החוק אומר כשיש ספק ללכת עם ההתקפה, ככה שלמרות שמדובר ברגע מחלוקת מבחינתי אני בסדר עם זה שלא הרימו דגל (למרות שעל מצב דומה עם סהר כן הרימו דגל). אבל התפיסה ברחבה של דוידזאדה, בטח אם משיח ראה והחליט להתעלם, זה פנדל מארץ הפנדלים, ולהגיד שזה לא פנדל רק בגלל שדוידזאדה לא זרק את עצמו, נו באמת, בשביל מה יש שופט אם לא בשביל זה? אחרי זה אנשים בוכים שיש צלילות והצגות אם גם אחרי תפיסה בחולצה צריך ששחקן יפול כאילו ירו בו.
הוא החליט לתת את חוק היתרון כי דוידזאדה הצליח לצאת מהמצב הזה והצליח להחטיא את זה, אם דוידזאדה היה חכם הוא היה נופל ברחבה ברגע שתפסו אותו וסוחט פנדל, אבל הוא לא חכם וגם לא יודע להבקיע... אם כל הכבוד מנשה משיח הוא לא אהוב ליבי ואני לא סובל אותו אבל אתמול הוא לא הרס לנו את המשחק...
כשעשיתי את הטבלה האלטרנטיבית אחרי המשחק נגד מכבי פ״ת בטרנר רוב האוהדים שלכם שההשתתפו בדיון ניפנפו אותי בכל הטעויות לטובתכם. די מהר הבנתי שחלקכם סוביקטיבים בטירוף(אני מדגיש- חלקכם). זה די מוביל אותי למסקנה שאם אתמול הקבוצות היו מחליפות את התלבושות- היית מתעלם גם מהמהלך האחרון וגם מהשער של סכנין(שהיה חוקי לגמרי) וחופר כאן על העבירה השנויה במחלוקת שהובילה לבעיטה החופשית של בוזגלו. לגבי התחושות והסטטיסטיקות שהועלו כאן בנושא משיח- אני לגמרי מזדהה- כי אנחנו באותו מצב. לא זוכר נצחון שלנו עם משיח המון שנים אחורה(והיו לנו גם עונות טובות בתקופה שהוא שופט בליגת העל)- כולל החלטות שפשוט שדדו ופירקו אותנו! Sent from my iPhone using Tapatalk
סכנין ראויה להרבה הערכה על המשחק שלה אתמול, והאמירות בסגנון "שלא הגיעה לה" הם ממש לא במקום. אבוקסיס הצליח לנטרל את ב"ש במבצר הביתי שלה וזה לא דבר של מה בכך (ב"ש ניצחה את כל משחקיה בטרנר להוציא את הפרימיירה נגד מכבי חיפה) צפיפות והסתגרות כהכנה למתפרצות זו לא מילה גסה (בטח עם הכלים שיש לסכנין), ושוב אני אומר - למזלה של ב"ש החלוצים שהתמודדו מולה אתמול היו שלומי אזולאי ויובל אבידור. מעבר לכך אין סיבה להיסטריה אבל מתבקש שיפיקו לקחים. בכר לא יכול לאבד את הראש ולצאת בכל מחיר להציל את המולדת כ"כ מוקדם, כי בפעם הבאה זה עוד עלול לעלות להם בתואר.
אני מסתכל שוב על התמונות בהודעה הקודמת שלי, ומה שבולט במבט שני זה שהקוון בכלל לא בתמונה, כלומר הוא הרבה מאחורי קו הכדור. עכשיו נעזוב רגע את השאלה האם יש נבדל של כמה סנטימטרים או לא, מה כבר התפקיד של הקוון במהלך המשחק? בניגוד לשופט הוא לא נאלץ לקבל החלטה כל כמה שניות וגם לא נאלץ לרוץ לכל אורך המגרש, שכן לרוב הקוונים מחלקים ביניהם את המגרש כשכל אחד מקבל חצי אחר, אז מה כבר נשאר לקוון לעשות? לסמן של מי החוץ/האם הכדור יצא לקרן או לבעיטת שוער כל כמה דקות? להרים כמה פעמים במשחק את הדגל כשיש נבדל/להשאיר אותו למטה ולרוץ עם ההתקפה? איך אנחנו מגיעים למצב שאפילו את המינימום שבמינימום שזה להיות עם קו הכדור הקוון לא יכול לעשות. פשוט חובבנות.
בסיטואציה של הגול השני, מי שמגדיר את הקו זה הכדור, והכדור הולך בקו אחד, אולי אפילו בנטייה קלה אחורה. הכדור צריך לנוע קדימה כדי שזה יהיה נבדל. אין פה עניין של ספק, אלא שער של 100%. התמונה של השער השני (ובפרט הזווית שלה) מזכירה לי את ה"חשיפה" ב-ONE שציירו קו דמיוני (ועקום) באחד המשחקים בעונות האחרונות של ב"ש נגד מכבי, שברדה כבש מנבדל (היו שניים כאלה), שבהם הוכיחו שהיה קו אחד. הקו שלהם רק הוכיח שאכן היה נבדל, למרות הטענה שלא. מסכים לגבי האמירה על הקוונים. זו רמה נמוכה עוד יותר מהשופטים, בודדים הקוונים שמצליחים לשמור על הקו. המון פעמים אפשר לראות שהקוונים מהססים ומחכים לראות מה השופט יסמן ורק אז מסמנים עם הדגל, והמון פעמים אפשר לראות שהקוונים פשוט לא נמצאים בסביבה ומסמנים את מה שנראה להם, לפעמים לפי התגובות של השחקנים.
בוא לא נפתח דיון על המחזור ה-X בעונה שעברה (או זו שלפניה). יש לנו מספיק וויכוחים לנהל על ההווה נוסף בעריכה - אני שמח אבל שבמרבית ההודעות שלי היום, מצליחים להפריד בין עיקר ותפל (ולמקרה שזה לא ברור - אני ציני לחלוטין).
לדעתי חובה שכל משחקי מכבי ובש יהיו באותה שעה עד סיום הכרעת האלופה... או שאם זה בלתיפ אז שיעשו רוטציה. שבוע שבוע בכל מקרה אני חושב שמכבי תכריע תאליפות 2 מח לסיום לכל הפחות.
אמרתי כבר שגם אני לא הייתי מרים את הדגל לנבדל, ועדין אני מבין קוון שנמצא קצת מאחור ולא בדיוק בקו אחד עם ההגנה או במקרה הזה עם הכדור, אבל הקוון בכלל לא בתמונה! על מה משלמים לו לעזאזל אם הוא אפילו לא מצליח להיות באזור? איך הוא בכלל ידע אם היה נבדל או לא, פשוט מגוחך.
אני מקווה שבמערכת אצלנו לא לחוצים כמו האוהדים. כולה תיקו ומשחק פחות טוב אחרי 8 נצחונות. כל התקופה האחרונה שהחמיאו לנו בתקשורת זה היה ברור שבמעידה הראשונה ישלפו את הציפורניים, לא צריך להתרגש. הדבר שהכי מדאיג אותי (ואת כל תושבי באר שבע בערך) זה איך אני מעביר את החודש וחצי הקרובים בלי התמוטטות עצבים. וואו איזה מתח.
אגב הסטטיסטיקה שלי לגבי משיח לא הייתה מדוייקת, בשנתיים האחרונות היו לנו 3 ניצחונות איתו והפסד אחד. זה כמובן לא משנה כלום לגבי התחושות איתו, אני משוכנע שקראתי לפני שנתיים או שלוש כתבה באחד המקומונים שאין לנו עדיין ניצחון איתו, כנראה שלפני שנתיים, שבאמת השתפרנו משמעותית ככח, זה נפרץ, אבל ההתנהגות שלו במשחקים שלנו די ברורה בעיניי. פה די מיציתי את השיח על הליצן הזה, הוא לא אשם בהפסד שלנו אתמול, אנחנו פשוט צריכים להרים את היכולת שלנו, זו השורה התחתונה והבאמת חשובה.
זה יפה שמבחינתך הציטוט נכון עד שיתברר אחרת, במיוחד כשמדובר ב"עיתונאי" שרק לפני חודש המציא שיחה, אני חוזר - המציא שיחה (לכאורה) עם אניימה על המעבר שלו לקבוצה אחרת, מעבר שלא היה ולא נברא, אז לציטוט אלמוני שלו אתה מאמין? ועוד מקבוצה שלא מדברת עם התקשורת פרט למסיבות עיתונאים? ועוד כשכל התקשורת הוציאה ציטוטים מפוברקים לכאורה ממכבי עוד באמצע המשחק על הזעם של המועדון על אדלר (מופנה גם למשתמש שהגבת לו שמשום מה מתייחס לפרסומים האלה ברצינות)? נו באמת. אני רק מדמיין מה היו התגובות בפורום אם אורימור היה כותב הודעה כזאת. אפילו כשהוא כותב על טעויות קריטיות מגיבים לו בהודעות ציניות ומלאות ארס, אז שלא נדבר על הודעות שמדברות על טעויות קטנות. בכלל, הבכי של אוהדי באר שבע מוגזם ומביך. השופט, ההתאחדות, השדרנים, רשות השידור, הילד שמביא את הכדורים והמוכר במזנון - כולם מנסים לדפוק את ב"ש. די, שחררו. אז אני מבין שכשאתם רואים את מנשה משיח אתם רואים שחור בעיניים (ועכשיו אני רואה שהמאזן שלכם איתו בשנתיים האחרונות עומד על 3 ניצחונות והפסד אחד, שזה רחוק מאוד ממה שניסו לצייר פה), אבל אתם באמת מתלוננים על השיפוט אתמול? אם השיפוט נטה לצד מסוים אז זה היה בבירור לטובת באר שבע, שקיבלה הרבה שריקות קטנות שלא הגיעו לה, כולל כמובן העבירה שלא הייתה על אוגו בשער השני של בוזגלו, ועשתה כמה וכמה עבירות שלא זכו לשריקה. התלוננו פה גם על תוספת הזמן, שהייתה מוצדקת וראויה. סכנין כמעט ולא בזבזה זמן. נגד מכבי קבוצות מתחילות לבזבז זמן כבר בדקה 50 והשופטים מוסיפים 3-4 דקות. ולמשתמש שאמר "מי שלא היה במגרש לא יבין" - הפוך גוטה, הפוך. כאחד שכמעט ולא מפספס משחקים ביציע ולאחר מכן רואה גם כמעט תמיד רואה את השידור החוזר בטלוויזיה - במגרש אתה רואה הכל במרחק של כמה עשרות מטרים ואם לא די בכך, אתה גם בשיא האמוציות ומושפע מאוד מהאווירה סביבך והרצון להפעיל לחץ על השופט. בטלוויזיה אתה רואה מצוין מה הולך ואם לא בפעם הראשונה אז בהילוך החוזר מקרוב יותר. לגבי הבכי על כך שמכבי משחקת קודם - רוב העונה באר שבע שיחקה לפני מכבי. ועכשיו קצת על המשחק עצמו - באר שבע ממשיכה ביכולת הפחות טובה שמאפיינת אותה ברוב החודשיים האחרונים והפעם גם איבדה נקודות ובצדק. אני לא תופס מאבוקסיס בכלל בתור מאמן, אבל מאז הגעתו, סכנין השתפרה פלאים. מקבוצה שנלחמת על חייה היא הגיעה עד לפלייאוף העליון והפכה לקבוצה השניה שהוציאה נקודה מטרנר העונה ועוד בלי הכוכב הגדול שלה. ההגנה התכווצה טוב והצליחה לעצור את באר שבע, היציאות קדימה היו מהירות וקטלניות ותוכנית המשחק שלהם עבדה מצוין. באר שבע שלטה בכדור מן הסתם והגיעה ליותר מצבים, אבל האם היא הייתה שווה ניצחון? לא. איך אמרו פה כמה וכמה פעמים על המשחקים של מכבי? אז היא שלטה בכדור, אוקיי. והיא בעטה קצת מרחוק והתקרבה קצת לרחבה, אבל כמה מצבים באמת מסוכנים היו לה במשחק? לא הרבה. בכלל לא. ברק בכר אומנם טעה כמה פעמים במשחק, אבל עצם זה שכולם מרגישים צורך לציין את זה מראה איזה עבודה מצוינת הוא עושה בבאר שבע העונה. אין מאמן שלא טועה ולא ברור לי הכאוס הזה שנוצר בסביבת המועדון בעקבות תיקו אחד אחרי שמונה ניצחונות רצופים. אגב, אוהדי באר שבע שפה - עוד שבועיים משחק עונה לוהט בטרנר. האם אתם בעד להעביר את המשחק לטדי כדי ליצור חגיגת כדורגל או שזה עובד רק כשהמשחק בבלומפילד?
כמה נקודות מהמשחק אתמול: 1. מעניין האם סכנין באמת יכולה לעשות משהו מעניין בפלייאוף העליון ואולי גם לגרום לזהות האלופה, משהו שבינתיים חשבנו עליו רק בכיוון של בית"ר ירושלים, כל זה ביום טוב מצידה. השיפור הכי גדול העונה אצל קבוצה מסוימת לאחר החלפת מאמן זה חד וחלק אצל סכנין ואבוקסיס הפתיע אותי מאוד. אני למשל חשבתי שגוטמן יוציא הרבה יותר מהפועל ת"א. 2. עלי עותמאן. לא בדקתי את המספרים שלו, אבל הוא משחק בקבוצה בינונית. כמובן שזה סקסי ששחקן הגנה בועט כדורים חופשיים בצורה כזו ואני גם זוכר בומבה גדולה שלו בבלומפילד נגדנו במשחק שעדיף לשכוח. לדעתי הוא לא מקבל מספיק הערכה. המגן הכי טוב בארץ חוץ מאלי דסה. בעבר הוא כן שיחק במכבי חיפה אבל התקשה שם. אז חיפה נשארה עם משומר ועם דגני. 3. הפועל באר-שבע - כבר תקופה מסוימת לא משחקת טוב, אחוזי ההצלחה שלה היו קצת פסיכיים מידי הרי זו לא אחת הקבוצות הגדולות שראינו כאן. אני מאמין שהלחץ עכשיו הרבה יותר גדול ובאר-שבע פחות מנוסה במעמדים האלה וכעת הפער עומד על משחק אחד בלבד, מה גם שמכבי עם הפרש שערים יותר טוב בצורה משמעותית ובעבר זה כבר הכריע אליפות. עם כל הדיבורים עד כמה ההגנה של מכבי פח - בזמן האחרון יש שיפור קל, זו כבר לא הטיילת כמו שמכבי פ"ת הגיעה בבלומפילד לטריליון מצבים קורצים, ומכבי ספגה בסה"כ שלושה שערים פחות מבאר-שבע. התרופה הכי טובה היא לנצח במחזור הבא רגע לפני משחק העונה האמיתי. אני חושב שלשתיהן יש משחקים די נוחים. 4. זה הפלייאוף הכי מרתק מאז עונת הדאבל שלנו לדעתי, למרות שבעונת 2010/11 הפועל כמעט הצליחה לנצל שוב את הקיזוז ואחרי הפסד של מכבי חיפה נגד מכבי נתניה - נדמה לי שהגענו למשחק העונה מהמקום הראשון.