בגמר מול בורו ראיתי את המגן הזה ולא האמנתי. יכולת הגבהה,יכולת פריצה,טכניקה עילאית. איזה שחקנים הברזילאים האלה מגדלים. דניאל אלבס המגן הטוב בעולם.
מדהים, אחד המשחקים הטובים שהיו העונה בליגה הספרדית, מה לא היה במשחק הזה, 3 אדומים, פנדל מוחמץ, אוירה מצוינת, טעויות שיפוט, קצב מצוין ומעל לכל שלוש שערים. נתחיל עם סביליה, משחק מדהים של החניכים של חואנדה ראמוס, בעיקר במחצית השנייה. במחצית הראשונה ראינו את בארסה מחזיקה בכדור ומניעה אותו, ורק לקראת סוף המחצית ראינו את סביליה מגיעה למצבים ובסוף גם כובשת, סביליה שיחקה חכם מאוד כשהיתה ה-10 שחקנים בעיקר המאמן שלה, חואנדה ראמוס, סביליה לא עשתה בונקר, אלא שיחקה פתוח, התקפי וראמוס אפילו לא עשה חילוף הגנתי. ני רוצה לציין בסביליה את קורז'רקוב (או איך שלא קוראים לו), החלוץ הרוסי. הפעולה שלו בשער היתה פשוט נהדרת, סיבוב נהדר ובעיטה מדויקת בין רגליו של שחקן בארסה לפינה הרחוקה, גול ענק. גם בשער המשחק קורז'רקוב היה מצוין, מסר את הכדורים, סחט עבירות ובסה"כ משחק מצוין שלו, אולי זה היה דווקא לטובה שלואיס פביאנו נעדר, כי סביליה קיבלה במקומו את קורז'רקוב. וכמובן איך אפשר שלא להתייחס לדניאל אלאבס, משחק ענק של הברזילאי של סביליה, מבחינה התקפית האו היה מצוין ויכל בקלות לסיים עם שלושער עם קצת יותר דיוק ליד השער, אלאבס עשה כאב ראש אדיר בהגנה לג'יו המסכן ולכל הגנת בארסה עם הפריצות המשוגעות שלו מהאגף. הבישול שלו לקורז'רקוב היה ה-10 במספר, ורק לחשוב שהוא רק מגן. מבחינה הגנתית אלאבס גם היה מצוין, הוא סגר את אינייסטה ומסי בצורה נהדרת ולא נתן להם רגע אחד למנוחה. לטעמי אלאבס הוא המגן הימני הטוב בעולם כיום. מגיע גם לקהל של סביליה מילה טובה, ללא ספק הקהל הטוב בספרד. מעודד כל המשחק, יוצר אווירה נהדרת ומחשמלת שעושה חשק אדיר לראות את המשחק ואפילו שהאצטדיון הזה יחסית קטן הוא נשמע כמו אצטדיון של 80,000 איש, שאפו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx בארסה, במקום להאשים את השופט צריכה להאשים רק את עצמה, נכון שהיו טעויות שיפוט ושני הכרטיסים האדומים היו לא במקום והשופט שגה, אבל בארסה היתה צריכה לגמור את המשחק ישר עם ההרחקה של אוסיו ובזה אני מאשים את רייקארד. בכזה מצב שהקבוצה שלך מוליכה 1-0, והיריבה שלך ב-10 שחקנים ושיש לך שחקן כל-כך טוב על הספסל אתה חייב להכניס אותו, אם אטו הי נכנס במקום ג'ולי או מסי שהיה חלש מאוד, בארסה היתה גומרת את המשחק. אבל במקום לתקוף את סביליה ולגמור אותם כבר במחצית הראשונה, בארסה הניעה את הכדור לרוחב בעיקר ולא לאורך ולעומק. ההחלטה של רייקארד לעלות ללא חלוץ חוד אמיתי היתה טובה מאוד, ראינו איך רונאלדיניו עושה בעיות להגנה של סביליה שלא ידעה איך לשמור אותו, אבל ברגע שאוסיו קיבל כרטיס אדום וסביליה נשארה ב-10 שחקנים, רייקארד היה חייב לעשות חילוף מהיר ולהכניס את אטו שיגמור את המשחק, בכלל החילופים של רייקארד זה אחד הצדדים החלשים שלו, תראו את חואנדה ראמוס שעשה חילופים מהרים ובסופו של דבר ניצח את המשחק, אבל רייקארד מחכה. עוד טעות גדולה של רייקארד היא השארתו של תוראם מחוץ לסגל ולהרכב. רייקארד ראה נגד סראגוסה כמה טוב עובדת הקבוצה כשמארקז משחק קשר אחורי ותוראם בלם, אבל רייקארד העדיף לתת מנוחה לתוראם ובסוף קיבל בראש בגלל זה. טעויות נוראיות של מארקז, בעיקר בשער הראשון גמרו לבארסה את המשחק. גם הוויתור על דקו היה טפשי, אז מה שאתה רוצה לתת מנוחה לשחקנם חשובים לקראת ליברפול?! הליגה חשובה יותר מליגת האלופות, אי אפשר לתת לשחקנים חשובים מנוחה בליגה נגד קבוצה כל-כך טובה כמו סביליה. כמו שבוריס אמר ואני מסכים איתו ב-100%, רייקארד היה צריך לפתוח בהרכב חזק ואחרי שאתה גומר את המשחק במחצית הראשונה לתת מנוחה לשחקנים. בבארסה אני רותה לציין את זאמברוטה, זאמברוטה היה פשוט מצוין היה בכל מקום במגרש, חילץ כדורים, עשה עבודה הגנתית טובה מאוד והראה שהוא יכול לשחק בכל תפקיד שרייקארד יתן לו וכמובן איך אפשר לבי הבישול הנהדר שלו לרונאלדיניו. אבל גם בנקודת האור הזאת יש דבר רע, זאמברוטה כנראה יעדר מהמשחק עם ריאל בשבוע הבאה, אלא אם כן ההתאחדות הספרדית תבטל לו את אחד מהכרטיסים הצהובים. כמה מילים על מסי, משחק כל-כך חלש של הילד הארנטיני הכל-כך מוכשר הזה, היה מאוד אגואסיט היום, הלך עם הראש בקיר, לא היה מספיק דומיננטי, אז נכון שהוא חוזר מפציעה אל זה לא תירוץ למשחק כל-כך חלש. כמובן איך אפשר שלא להתייחס לשיפוט השערוריתי, נתחיל עם השער הראשון של בארסה ורנאלדיניו. לדעתי היה נבדל של זאמרוטה במסירה שקיבל מאולגר, ראיתי הרבה מוד הילוכים חוזרים והם מחזקים את הדעה שלי שהיה נבדלון קטן בעת המסירה של אולגר לזאמברוטה, אבל זה דווקא לא אשמתו של השופט אלא של הקוון. הפנדל והאדום של אוסיו היו מוצדקים לחלוטין, ראיתי את ההילוכים החוזרים והיה שם פנדל, כמובן שגם האדום מוצדק, אוסיו היה האחרון. כמו שכבר אמרתי כאן, שני הכרטיסים האדומים של ג'ולי וזאמברוטה לא היו ולא נבראו, עד עכשיו לא הנתי על מה ג'ולי קיבל אדום, זה בקושי צהוב! גם זאמבורטה לא היה צריך לקבל אדום, הוא עשה עבירה ששווה צהוב לא יותר מזה. בכלל השיפוט בליגה הספרדית השנה הוא קטסטרופלי, זאת לא פעם ראשונה ששופט הורס משחק בגלל טעויות טפשיות. חבל שאחרי משחק כל-כך גדול השיפוט יתפוס את הכותרות ולא המשחק עצמו.
על האיכות של המשחק אין מה להרחיב. לטעמי אחד משלושת המשחקים הטובים שראינו העונה(אני לא זוכר כרגע משחקים יותר טובים, אבל כדי להיות פוליטקלי קורקט), קצב טוב,כדורגל סוחף, מצבים, שערים, אדומים, אווירה מדהימה ואקשן. מבחינת סביליה, המשחק אתמול יכול להיות המשחק שיעצב את הקבוצה הזאת להמשך העונה ויעניק לה את האופי הדרוש לה להמשך. האמונה שהשחקנים מקבלים אחרי ניצחונות מהסוג הזה, הביטחון העצמי, והעובדה שהם ניצחו את כל הגדולות(ובצורה משכנעת מאוד יש לומר) בבית, מותירה הרבה אופטימיות להמשך. מבחינת בארסה, בטווח הרחוק אין סיבה לדאגה. כמו שבורה אמר הם עדין הפייבורטיים לאליפות, הפער הוא רק נקודה ואחרי הקלאסיקו גם לא נשארו לה יותר מדי משחקים מול הגדולות(פרט לביקור בקלדרון וברומרדה) ולוח המשחקים שלהם יחסית נוח. כמה נקודות מהמשחק: 1.השיפוט-נכון, היה לא טוב. אבל בוא ניגש ללכאורה נקודות המחלוקת: נבדל בשער של בארסה, לא היה. ראיתי את זה בבירור כבר בשידור אתמול, היום גם קיבלתי הוכחה. קו אחד של זמבורטה עם דרגוטונוביץ'. פנדל על רונאלדיניו-היה בבירור. מכאן נובע-גם האדום מוצדק. SO FAR SO GOOD. אדום לג'יולי-לא היה ולא נברא, אני בטוח שהFA יבטלו אותו אחרת זו פשוט שערוריה. אדום לזמבורטה-אני חושב שהוא מוצדק. התיקול שווה צהוב, והוא היה צריך לשתוק לאחר מכן(אפילו פויול שמע את זה וניסה להרחיק אותו משם ללא הצלחה). העבירה שהובילה לשער של אלבס-גם כאן אני חושב שהיה מקום לשרוק. והיו גם לפחות 5-6 פעמים בהם הוא שרק בלי סיבה, ושלף כרטיסים מיותרים לשחקני בארסה. סיכום כולל-השופט השפיע על המשחק, אבל הוא לא זה שהפסיד לבארסה את המשחק. 2.רייקארד- הוא האשם העיקרי בהפסד. אטו היה חייב, פשוט חייב להיכנס מוקדם יותר, כשבארסה שכבה על השער של סביליה שפשוט קראה להם לתקוף ולהבקיע. כמו שאמרתי גם במחצית(או באיזור הזה. קיצר, אתמול בלילה), אי אפשר לעלות למשחק, ביחוד לא משחק שכזה, בלי חלוץ. אטו נשמר לליברפול, בסדר. גודיונסן לא טוב מספיק? סאביולה לא טוב מספיק? אזקרו לא טוב מספיק(!), הם עדין עדיפים על ג'יולי. וראינו את הקושי של בארסה, כשהם פשוט שיחקו לאורך המגרש עם מסירות רוחב אחרי האדום של אוסיו,בלי שום איום על השער, או אפילו משהו שקרוב לזה. בקשר להרכב שהוא העלה, להשאיר את דקו בחוץ הייתה טעות איומה. שוב ראו אתמול את החשיבות האדירה של השחקן הזה במערך של בארסה. מצד שני, שלושה משחקי גמר גביע יש לבארסה ב7 ימים הקרובים, אז רוטציות בלתי נמנעות. 3.דני אלבס- מגן ימני טוב ביותר בעולם הוא לא, כי מתחילת השנה הוא נעלם ורק אתמול הוא חזר להיות הדני אלבס של 2006, אבל אתמול הוא נתן תצוגה למופת. שתי ההזדמנויות שהוא החמיץ בסוף לא אומרות כלום כי בשלב הזה כשבארסה עם 9 שחקנים סביליה שיחקה עם עצמה, אבל שער נפלא, בישול, עבודת הגנה למופת, תוקף בלי הרף(מסכן ג'יולי..), פשוט נהדר. אבל, הוא פרובוקטור אדיר. נכון, ספרו לנו משהו שאנחנו לא יודעים, אבל קצת ספורטיביות לא תזיק לבחור. אגב, כשג'יולי הוא האיש ששומר אותך זו לא בדיוק חכמה, אבל בכל זאת שאפו על המשחק הנהדר שלו.
כל הכבוד לשחקני סביליה שהחזיקו מעמד גם בעשרה שחקנים והצליחו לנצח את ברצלונה בבית, ובצדק, ולהעפיל למקום הראשון בטבלה, סביליה של השנה קבוצה מאוד מאוד חזקה, אני לא כל-כך הפגנתי פירגון והאמנה כלפה אבל הניצחון אתמול הראה על הרבה דברים. מה שהכי שימח אותי אתמול(לא בא להרגיז או להתגרות, ממש לא), הוא האדום של זאמברוטה שאני מקווה מאוד שלא ייבטלו אותו והוא לא יוכל לשחק נגדינו בסופר-קלאסיקו. לא מובן לי למה רייקארד לא עלה אתמול עם חלוץ אמיתי, המערך שלו היה מאוד מאוד טיפשי. כמו שאמרו כאן לאטו הגיע לשחק ואם לא הוא אז לסביולה, ג'ולי לא יכול לעשות את העבודה בחוד. ברצלונה כבשה שער מנבדל שהיה, זאמברוטה היה בנבדל ורואים את זה, היא קיבלה פנדל שלא היה וגם כרטיס אדום סביליה קיבלה אחרי התחזות של רונאלדיניו ולא בפעם הראשונה בקריירה והגיע לו שהוא החמיץ את הפנדל. הקהל של סביליה קהל מדהים, דוחף את הקבוצה והוא בעצם השיג את השיוויון הנפלא של קרז'אקוב. גם לרונאלדיניו לא יזיק ספורטיביות, הוא גם אחד הצוללנים הגדולים בעולם. לברצלונה היו דקות מאוד מאוד טובות במחצית השנייה כאשר הקבוצה שלטה בכדור והצליחה להגיע למצבים מצויינים אך לא כבשה, וזה היה הזמן לשלוח את אטו למערכה, מוקדם יותר, שסביליה לא מצליחה לאחוז בכדור והקישור שלה היה שקט מאוד. מי שלא מבקיע סופג וזה מה שקרה לברצלונה, שער נהדר ומשחק ענק כולל בישול נהדר לדניאל אלבס, המגן הימני הטוב בעולם לטעמי כיום. יש לו יכולת התקפית משובחת, באמת, כמו עוד קשר שמשחק בסביליה, יכולת הגנתית טובה אם כי קצת פחות. ספורטיבי הוא לא, הוא שחקן מלוכלך, משחק עם מרפק, אולי שחקן מגעיל, אבל על הכישרון ואחד השחקנים הטובים בליגה הספרדית מבחינת כישרון, אין עוררין, בהחלט שלא. בהחלט שלא מתאים לברצלונה להפסיד ככה את המשחק, היא שיחקה נגד נחיתות מספרית הרבה זמן והייתה צריכה להבקיע במצבים שהיו לה, אוהדי ברצלונה צריכים לקוות שבמשחק נגד ליברפול זה ייראה אחרת, בהחלט אחרת. זאמברוטה עם הכרטיס האדום המוצדק דיי הרס מהמשחק המצויין שלו, אדריאנו מסביליה נשמר טוב מאוד, והאדום שג'ולי קיבל לא היה מוצדק. לטעמי היה שיפוט חלש מאוד כמו כל השנים האחרונות בליגה הספרדית. מי שלי היה חסר בברצלונה בדקות מסויימות הוא דקו. ברצלונה של אשתקד לא הייתה סתם קבוצת כדורגל שמניעה את הכדור כמו שצריך, כי כאלה יש, קבוצות שמניעות את הכדור טוב וכובשות שערים. ברמן, מילאן של אשתקד, ארסנל של אשתקד, רומא של אשתקד בשיאה, תמיד היה את המהלך שישאיר את הפה שלנו פעור, את התיחכום שהיינו תופסים את הראש, אוהדי מדריד ואומרים"זה לא ייתכן". אתמול זה לא קרה, ברצלונה של השנה קבוצה פחות טובה משל אשתקד, וההחלטות השנה של רייקארד מתחת לכל ביקורת, אבל הוא לא טיפש, והוא יבין את העניין, והוא יישאר עוד שנים בברצלונה. לסביליה יש עוד דרך ארוכה מאוד עד התואר, היא יכולה להיות מרוצה מאוד ממשחקה אתמול, ומזה שהיא במקום הראשון. לא הייתי מזלזל בקבוצה הזו, בעיקר בפיחואן, ריאל, וולנסיה וברצלונה איבדו שם נקודות. בוריס, מסכים איתך מאוד בקשר לשורה האחרונה. המשחק אתמול בסביליה לא היה משחק קל, בטח שלא, אבל אחרי האדום וההזדמנות ל2-0 זה היה אמור להיות משחק ילדים בשביל ברצלונה. הראל, רונאלדיניו פנדליסט טוב, וזהו, יש המון שעולים עליו בקטע הזה, מעניין מה הייתה אומר אם הוא היה מבקיע שוב לפינה הזו.
לא אמרתי שהוא לא טוב , אבל אי אפשר לבעוט כל פנדל לפינה הימנית של השוער. שוערים רואים ולומדים את זה ולוקחים לו אותם
לא מסכים איתך, זה שרייקארד עלה ללא חלוץ חוד אמיתי עזר לו מאוד ב-30 הדקות הראשונות של המשחק. ראינו כמה רונאלדיניו עושה בעיות להגנה של סביליה שלא ידעה איך לשמור אותו. מה שכן כמו שכבר אמרתי בתגובה הקודמת שלי, רייקארד היה חייב לעלו את אטו מהספסל אחרי שסביליה נשארה ב-10 שחקנים ולגמור את המשחק. לדעתי דווקא היה פנדל על רונאלדיניו, נכון שהברזילאי הוסיף הצגה קטנה, אבל אוסיו הלך לרגל, רונאלדיניו נפל בצורה דרמטית וכמו תמיד הוא מקבל גם הרבה ריספקט מהשופטים. אבל היה פנדל והיה גם אדום.
הראל, הוא בעט לאמצע השער והשוער זינק לפינה הימנית ואיכשהו לקח את הכדור עם הרגל. כדור קצת יותר חזק וזה נכנס.. זה פשוט שופט בלי אופי. ברגע שהוא הרחיק לסביליה שחקן אני הייתי בטוח שעכשיו כל נפילה או כל הצגה אחרת של שחקני סביליה תישרק לטובת הקבוצה. ג'ולי פשוט לא עשה כלום! אפילו צהוב לא היה צריך להיות אבל אדום? ומה לעזעזל זאמרוטה אמר? תיגש תדבר איתו ואל תוציא סתם כרטיסים.. אני רוצה לראות מה היה קורא אם אחד משחקני סביליה היה אומר משהו לשופט..
על זה שהיה אתמול שיפוט ביזיוני כולם מסכימים , זה חלק ממגמה ברמת השיפוט בליגה הספרדית העונה. בכל אופן , מה שמטריד אותי יותר מהאדומים ונסיבותם המוזרות , העובדה שזאמברוטה וג'יולי בספק לסופר קלאסיקו די מעיבה. אני מקווה שהערעור של בארסה על האדומים של שניהם יתקבל , או לפחות של זמברוטה שהוא חלק אינטרגלי וחשוב ביותר במערך שלנו.
אנחנו לא יכולים לקבוע אם האדום של זאמברוטה היה מוצדק או לא, זה כבר תלוי מה הוא אמר לשופט, ואני לא חושב שאנחנו יודעים מה הוא אמר לו, ככה שאנחנו לא יכולים לקבוע אם אכן האדום היה מוצדק או לא. אני מסכים איתך שראייקארד היה צריך לעלות עם אטו בהרכב, עם חלוץ חוד טבעי, ואם אני לא טועה, לא ג'יולי עלה בחוד, אלא רונאלדיניו. רונאלדיניו היה צריך לשחק בצד שמאל, מסי בצד ימין, ואטו או סאביולה בחוד. עם כל הכבוד, רונאלדיניו לא חלוץ חוד בכלל, מה גם שמסי לא הצליח לעשות כלום בצד שמאל כאשר דניאל אלבס לא נתן לו לנשום. קשה להאשים את הקוון על דבר כזה, זה דבר שבהחלט קשה לראות אותו, ולקבוע חד משמעית, ואם אני לא טועה, במידה ויש ספק, היתרון הולך להתקפה. בכל אופן, אני חושב שלא היה נבדל, ואפילו הוכחתי את זה. הינה ההוכחה: http://www.zix.co.il/images/72236920.Xxx פנדל מוצדק לחלוטין, רונאלדיניו אמנם הוסיף בנפילה שלו, אבל פנדל היה בהחלט. אוסיו בכלל לא נגע בכדור, אלא ברגליים של רונאלדיניו, שמנעו ממנו לבעוט את הכדור, כמו שאמרתי, הוסיף בנפילה שלו, אבל הפנדל לדעתי היה מוצדק. כתוצאה מכך, אוסיו הורחק בגלל שהוא היה האחרון.
דור, נתחיל בזה שבבירור רואים שאין נבדל, הקוון עשה נכון, והשער חוקי. נמשיך בכך שפנדל היה, אוסיו היה רחוק מהכדור, הלך לרגל של רונאלדיניו, גם כאן הפנדל והאדון מוצדקים. אני גם לא חושב שהטאטרליות המסוימת שרונאלדיניו הוסיף לנפילה הכריעה. זו הייתה עבירה ברורה. (שימו לב גם לתגובה של שחקני סביליה. אוסיו בעצמו לא מחה ויצא מייד, כי הוא יודע שהאדום הגיע לו). כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, השיפוט לא נטה לטובת בארסה בכלל, אלא ההפך, רק השפיע עליה לרעה. הוא לא הפסיד לה את המשחק, אבל ההחלטות של השופט גם לא תרמו לה במיוחד. ורונאלדיניו בועט פנדלים טוב מאוד. רוב הבעיטות שלו הולכות לרשת הגבוה, אין סיכוי לשוער וזה נכנס. אתמול הוא בכלל בעט לאמצע אם תשימו לב, הפנדל היה לא טוב ולכן הוא נעצר. בקשר לאדום של זאמברוטה, יש שופטים שמגיבים למה שאומרים להם השחקנים אחרי עבירות, ויש כאלו שמבליגים. רוני אמר לגראהם פול 15 פעמים ב2 דקות פאק אוף במשחק בין מנצ'סטר יונייטד לארסנל לפני שנתיים ופול הבליג. איבאנייז כנראה מאלו שמגיבים, ולכן בחר להוציא צהוב. אני חושב שבמקרה הזה הוא צדק. עבירה הייתה, הצדיקה צהוב, והאיטלקי היה צריך לשתוק וללכת.
בקשר למשחק המרכזי של היום: ריאל מארחת את חטאפה למשחק מסקרן מאוד. ריאל חייבת נצחון לעיניי הקהל הביתי לפני המשחק הכל-כך חשוב בגומלין של שמינית גמר ליגת האלופות נגד באיירן בגרמניה. שום דבר מלבד נצחון לא התקבל בעין יפה על-ידי האוהדים המקומים, כרגע ריאל רחוקה 7 נקודות מהמוליכה, סביליה וכמו שכבר אמרתי ריאל חייבת, אבל שפוט חייבת לנצח את חטאפה. ריאל תגיע בהרכב חסר מאוד לאל דייארה, אמרסון, קנאברו (אולי זה יתרון דווקא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx ), גוטי והקפטן ראול. קאפלו לדעתי עושה טעות גדולה שהוא עולה עם סלגאדו, כבר ראינו בדרבי בשבוע הקודם שסלגאדו היה חלש מאוד, אבל קאפלו לא לומד מטעיות ומתעקש לפתוח איתו בהרכב במקום לפתוח עם מרסלו באגף שמאל ולהעביר את מיגל טורס ימינה. בקישור אין לקאפלו הרבה ברירה, הוא חייב לפתוח עם בקהאם במרכז הקישור לצד גאגו עקב החיסורים של יותר מחצי מהקישור שלו, כבר ראינו במשחקים האחרונים שבקהאם משחק הרבה יותר טוב באגף, אבל לקאפלו לא היתה שום אופציה אחרת. בקישור רוביניו ורייס הפתחו בצדדים ויהיו חייבים לאיים על השער כמה שיותר. היום זאת ההזדמנות של רוביניו להוכיח לקאפלו שהוא שווה מקום בהרכב, כבר הרבה זמן שרוביניו לא פוגע והיום, עקב הרבה מאוד אילוצים קאפלו מרכיב אותו בהרכב והברזילאי חייב להחזיר לו. בהתקפה נזכה לראות את היגוואין וקסאנו שהראו שיתוף פעולה מצוין נגד אתלטי בדרבי שבו סקאנו מסר מסירה מצוינת להיגוואין שכבש. לדעתי קאפלו עושה נכון שהוא משאיר את ואן ניסטלרוי על הספסל כדי לתת לו מנוחה לקראת המשחק החשוב ביום רביעי נגד באיירן, גם בלעדיו ריאל פייבורטית ויש לו תחליף הולם מאוד, קסאנו. יהיה מעניין מאוד לראות את קסאנו, היו דיבורים שקסאנו מתיחל לכנס לכושר ומתאמן יותר ברצינות, היום נראה אותו כבר מהפתיחה, אני מהמר שהוא יהיה טוב מאוד, לא יודע מן תחושה כזאת. חטאפה מנגד קבוצה מצוינת, חטאפה במחזור הקודם גנבה נקודה מסביליה בקולסיאום אחרי 0:0, חטאפה בתקופה לא רע בכלל, היא מדורגת במקום ה-8 בטבלה והיא קרובה מאוד למקום בגביע אופ"א בשנה הבאה. אם מישהו מצפה למשחק עם הרבה שערים, אז כנראה שהוא התבדה. חטאפה היא הקבוצה עם ההגנה הכי טובה בספרד, הקבוצה הזאת ספגה רק 16 שערים (!) הרבה זכות שני שחקנים מאוד משמועתים, אלכסיס הבלם ואבונדנזיירי השוער. אלכסיס למזלה של ריאל יעדר עקב פציעה, יש כאלה שיגידו שנרקם כאן דיל בין אלכסיס לריאל שהוא לא ישחק נגדם, עקב פירסומים בספרד שהבלם המצוין בדרך לריאל, אבל אני לא מאמין לזה, אלכסיס נפצע קשה נגד אוסאסונה. אובנדנזיירי לדעתי הוא אחד האנדרייטדים הגדולים בעולם, לדעתי הוא אחד מעשרת השוערים הטובים בעולם, האו גבוה מאוד, יש לו זינוקים של פנתר, יש לו הצלות מרהיבות והוא שוער מצוין. עוד שחקן מאוד מסוכן בחטאפה זה הוא גיזה, החלוץ של חטאפה כבש עד כה 8 שערים, למרות זאת על תחשבו שההתקפה של חטאפה טובה יות מדיי מלבד גיזה אין לקבוצה אף שחקן טוב ומסוכן בחלק הקדמי ואולי זה מוכיח את הנתון הסטטיסטי הבא, חטאפה כבשה רק 21 שערים ב-24 משחקים, פחות משער למשחק. *ManUtd Fan, תודה על ההוכחה, עכשיו אני יודע שהשער היה חוקי לגמרי.
בהתחשב בכך שאת הצהוב הראשון הוא קיבל על חילוץ כדור נקי ויפה, אנחנו ודאי יכולים להתלונן. לפי האופן שבו פויול דחף אותו, דבריו של זאמברוטה לשופט היו קשים באמת, אבל הוא צודק - לא הייתה שם עבירה בחיים.
ברור שהשיפוט היה זוועה אבל לדעתי האדום הראשון היה מיותר. היום מתעצמת מגמה בכדורגל שכאשר נפסק פנדל, אם העבירה לא גסה בצורה בולטת ביותר, יש לפסוק על פנדל ולתת כרטיס צהוב. פסיקה כמו של אתמול למרות התוצאה המדהימה בדרך כלל הורסת משחקים במיוחד אם זה קורה בדקות הפתיחה, כי הקבוצה לא רק שסופגת שער אלא נחותה מבחינה מספרית על המגרש. ראו למשל את הגמר באלופות של שנה שעברה.. (למרות שהיה משחק מדהים). עבירה מאוחר או לא, הדבר קרה בתוך הרחבה ונפסק פנדל אז השופט היה צריך להכניס שיקול דעת במיוחד במשחק מהרמה הזאת ולשלוף רק צהוב, הרי היה מאוד ברור כי העבירה לא הייתה ברטאלית ורונלדיניו לא נפצע. אם העבירה הייתה נעשית לפני הרחבה ומונעת 1-1 אז אין שום ספק - אדום מוצדק.
חייבים לנצל את ההפסד של ברצלונה אתמול, היא לטעמי הקבוצה הכי חזקה בספרד למרות ההפסד אתמול והעונה הלא יציבה שלה, כך שהפער מהמקום הראשון הוא מבחינתי 6 נקודות, למרות שגם בסביליה אני לא מזלזל, בעיקר אם ברצלונה תודח מליגת האלופות ותשקיע את כל הכוח בליגה. היו לנו כמה פעמים להתקרב עוד יותר, כמו נגד ויאריאל, בטיס, סלטה ויגו בתחילת העונה ולא ניצלנו את איבודי הנקודות של הקטלונים. בנוסף, וולנסיה ניצחה אתמול ואנחנו לא רוצים להיות מחוץ לארבעת הראשונות, נכון? הפער מאתלטיקו מדריד החמישית הוא מרחק של ניצחון בלבד. אם ההרכב שרשום במארקה יעלה אני מאושר, יהיה מעניין לראות את בקהאם כקשר 50\50 ליד קשר אחורי אמיתי כמו גאגו, מקווה מאוד ששניהם יעלו בקישור כככה. מרוביניו ורייס אני לא מצפה ליותר מדיי ואני לא בטוח דווקא שקאסנו יישחק, למרות שאני מאוד סומך עליו, לא שוכח את רוד והיגואין שהבקיע בדרבי, אני הייתי מעדיף לראות את רוד בחוץ, שינוח לקראת באיירן ושייעלה הרכב יצירתי. ראול ייחסר אולי מבחינת מנהיגות ודירבון, אבל הוא לא מבקיע השנה בהרבה משחקים וגם לא בדיוק בונה את הגולים שלנו למרות שהוא במקום הנכון במאני טיים. אני שמח שנשחק ללא פאביו קנבארו, אסור לנו לספוג נגד אחת ההתקפות החלשות בליגה. למרות חסרונו של אלכסיס בחטאפה, עומד מולינו יריב ראוי, ההגנה הטובה בספרד, אני בספק איך הכל ייתנהל ואם נצליח לפרוץ את הגנת הברזל ולנצח, אבל פשוט חייבים, חייבים לנצח, כמו שאמר איקר. מקווה שלא יהיה משעמם וכמובן שננצח.