http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/6.Xxx הפועל פתח תקוה - הפועל תל אביב http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx בהפועל פתח תקווה יכולים להיות מרוצים מהתקופה האחרונה. הקבוצה אמנם עדיין נמצאת בתחתית אבל מסתכלת על הקו האדום מלמעלה. אמנם יש לה ניצחון אחד בשמונת המשחקים האחרונים, אבל מצד שני היא כבר שבעה מחזורים רצופים לא מפסידה, שכוללים ניצחון אחד ועוד 6 תוצאות תיקו שלאט לאט העלו אותה כמה מקומות בטבלה. לפני שהושלמו משחקי היום, וכאשר רוב יריבותיה לתחתית כבר שיחקו, הפועל פתח תקווה ממוקמת במקום ה12 עם 23 נקודות, מספר נקודות זהה להפועל רמת גן, איתה סיימה בתיקו מאופס במחזור הקודם, שמשחקת ברגעים אלו נגד בני יהודה. למרות התקופה הלא רעה, בהפועל פתח תקווה יודעים שהמשחק מחר יהיה קשה מאוד כאשר אופפת אותו התוצאה מהסיבוב הקודם, אז הובסה הפועל פתח תקווה ללא תנאי 7-1. בקבוצה נחושים "לנקום" על התוצאה ההיא כשיתכן שאף יסתפקו בהפסד מינימלי. על כוונות הקבוצה יכול להעיד ההרכב הגנתי יחסית שיעלה מחר אלי מחפוד. מחפוד צפוי לפתוח עם חלוץ אחד, אלנתן סלמי. ההגנה תמשיך להיות זהה כשבשער ימשיך לפתוח יוסי שקל שנמצא בתקופה טובה לאחר שחזר לשער בעקבות פציעתו של אוסטין אג'ידה שימשיך להעדר. איברהים בסיט ואוסמן באשירו ירדו לספסל לטובת עיבוי הקישור, כשעידן סרור צפוי לפתוח לצידם של אחד מהשניים, שגיב כהן או גיא צרפתי. ראובן עובד גם כן ימשיך בהרכב הראשון. http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-248/641441-41.Xxx אלנתן סלמי. יפתח לבדו בחוד. אחרי שניצלו לפני שבועיים את המעידה של חיפה כדי לצמצם את הפער בפסגה, רוצים בהפועל תל אביב לא למעוד בעצמם כדי להשאיר את הפער על תשע נקודות. במחזור האחרון ניצחה הפועל תל אביב 1-0 את בני סכנין ושמרה על הסטטוס קוו בצמרת. הסיפור המרכזי בשבוע האחרון בקבוצה היה סביב עזיבתו של הקשר המצטיין, ביברס נאתכו, לקבוצת קאזאן הרוסית. נאתכו שהיה שחקן מרכזי העונה בהפועל עוזב עוד לפני תום העונה ואלי גוטמן יצטרך למצוא מי ימלא את החלל החסר של הקשר הצעיר. על פי האימון המסכם נראה שזוראב מנטששווילי יקבל את המושכות במרכז הקישור לצידו של אביחי ידין. מי שיחזור להרכב אחרי תקופת היעדרות לא קצרה הוא דדי בן דיין. גל שיש שמילא את מקומו בהצלחה סך הכל, יחזור לספסל. בצד השני של ההגנה גוטמן מתלבט, כמו לפני כל משחק, בין עומרי קנדה לדני בונדר שממשיכים ברוטציה בינהם. מי שמקווה להיכנס לרוטציה הוא החלוץ בויאן וורוצ'ינה שאיכזב מאז שהגיע ונדחק לקצה הספסל, כשגם מחר ימשיך לפתוח על הספסל ויראה את שכטר ומהראן לאלה פותחים בחוד, ואולי יזכה מחר להזדמנות. שחקן רכש אחר, דניאל דה רידר ימשיך להיעדר ולא צפוי להיכלל מחר בסגל הקבוצה ממנו נעדר במשחקים האחרונים. דה רידר צפוי לחזור במשחק הבא. במחזור הקודם, כאמור, הביסה הפועל תל אביב את הפועל פתח תקווה 7-1. http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-248/607225-18.Xxx מנטאששווילי. יחליף את נאתכו. הרכבים משוערים: הפועל פתח תקווה: יוסי שקל, עמנואל מתיאס, גל כהן, דניאל אדו, סאלם אבו סיאם, ג'ונתן אסוס, שגיב כהן (גיא צרפתי), עידן סרור, ראובן עובד, אלי ביטון ואלנתן סלמי. הפועל תל אביב: וינסנט אניימה, עומרי קנדה (דני בונדר), וואליד באדיר, דגלאס דה סילבה, דדי בן דיין, אביחי ידין, זוראב מנטשאשווילי, ערן זהבי, גילי ורמוט, מהראן ללה ואיתי שכטר.
יכול להיות ששנינו לא הבנו אחד את השני. כששמעתי את התגובה שלך הרגשתי שהתגובה באה ממישהו שמחזיק בגישה של הפועל באר שבע מגיעה לבלומפילד, מול מכבי ת"א הגדולה, ולא אכפת לו מה תהיה התוצאה במשחק, לא הגיוני. אוהדי באר שבע משקרים כשהם אומרים שהעידוד הסוחף לאורך כל המשחק ובעיקר בסוף המשחק לאלונה ברקת היה ללא קשר לתוצאה. זאת ההרגשה שאני קיבלתי. ואני פשוט שציינתי שאם תצוגה דומה שלנו הייתה מתרחשת בסכניין או אפילו בירושלים מול בית"ר אני בטוח שהתגובות היו אחרות. אבל כשמגיעים לבלומפילד אז פתאום התוצאה היא מעבר לכל? האמת שאני מאוכזב מהגישה שלך בכל מקרה (גם אם הדברים שלך נאמרו בלי קשר לעובדה ששיחקנו מול מכבי). כאחד שראה את האוהדים שלו נלחמים מלחמת חורמה כדי להחזיר את אבי נימני למכבי. כאחד שראה את הצהובים נוסעים לטדי והופכים משחק שלם למפגן תמיכה בנמני, הייתי בטוח שדווקא אתה תבין מאיפה שזה בא. ולהגיד את האמת, אם כל הכבוד למאבק להחזרת נמני, זה מתגמד לעומת המאבק להחזרת אלונה מכיוון שמכבי בלי נימני אולי חסרה לפי האוהדים שלה נשמה, הפועל באר שבע בלי אלונה ברקת יתכן שתהיה לא רק ללא נשמה אלא גם ללא גוף, אולי תעלם מהמפה של הכדורגל הישראלי. אז כן, אני מצפה ממך, ומכולם להבין שהמאבק אתמול של הפועל באר שבע היה בלי קשר להפסד, ניצחון או תיקו. אין ספק שהתיקו שיפר את מצב הרוח ונתן דחיפה נוספת לקהל, אבל עודדנו אתמול בטירוף גם בפיגור, גם במחצית כשהמשחק לא התנהל, גם בסוף המשחק, וכפי שראית מהלינק שלירן נתן כאן, גם הרבה אחרי שהמשחק נגמר. אנחנו נלחמים על העתיד של הפועל באר שבע והוא חשוב יותר מכל ניצחון, תיקו או הפסד. samoel, נהניתי לקרוא את התגובה שלך. ראשית, וידוי קטן שלי, יש לי 2 אהבות בחיים, לאחת קוראים הפועל באר שבע ולשנייה מנצ'סטר יוניטד. בכל שנה אני מפצל את הזמן בין השתיים (כרגע רוב הזמן אני כאן, בסוף הלימודים התכנון הוא לעבור לאנגליה ולבלות את רוב הזמן שם), ואני חייב להגיד לך שלמרות מה שנראה, שניהם, גם זאת מישראל, מביאות לי סיפוק אדיר. למה? כי בעוד על יוניטד לא צריך להוסיף מילים, הפועל באר שבע היא שלי. הכדורגל הישראלי הוא אומנם אפור מאוד, אבל הוא שלנו. עם חן עזרא למשל (שחקן בית של הפועל באר שבע שכרגע נמצא במכבי נתניה ופורח שם) שיחקתי ביסודי. אני גדול ממנו בשנתיים ועדיין הוא היה מבקיע לי מתי בערך שרצה. את אופיר דויזאדה, או יוסי אלקיים, שחקני הנוער של באר שבע, אני רואה לפעמים בעיר, הם חיים באותה עיר כמוני, יוצאים לאותם מקומות כמוני, ולמעשה הם הנציגות שלי בקבוצה שלי. אין רומנטי מזה, אין טהור מזה, אין יותר שלי מזה. כמו שראיין גיגס הופך את האהבה ליוניטד למושלמת, ככה גם אופיר דויזאדה (המגן השמאלי של הקבוצה למקרה שעקבת, רק בן 18) הופך את האהבה לבאר שבע, למרות הפערים העצומים ברמות, למושלמת. בקשר לקללות לנמני, נמני העיר לשופט משהו, חלק מהאוהדים שלנו זרקו לו משהו, נמני סימן משהו לקהל שלנו מה שכמובן הוסיף אש למדורה. למרות שוב שהקללות היו לאורך שניות מעטות. אתמול אגב אוהדי באר שבע נלחמו בקללות וכל מי שחשב לקלל, אפילו את התקשורת ששחטה אותנו בשבוע האחרון, הושתק מיד ומיד התחיל לעלות מהיציע שירי עידוד מדהימים. מקווה שנהנת אתמול לא מהמשחק, אלא ממפגן התמיכה שלנו לאלונה ברקת. ביננו, בלי מפגן תמיכה כמו אתמול, בלי הרומנטיקה בכדורגל, מה הוא שווה? ולמי שרוצה להימנע מכל הרשימה הארוכה שכתבתי (מצטער מאוד, פשוט הנושא נגע לליבי), תמונה אחת, או במקרה הזה סרטון אחד, מאתמול, שווה אלף מילים: http://hbs.co.il/index.php?option=com_seyr...irectlink&id=16
הפועל רמת גן משיגה 3 נקודות חשובות מאוד במשחק החוץ הקשה שלה מול בני יהודה. קוריס עשה בשכל שלא נענה לבקשתו של נעים להתפטר לפני מספר מחזורים, חילוף מאמנים לטווח הארוך הוא לא הפיתרון, ע"ע רעננה, מקווה שר"ג יישארו בליגה, הם עדיפים בהרבה על רעננה ועכו.
לדעתי זו עוד הוכחה שלפחות ממקום 3, נו נגיד ממקום 4 ומטה כל תוצאה אפשרית, ככה שלא צריך לקבור את ליגת ה - 16 בגלל שמכבי חיפה והפועל ת"א בפער גדול מהיתר. הן השתדרגו מהעונה שעברה בניגוד לרוב הקבוצות.
עוד שער לשי חדד תוצרת מחלקת הנוער של בית"ר שמושאל לר"ג והרביעי במספר שלו העונה (מלך השערים של הפועל ר"ג). רק שאלה לאוהדי הפועל ר"ג, באיזה תפקיד הוא משחק בעיקר העונה? בנוער הוא היה משחק כמגן שמאלי וגם כקשר בצד שמאל ונגד מכבי ראיתי שהוא תופקד באמצע.
בחור שמשחק תמיד עם כל הלב, באמת שחקן טוב שמשקיע המון, רק אצל שום שמי שמשקיע לא מקבל דקות, בעונה הבאה הוא יחזור ואולי סוף סוף ניפטר מהחור בצד שמאל.
הנקודה מול ב"ש בסופו של דבר רק עזרה לכמבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לאוהדי ב"ש שחיים בסרט, לא עשיתם בית ספר ולא נעליים, עקצתם במתפרצות כמו קבוצת תחתית, ועדיין היינו צריכים לנצח את המשחק כי במחצית הראשונה רק לפי תקציר היה שווה 1:4 לפחות, וזה עוד לפי תקציר, במחצית השניה קיזזתם ומכבי הורידה הילוך כך שבסופו של דבר ה-1:1 שיקף, אבל בטח שלא נטה לטובתכם. בנוגע להצגת עידוד שלכם, אף אחד לא מתרגש, כולה 1500 אוהדים שבאו ועודדו, השתקתם אותנו בואו נגיד שזה לא קרה, מה שכן כל הכבוד לכם שאתם מעודדים, רק השאלה היא מה היה קורה אם על הקווים היה עומד גיא עזורי, היה גם עידוד? לא נראה לי. בנוגע לנושא עם אלונה, אתם אלה שהבאתם על עצמכם את העזיבה שלה ואתם אלה שיכולים להשאיר אותה, רק אל תצפו שתרוצו לאליפות בשנה הבאה גם אם יהיה לכם 50 מיליון שקל תקציב כי זה לא יקרה, אין לכם נוער מספיק חזק (זה בסדר גם לנו), הישראלים שיש בשוק יעדיפו ללכת לחיפה/הפועל ובמקרה הרע למכבי/בית"ר מה שלא משאיר לכם הרבה שאריות, בזרים זה או שכן או שלא, יש הרבה מזל בזה. אלכס אמרת שזו הרמה האמיתית של מכבי, תרשה לי לגחך על זה (בפעם המי יודע כמה על ההודעות שלך ואני לא היחיד). זה כמו שאני יגיד שה-5:0 שלכם על אחי נצרת זו הרמה האמיתית שלכם, שזה גם לא נכון כי אחי נצרת זו קבוצה של ליגה א' ואני ממש לארג' איתם (זה שסיימנו איתם ב-3:3 לא אומר כלום בואו לא נזכור שהם הישוו מגול עצמי מקרי שזה היה המצב היחידי שלהם במחצית השניה ושהיינו ב-10 שחקנים וזה יכול להשפיע על כל קבוצה). בנוגע למכבי, נמצאת בתקופה פחות טובה, הרבה בגלל הדרבי שעם כל הציפיות ההופעה הבזיונית הורידה הרבה רוח מהמפרשים והרבה מהביטחון של הקבוצה, בטח בחלק ההגנתי, לצערי שבנזכר לכבוש במשחקים שהכי לא צריך אותו, ולצערי הוא יקבל חוזה אבל שוב יש שחקנים שמראים שאין להם מקום במכבי כמו יבוריאן שכבש 3 שערים ב-2 משחקיפם ושוב נעלם לו כמו תמיד, גפני המסננת באמת שזה נורא ואיום, אין ספק שאם יש לי 2 שחקנים במקומם, אחד בהתקפה שמנצל 40 אחוז מהמצבים של יבוריאן ואחד בהגנה שהוא לא מסננת, מכבי היתה נמצאת עם 10 נקודות יותר לפחות, זה פשוט מדהים כמה שני השחקנים האלה מעידיל המצב של מכבי, הן בהגנה והן בהתקפה, למזלה של מכבי, הליגה פשוט כל כך גרועה ש-3 משחקים רעים לא מעידים על כלום. בשבוע הבא מכבי לא תנצח את חיפה (עם כמה שהייתי רוצה לנצח כמו כל משחק אבל אני ריאלי, גם חיפה וגם בקרית אליעזר זה לא פשוט וזה לא משנה גם אם מכבי חיפה מקום ראשון או מקום אחרון), נאי לא מאמין שבני יהודה תנצח את הפועל ובית"ר ואשדוד יאבקו ביניהן מי תתקרב לבני יהודה ומכבי. אני מקווה שנחזור למסלול הנצחונות נגד נתניה, ולדעתי שלושת המשחקים הללו נגד נתניה, אחי נצרת ואשדוד בחוץ יהיו קריטיים, כשבאמצע יש את גביע המדינה מול בית"ר. מקווה שיהיה בסדר.
עומר, מכבי ת"א לא מעניינת ולא עיניינה אף אחד מאיתנו... שילדים קטנים ימשיכו לכתוב "בית ספר" וזה כל כך יפגע לכם ברגשות... באמת צאו מהסרט שלכם... מכבי ת"א הייתה אחלה תפאורה עבורנו אתמול, לא יותר. לא עניינה התוצאה, לא עניינו האוהדים של מכבי ת"א וכמה הם עודדו, באנו לעשות את שלנו, ושממול יתהפך העולם.. זה לא מעניין ואין מה לדבר על זה. קרה מה שקרה עם אלונה, כן בסדר לא בסדר, עכשיו זה לא חשוב, כל מה שחשוב שיקרה הסיכוי הקטנטן שהיא תחזור. מי שהיה צריך ללמוד לקח אני מאוד מקווה שלמד את הלקח, בשורה התחתונה רק חמורים לא משנים את דעתם, אם אוהדים נהיו פחות חסרי סבלנות.. דיינו.
בטוח שהערב הסיפור יהיה שונה בהרבה בהשוואה למתרחש ברמת-גן, כשהפועל הייתה יכולה לשבור שיא מועדון ולהשיג את הניצחון הגבוה בהיסטוריה שלה, כשניצחה 7-1. הפעם המשחק נערך בחוץ ואף פעם לא כיף להגיע לאורווה, למרות שרוב הבעיות שלנו הן עם מכבי פ"ת, פ"ת השתפרה וצירפה לשורותיה מספר שחקנים לא רעים שלדעתי המרכזי ביניהם זהו ג'ונתן אסוס שעושה עבודה טובה במרכז השדה, ובנוסף - השחקנים נחושים לנקום ולהחזיר את הכבוד. להפועל יש מאזן נפלא בעשור האחרון נגד הפועל פ"ת - ארבעה הפסדי ליגה בלבד, רובם בתחילת העשור. למעשה, הפועל סיימה את שתי העונות האחרונות מול פ"ת עם מאזן מושלם - שלושה ניצחונות בכל עונה(ופ"ת היחידה שהפסידה לנו שלוש פעמים אשתקד), והלוואי והמאזן הזה ישמר. אז אחרי שבישרתי על סטט' קלה - לעניין המקצועי. יהיה קשה בלי המלחמה הבלתי-פוסקת של ביבראס ואני מקווה שזוראב ימלא טוב את התפקיד של ידין, שיצטרך לדחוף קדימה ממשבצת גבוהה יותר. חזרתו של בן-דיין תועיל למשחק ההתקפה, ערן זהבי התקשה קצת לשחק עם שיש למרות שהאחרון היה לא רע בכלל, ואני מקווה ששכטר יכבוש קצת ולא יוותר לארבייטמן על מלכות השערים - אבל חשובה קודם טובת הקבוצה. להפועל פ"ת יש שחקנים כישרוניים בהתקפה כמו צרפתי, עובד וביטון, כך שכל אחד מהם מסוגל להתעורר ריגעית ולסכן את הפועל, וצריכים להיות ערים לכך. אני מקווה שהפועל לא תאפשר לחיפה לברוח, ועם כל הכבוד ליריבה שתבו עם מוטיבציית שיא - אנחנו יותר איכותיים ובהרבה.
לדעתי טיפ טיפה נסחפת. מכבי של עידן לוני? בעידן לוני הקבוצה היתה הרוסה ואפילו אז היא זכתה באליפות. אין קשר בין הקבוצה כמו שאין קשר בין לוני וגולדהאר. נקודה בשלושה משחקים וכבר סטנדרט ההשוואה יורד לתחתית? אפשר גם להשוות לתקופת גדעון בריקמן, גם אז זה לא היה משהו מדהים. מכבי ת"א של העונה היא קבוצה ממוצעת, חזקה יותר מכל הרעננות והעכות ועם סגל בינוני ואחוזי הצלחה גבוהים יחסית לאחרות. אף אחד לא מתיימר לרוץ לאליפות עם סגל כזה, וזו בטח לא הקבוצה של תקופת לוני. אל תערבב בשר וחלב.
במשחקים מאז הדרבי הם מאוד מזכירים לי. תשמע גם אצל לוני הם לא התמודדו בתחתית כל עונה. הייתה עונת אליפות אפילו ועוד כמה עונות עם קבוצה נחמדה של מקום 3.
אמנם סיימנו במקומות 2-3 בזמן השליטה של מכבי חיפה ובתקופה שאבי נמני היה בבית"ר, אבל לפי דעתי ההבדל הכי גדול בין אותן עונות לבין עכשיו, אולי מלבד עונת האליפות, זה הכדורגל. גם בעונות דאז וגם בעונות האחרונות מכבי הציגה כדורגל עלוב ומשעמם, דבר שממש אי אפשר להגיד העונה. השנה מכבי משחקת כדורגל מרענן וטוב, האוהדים שמחים לבוא למשחקים, והמון שנים לא ראינו את מכבי מחלקת שלישיות ורביעיות בלא מעט משחקים. אני יכול להגיד לך אישית שבהמון שבתות בעונה שעברה התבאסתי שצריך ללכת לבלומפילד, לעומת העונה שאני רק מחכה שהשבת כבר תגיע. בנוסף לגולים, אנחנו מגיעים להרבה הזדמנויות במשחק אחד, הקהל שמח, בקיצור יש הבדל בין התקופה של לוני להיום. אוהדי באר שבע, הבנו את הפואנטה שלכם, חבל לטחון מים, לא צריך לחזור על אותו דבר כמה פעמים. תתקדמו.
הפועל ת"א לא מסכנת את שער הפועל פ"ת וקצת לא ברור לי למה המשחק שלה כל כך רדום. דה סילבה עוד רב עם דניאל אדו (שלח מרפק לגבו של שחקן פ"ת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ), אבל חוץ מזה האדומים נראים כאילו ותרו על האליפות. סביר להניח שבסוף השער של הפועל ת"א יפול, אבל משכנע זה כרגע ממש לא. אגב הדשא ב'אורווה' נראה יותר ירוק מאשר בדרך כלל. נוימן צודק שהמגרש הזה גרוע, אבל לדעתי לא צריך להגזים.
אחד המשחקים היותר חלשים של הפועל תל אביב העונה. הבעיה שמולה מתייצבת קבוצה שכלכך מוגבלת התקפית, בטח כשהיא משחקת בלי איברהים בסיט שהוא השחקן הכי כשרוני שלהם בהתקפה לדעתי. מה שגם שעוד 10-20 דקות במחצית השניה גם לראובן עובד יגמר הכוח. מצד שני, בטח גיא צרפתי יחליף אותו וזה דווקא עשוי לעבוד טוב יותר. מה שכן, אני בטוח שאחרי שהפועל תל אביב תשיג את השער הראשון שלה, היא תסגור אחריו עניין מהר מאוד.