מחזור 25: מכבי חיפה מביסה, רק תיקו להפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏5/3/10.

1. Number 8 Member

אני לא מאמין שהייתם מעודדים ככה גם אם הייתם מפסידים אבל אם אתה אומר...

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חברה, חזרתי מהמשחק, כמה נקודות:
    1. כניראה אנשים כאן לא מבינים. שלטים, דגלים, תפאורה, הכל נחמד ויפה, מה שבסופו של דבר הופך קהל לאיכותי זה העידוד.
    היום הקהל של הפועל באר שבע בא לבלומפילד ונתן את הגרון והלב בשביל הקבוצה.
    למכבי ת"א יש לא מעט קהל ועדיין בחלקים גדולים היום לא רק שהשתקנו אותו אלא אפילו התגברנו עליו. חבר שלי אוהדי מכבי שלח לי הודעה שבדקות מסוימות הוא היה בהלם מהקהל שלנו ולא האמין.
    תעודת עבוד לכל אוהד הפועל באר שבע שבא היום לבלומפילד ונתן את הכל.

2. כן, ניצחון היה שם אותנו בגג העולם, אבל גם תיקו הוא אושר אדיר.
    ולא, לא רק בגלל הנקודה אלא בגלל הסיום. בגלל שמעל 2500 באר שבעים קוראים לאלונה שמגיעה ומזילה דמעות.
    בגלל ש2500 אוהדים שבאו היום ונתנו הכל קיבלו חזרה את אלונה ברקת.
    השמחה בסוף עם אלונה ברקת שווה הרבה יותר מ3 נקודות.

3. ניתוח מקצועי יהיה מחר. אחרי מה שעברנו בשבוע האחרון, אחר מה שהיה היום בבלומפילד, לא נשארו לי אנרגיות לדבר על נושאים מקצועים.
    נשאר לי רק חיוך על הפנים (משחק ראשון העונה שנראנו כמו קבוצה מהתחלת המשחק עד הסוף ושהיה חיבור של הקבוצה לקהל) שאיתו אני הולך לישון.

לילה טוב ואדום לכולם, ולכל חברי אוהדי באר שבע, תודה על כל מה שעשיתם השבוע בומיוחד היום בשביל הקבוצה.
    הוכחנו שוב שהקבוצה שלנו היא קבוצה גדולה עם קהל גדול.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אז שוב, כנראה שלא הבנתם שום דבר ואתה מסרב להבין מה המשמעות של המשחק הזה עבורנו, ולא משנה אם אנחנו נגד מכבי ת"א או הפועל עכו- זה אותו דבר והתוצאה לא שינתה במהומה. היריבה היום הייתה רק תפאורה, וגם המשחק שהיה על הדשא.
    מסרב להבין/להאמין... שיהיה לך בכיף.

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/10
  4. Number 8 Member

אז שוב אני אומר לך וכנראה שגם אתה לא מבין או מסרב להבין, אני בספק אם הייתם מעודדים בסוף באותה צורה אם הייתם מפסידים והכל היה נראה אחרת, כשאתה מפסיד קשה מאוד לעמוד ולעודד למרות הכל ולמרות כל הרצון, וזה לא קשור אליכם אלא לכל קבוצה, אבל אם אתה אומר ככה אז סבבה. אף פעם לא נוכל לדעת זאת אבל שוב, אם אתה אומר ואני מאוד מעריך אותך, אז אולי יש בזה משהו, לא יודע.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר היחיד שעליו אני חושב עכשיו שבשבוע הבא מכבי חיפה צריכה בבית לקחת את כל הקופה מול מכבי ת"א. הבדלי הרמות ברורים ועכשיו גם מכבי ת"א לא בדיוק בכושר שיא, במשחק הראשון זה היה קצת אחרת.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל זה התפיסה של האנשים מהמרכז, הם תמיד במרכז הבמה.
    מי בכלל ספר היום את מכבי ת"א? מצידי שהמשחק היה מול קבוצה מליגה ב', היום באנו כדי לתמוך בקבוצה ובאלונה.
    לא ראינו אף אחד מולנו.
    במחצית המשכנו לעודד את אלונה.
    בסיום המשחק, הרבה אחרי שהמשחק נגמר והאיצטדיון התרוקן כל אחד ואחד ביציע נשאר וקרא לאלונה. חצי שעה נשארנו ביציע והמשכנו לעודד. לאחר מכן מאות המשיכו לחנייה, עצרו את האוטו של אלונה והמשיכו לשיר לה.
    היום זה היה היום להראות את הכוח של הקהל שלנו ולהראות לאלונה מיהו הקהל האמיתי של הפועל באר שבע.
    ניצחון? הפסד? תיקו? מכבי ת"א? הרבה פחות מעניינים.
    נכון שהרבה יותר נחמד לצאת עם מישהו מהמשחק, ונכון שהתיקו תרם לאווירה בסיום, אבל המטרה הראשונה, השנייה, השלישית... וגם העשירית היום הייתה הקבוצה והאלונה, כל השאר פחות עניינו אותי ואת יתר אוהיד באר שבע.

ושוב תודה לכל אוהדי הפועל באר שבע.
    למרות מה שאמא כל הזמן אומרת, הפועל באר שבע!

אמא כל הזמן אומרת
    תחפש קבוצה אחרת
    אי אפשר לראות אותך
    בדיכאון
    לא הקשבתי לה לרגע
    בך בחרתי ב"ש
    ונשיר לך עד היום האחרון
    :aaarse:

7. Number 8 Member

אני לא מאמין ששמעתי את זה. מה לעזאזל קשור שאנחנו במרכז הבמה?! בכל משחק, במרכז, צפון דרום או אנערף, כשקבוצה מגיעה למשחק היא רוצה לנצח. אז היום לא היה אכפת לכם להפסיד, נגיד, בגלל אלונה וכל הסיפור, סבבה הבנו אתכם. אבל מה זה קשור לאנשים מהמרכז... זה אחד הדברים היותר מטומטמים ששמעתי בחיים שלי.

אף פעם לא נדע איך הייתם מתנהגים אם הייתם מפסידים. אתם אומרים X אנחנו אומרים Y... אפשר להתקדם כבר.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אז כדי לפתור לעצמך את הספק, אני מקל עליך ומשאיר אותך בלי סימני שאלה- הייתי ביציע היום, במהלך כל המשחק אוהדים צועקים ומזכירים אחד לשני מה המטרה העיקרית שלנו, שהיא ממש לא המשחק עצמו ובטח לא מכבי ת"א שלא באמת מעניינת אף אחד מאיתנו, במחצית עודדנו, שעלו למשחק עודדנו, שהיינו בפיגור עודדנו ובסיום עודדנו, ובכל סיטואציה אחרת היינו מעודדים כי הייתה כבר מוכנות לגרוע מכל מבחינת התוצאה ואף אחד לא נתן לאחר לשכוח (לא שהיה צורך, לכולם אלונה חשובה הרבה יותר מתוצאה זו או אחרת) מה היא המטרה שלנו ומה שהכי חשוב זה להמשיך לעודד ולהרעיד את בלומפילד, אז הנה, פתרתי לך את הסוגייה, תישן רגוע.

מבחינת המשחק, יש פה אנשים שיוצאים מכל פרופרציות, בית ספר לכדורגל? 4-1 ? בחייאת איפה אתם חיים. המחצית הראשונה הייתה כולה של מכבי ת"א, אומנם השער של שבחון היה בדיחה אחת גדולה ולא קשרו לכלום, אבל מכבי ת"א שלטה והגיעה לעוד 2-3 מצבים בהחלט טובים, מה שלנו היה זה מצב חלומי של קדוסי שבחר ליפול כמו אידיוט.
    במחצית השנייה כבר נראינו אחרת לגמרי, החזקנו יותר בכדור, הגענו למצבים, בדש וקדוסי הגיעו למצבים של גול בטוח ופישלו, אבל מנגד גם מכבי ת"א הגיעה לעוד 2-3 מצבים לא רעים בכלל והייתה יכולה וקרובה לכבוש.
    בגדול אני חושב שהיה משחק מאוד שקול, המשחק בקלות היה יכול להיגמר בניצחון שלנו ובאותה המידה גם בהפסד. מה שהכי מעודד ומה שעשה את ההבדל זה איך שנראינו אחרי השוויון, פעם ראשונה שלא הלכנו אחורה, ויקו חדד הוציא מגן, הכניס חלוץ, ואני פשוט לא מעכל את העובדה שבדקות הסיום היינו עם 3 וחצי שחקני הגנה... זה כל ההבדל. רואים עד כמה משפיע מאמן על קבוצה ולא משנה איזו קבוצה ושחקני פח יש לנו. ויקו חדד היה ער למשחק, לדעתי טעה שהשאיר את אייל שן 90 דקות אבל... לא נורא. הכיוון שלו היה שונה לחלוטין מזה של עזורי, ונראינו אחרת, לא מבחינת הרמה אולי, אבל ממבחינת העמידה, הביטחון והאי פחד זה היה סיפור שונה לחלוטין.

שוב, לא אכפת לי מה יהיה נגד סכנין שבוע הבא, אני חושב שסכנין כרגע קבוצה טובה יותר מאיתנו, הפלייאוף העליון כבר מזמן לא מעניין אותי, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להמשיך לדאוג ולעשות הכל שלקבוצה שלנו יהיה עתיד טוב.

ומשה, עזוב אותך אנשים מהמרכז/צפון/מזרח... זה סתם לא קשור. אנחנו נסביר למי שצריך, ואם צריך גם כמה פעמים, למי שיש ראש בסוף זה יכנס לו, ולא משנה איפה הוא גר.

9. Number 8 Member

הבנתי, מקובל, חבל לטחון עוד מים, אפשר להתקדם.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

11. eran levy Member

דווקא קל להאמין שהכל נעשה למטרת ניגוח אישי ולא לדיון רציני. חבל שכך, כל מטרת הדיון מוחמצת עקב המלחמות האישיות הללו.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש עוד 15 נקודות בקופה ואני רוצה להאמין שמכבי נתניה תהיה בפלייאוף העליון, אחרת זה יהיה כשלון מקצועי שירחף מעל כל אחד במערכת. לא הפתיעה אותי הידיעה שהפסדנו, כי מאז ומתמיד הפסדנו עם ראובן עטר משחקים לקבוצות ברמה שלנו, כאשר שתי הקבוצות התחרו על אותן המטרות.

מועדון ספורט אשדוד, ביתר ירושלים, מכבי פתח תקווה ואפילו הפועל באר שבע שיחקו אותה השבוע. במיוחד האחרון, שאני מקווה בשבילם שהם הצליחו להציל את העתיד שלהם.

13. zivmay Member

בלי קשר לאלונה עכשיו, אבל סוף סוף ראינו קבוצה בבאר שבע.
    כבר מתחילת העונה אני חושב שאנחנו צריכים לחשק עם שני חלוצים. ככה כל שחקן יודע איפה הוא נמצא, בלי מערכים מוזרים שבו אסולין פתאום מוצא את עצמו קשר ימני.

עם חלק התקפי של מליקסון, בדש, וקדוסי. יחד עם אילוז. אין ספק שזה חלק התקפי מוכשר ומהיר,שיכול להגיע להמון מצבים.
    ויקו חדד הביא את שיטת היהלום, והיא מתאימה בול לקבוצה שלנו. נכון שעדיין ההגנה לא הייתה משהו, אבל ראינו כמה שיותר עירנות, ורוב הבעיטות של ת"א, היו מעל השער ומרחוק.
    קדוסי היה חייב להכניס לפחות מצב אחד, וגם בדש. לא יכל להיות שלחלוצים שלנו יההיו 3 הזדמנויות מול שוער ואפילו אחת לא תיכנס. כמו גם סוארז, לא יכול להיות שבלם מול שוער לא שם נגיחה פשוט בפנים, אתה בלם למען השם היתרון הכי גדול שלך זה נגיחה!

בקשר לשחקנים, לדעתי עדיף לראת את סיראז נאסר, במקום אילוז, הוא בכל מקרה הרבה יותר אגרסיבי מאילוז, והרבה יותר טכני עם ראש על הכתפיים. אילוז שיירד לעמדת המגן הימני, נדב קידר פשוט אסון שם.

בקשר למגן השמאלי, לא יודע מה איתכם. אבל זה עושה לי צמרמורת שסוף סוף יש לנו מגן שמאלי מתוצרת הנוער שלנו, שאשכרה משחק מצויין. שחקן עם כושר גופני, טכני, מהיר. יודע להרים.
    קראתי גם שהוא מקצוען ומתאמן רבות בחדר כושר. הלוואי שכולם במחלקת הנוער היו כמוהו. פשוט שחקן פנטסטי שרק יילך וישתפר.

נקווה שנמשיך לראות שיפור, ושפעם הבאה המצבים יכנסו.

ד"א, שלא יעבדו עליכם. ב"ש בחלק מהמחצתית הראשונה וכל המחצית השנייה הייתה הרבה יותר מסכונת.
    חלק מהמצבים של מכבי , היו רק בגלל הרחקות מטופשות שלנו, או חוסר תיאום בהגנה.
    שהדברים האלה יסתדרו, כי יש מאמן, נראה קבוצה הרבה יותר מאומנת.
    הכל בכדורגל זה איך שאתה עומד על המגרש. בארסה עשתה על זה דור שלם של כדורגל.

14. Raulito Madridista

אולי אני צריך לחזור בי ולהגיד שלא בהכרח הגיע לבאר-שבע לנצח - אבל אין ספק כי היו לה מצבי כיבוש הרבה יותר איכותיים. קדוסי ובדש הגיעו ארבע פעמים למצבים מול השוער ואפילו חלקם מול שער ריק ולא ברור איך הכדורים לא נכנסו. מליקסון אתמול היה פנטסטי, משחקן שפעם היה מבזבז כל התקפה, הוא השתדרג והפך לשחקן שיודע לעשות מקסימום עם מינימום כדורים. אתמול מכבי הייתה רכה מאוד והקישור האחורי שלה לא היה קיים, דבר שלא קורה לה בדרך-כלל נגד קבוצות בינוניות. הניצחון הכי מרשים של מכבי בזמן האחרון היה מול מכבי נתניה כי זו קבוצה שחשבתי שתיהיה בפלייאוף העליון, אבל בתקופה האחרונה מכבי פוגשת יריבות נורמליות ומזייפת וזה מעלה סימני שאלה. גם ראלדס לטעמי פתאום לא נראה איתן.

אני רוצה להשב את תשומת ליבכם למשחק שקרה אתמול בדוחא. פעם במקרה הטוב היינו מקבלים ממשחק בין סכנין לפ"ת שני שערים, ובמקרה הרע ארבע הזדמנויות בתשעים דקות. אתמול הייתה ממש חויית כדור עם שבעה שערים. ברור כי חצי מהגולים הגיעו באשמת הגנות שתפסו יום חלש - הן פטי וחן שמראים שהבעייה של סכנין היא מהאגפים לרוב, והן מגמאדוב ויחיאל שנראים טוב מאוד אחרי שקיבלו תוספת במרכז השדה, אבל בכל-זאת - שני המאמנים הלכו על משחק התקפי ופתוח והיה מהנה. בן-חיים ודאמרי נמצאים בכושר נפלא.

מכבי נתניה ספגה אתמול שערים של גנון - כישלון בהרחקות כדור פשוטות. הקבוצה של ראובן עטר זקוקה לזעזוע, ומדהים אותי השינויים הגדולים ביכולתו של פרנסמן - ממשחק ענק מול חיפה - ציון 8 בעיתון היה משקף - להופעה כה נרפית מול יצחקי שבוע אחר-כך ואמש מול שריקי ומקרייב. אולי אשדוד מתחילה רק עתה לקצור את הפירות על מהפכת הצעירים, כרגע היא במקום החמישי בזכות ולא בחסד.

מפתיע איך רעננה התפרקה אתמול אחרי שהיא הובילה משער יפה - אהבתי הן את ההרמה עם הפאלש והן את הנגיחה המצויינת. הפועל חיפה הגיבה טוב מאוד עם דריבל יפה של אבו-ניל(היה לו גם קצת מזל), ואחר-כך ראינו בהחלט שהתהפכו היוצרות בין בלו לבן-בסט - בדרך-כלל הראשון היה מבקיע והשני מחמיץ, ואתמול זה היה בידיוק ההיפך. השער השלישי של בן-בסט בכלל היה נהדר, ביטל את השומר שלו עם הטעיית גוף וירה לחיבור. אני לא חושב שהוא יותר מחלוץ לגיטימי בליגת העל, כלומר אני לא מסכים עם איציק זוהר שהחמיא לו אתמול בלי-הפסקה, אבל בכל-זאת כל הכבוד לו על המשחק אתמול וטוב עבור הפועל חיפה שהיא שיחקה טוב גם ללא ערן לוי, שהתלות שלה בו הייתה גבוהה מידי.

15. samoel Member

אולי אני רגיל לטוטנהאם ולכדורגל אנגלי.
    אולי אני לא אוהב מספיק את הספורט הזה בשביל להגיב ככה.

אפילו אני היתי אמש בבלומפילד(אחת הסיבות שבחרתי דווקא במשחק נגד באר שבע כמשחק העונתי שלי היא הקהל ורציתי לראות זאת בעצמי). חושך מצרים על הדשא. שתי קבוצות שבאמת לא יודעות מאומה. איך בעיתון כתבו שישראלביץ' וייני לא התקלחו אחרי המשחק אם הם בערך היחידים במכבי שנגעו בכדור, גם מאיוקה ניסה.

ובאר שבע, אני לא ראיתי מהם יותר מדי, אולי בגלל שזה היה בעיקר בשער הרחוק במחצית השנייה וכן היו שם שני מצבים + גול. אבל כדורגל לא היה אתמול בבלומפילד. שום שבחים לאף שחקן(אולי לייני, כנראה שהיה חלש באופן יחסי לשאר המשחקים אבל לדעתי מס' 1 אתמול) על מה שקרה שם. פשוט מזכיר לי מדוע אני לא מגיע למשחקים - אין מה לראות , לפחות לא שילמתי (ועוד חבר שלי יצא מורווחת ב-10 שקל בגלל זה), בהחלט מספק את התמורה.

אבל המשחק לא היה הסיפור של אמש. ועל כן אני מצודד במשה אוחיון, הקהל הבאר שבעי בא להופיע, לא משנה אם שיחקו נגד מנצ'סטר יונייטד או הפעול בני ג'דידה, הם באו לתמוך ולהחזיר לאלונה את האמונה בטוב שבהם, ועל זה כל הכבוד להם! כמה חברה הסתכלו עליי קצת מוזר בשער 11 כאשר מחאתי כפיים לקהל הבאר שבעי כשעודד את אלונה במחצית. אבל תמיד מגיע הקטע המגעיל. הבנתי שקיללו את אבי? בשביל מה? ואז מכבי החזירו בשאגות אלונה זונ*.. זה רק מראה שלא לומדים כלום כאן, בסופו של דבר את היצר הרע של הקהל הישראלי אפשר להצית בשנייה וזה מגעיל.

בערך מהדקה ה- 50 עד 5 אחרי גול השיווין היה חוויה להיות בבלומפילד. שני הקהלים בתצוגה מדהימה של שיר מפגר יש לציין, והחגיגה באצטדיון הייתה נהדרת.