כמה זמן עוד נשמע את הסיפור הזה עם הצהוב החמישי לזהבי? עוד מלפני הדרבי הוא גורר אותו. אין לה משחקים נוחים בפלייאוף העליון, ואם איך שהיא נראית לאחרונה פאקו לא יכול לוותר עליו.
גם אני חשבתי על זה. בעייתי מבחינת מכבי. הם מתחילים ב3 משחקים רצחניים (חיפה, ב"ש, ק"ש) שהם יהיו חייבים אותו. אחר כך אפשר "לשחרר" קצת עם משחק בית מול בית"ר או החוץ בפתח תקווה. ואם עדיין מאבק האליפות יהיה מאוד רלוונטי, מאוד ייתכן שיקבל את הצהוב החמישי מול בית"ר בבית כך שיחמיץ את חצי גמר הגביע.
המשחק נגד בית"ר הוא הכי קשה בסיבוב הראשון של הפלייאוף מבחינתי. לא יודע איך זה שחרור. זהבי סחט את כל הצהובים שלו על שטויות וויכוחים. אם ישמור על הראש הוא לא יצבור עוד אחד בסבירות גבוהה. הבעייתי יותר בעניין הצהובים הוא נוסא. צריך ליצור מצב בו הוא יחמיץ את פ"ת או חצי הגמר ולא משחקים אחרים.
ותארו לכם מה היה קורה לליגה עכשיו עם היה קיזוז... שיטה מטומטמת, לא הוגנת ואסור שתתקיים שוב, אבל תודו שזה היה מטורףףףףףףףףףףףףףףףף שגם בית"ר ירושלים ואולי אפילו מכבי חיפה היו כעת במרחק של שניים שלושה משחקים מהתואר!!!!!!!! כדי להבין כמה השיטה הזו לא הוגנת צריך להביט יותר על התחתית... לראות קבוצות כמונו וכמו רעננה מסתבכות בצורה מלאכותית שכזו, ועוד במצבנו, היה עוול גדול!
מעדיף עשר עונות של מקום 6 עם שיטה הוגנת מאשר אליפות מקוזזת, פשע ספורטיבי השיטה הזאת ותודה לאל שנפטרנו ממנה.
זה היה באמת הופך את הצמרת למטורפת, לדעתי יש בזה משהו קסום ועובדה שבבלגיה יש את זה והכדורגל הבלגי לא הדרדר. לדעתי השיטה הזאת דווקא גורמת לעניין. תאר לך מירוץ מחומש (מכבי פתח תקווה בחיים לא הייתה מצליחה לזכות באליפות, זה נס שהם בפלייאוף) על האליפות שבסיום מכבי חיפה או בית"ר זוכות? זה היה מטורף. אבל אם זה היה הייתי דורש שיתנו למכבי שתי נקודות וגם להפועל תל אביב בגלל העונשים שהן קיבלו. בכל מקרה זהו בקרוב הפלייאוף, הקבוצה שלי איכשהו חזרה למירוץ, מכבי תל אביב כנראה תביס את הפועל פתח תקווה אבל במחזור הבא יש להם משחק מאוד קשה מול מכבי חיפה שאם הם מאבדים נקודות הכל יכול להיות בהמשך.
העניין צריך להיות אמיתי וספורטיבי ולא מאולץ. זה בעיה של הכדורגל הבלגי שהם דוגלים בה. מוטב לנו להסתכל על דברים אחרים מועילים שם מאשר על שיטות מגוחכות. אין לי עניין בתארים לא ספורטיבים.
טוב או לא, צריך להתייחס לכוונה שעומדת מאחורי הקיזוז. בבלגיה הכוונה הייתה לייצר סוף מותח לעונה. בישראל הכוונה הייתה להצר את צעדיו של ארקדי(שנטש עוד לפני הקיזוז אפילו החל).
גם בארץ זה היה קודם כל כדי לייצר מתח. ייצור מתח מלאכותי פוגע בחזק מן הסתם. כל מה שהם ניסו זה להעתיק את ההצלחה מהכדורסל ביכולת לייצר מתח בכל מחיר. באליפות של הפועל זה גם הצליח. ללא הקיזוז מכבי חיפה היתה מטיילת לאליפות...