עזוב, קבוצה לא משהו בכלל. השיגה נקודה מול כל הפלייאוף העליון ולדעתי המשחק בבאר שבע בשבת יבהיר שהיא רחוקה מכל השאר. אוהדי הפועל השתוללו אחריי הפסד? לא יכול להיות!.
קפצת כמו קנגורו לגבי זה שחילופי מאמנים לא עוזרים במקרה של הפועל. ופה בלי להרגיש נתת את הדוגמה ההפוכה... אבל תן לי לנחש... אין קשר לחילופי מאמנים... Sent from my iPhone using Tapatalk
השאלה מה ההבדל בין זה לבין בזבוזי זמן של הפועל לאורך העונה והאם יש להם לגיטימציה להתלונן על זה כשרק לפני כמהכ שבועות הם עשו את אותו הדבר? חלק מהבעיה היא שמסתירים את זה בתקשורת. אם היה כתוב בסיקורים של המשחקים שהקבוצות בזבזו זמן אולי זה היה מעלה את הנושא לסדר היום. איכשהו מדברים על זה רק כשהקבוצה השנייה לא מוציאה כדור (בצדק!!)
דווקא במקרה של הפועל אני חושב שגם 10 חילופי מאמנים לא יעזרו. כשהקבוצה בנויה על שחקנים בלי חשק משחק, בלי מסירות (מלשון 'מוסר'), בלי נשמה, גם מוריניו לא יוכל להושיע. בסכנין לפחות יש מגמה של שחקני בית, בהפועל כבירי בכלל לא נותן לזה לגיטימציה (לאור העבודה שגם בשפל של השפל הוא ממשיך להנחית שחקנים על ימין ועל שמאל).
סבתא שלי מצד אמא (כפרה עליה) צופה בכל המשחקים של ביתר ירושלים ומדי פעם צופה במשחקים של מכבי נתניה בגלל המשפחה המצומצמת שלי - והיא יודעת מי זה לנרי קהינדה. נכון שלנרי קהינדה הוא לא שם דבר בכדורגל העולמי שכולם צריכים לדעת מי הוא, אבל מאמן בליגת העל צריך להכיר שחקן כזה בשם. זה כמו שמאמן כדורסל בליגת העל צריך לדעת מי הוא רוברט רות'ברט. שוב, לא כי מדובר בכוכב כדורסל שגם בעוד עשרות שנים ידברו עליו, אלא כי יש שחקנים פעילים שאתה לא יכול להיות חלק מהענף מבלי להכיר אותם. אלי גוטמן כבר חילץ את הפועל ת"א מהתחתית אחרי פתיחת עונה גרועה, אבל זה היה אלי גוטמן אחר, רעב יותר, שרוצה להוכיח את עצמו אחרי שתי סטירות לחי צהובות-שחורות. אלי גוטמן הנוכחי נראה שלא מחובר לכלום ושגם אין לו חשק להתעדכן. יש מצב שבאסיפות השחקנים הוא עוד רושם את השמות של איתי שכטר וגילי ורמוט על הלוח.
בדיוק הקהל כתב על זה שיר, על הדרך הארוכה שעברנו עם הקבוצה עד לעונה, שאנחנו מרגישים כמו בחלום: אהובתי אני תמיד איתך הלכתי גם בתקופות הכי שחורות אנ׳לא ברחתי יבוא היום ושוב נשמח אני ידעתי תמיד הרגשתי שאברהם אבינו מחכה בינתיים במזרקות של רוביק ייגמרו המים וכל העיר הזאת תקפוץ עם הרגליים עד השמיים כל הדרום צבוע כבר בלבן אדום נשיר היום ביחד נגשים את החלום ביחד נגשים את החלום להלהלהלהלהלה הגרסא הראשונה שיצא לקהל (עם השיר המקורי, אחרי 3:00 דקות נכנסת הגרסא שלנו) - וככה זה נראה בהופעת הבכורה של השיר ביציע מול כפר סבא -
לכן אני אומר שיש מקרים ויש מקרים. גם בנתניה אף מאמן העונה לא יכול היה להושיע(ואני ממש לא מקבל את הטענה שנתניה הלכה העונה על מאמנים גרועים- כי לכולם בשלב כזה או אחר היתה הצלחה כמאמנים ואפילו יובל נעים שאמרו שהוא האיש המתאים טען שלא לקח את הג׳וב כי לא האמין שיכול להושיע את הקבוצה הזו). אני יכול להבין את הטענה שזה ברב המקרים לא יעשה הוקוס פוקוס וגם הובאה סטטיסטיקה כזו. עדיין אי אפשר להתעלם שלפעמים זה מהלך מנצח. Sent from my iPhone using Tapatalk
כתבתי על נתון סטטיסטי מעניין בנוגע לבני סכנין. לא נגעתי בכלל בעניין החלפת המאמן. קפצתי כמו ״קנגורו״ כי אתה ועוד כמה בפורום הייתם תחת האשליה שלהחליף את גיא לוי זה מה שיפתור להפועל תל-אביב את הצרות( כמו שאתה עדיין באשליה שרוני לוי יפתור למכבי חיפה את הצרות). השתמשתם בכל תירוץ שיכולתם למצוא כדי להצדיק את פיטוריו של גיא לוי ומינוי של אלי גוטמן, תוך כדי התעלמות מוחלטת מהבעיה האמיתית של הפועל.
דיברתי בכלליות. לא באופן ספציפי על גוטמן-גיא לוי גם אם זה היה סביב הנושא הזה. בנושא הזה אני יכול להגיד לך שאם גיא לוי עדיין היה בהפועל הוא כנראה היה הולך אתמול. Sent from my iPhone using Tapatalk
על בסיס בן בסט אפשר גם להגיד שבאספקט אחד של המשחק גם אלברמן יכול לצאת רע, אבל זה לא מפריע לך להתלבש על אספקט אחד פחות טוב של ראדי בשביל להוריד מתרומתו הברורה. אם המחצית הראשונה של ראדי שלשום הייתה גרועה אז אנחנו רואים כדורגל אחרת וזה בסדר. הלוואי עלי הוא יהיה כזה גרוע 75% מהזמן ויתעלה קצת יותר בשאר.
יש אספקטים שהם קריטיים עבור עמדות מסוימות. לשחקן בעמדה של ראדי אסור לאבד בצורה כזו ולהיות רך. אני שופט שחקנים גם ביחס ליריבה. כל באר שבע נתנה מחצית רעה, ולהערכתי לא הייתם כובשים מול יריבה טובה יותר (כפר סבא גם ככה פחות טובה, וגם הייתה חסרה שחקנים בהגנה). כבשתם שערים (או יותר נכון כפר סבא ספגה, כי זה יותר באשמתם) שהולמים ליגת חובבים.
"הליגת חובבים" הזו היא ליגת העל, מה לעשות. גם בבלומפילד נגד הקבוצה הכי לא חובבנית בישראל כבשנו מטעות חובבנית של השוער הטוב בעולם לגילו.