוב או הרחוק, יסתום המון ... המון פיות.
אני כבר מחכה ליום שהוא יסתום לי את הפה, אבל כרגע אני מפטפט ללא הפסקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx בכלל לדעתי גם הרכש שעשתה הפועל ת"א לא תרם להם דבר. דה רידר הראה לי עד כמה הוא הדרדר לרמה שאפילו האדומים כבר לא סומכים עליו. החלוץ הקרואטי גם לא מוסיף דבר. לדעתי היה הרבה יותר עדיף לתת לשחקן ישראלי צעיר את הבמה מאשר סתם לבזבז דולרים. מצדי בוקארי יכול לקבל גם בעונה הבאה את מקומו בקבוצה, אולי באמת הוא צריך להתאקלם, אבל בנתיים הרכש הזה לא הוסיף לנו דבר.
זה לא נכון בנוגע למצבים, אתה מוזמן לראות את השידור החוזר היום בלילה, אבל זה סתם ויכוח חסר תועלת. דבר שני, בהרכב ראו כבר שאבי נמני רצה להוציא נקודה ובהחלט אפשר להבין אותו, הוא מגיע לבית של מוליכת הליגה בזמן שהקבוצה שלו נמצאת במשבר. מן הסתם עדיף לעשות הגנה מאשר לקבל בראש ולהמשיך לגלגל את כדור השלג. את האמת, אני לא מאמין שהיינו מנצחים היום אבל אין ספק שביחד עם מאיוקה, המצב היה שונה. ושוב, כן שיחקנו טוב כי שמרנו על התוצאה בעשרה שחקנים מול המוליכה בבית שלה ולא התפרקנו. זה לא שהעפנו כל הזמן כדורים, ניסינו לשחק ולצאת קדימה אבל מה לעשות שהחלוץ הורחק והשחקן שמשחק בשפיץ זה יוסי שבחון, קשה מאוד להתקיף ככה. בנוסף, ההגנה שלנו הייתה מצויינת בראשות ראלדס וקפילוטו שהראה שהוא לא פראייר. מכבי חיפה הייתה חלשה היום לא רק בגללה אלא בגלל שההגנה והקישור של מכבי תסכלו ועצרו אותה.
אני גם הייתי מרוצה היום מבוקארי. הוא מראה ניצוצות, יש לו טכניקה ובסך הכל הוא היה לא בזמן ששיחק. אני חושב שהסבלנות איתו תשתלם. העובדה שאנחנו נמצאים בעונה טובה גם מקלה עליו את ההתאקלמות, כי כל עוד יש שחקנים שנותנים את התפוקה, לא מתנפלים עליו יותר מידי. מה גם שהוא הגיע לקבוצה בכושר מצויין, קשה להיכנס ישר לעניינים בקבוצה שרצה ככה לאורך זמן.
חזרתי עכשיו מחיפה... כל מי שאומר שהצדק נעשה לא מבין בכדורגל ואין לו מושג. בואו נתחיל בעובדה שההרחקה שלא היתה ולא נבראה גמרה את המשחק ועדיין עד סיום המחצית היינו יותר טובים ממכבי חיפה, וגם לפני ההרחקה שיחקנו יותר טוב. הפנדל מאוד גבולי, לדעתי לא היה פנדל, אבל מה זה משנה, השופט הכריע את המשחק, ומי שאומר שהצדק נעשה שוב, לא מבין בכדורגל, ועובדה שעד ההרחקה השליטה בכדור היתה 50/50 ומכבי חיפה שהיתה הקבוצה הביתית לא הגיעה למצב (אם אתןם קוראים להרמה של קטן מצב...) אני לא מבין מה ציפיתם ממכבי ת"א לעשות ברגע ששחקן שלה מורחק בדקה 30, ועדיין למרות השליטה המוחלטת של חיפה במחצית השניה והחזקת הכדור, בכל 45 הדקות הם הגיעו ל-2 מצבים, ארבייטמן (הצלה גדולה של שטראובר) וטשיירה שהחמיץ. אין לי ספק שאם מכבי היתה משחקת ב-11 שחקנים כל המשחק, היא יוצאת עם נקודה לפחות כי מכבי חיפה ממש לא שיחקה טוב, היא פשוט קיבלה 2 מתנות מהשופט שאחת מהן הכריעה את המשחק, אם תרצו או לא (ואני מתכוון להרחקה). לדעתי עצם העובדה שמדובר בשופט גרמני (אגב הבנתי שהשופט הרביעי השב את תשומת ליבו, אם כן זה ביזיון כי אסור לו להתערב) אין לי ספק ששופט ישראלי לא היה מוציא אדום, בכלל דקל קינן וזה לא בפעם הראשונה, חתיכת שחקן, ואני לא מתכוון לכדורגל, אלא לתיאטרון, פשוט להיגעל, סליחה, להקיא. מבחינתי ברגע שהשוםט גמר את המשחק בדקה 30 לא היה טעם למשחק...איך אפשר להגיד שהצדק נעשה כשהתנאים בתחילת המשחק לא שווים (ההרחקה) והם משתנים בשל טעות שיפוט? איך אפשר להגיד שהצדק ניצח...מילא הייתם יושבים עלינו ב-11 שחקנים אבל העובדה היא שעד להרחקה היינו הרבה יותר טובים.
עומר, אני מבין את התסכול שלך. אין לי ספק שעם 11 שחקנים אנחנו לא מנצחים את המשחק הזה, בטח ביכולת החלשה שהייתה הערב. מעבר לכך, השופט כמדומני התייעץ עם הקוון שאמר לו על הבעיטה של מאיוקה בדקל קינן. הצדק נעשה מכיוון שאחרי ההרחקה מכבי תל אביב התבצרה מאחור ולא רצתה לתקוף. גם כשמגיעים לשתיים וחצי הזדמנויות צריך לדעת לנצח משחקים. ואתם יכולים להתבאס ולהתאכזב כמה שתרצו.
משחק חלש מאוד של שתי הקבוצות, אבל מכבי חיפה הצליחה לנצח בזכות פנדל מפוקפק (אני חושב שלא היה פנדל). הירוקים מתקשים מאוד במשחקים האחרונים בקרית אליעזר ואלישע לוי, מבחינתו, רוצה ללמד את הקבוצה שלו בכל מחיר איך לשחק עם 2 חלוצים. למרות שזה בינתיים לא הולך, אני דווקא רואה בעין יפה את הנסיון שלו לסגל לקבוצתו שיטת משחק התקפית יותר. דבר אחד רק הפריע לי במכבי חיפה, העובדה שהבלמים שיחקו בקו אחד בזמן שרק עמנואל מאיוקה שיחק בחוד של הצהובים. כמה פעמים שהוא הצליח בעזרת המהירות להפחיד אותם ולהשיג כדורים אבודים. במצבים כאלה בריא יותר לשחק עם בלם אחד מקדימה, משום שהוא נותן עוד אפשרות מסירה. מכבי תל אביב שיחקה לא רע, אבל העובדה שלא היה לה חלוץ הרגה אותה. אבי נימני בטוח למד מהמשחק שאי אפשר לשחק בלי שחקן מטרה שנותן לך אפשרות ללכת לעומק מדי פעם. כמה מילים על רוני גפני ואייל משומר - באמת שלא ברור לי מה שני מגינים כאלה עושים בקבוצות כאלה. לא לעניין.
השופט בכלל לא ראה את האירוע על מה אתה מדבר? אני הוא היה עם הגב לאירוע, אני הייתי מאחורי השער ממול לאירוע, אולי הקרדיט מגיע לי? שופט ישראלי לא היה מוציא אדום לדעתי כי הוא מכיר את הכדורגלנים הישראלים והעובדה שמכל דבר הם נופלים במיוחד כשמדובר במשחק רגיש גם אם היה נשלף צהוב זה היה מקובל בעיניי ולו בקטע של אזהרה... לפי מה קבעת שלא רצינו לחתקוף? על סמך מה אתה מבסס את זה? היינו עם 5 קשרים, לא רק שהקישור שלנו חלש משל חיפה מבחינה כשרונית, מה רצית שנוציא קשר ונאבד את האחיזה בקישור לגמרי עד המחצית ומעבר ונכניס חלוץ? מה רצית שאבי נמני יעשה? זה לא קטע של תסכול אני ממש לא מתוסכל מהמשחק, מבחינת משחק הגנה ראלדס היה מצוין וגם קפילוטו, אפילו שיבחון היה בסדר גמור במחצית הראשונה, אבל חבל שמשחק שהתפתח ב-30 הדקות הראשונות לקצב טוב והיה משחק עם פוטנציאל לשערים נהרס בשל החלטה פזיזה של השופט, וזה בגלל שהוא לא מכיר את שתי הקבוצות והכדורגל הישראלי כך שכן זו פזיזה. וחוץ מזה סבבה נניח שהקוון מעיר לו, האם הקוון הוא פוסק? קוון הוא עוזר שופט הוא לא קובע כלום, גם אם הוא מרים דגל לאופסייד שופט לא חייב לקבל את זה, בכלל התלות של השופטים בקוונים בארץ שמוכיחה את עצמה כגרועה פעם אחר פעם פשוט עצובה.
כבר לא משחקים ככה. מעבר לזה, לשחק בקו אחד הרבה יותר נוח בשביל מלכודת נבדל. אופצית המסירה תמיד קיימת, בין אם היא מסירת רוחב או עומק. זו בטח לא הייתה הבעיה הערב.