מחזור 25 בליגת העל: בית"ר מנצחת 0:1 את הפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏3/3/11.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיא שלילי של נקודות, אני יתייחס רק מאז שעברנו ל-3 נקודות כי אם בתאכלס נלך להתחלה אי אפשר לשבור את השיא של נס ציונה, 24 משחקים, 0 נצחונות, 0 תוצאות תיקו ו-24 הפסדים! מאזן שערים 98-7.

מכבי יפו 10 נקודות מ-30 משחקים בעונת 1998/9
    בית"ר נתניה עם 10 נקודות מ-30 משחקים בעונת 1987

גם אם אני מחזיר להפועל רמת גן את הנקודות האבודות היא עומדת על 9, כך שבינתיים היא שוברת את שיאה של יפו ובית"ר נתניה

2. alexshw Member

ושניהן לקחו נקודות ממכבי חיפה. לא היה רחוק שגם הפועל ר"ג תעשה את זה.

ועוד משהו לגבי משומר: הגיע זמן להפעיל לגביו "תוכנית אופיר קופל". זה פשוט בלתי נסבל.

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/11
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה פשוט לא מסוגלת לנצח בשני שערי הפרש, זה נתון שמדאיג אותי. מותר מדי פעם לא לשחק טוב ולנצח, אבל נגד הפועל ירושלים והפועל רמת גן אני מצפה לקצת יותר יכולת. לדעתי הקבוצה עכשיו במשבר מנטלי אחרי ההפסד הקשה לפני שבוע.

לדעתי אלישע לוי הכניס משהו לראשי השחקנים. הם לא מסוגלים ביתרון להמשיך לתקוף כמו שצריך ולהגדיל את התוצאה. אני לא מבין מה זה? הדברים האלה קרו גם לפני המשחק בבלומפילד ועכשיו נראה שהקבוצה לגמרי לא מאמינה בעצמה. ההגנה היום בהחלט הדאיגה אותי. לספוג שני שערים נגד רמת גן זה מדאיג, לא לשמור על רשת נקייה מול הפועל ירושלים גם זה בעיה.

לי יש הרגשה שאנחנו עומדים לפני התמוטטות ושהאדומים ייברחו בקלות לאליפות נוספת. אני מקווה שאני טועה, אבל אני לא בטוח בשחקנים ובמאמן.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

nave,
    אני אולי לא אובייקטיבי, אך בתור מי שמכיר את הקהל שלנו, וגם נמצא בלא מעט משחקים אני יכול להגיד לך, שדווקא העונה הקהל שלנו השתפר גם בכמות וגם בעידוד. כמובן שהכל באופן יחסי, אבל תזכיר לי את המשחקים האחרונים ששמעת את הקהל הירוק שורק בוז באמצע המשחק? מה לעשות, רמת גן זאת קבוצה שמכבי חיפה, קבוצה שרצה לאליפות, צריכה לנצח, לפרק, לא לספוג שני שערים מקבוצה שכבשה בשמונה משחקים שער אחד. וכן, להתגונן בקרית אליזר מול האחרונה בטבלה שלא זוכרת מתי היא ניצחה בפעם האחרונה זה ביזיון.
    הדבר היחידי שאני מסכים לגביו, זה שאני נגד קריאות גנאי/ בוז לעבר שחקן שלנו, מקרה גאדיר. לצעוק ביזיון כשבקושי מנצחים קבוצה שבעצמה לא מאמינה שתנצח? לצעוק ביזיון כשבקושי מנצחים בבית קבוצה מליגה א'? כן וכן לגיטימי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/3/11
  5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, אם הפועל לא תיקח אליפות זו תהיה הפתעה, אבל השנה, זה הרבה יותר כי מכבי לא דומה לשום דבר וחיפה חצי קבוצה, אז הם משייטים לאליפות, שאולי על פני השטח לא נראית קלילה, אבל למי שרואה את כל הקבוצות מתחילת השנה, אין בדיוק ספק.

6. שגיא Guest

זה כמעט והיה צפוי שהמשחק היום יהיה מגעיל ויהיה ניצחון דחוק. עמוק בפנים קיוויתי שאולי נתפוצץ סופסוף ואחרי שער מוקדם זה כבר היה נראה אפשרי אבל כרגיל טעויות איומות בהגנה. אין ספק שמול כל קבוצה אחרת אנחנו במקרה הטוב היינו יוצאים היום עם נקודה, וגם זה במזל.

הרבה שיבחו פה כל הזמן את טאלב טוואטחה. אני הייתי יותר מתון לגבי הילד. אין ספק שכשרון יש שם, אבל יש עוד כלכך הרבה לשפר ומן הסתם שלאורך זמן יותר קל לבחון את היכולת ולא אחרי משחק אחד או שניים. היום יש לו חלק מסויים בשני השערים. חוסר הפיזיות הוא המרכיב שהיה חסר בשער הראשון, עם כל הכבוד צ'אקנה לא בדיוק האיש הכי גדול בעולם וטוואטחה לא היה צריך לאפשר לו לקבל את הכדור, ואם כבר קיבל אז לא לתת לו להסתובב לבעוט. יותר אגרסיביות. בגול השני המיקום שלו לקה בחסר בכדור שהוגבה לרחבה. מה גם שחסר לו את הגובה, אבל בעקבות כך הגיע כדור לשחקן רמת גני שהעביר רוחב ושם כבר אפשר להוסיף עוד הרבה מאוד אשמים שנתנו לטופזקוב להגיע ככה לכדור.

בהתקפה, עסקים כרגיל. לא יודעים לכבוש. נכון שזה קצת מוזר שאומרים את זה אחרי משחק שבו כובשים שלושה שערים, אבל במשחק כזה היינו צריכים לסיים עם מספר כפול לפחות. גאדיר, יש לו המון בעיות בחלק ההתקפי. בשני המשחקים הקודמים נפל מזלו להיות במקום הנכון. הפעם הוא הרבה יותר הזיק מהועיל. רק הוא לבד היה יכול לשים לפחות שני שערים אם לא שלושה. חוסר הפרגון שלו לפעמים כלכך מעצבן ונראה שהוא חושב רק על עצמו. אזולאי חוזר לעניינים (גם הוא עם החמצה גדולה), חמד ממשיך לכבוש (למרות שגם הוא יכל לשים עוד אחד) ודבלשווילי תכף יחזור וגאדיר יצטרך לעבוד קשה מאוד בשביל לזכות לדקות, בטח אחרי תצוגה כמו היום.

גולסה וורד ממשיכים בקו החיובי שלהם. למרות שלפעמים חסר קצת תכליתיות, השניים האלה בשילוב עם רפאלוב שגם כבש צריכים להוביל את החלק הקדמי של הקבוצה עד הפלייאוף. מקווה שהכתף של ורד בסדר כי אנחנו נצטרך אותו.

עוד נקודת אור קטנה היא סיפסולו של קולמה. סיידו אולי לא בלט יותר מידי, אבל סך הכל עשה עבודה שקטה מאוד, התכבד גם בבישול ובבעיטה מ30 מטר שלא הייתה רחוקה בכלל. מקווה שנראה אותו ממשיך בהרכב כי עכשיו זה תכלס הצ'אנס הראשון שהוא מקבל, נראה איך יתפקד מול קבוצה פחות מוגבלת מהפועל רמת גן.

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני דווקא פוחד שדווקא שהעונה הזאת נראית גמורה והאליפות בכיס של הפועל, ברגע האמת הנורא מכל יקרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

8. alexshw Member

בקשר לטאלב, זה מחיר צפוי שתשלם ולדעתי לגביו הוא משתלם מה גם שאין כל כך ברירה. רק שלא יאבד את הראש ויתפתח כמו שצריך, כמובן שיש המון מקום לשיפור. גופנית במיוחד.

לגבי יאיא, לדעתי הוא לא שחקן ברמה גבוהה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת? אין יותר ממגיע מלהפועל ת"א לקחת 2 אליפויות רצופות (לראשונה בהיסטוריה) כשמכופפים את החוקים, מעגלים, מרמים והופכים את הליגה לאולי הכי לא מעניינת בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי, אבל העיקר שיש "מתח מלאכותי". מועדון שתמיד התבסס על הגניבה, הרמאות, והבונקריזם, היום עם העזרה מידידים (פלאטיני את לוזון), הם מספר 1 בארץ (ביי פאר, אבל הם עדיין לוזרים בזה שהם היחידים שהצביעו בעד הקיזוז מבין 4 הגדולות). עד היום שיעלם הקיזוז, ואז מכבי חיפה תאנוס אותם שוב (אנחנו רק אם O.K. יגיע יש לנו סיכוי להיות חברת צמרת אמיתית, עד אז, אנחנו מועדון מקולל)

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי גניבת האליפות מלפני שנה זו תהיה בשבילי נקמה מתוקה במיוחד. בכל מקרה כרגע נראה שאפילו עם קיזוז הפועל ת"א לוקחת את האליפות.

11. alexshw Member

מה גם שאם הפער של נקודה ישמר(שגם בשביל זה מכבי חיפה צריכה להשתפר), אז הקיזוז לא יכריע הפעם את האליפות.

12. Raulito Madridista

http://img541.imageshack.us/img541/7650/77433200.Xxx

חוזרים לטדי

גם אם מחר לא ננצח בניגוד לתחזיות המקום הראשון שוב לא יהיה שלנו אלא של הקבוצה הירוקה שמתקשה לשחק כדורגל גם נגד נמושות הליגה, גם אם יגיעו תקופות קשות והפסדים צורמים בטדי כשהגלגל יתהפך - את הלילה ההוא, ה-15-5-2010 אני לעולם לא אשכח - רגע שלוקחים אותו לכל החיים - מודה לאלוהים שהייתי שם. איבדנו יתרון בגלל שטות, השיפוט היה זוועה, אניימה החמיץ פנדל, שכבנו על השער ובית"ר נלחמו כמו אריות ונראו כמו קבוצת כדורגל פתאום, לא היה לנו מזל, הקהל של בית"ר ניסה להטעות עם חגיגות מפוברקות כאילו מכבי חיפה הבקיעה...ואז בא הרגע האלוהי ההוא של ערן זהבי. "לקחנו דאבל ועוד איפה? - בטדי". על אפכם וחמתכם. ימים אחרי המשחק עוד הייתי קם בלילה ושואל את עצמי אם זה באמת קרה וערן זהבי הבקיע, חוזרת לי הצמרמורת מאותם הרגעים...
    הייתי נותן הרבה כדי להיות במשחק מחר אבל זה לא הסתדר.

מחר מבחינתי חייבים לנצח ולחזור לפיסגה - איבדנו נקודות מיותרות מול בית"ר בבלומפילד ואנחנו פשוט קבוצה טובה בכמה דרגות. אין ספק שהפערים מחר יצטמצמו ואולי בצורה ניכרת - בית"ר תקבל משב רוח מרענן מהקהל שיגיע מחר לתמוך, השחקנים גם ככה מתחילים להבין שם שהמצב הוא קריטי ובית"ר מאוד קרובה למקום שממנו יורדים ליגה, ולבית"ר עוד נשארו שניים-שלושה שחקנים שמבינים עניין. נגד מכבי חיפה למשל גם הייתה התעוררות ריגעית בצמד המשחקים.

יוסי אבוקסיס לא יגיד זאת מעולם אבל מבחינתו אין כמו ניצחון על בית"ר והוא יהיה מחר במוקד העניינים. העבודה של אבוקסיס תיהיה להוריד את השחקנים לקרקע.
    הפן המנטאלי מצד הפועל יהיה מאוד משמעותי. אם נציג יהירות - הסיכויים לנצח יפחתו משמעותית; אם נציג פחדנות משום מה - הכל יילך קשה. אם נגיע למשחק עם המחשבה הנכונה והשחקנים יענו במוטיבצייה משלהם(תמוז למשל היה באטרף נגד מכבי חיפה ואני מצפה ממנו מחר לטרוף את הדשא גם בשביל להוכיח לבית"ר מה הוא שווה) - מאמין שננצח.

סלים טועמה פותח מחר בהרכב של הפועל. לפני שאגיד אם זה טוב או רע, למה וכמה - הסיטואצייה הרומנטית ביותר מבחינתי - הקהל של בית"ר לא עוזב את טועמה כל המשחק, מקלל ומקלל, מגדף ומגדף, אולי אפילו זורק בקבוקים...ואז מגיעה עבירה על סף הרחבה, כדור חופשי מעמדה נוחה לבועט ברגל שמאל. סלים מסובב עם כל הלב ואחר-כך פונה להשתיק את ההמון הבית"רי. כפי שהיה בעונת 01\2000 בדקה ה-93...
    המגמה מחר התקפית, זהבי הרי לא קשר אחורי, ואני חושב שהמחשבה נכונה - לפי מה שהבנתי בית"ר תשחק עם קישור מעובה מאוד והיא תציג בונקר. חן עזריאל ייעדר וזה יתרון גדול מבחינת הפועל אם כי עדיין קיים חשש מסוים מברוכיאן ויבואה וגם טל. הפועל מסוגלת לעשות שטויות בהגנה - תשאלו את פרנסמן ובאדיר וגם קנדה ודדי לא חסינים - אבל אם יש חשש הוא דווקא ממשחק ההתקפה, כי ההגנה של בית"ר התייצבה תחת רוני לוי.
    בשביל שהכל יעבוד כשורה - ורמוט צריך להמשיך את הקו מהמשחק נגד מכבי חיפה ולהיות מעורב במשחק. סהר ותמוז יכולים להביך את גונזאלס שוב ושוב וזה חשוב.

13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

"עד שיבוטל הקיזוז ואז מכבי חיפה תאנוס אותם שוב" איי איי אתה מדבר כאילו היכולת הגרועה של מכבי חיפה היא בגלל הקיזוז.

ואני לא יתחיל עוד פעם את הדיון הכל כך חרוש הזה, רק אגיד שהפועל תל אביב לא גנבו שום אליפות זו מכבי חיפה שהגיעה עם כל הכלים שהיא צריכה כדי לקחת אותה ובעטה בדלי, אבל מה זה בעטה..

לגבי מה יהיה בסוף העונה. ברור שלהפועל תל אביב מגיע, אבל גם בעונה שעברה (לפחות ברובה) למכבי חיפה מגיע ולכן המצב הזה מאוד נזיל ולהפועל ת"א יש עוד כמה וכמה משחקים קשים והדובדבן שבקצפת הוא כמובן המשחק השלישי והקובע מול חיפה. כמו שבתאטרון יש את מוטיב השלושה והארבעה (אותו דבר קורה 3 פעמים ואז בפעם הרביעית וה'מכרעת'[סוף ההצגה] הוא משתנה ועושה טוויסט בעלילה) ככה זה יכול לקרות בעונה הזאת, אז שום דבר לא סגור.

Alon Harazi - אני זוכר בתחילת העונה בהרבה משחקים בקריית אליעזר בוזים כבר במחצית. את האמת להגיד לך? בתחילה עקבתי אחרי חיפה דיי באדיקות, אבל לאחרונה המשחקים שלהם מאוד משעממים ובאמת שאני לא רואה טעם לצפות בהם כי זה תמיד אותו תסריט מרגיז ולכן אני לא יכול להגיד לך מה היה בקריית אליעזר במשחקים האחרונים.
    ובכל מקרה, נכון שהניצחון הושג בצורה מגעילה, אבל הוא הושג וזה לא סתם ניצחון אלא אחד שמעלה אותכם זמנית למקום הראשון, שריקות הבוז לא במקום נקודה. מחאה מביעים שלקבוצה לא הולך.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא סתם ניצחון? זה סתם עוד ניצחון בדרך לעוד הרבה משחקים בהמשך, תשובה כמו "מכבי חיפה בינתיים במקום הראשון" זאת אולי הצהרה של התקשורת כדי לחמם את המפגש מחר, לא בכדי שבאמת השחקנים והאוהדים יחשבו שאנחנו במקום הראשון. בודקים מיקום של קבוצה בסיום המחזור כשכל הקבוצות משחקות, עד כמה שאני יודע. יש להפועל משחק חסר, ואני בספק גדול מאוד אם מחר הפועל לא תרשום ניצחון שיחזיר אותה לפסגה. לפי התאוריה שלך, כשהפועל כבר כמעט חודש רצוף משחקת אחרינו, כל ניצחון של הפועל בחודש האחרון היה יותר מסתם ניצחון?

כשקבוצה בסדר גודל של מכבי חיפה מנצחת בשיניים קבוצה מליגה א', ומנצחת בשניים קבוצה שלא זוכרת מתי היא כבשה בפעם האחרונה, אחרי שהיא סופגת שני שערים, אז כן זה נחשב בסטנדרטים של מכבי חיפה לא הולך. אז הנה המחאה. שוב, צריכים לשים את הדברים בפורפוציות. גם למחאה יש צורה. אם האוהדים היו מחכים לאלישע לוי מחוץ לאיצטדיון הייתי אומר שזה ממש לא מתאים, אם היו מאיימים על שחקנים/ רודפים אחריהם, ממש לא מתאים, אבל לשרוק בוז? זה לגיטימי לנוכח איך שהקבוצה ניראית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/3/11
  15. JackSparrow Member

באמת, פשוט ביזיון שהפועל הצביעה בעד הקיזוז לעומת ה4 האחרות... למה זה מועיל לעזאזל?

אני בעד להשאיר את הפלאוף העיליון לאחר ה30 משחקים אבל ללא הפחתת נקודות.

ועומר טיפה צודק, לא בכל מה שהוא אמר בעיניין היכולת של חיפה, הקבוצות פשוט מחכות לקיזוז ואוימרת "אנחנו לא דואגים, הקיזוז יציל אותנו, נתחיל לשחק כדורגל אמיתי בקיזוז" במקום להתחיל כבר מעכשיו...