מחזור 25 בליגת העל: בית"ר מנצחת את מכבי; גם ק"ש וב"ש מועדות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/3/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

וכאן מתבטא היעדר הפרופורציה.
    מכבי כבשה העונה יותר ממה שכבשה ק"ש של רב"ש בעונת האליפות. 51 לעומת 48.
    13 משחקים פחות (בשקלול הדרבי המפוצץ), 3 שערים יותר. ה"אפורה ומשעממת" זה מוגזם לחלוטין.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שנה שעברה ב15/03/2015 הייתם בפער של 7 נקודות מהמקום השני ולמעשה הבטחתם את האליפות.
    כל הפלייאוף העליון היה לפרוטוקול בלבד, וזה בעונה שאנחנו צברנו 13 נקודות יותר ממה שאנחנו צוברים השנה (ו12 נקודות יותר ממה שקריית שמונה צברה העונה)...

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

נכון. אני אחזור על עצמי.
    מכבי של סוזה טובה מזו של פאקו, ועדיין היא שיחקה בערך כמו היום החל מפברואר, ופשוט נהנתה מזהבי בשיאו. היא גם הייתה נחושה ורעבה יותר.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושוב, למקרה שלא הבנת אותי, זה דבר אחד לשחק כמו שמכבי משחקת היום כשאתה מבטיח את האליפות ונמצא בפער גדול מהמקום השני, ודבר אחר כשאתה משחק ככה כל העונה גם כשיש שתי קבוצות שיושבות לך על הזנב.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הפער היום הוא 4 נקודות עם כוכבית קטנה של הורדת 2 נקודות לפחות למכבי. ככה שזה תכלס 6.
    נכון שהיריבות גם משחקות פחות טוב ומשיגות פחות נקודות, אבל שוב אומר - מכבי פחות טובה העונה.

אנשים מדברים כאילו מכבי נפילה, זה מוגזם לגמרי.

6. hbs7 Member

שמע, יש לכם נסיבות מקלות שהמרכזיות שבהם הם סגל אוברייטד והעובדה שאתם נלחמים על אליפות שלישית ברציפות.
    זה לא ישנה את העובדה שאתם קבוצה אפורה. לדעתי גם משעממת.
    כבר בקיץ הייתם צריכים להחליף חצי הרכב. דחיתם את הקץ בעונה ואם לא תשלמו על כך בתואר זה בעיקר בגלל היריבות החלשות, וצוות האימון שדואג לכך שאתם אולי היחידים בעלי יסודות כדורגל טובים (לחץ, עמידה, כושר גופני) שמביאים לכם אוטומטית לא מעט נקודות.
    בקיץ אין לי ספק שנראה מהפכה מאוד משמעותית אצלכם. ולא?
    תעופו שוב מאירופה בשלב מוקדם וגם תואר יהיה קשה פי כמה.

EO11 ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני כמעט ולא מעורב בכל הויכוח הזה, אז אני רק אתן בקצרה את דעתי.
    מכבי העונה הכי טובה בליגה. או הכי פחות גרועה. השורה התחתונה היא זהה. מכבי במקום הראשון בצדק, ולכן גם תיקח אליפות.
    כל שנה אומרים שהליגה על הפנים, שהאלופה רק במעט יותר טובה מהיתר וכו'. אבל כשהאלופה לוקחת אליפות בהפרש של 10 נקודות עם ניצחונות על כל הגדולות, רואים שהיא באמת גדולה על כל הליגה, שתהיה רמתה אשר תהיה.

העונה, כשבאר וקרית שמונה לא מסוגלות לרשום שני ניצחונות ברציפות, מכבי מתקשה להתרחק, ואולי מה שיותר בולט זה שהיא לא לוקחת נקודות מהיריבות שנמצאות בשישייה הראשונה. פעמיים מכבי לא מסוגלת לנצח את באר שבע, לא את קרית שמונה, לא את בית"ר. כאן יש לי אכזבה מהקבוצה הזאת, וזה אולי מה שלי הכי בולט לרעה.

itzik.miro, orimor2212 ו-Abu George אוהבים את זה.
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה צודק. ומנגד עד לא מזמן היינו עם 96% הצלחה מול קבוצות שאינן ב"ש וק"ש.
    אני לא אתפלא אם בפלייאוף ננצח את כולן, אגב.

9. עידן444 Member

הזכירו כאן את הפועל של גוטמן...
    על הקבוצה האדירה שכמעט כל השחקנים שלה יצאו לאירופה וזכתה באליפות בעוונטה אתה מדברים? אני מניח שכן...
    אם לא הקיזוז מכבי חיפה, המועדון שמתפקד הכי רע בארץ תחת לחץ(לחץ שיצרו באותה עונה באופן מלאכותי), לוקח אליפות בפער דו ספרתי, מול קבוצה שעולה על מכבי ת"א של היום בכל עמדה במגרש!
    העיקר שגוטמן יצא ענק באותה עונה ולפאקו אין מושג...

אנחנו פרובינציה, אנחנו פרובינציה, אנחנו פרובינציה!

פאקו מקובע, זה ברור. אבל לכסח אותו כמו שכולם מכסחים זה מביש!
    תכניסו את זה טוב לראש-
    אין אף מאמן ישראלי שיכול להצליח במכבי ת"א!

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא הייתי כזה נחרץ. אבל כן, אנחנו פרובינציה, ואנחנו שונאים זרים.

אני לא חושב שהיו מפרגנים למכבי גם לו היה מאמן אותנו ישראלי, מסיבות ברורות וידועות, אבל לחילופין אני חושב שלו היה מאמן את הפועל של אז מאמן זר היו מתייחסים אליה אחרת לגמרי.

11. עידן444 Member

התקשורת המטונפת לא היתה נוהגת במאמן ישראלי שמוביל את הליגה כפי שהיא נוהגת בפאקו.
    אפילו שכל אוהדי בית"ר היו על הגדרות נגד הכדורגל המסריח של גוטמן, התקשורת עמדה לצידו של גוטמן וטענה שהקהל הזוי שהוא מתנהג ככה למאמן שמוביל את הטבלה.

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  12. Telkiyski Member

זה מאוד פשוט.
    בהתחשב בסגל והתקציב הבלתי נגמרים שלה, מכבי הייתה צריכה להיות 4 רמות מעל הליגה הזאת, בפועל היא רק רמה אחת מעליה.

חבל שכמו בכדורסל, לחובבי הליגה נותר להתעסק רק בזה ש"מכבי פגיעה".

ואפרופו מכבי כדורסל, אני עדיין מופתע שמשיח לא נתן למכבי פנדל בדקה 90.
    נכון שלא היה פנדל, אבל במקרים כאלה בליגה הזאת, כשמכבי בבעיה, השופטים כידוע לנו באים לעזור.
    אז לא רק שהוא לא נתן פנדל, עוד השופט היה מנשה משיח, שופט הבית המוכר של המועדון.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני בטוח שסגל שכולל את ברק בדש, דן איינבינדר ומהראן ראדי כשחקני רוטציה בכירים צריכה להיות "4 רמות מעל הליגה" (איך בכלל מודדים רמות? מה זה אומר שמכבי "רק רמה מעל"?).
    דיי נו, זה לשקר לעצמך כדי להרגיש טוב.

ולגבי הפנדל אין לי כוח להתווכח, רק תסביר לי למה זה לא. האיש נגע ביד שהונפה ושינה את מהלכו הטבעי של הכדור.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה הבעיה בראדי ואיינבינדר? שחקני הרכב לגיטימיים בכל קבוצה בליגה.

15. עידן444 Member

מכבי חיפה היא דוגמה מצויינת ואקטואלית לאיך אפשר גם להיות עם תקציב ענק, גם לשחק חרא וגם לא להשיג תוצאות.

בכל מקרה, לאורך כל השנים, גם בתקופות של גרנט, ובטח באליפות של קלינגר מכבי ת״א תמיד היתה קבוצה עוצמתית, חזקה, ווינרית, עם אופי ולא בהכרח זו שמספקת את הכדורגל האיכותי ביותר.
    גם במכבי ת״א וגם בהפועל ת״א הקהל מתפשר על איכות בתנאי שיש תוצאות. במכבי חיפה ובית״ר י-ם הקהל פחות מתפשר.
    מכבי ת״א כנראה תיכנס ללחץ ותתעורר כאשר המצב בטבלה יתחיל להשתנות, ובואו נודה על האמת- הוא כבר כמה חודשים במצב די דומה.

אני גם מאמין שאחוזי ההצלחה של מכבי ת״א מושפעים מאחוזי ההצלחה של ב״ש וק״ש. זה כמו שבתחרות ריצה אתה תשיג תוצאה טובה יותר ותוציא מעצמך יותר אם תרוץ מול רצים חזקים. זה מושך אותך למעלה.
    עובדתית, כשב״ש או ק״ש מנצחות גם מכבי ת״א מנצחת וכשהן כושלות, מכבי ת״א גם כושלת וכתוצאה מכך הפער זז נקודה לפה נקודה לשם.

גם בעונה שעברה בשלב הזה ב״ש היתה חזק בתמונה.
    פשוט תשלימו עם זה- כל הליגה פשוט חלשה יותר העונה וזה לא פוסח גם על הקבוצה החזקה ביותר, שגם נמצאת אחרי 2 אליפויות עם עייפות מסויימת, הרענון בסגל כשל(ובזה לא פאקו אשם), ובתקופה האחרונה סובלת מסוג של משבר(משבר במושגים שלה כמובן).
    השאלה כעת היא מי תתעורר קודם...

מצב נושא:
הנושא נעול.