מחזור 25 בליגת העל: בית"ר מנצחת את מכבי; גם ק"ש וב"ש מועדות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/3/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Turgi Guest

הקבוצה חזרה אלף צעדים אחורה.
    אם את ההדחה מאירופה היה אפשר לתרץ בצוק איתן, את הירידה ביכולת וצבירה של לפחות 12 נקודות פחות אי אפשר להסביר.

2. Civil Anti Madridista

מעשית מכבי בדרך לטרבל, ובשורה התחתונה זה מה שיזכרו. יכול להיות שאחת הסיבות לירידה ביכולת היא החוסר תחרותיות
    מכבי מודעת לעניין שאין לה אף יריבה רצינית, וגם אם היא תפסיד בקרבות הישירים לב"ש, אלישע יעשה עבורם את המלאכה.
    נקווה שבעונה הבאה מכבי חיפה תעשה מה שב"ש לא מצליחה לעשות כבר שנתיים וזה לאיים באמת על הטריטוריה של ג'ורדי.

3. Turgi Guest

לא חושב ש״חוסר התחרותיות״ זה מה שפוגע ברמה של מכבי. שתי העונות הקודמות היו הרבה פחות תחרותיות וזה לא הפריע לקבוצה.

מה שפוגע זה שלא בוצע שום רענון לשלד שרץ מאז אוסקר. טיבי, גרסיה, אלברמן, ראדי, זהבי.

4. Raulito Madridista

זהבי היה מגיע לאן שהגיע גם אם הפועל לא הייתה זוכה בדאבל. את החוצפה החיובית והחוש לשערים אי-אפשר לקחת לו, הוא היה קילר עוד לפני הגול ההוא בטדי.

מצחיק לשמוע הטפות מוסר מאחד הכותבים הכי הזויים וסובייקטיבים בפורום הזה. זו מכבי הכי פחות טובה משלוש העונות האחרונות למרות שהסגל שלה הוא הכי עמוק והליגה אפילו יותר חלשה. מכבי של אוסקר סחבה קוף כבד על הגב של עשור שלם ללא אליפות וזהבי ופריצה שהם שוברי-שיוויון הצטרפו רק בינואר, ובכל-זאת מכבי הייתה יציבה(גם אם משעממת) ובחצי השני של העונה דרסה; סוזה הוביל את הליגה כמעט לאורך כל הדרך אם אני לא טועה ושילב את זה יחד עם עונה טובה בליגה האירופית. ומה פאקו? לקח את גביע השוקו בינתיים והוא מתעקש לא לגעת בצלחת האליפות ולשמור על מתח.

וסתם שאלה: יש קבוצה בישראל נגדה מכבי יכולה לשחק 'רק' עם שני קשרים אחוריים? גם אם מכבי תשחק נגד כוסילמלם ותהיה בפיגור איכשהו, סתם כי חואן פאבלו רצה להבקיע גול עצמי(יופי של הופעה אתמול, אגב) - אתה עדיין תתמוך במערך של שלושת הקשרים המרכזיים?(הרבה יותר נוטים לאחוריים, דרך אגב, איגבובו לא שווה כלום ליד השער). נבהיר את הנקודה עוד פעם אגב, לך ולאלה שעוצמים עיניים: מכבי היא ברצלונה ביחס לרמה פח פה בליגת העל. בהשוואה למכבי של השנתיים הקודמות או לאלופות טובות מהשנים האחרונות - היא בינונית ומטה, כן.
    הזכירו כאן את חיפה של אלישע - קבוצה שנבנתה בתקציב צנוע, אחרי שנתיים לא טובות, נטולת כוח הרתעה ובקושי דיברו עליה בקיץ. איך אפשר להשוות בכלל?

5. Civil Anti Madridista

אני משוכנע שיש זה השפעה. מכבי ת"א גם בלי מאמן על הקווים אמורה לפרק כאן כל מה שזז
    על איכות הזרים כבר הבעתי את דעתי מספיק פעמים. להוציא את קרלוס זה אולי מספיק לליגה, אבל על אירופה אין מה לדבר אפילו.

itzik.miro ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אפשר דווקא, במובן מסוים.
    מכבי עדיין בנויה בגדול על שלד שנבנה לפני שנתיים וגם אז היה מבוגר יחסית. התחליפים שהגיעו הם לא ברמה גבוהה יותר ברובם. בזה אני לא בהכרח מאשים את ג'ורדי, אלא את התקרה שנוצרה מבחינה כלכלית להתקדמות.

הלכנו אחורה כי נעמדנו במקום. העמידה במקום עם אנשים שכבר הגיעו להישגים טובים ובחלקם נשחקו, מביאה לירידה מסוימת בתפוקה.
    כל עוד אנחנו מצליחים, זה בסדר גמור ויעבדו על לתקן את מה שנוצר.
    שלושה שחקני הרכב חדשים וריענון של השורות בשאר הסגל (רייכרט על חשבון ראדי למשל) ואני משוכנע שנחזור לגרף העלייה.

7. Turgi Guest

מי אחראי לזה שהשלד לא קיבל רענון ואנחנו תלויים ביכולת של ראדי?

oranfu, gilad16 ו-Civil אוהבים את זה.
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אנחנו לא תלויים ביכולת של ראדי. ראדי היה נורא ואיום כשניצחנו את קריית שמונה 3-0, סתם לצורך הדוגמה האקטואלית ביותר.

השלד עבר ניסיון ריענון, והוא פשוט לא היה מספיק טוב. לא בטוח שג'ורדי אשם, אלא היעדר משאבים לשדרוג מספיק גדול (עם כל הכסף ובהתחשב בחוקים הפיירפליי).
    אל תשכח שורמוט הגיע, ורייכרט יחזור בעונה הבאה, ואולי נדפוק עקיצה על טב"ח ויגיעו שחקנים חדשים. אני באמת לא דואג.

9. Civil Anti Madridista

על איזה היעדר משאבים אתה מדבר?

10. Turgi Guest

אין פה עניין של היעדר משאבים.
    אמנם אני לא מאמין למספרים שמוכרים לנו בתקשורת. אבל בתקציב הזה מכבי לא צריכה לקום וליפול על זהבי ראדי ואלברמן.
    יותר מזה. הרכש שהגיע בקיץ זו הנפילה הכי גדולה בשושלת קרויף.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מכבי של העונה חבולה ופצועה בעמדות מפתח, מה שיוצר סגל מעשי פחות טוב מעונה שעברה. על הנייר נכון שיש את פריצה ויצחקי ועוד עומק בהגנה וכד', אבל זה לא המצב.
    אפשר לומר שגם העונה סוחבים עול כבד מאוד של ציפיות וגם שחיקה מכך שזו עונה שלישית שרצים לאליפות. זה לא פשוט.

מכבי לא משחקת עם שלושה קשרים אחוריים. בזה אני עונה לך על השאלה.
    אם אתה קורה לאיגיבור, איינבינדר, ראדי ומיטרוביץ' (שני האחרונים לא ממש עושים הגנה) קשרים אחוריים, אני לא ממש יודע מה לומר לך.

12. השולס עולה Member

אוהדי מכבי - מה יתן לכם טריפל אגדי פה אם זה לא שווה כלום באירופה ותודחו שוב סיבוב 2 לאויפשט? אני היתי מוותר על הגביעים ומתמקד מעכשיו בבניית קבוצה לאלופות בלבד

13. Civil Anti Madridista

אתה מדלג מתירוץ לתירוץ. פצועה בעמדות מפתח? ובכל זאת יש לך 2 חלוצים כשירים כמו בדש ובן-בסט שמתייבשים על הספסל.

14. סמואל אטו Member

מה יתן קבוצה של ליגת האלופות אם היא תתמוטט אחרי ולא תחזור לשם כ-10 שנים?

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  15. עידן444 Member

ואיך בדיוק עושים את זה?

מצב נושא:
הנושא נעול.