מחזור 26 בליגת העל: ב"ש מועדת, מכבי תל אביב מצמקת את הפער ל-3

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Mar 4, 2016.

1. Love Is Red Member

ברור, התקציר, כל המשחק רק בתקציר...
    איזה גאונות לשמה.
    היינו יותר טובים מסכנין ואין פה בכלל סימן שאלה, אשתקד שנראנו לא טוב ואבדנו נקודות ידעתי לאודות בזה אבל היום יצאתי בתחושה טובה מהמשחק הזה שיש על מי לסמוך גם אם לפעמים הוא טועה ואני מדבר על ברק בכר, כן הוא טעה מהחילוף של סכנין וההוצאה של אברהם פאס הוא היה צריך לחזור למערך של 4-4-2 ופה הוא טעה, חוץ מזה אני רגוע.

2. Turgi Guest

לקרוא אתה יודע? ראיתי את המשחק מהדקה ה25. עכשיו תגיד לי שעד הדקה ה25 היו ארבעה מצבים אז אני אגיד לך סבבה, צודק, אחכה שהשידוק המלא יעלה ואלך לבדוק.
    עכשיו אמרתי גם לבחור השני, תן לי דקות של מצבים ואני אלך לראות ואגיד שטעיתי.
    הייתם יותר טובים מסכנין? אני מקווה שאתה באמת חושב ככה. מקווה שגם השחקנים של באר שבע חושבים ככה.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

סכנין היו יכולים גם לצאת עם ניצחון אתמול. מה זה משנה כמה פעמים סכנין עברה את החצי אם בסופו של יום היא הייתה מסוכנת מספיק כדי לכבוש פעמיים ולצאת לעוד שתי מתפרצות קטלניות שצדק וביטון הצליחו לגלוש ברגע האחרון לפני שסכנין מגיעה למצב של אחד מול אחד עם גורש?
    אין ספק שמבחינת שליטה במשחק והגעה לאיזורים המסוכנים של היריב היינו בולטים הרבה יותר אתמול כמצופה מקבוצה שמשחקת בבית כשהיא מוליכה את הטבלה, אבל קבלת ההחלטות אתמול שלנו הייתה רעה, יותר מידי הגבהות וגם הם מאיזורים לא נכונים שהקלו על הגנת סכנין ופחות מידי משחק על הארץ ובידוד של הקיצונים אחד על אחד עם המגינים. יחסית לכמות הפעמים שהיינו באיזור הרחבה של סכנין הגענו למעט מידי הזדמנויות.

הגול של בוזגלו היה אומנות לשמה, לסובב כדור לזווית של החיבור, למקום היחידי שבו השוער לא יוכל להגיע, ממרחק של 30 מטר, אולי יותר, זאת טכניקת בעיטה ברמה אירופאית. אבל גם הגול של עותמן היה מרשים. לא יודע אם הרגישו בטלוויזיה אבל עותמן בעט טיל מונחה קרקע. כאחד שהיה מאחורי השער אני ראיתי את הכדור רק כשהרשת זזה, עד כדי כך הבעיטה הייתה חזקה. חבל שאין אפשרות בישראל למדוד את מהירות הכדור מסקרן לדעת לאיזה מהירות הכדור הגיע לא פחות משמסקרן לדעת מאיזה מרחק בדיוק בוזגלו סיבה באומנות את הכדור לחיבור.

de Middenweg and Turgi like this.
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, מעולם לא מתעסק בשופט לפני המשחק, למעט משיח שתמיד כשמשובץ אצלנו אני שולח לחברים הודעות בנושא שאנחנו בבעיה כי אני מכיר אותו לאורך שנים ויש לו משהו אישי נגדנו.

דרך אגב, מעניין יהיה לעקוב אחרי בית״ר בפלייאוף העליון, לפי הפרסומים אם מכבי לוקחת אליפות בית״ר מקבלת 200 אלף יורו ממכבי תל אביב כחלק מהסכם המכירה של דסה ואזולאי...

5. amn Member

כמה נקודות לסיכום העונה הסדירה:
    - ההגנה ה"נוראית" של מכבי מסיימת במקום השלישי בטור הספיגות - 1 יותר מבית"ר ובסך הכל 3 יותר מבאר-שבע (אם נקזז משחק הגנה רע לכל קבוצה מבין שתי המובילות - אז באר-שבע עם 15 ספיגות, ומכבי עם 16...).
    - התקפה - מכבי כבשו 11 שערים יותר מבאר-שבע.
    - הספק נקודות - מדהים ששתי קבוצות נתנו עונה סדירה מצויינת, שתיהן טובות ממרבית הקבוצות שזכו באליפות אחרי 26 מחזורים בשנים האחרונות.
    - דיברו כאן לפני כמה הודעות (או אולי בנושא אחר) שבית"ר נהנית מחולשת הליגה. חייב לציין שהנתון ההגנתי שלהם מאוד מרשים אותי, בעיקר כי מבחינת שחקני ההגנה - חוץ מרואדה הנהדר, אף אחד לא מרשים אותי. הגנה זו עוצמה של קבוצה.
    - בזכות הנצחון של סכנין - הפלייאוף העליון מרתק במיוחד מבחינת התוצאות הפנימיות של שתי המוליכות:
    מכבי מול הפלייאוף העליון:
    - ב"ש - 3 נקודות
    בית"ר - נקודה אחת
    מכבי חיפה - 6 נקודות
    בני סכנין - 6 נקודות
    הפועל רעננה - 3 נקודות

ב"ש מול הפלייאוף העליון:
    - מכבי - 3 נקודות
    בית"ר - 6 נקודות
    מכבי חיפה - 2 נקודות
    סכנין - 4 נקודות (תודה ל- @Love Is Red על התיקון לטעות בתום לב)
    רעננה - 6 נקודות

האליפות עוברת בכל האצטדיונים... נקווה שכל הקבוצות ילחמו עד הסוף (ולא נראה משחקים מבישים כמו המשחק של מכבי נגד חיפה בעונת הקיזוז).

מבחינת בטחון והתמודדות עם הלחץ - לפחות ברמת התקשורת, לא זכור לי שהיו לאוגו תאקלים חוץ מעם ברדה בעונה שעברה.
    גם שיטת הכולם להתקפה בדקה ה-50 שידרה בעיניי התמודדות לא טובה עם לחץ (הלחץ קיים אצל שתי הקבוצות).
    כמו שכבר אמרתי - גם בכר וגם באר-שבע עוד לא הראו במאני טיים שהם מסוגלים להתמוסס עם מכבי, ואם אני לא טועה, אין למכבי עד היום הפסד מול בכר או באר-שבע בפלייאוף או במשחק גביע). אני מאוד מקווה שזה לא ישתנה העונה.

פלייאוף מהנה וספורטיבי לכולם. מי ייתן ונתעסק בכדורגל, ולא בשופטים - שטועים ויטעו, ונזכור שזה רק כדורגל!

Last edited: Mar 8, 2016
    orimor2212 and $zinedine zidane$ like this.
  6. Love Is Red Member

אתה רציני?
    סיימנו בתיקו מול סכנין.
    לא הפסדנו להם והשגנו מולם 4 נקודות.

7. hbs7 Member

די להיות מביכים.
    משחק רע מאוד שלנו. יותר מדי שחקנים מתחת ליכולתם הרגילה.
    קבלת החלטות מזעזעת בחלק הקדמי (שהר זוועה באגף) בלי טיפה של יצירתיות וניסיון לצאת מהשבלונה. עוד ועוד שידורים חוזרים של הרמות צ'יפ שלא מסוכנות בשיט. אחח מליקסון כמה אתה חסר.
    טוני היה זוועת עולם. פס אחד לא הוציא כמו שצריך, תקע ואיבד פעם אחר פעם.

סכנין ביטלו את החצי שלנו ודילגו עליו יותר מדי בקלות. לא רק שלא סגרנו והפקרנו, גם לא עשינו עבירות מתבקשות.
    צדק היה ענק, גם ביטון במשחק כמעט נקי מטעויות, טאהא לרוב היה טוב (היה חייב לבצע עבירה במהלך שהוביל לשער השני) אבל אני לא שלם עם העלייה שלו ע"ח סוארז.

8. amn Member

זה נעשה בתמימות... אוסיף ואגיד "מי ייתן ונתעסק בכדורגל, ולא בעצבים".
    קחו דברים בפרופורציות, אתם עדיין מקום ראשון.

גם אם לקחתם 4 נקודות מול סכנין, הטבלה הזו עדיין מעניינת בעיניי.

לירן likes this.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ידוע אם הזכירו את זה כאן, אבל מרסיץ של בני יהודה הוא חתיכת בינגו. פעם ראשונה שיש שחקן שלוקח לגלבאן את המצבים הנייחים והקרנות ועושה זאת לא פחות טוב ממנו, כשעל הדרך בני יהודה גם משחררת את גלבאן לסיים את אותם מצבים נייחים. חוץ מהמצבים הנייחים, יש לו נגיעה סופר רכה בכדור, רואה משחק מצוין, מוסר מצוין, יודע גם לאיים על השער, החתמה מצוינת של שחקן איכותי ועוד בינואר, מפתיע מאוד.

סמואל אטו likes this.
  10. סמואל אטו Member

אם מישהו לא ראה את המשחק זה אתה.
    ב״ש הייתה רעה מאוד אתמול( וזה ככה כבר כמה משחקים) זה ששלטתם בכדור לא אומר כלום, מה שחשוב זה מה עושים עם השליטה הזו.
    סכנין לא עברו את החצי? טוב מאוד, כנראה שככה מוציאים את העוקץ מב״ש.

amn likes this.
  11. amn Member

אוסיף ואגיד שכשאוהדי מכבי ניסו לראות את הצדדים החיוביים במשחקים הרעים, ודיברו על זה שעקרונות המשחק נשארו זהים - השליטה בכדור, משחק הלחץ הגבוה, וכו'. נפנפו את זה פה בביטול מוחלט.

אלך עוד צעד ואגיד שסכנין בזבזו זמן משמעותית פחות (לדעתי האישית, אין לי עניין לבדוק את זה) מהפועל בדרבי, ואז אנשים פה אמרו שזה לגיטימי וכו'.

רוצים להיות קבוצה גדולה? תאלצו להתמודד עם הטקטיקות שמפעילים נגד קבוצה גדולה.

orimor2212 and סמואל אטו like this.
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי מה הבעיה עם סגנון המשחק של סכנין אתמול? להוריד בפניהם את הכובע, לא פחות. הגיעו למוליכת הטבלה כשהיא עם רצף מפלצתי של משחקים ללא הפסד ועם רצף לא פחות מרשים של ניצחונות רצופים, ועמדו נפלא מבחינה טקטית, שיחקו נכון, שיחקו חכם, ובניגוד לקבוצות אחרות שהיו מחפשות להעביר זמן הם תמיד חיפשו את המתפרצת, וזה הוביל לכך שגם לאחר שכבשנו את ה 1- 1 הם כבשו את השני, וגם הוביל לכך שעל כל מתפרצת שהם סחטו קרן או סתם איימו על השער או היו באיזור הרחבה שלנו הם בעצם עצרו את המומנטום שלנו והרוויחו זמן לנשום כשהכדור רחוק מהשער שלהם.
    למעט מכבי חיפה, כל יריבה שהגיעה השנה מתחילת המשחק לטרנר כדי להרוג את המשחק, הפסידה. אז נכון שלאחר ה 2-2 סכנין ביזבזו המון זמן, במיוחד קנדיל, אבל בשביל זה אמור להיות שופט שלא רק יוציא צהובים אלא גם יתן תוספת זמן משמעותית לאור בזבוזי הזמן, וברגע שמשיח לא עשה זאת זה לא אשמת סכנין אלא אשמתו של משיח.

יש לי רק מחמאות לסכנין אחרי המשחק אתמול, ואני מקווה שהיא תציג את אותה משמעת טקטית, תשוקה ובעיקר יציאה למתפרצות מהירות מול מכבי. כי אם יהיו להתקפה של סכנין שטחים, והמאבק יהיה מאבק מהירות בין בן הרוש, טיבי וגרסיה/בן חיים לשלישיה של סכנין, אין לי ספק שבחלק גדול מהמקרים השלישה של סכנין תנצח וכבר אמרתי שהיא שווה לפחות שער אחד מול מכבי.

דרך אגב, זה אנושי לחלוטין לעשות תיקו אחרי רצף כל כך ארוך של ניצחונות. אז אני מבין שבגלל שהפער ירד ובגלל שאנחנו קרובים לפלייאוף יעשו מזה רעש גדול מאוד, אבל מבחינתי כלום לא השתנה והכל תלוי רק בנו. היתרון הוא שלנו ולכן אנחנו תלויים רק בעצמנו.

13. Ajax Amsterdam Member

סכנין עשו את הדברים הלגיטימים בהחלט, בוזגלו רע כבר כמה משחקים אבל אין מה לעשות בבעיטה אחת הוא יכול להכריע משחק.
    המשחק הזה לא צריך להכניס אותנו ללחץ אבל מקווה שזה הכאפה שהיינו זקוקים לה

14. סיונרה Member

לא חושב שיהיה מעניין בכלל, השחקנים הם אלו שמשחקים על המגרש והם לא יראו שקל מהכסף הזה. אלא אם אתה רומז שאלי טביב הולך להכנס לחדר הלבשה במשחק מול מכבי ולבקש מהשחקנים להפסיק להתאמץ אני לא רואה איך זה בדיוק יכול לפעול ולהשפיע.

15. amn Member

רק נקודה קטנה שחשוב לי להבהיר, וזה כשאני יוצא מנקודת הנחה שהנתונים שלך מדוייקים.

צריך לזכור שעד לפני שנתיים וחצי הפועל באר-שבע הייתה קבוצת תחתית או במקרה הטוב מרכז טבלה בליגת העל. כלומר, אחוז ההצלחה שלכם היה מלכתחילה שלילי במרבית העונות האלה. זה קצת פחות חריג מאשר אחוז הצלחה של 1/15 בליגה בעונה שעברה (6.67%) ו-7/24 בשנתיים האחרונות (פחות מ-30%!) אצל מכבי תל-אביב תחת השיפוט של אדלר (מקווה שאני לא טועה בנתונים, אבל בכל מקרה, אני מאוד קרוב לנתונים המדוייקים). רק כדי לסבר את האוזן, באותן שתי העונות, מכבי רשמה אחוזי הצלחה של מעל 70% (שוב, מקווה שאני לא טועה).

יותר היה מעניין אותי לשמוע מהם אחוזי ההצלחה של הפועל באר-שבע בשנתיים וחצי האחרונות עם מנשה משיח, מאשר מה קורה 15-20 שנה, שכנראה שאצל מרבית השופטים בטווח זמן כזה, אחוז ההצלחה של הפועל באר-שבע יהיה שלילי. אז הנתונים האלה מתיישרים עם ההגיון. לפחות בעיניי.
    זה נראה לי גם פתח לדיון יותר מעמיק (או סתם תובנות).

ולגבי זה שיש לו משהו אישי נגד הפועל באר-שבע, זו יכולה להיות עובדה מבחינתך, אבל כרגע זו בעיקר הוצאת לשון הרע, וחבל להתעסק עם זה (אם בניון הגיש תלונה על אוהדים בפייסבוק, לא הייתי שולל ששופט יעשה את זה. בפרט אם באמת יש לו משהו נגד הפועל באר-שבע).