מחזור 25 בליגת העל: מכבי לוקחת 3 נק קריטיות מאשדוד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Emil, ‏21/3/08.

1. Raulito Madridista

הייתה כאן טעות שיפוט קטסטרופלית של אסף קינן, זה נכון, אבל אם אשדוד תרד ליגה זה לא יהיה בגלל השוד הזה היום. למה אשדוד תרד ליגה? משום שההגנה שלה היא ההגנה הכי גרועה בארץ ואפשר לומר דבר דומה גם על השוער שלה(הגול הראשון של שבחון לדוגמא, טעות קשה של ההגנה)... משום שהיה לה רצף של עשרה משחקים ללא ניצחון - נראתה קטסטרופה עד לפני חודש וחצי, משום שהשחקנים היו נגד המאמן והיו שם בעיות פנימיות...
    הקבוצה שמנצחת במשחק יכולה לשחק זוועה ולגנוב ניצחון וזה מה שיפה בכדורגל. כמו שלאשדוד קרה היום שהיא יוצאת ללא נקודות למרות משחק טוב שלה(שריקי ומקרייב יכלו בקלות להבקיע), כך קרה גם לקבוצות האחרות. מכבי תישאר כי סגל השחקנים שלה טוב מאשדוד וכי יש לה קהל גדול ותומך. ואני לא רוצה לראות אתה יורדת ליגה, ליגה בלי דרבי זו לא אותה ליגה. אני בטוח שאף-אחד לא ייתנגד לראות את פ"ת שלא מוסיפה כלום לכדורגל, יורדת ללאומית.
    זה מעצבן, זה מתסכל, אבל לא המשחק הזה יפריד בין ליגת העל לליגה הלאומית.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/08
  2. Mr.Eko Member

חבוב עשה טובה ותחשוב טוב לפני שאתה מוציא שטויות מהפה שלך.
    מכבי בסכנת ירידה,יש לה מאמן בונקריסט וככה זה יהיה עד סוף העונה,תגיד תודה שיש בכלל קבוצה עם קהל כזה בליגה העלובה שלנו! אם מכבי תשאר בליגה תאמין לי המצב ישתנה עד אז תתפלל שמכבי תישאר ליגה אחרת תשאר פה עם קבוצות נוסח פתח תקוה,בעע....

3. idos87 Member

זה שמכבי משחקת כמו שהיא משחקת זה בגלל שהיא רוצה לשרוד. ולשרוד בליגה משמעותו לנצח בכל מחיר, גם אם המשחק שהקבוצה מציגה לא נעים לעיני האוהד שצופה בו. לא נעים לך לראות את המשחקים של מכבי תעביר לערוץ 2 יש שם אחלה תוכניות בשעות האלו.
    להגיד על מכבי ת"א שהיא הקבוצה הכי מגעילה בכדורגל זו אמרה מוגזמת לדעתי. ולמכבי יש הרבה לתרום לא רק בכדורגל אלא בכלל בספורט.

4. Giallorossi Member

הבונקר שהיה בערך מדקה 70 פשוט איכסה. זאת לא מכבי!

בגול שנפסל לאשדוד נפל לי הלב לתחתונים, לקח לי בערך חצי דקה להבין שזה לא גול, ועד עכשיו אני לא מבין מה היה התירוץ של קינן לשריקה, אבל כמובן מזל שהוא שרק. מה שכן, אני לא מבין איך אפשר להיות כל כך חסרי אחריות בדקות האחרונות ולתת לקבוצה היריבה להגיע מצבים של 100% גול (כמו בדרבי, אבל זה היה באשמת הנכות של עומר פרץ). משחק ההגנה היה גרוע היום והאשדודים הגיעו להרבה הזדמניות, בעיקר באשמת הגאון אורי שטרית, שכמעט כל שחקן של אשדוד עבר אותו היום. משחק ההתקפה היה סביר למדי עד הבונקר הגדול. רודי חדד היה בסדר אבל פישל יותר מדי בהרמות, שבחון עשה את שלו אבל נעלם ליותר מדי דקות (עוד לפני הבונקר הגדול של מכבי). זה מדהים איך שהוא יכול לא לעשות כלום במשחק, אבל עדיין לכבוש. קמאנאן היום במשחק החלש ביותר מאז תחילת הסיבוב השני. היחיד בהתקפה שנלחם והיה טוב מאוד הוא מסודי, שבוע אחרי שבוע הוא נלחם יותר מכל מכבי ביחד, שאפו.
    אבל עם כל הכבוד לכל השחקנים (והאמת? אין הרבה כזה), השחקן המצטיין שלי היום הוא מן הסתם יבריץ' - שוער גדול, ולא צריך להוסיף עוד מילים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx .

מבחינת קהל היה דווקא אחד המשחקים הטובים העונה, ככל שהקבוצה הזאת נהיית גרועה יותר באים יותר אוהדים, מדהים. רק אני לא מבין למה יש כל כך הרבה שלא באים בצהוב/כחול, אלא בשלל צבעי הקשת.
    אשדוד הפתיעו ומלאו את רוב שער 7, לא הבנתי מה כתוב על הדגל שלהם (גאידמק? הפועל רמת גן? המכתש?)

5. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני הכל, כל הכבוד לאלון חזן. הייתי היום בשער 13 די לידו וראיתי איך ישר אחרי השער הפסול הוא צעק לשחקנים שהשופט שרק מקודם ושיפסיקו להתווכח ויחזרו לשחק. יותר מאוחר, חזן אמר את אותו הדבר למצלמות. פשוט כל הכבוד. כמה צבוע ג'קי בן זקן שקורא לקינן פחדן, זה שקינן לא שרק כשכל אשדוד עמדה בנבדל בסוף המחצית הראשונה ועדיין לא הצליחה להכניע את יבריץ' הוא לא זוכר.

לגבי המשחק, נכון שמהדקה ה-70 בערך הפסקנו לעבור את החצי. אבל איפה הייתה אשדוד כל המחצית השנייה? למעט בעיטה אחת של דוד רביבו על המגרש עמדו קונוסים. אנחנו רצינו יותר, אנחנו רצנו יותר, אנחנו ניסינו הרבה יותר, ובסופו של דבר אלו 3 נקודות קריטיות שהגיעו לנו במלואן. מלבד יבריץ' שבאמת שאין מילים כבר, אפשר לציין לשבח את דן רומן שנתן לחימה אדירה במרכז השדה וכך גם את מושיקו מישאלוף ויובל שפונגין שנתנו משחק הגנה מעולה. בכלל, חוץ מקמאנאן שנתן את המשחק הכי גרוע שלו במכבי לטעמי, כולם באמת נלחמו כמו שצריך במשחק שכזה, סוף סוף טיפת נחת.

אני מסכים עם הביקורת עלינו אבל להגיד שהירידה שלנו תעלה איכשהו את הרמה של ליגת העל בה גם האלופה כובשת ממהלכים קבוצתיים מסודרים פעם בסיבוב זה סתם מריר.

6. Don Joan Roman Member

במקרה שאתה הצבעת עליו לא היה נבדל, חצי קבוצה של אשדוד הייתה בנבדל, חוץ מהשחקן שנגע בכדור: עידן שריקי, מצלמות הטלויזיה הוכיחו זאת מעל לכל ספק.

היום קינן עשה טעות חמורה מאוד ופסל שער חוקי למהדרין של אשדוד אבל באמת אני במקום ג'קי בן זקן ורביבו לא מסתכל על הטעות שיפוט הזאת אלא יותר על ההחמצות הרשלניות של מקרייב, שריקי ואוחיון שהיו 3 פעמים לבד מול יבריץ' ולא עשו מזה שום דבר, אם הם היו עושים את העבודה שלהם לפחות פעם אחת, מכבי ת"א לא הייתה מנצחת את המשחק הזה כי אם מועדון ספורט אשדוד שהייתה טובה יותר ממכבי והראתה שיש לה פוטנציאל גדול יותר, מקווה שהיא תישאר בליגה, כי היא תורמת לה מבחינה מקצועית ושאחת מהקבוצות המגעילות שיש לנו בליגה: הפועל ת"א,מכבי ת"א ובעיקר מכבי פ"ת שלה אין שום דבר לתת לנו חוץ מאת "הפנינים" הלא יפות של בעליה תצטרף לבני יהודה בליגה השנייה.

7. Emil Member

אז כן, השופט פסל לאשדוד שער חוקי. אבל אנשים, תרגעו, לא הוא ניצח למכבי את המשחק...השיפוט היה שערורייתי לאורך כל 90 הדקות, ודי אם אציין כי פנדל לזכות מכבי ואדום לחובת אשדוד לא נשרקו במחצית הראושנה כששחקן אשדוד תפס את שבחון בחולצה ברחבה...והמצב של אוחיון בו בערך 4 שחקני אשדוד היו בנבדל שלא נשרק...

על רמת המשחק אין מה לדבר, למי אכפת, זה משחק מלחמה על החיים ואם הרמה על הפנים - שתהיה על הפנים. העיקר הניצחון. אפשר לחשוב שגוטמן לא הכניס בלם שלישי כדי לנצח את הרצליה, אפשר לחשוב שכולם נותנים פה הצגות.

ניצחנו. היינו צריכים לנצח.
    הלאה.

8. Mehmet Member

הייתי במשחק הזה, ואני חייב לומר שאשדוד שיחקו מצוין. היה כדורגל טוב ונכון, ההגנה היתה בסדר גמור חוץ מבגול הראשון, רק מחץ היה חסר. אם ימשיכו לשחק כך בכל משחק, אפשר להישאר.
    בנוגע לשיפוט, בשתי מילים-גועל נפש. נראה לי שלא היו לשופט ביצים לאשר גול שיוויון בדקה ה-93 כשיש 15 אלף צהובים ביציע שיעשו לו את המוות והוא יצטרך לרדת עם אבטחה מהמגרש, אז במקום זה הוא פוסל גול חוקי למהדרין, ואולי מכריע את גורלה של אשדוד לרדת ליגה. רק להסתכל על ההבדל בטבלה אם היה נגמר 1-1: מכבי ת"א 27, הרצליה 26, אשדוד 25. ובמצב הנוכחי: מכבי ת"א 29, הרצליה 26, אשדוד 24.

עכשיו יש לאשדוד 3 משחקים נוספים נגד קבוצות התחתית-הפועל ת"א בבית, הרצליה בחוץ ובני יהודה בחוץ. אני לא אסתפק בפחות משבע נקודות משלושת המשחקים.

9. FelaKaT Member

מכבי משחקת הגנתי שנים לא מעטות, זה התחיל אצל קלינגר, המשיך אצל קאנן (בעצם אצלו בכלל לא היה כדורגל), הגיע לגבהים חדשים עם אלי כהן (המשחק בטדי, לדוגמא) וממשיך אצל ניר לוין.
    ולא, תירוצים כמו אלו: "זה שמכבי משחקת כמו שהיא משחקת זה בגלל שהיא רוצה לשרוד." כי גם אשדוד והרצליה רוצות לשרוד והן משחקות טוב (בעיקר אשדוד).

איך המהלכים הקבוצתיים של האלופה (שכבשה הרבה יותר שערים ממהלכים קבוצתיים ממה שאתה מנסה לצייר), קשור לאנטי כדורגל של מכבי ת"א מזה מספר שנים?

נ.ב: קינן נתן חוק יתרון לשבחון במהלך של הפנדל, ובכל מקרה לא היה אדום. ונבדל בחיים לא היה.

10. C.F.C Member

מה נפלת על מכבי? כל הליגה הזאת משחקת בונקר.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר הספקתי לשכוח עד כמה אני אוהב את השחקן ז'אן ז'אק גוסו. כיף לראות אותו מטפל בכדור, כמו את כל מועדון ספורט אשדוד. ברוב ההתקפות שלהם, הם שיחקו בנגיעה וזה היה תענוג לראות אותם. הבעיה שלהם הייתה שהם לא ידעו לתרגם את זה לשער, מה שמכבי תל אביב הצליחה לעשות. על כל פנים, אני חושב שאף אחת מן הקבוצות האלה לא תרדנה ליגה.

מבחינתי, היה שווה לראות את המשחק רק בשביל הקטע שבו אלן מסודי ודור מלול עשו את השטויות על הקו. הזכיר לי מאוד את הימים היפים של איברהים עבדול ראזאק יחד עם אלן מסודי בנתניה.

12. איגור .פ. Member

להביא שופטים מחו"ל השופטים הישראלים בושה,ונראה לי בכלל שהנהלות של התלאביביות משלמות כסף לשופטים כדי שהשופטים יעזרו להן להשאר בליגה.

לגבי חיפה ק"ש אין מה לדבר כי זה גועל נפש.

לפטר ולסגור את איגוד השופטים ולהביא שופטים מחו"ל

13. Alvarez Member

איגור, צא החוצה תנשום אוויר צח. כל שבוע אתה בא עם תגובה יותר מבדחת מהשנייה. שבוע שעבר טענת שגאידמק שילם להתאחדות לכדורגל כדי שתסדר לבית"ר הגרלות נוחות בגביע המדינה ועכשיו אתה טוען שההנהלות של התל-אביביות משלמות כסף לשופטים בשביל שימכרו לטובתם משחקים.

אהמ, כאפת שטות, אהממ...

14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה רק מזכיר שקשה למצוא בליגה הזאת קבוצה שבאמת משחקת כדורגל טוב. חלק כמו בית"ר לא צריכות לשחק אותו כי מספיק להן הרבה פחות, חלק לא יכולות. זה נכון שמאז קלינגר הקבוצה נוטה לשחק הגנתי מדי, אבל בלי שום קשר השנה הקבוצה הזאת לא מסוגלת ליותר. אני רק לא מבין איך דווקא המשחק אתמול גרם לך להבין את זה. מכבי לא באה לשחק בונקר 90 דקות, היא גם לא באה לגנוב גול ולשמור על התוצאה כמו שיכל אולי להצטייר ממבט אל לוח התוצאות, מכבי הייתה מעט טובה מאשדוד במחצית הראשונה, הרבה יותר טובה בחלקה הראשון של המחצית השנייה והלכה אחורה ב-20\25 דקות האחרונות. אולי לא בצדק, אולי זה מגעיל, אבל ממש לא המצאנו את הגלגל אתמול.

ולמען השם, תפנימו כבר:

קינן לא פסל שום שער. השריקה הגיעה הרבה לפני ומה שהכי מגוחך, אפילו יותר מהזיכרון הסלקטיבי של כל מי שנטפל למקרה הספציפי הזה, זה שבטלוויזיה בכלל לא מראים את המהלך המלא אלא רק את פס הרוחב לשריקי בעוד שהשריקה באה הרבה לפני כמו ששמעו האוהדים ביציע וכמו ששמע והודה אלון חזן. אולי הייתה טעות, אולי לא, אבל בינתיים אף אחד עוד לא קיבל הזדמנות הולמת לשפוט כי הרבה יותר קל לפתוח את הג'ורה על השיפוט בארץ במקום להקשיב שנייה למה שאומרים אנשים שהיו מעורבים בכל מה שקרה.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מישה לפי דעתי השריקה באה על העבירה של לפני המסירה, וכן מראים את זה כי ברור לכולם שהשריקה לא באה על נבדל אלא על הכביכול עבירה לפני כן.