מחזור 25 בלה ליגה: שיפוט שערוריתי ונצחון לסביליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/3/07.

1. Raulito Madridista

ריאל מדריד – חטאפה

http://www.as.com/imgs/escudosPortadaNuevo/1.Xxx VS http://www.as.com/imgs/escudosPortadaNuevo/172.Xxx

תאריך המשחק: 4.3.07
    שעת המשחק: 20-00
    איצטדיון: הסנטיאגו ברנבאו, מדריד

ריאל מדריד רוצה לנצח את חטאפה בכל מחיר ולשמור על סיכוי תיאורתי לאליפות. הקבוצה במרחק שש נקודות מהמקום הראשון ורוצה לנצל את מפגש הצמרת בין שתי המוליכות כדי לצמק את הפער. ריאל רחוקה מהמקום החמישי רק 3 נקודות ועדיין סיכוי לא רע שהקבוצה תשחק בעונה הבאה בגביע אופ"א, וזה דבר שהאוהדים בברנבאו לא ייקבלו בעין יפה, בכלל. המשחק נגד חטאפה הוא משחק חשוב מאוד וחזרה גנרלית לקראת המשחק המכריע בשמינית גמר ליגת האלופות נגד באיירן בגרמניה, בגומלין.

לריאל מדריד יש בעיות קשות מאוד. קפיטן ראול נפצע באימון ונותר מחוץ לסגל של פאביו קאפלו. גוטי ודיארה מושעים עקב חמישה כרטיסים צהובים שספגו כל אחד מהם במהלך העונה, ופאביו קנבארו מושעה בגלל האדום הטיפשי שספג בדרבי נגד אתלטיקו מדריד, אך לפי העונה האיומה של קנבארו החיסרון הזה לא כל-כך קריטי. סרחיו ראמוס שלא שיחק בדרבי יחזור לסגל וגם להרכב הפותח של קאפלו. גם בקהאם שלא שיחק בדרבי יחזור לסגל ואף להרכב, לעמדה במרכז המגרש לפי התקשורת בספרד, לצידו של גאגו. ואן ניסטלרוי חוזר גם הוא לסגל לאחר שהחמיץ את הדרבי בגלל פציעה.

אמרסון פצוע ונותר גם הוא מחוץ לסגל, אך יש חושבים שהוא לא רוצה לשחק יותר בקבוצה וחושש לספוג שריקות בוז מהברנבאו, טענה דיי טיפשית. פאביו קאפלו גיבה את אמרסון ואמר שהוא פצוע במסיבת העיתונאים. רוברטו קרלוס שלא שיחק בדרבי גם הוא יחזור לסגל אך לפי המארקה צפוי לקבל מנוחה ומיגל טורס ייפתח כמגן שמאלי(מרסלו שבסגל יהיה על הספסל) וסאלגדו שוב ייפתח כמגן ימני. פאביו מאמין מאוד בקאסנו לפי התקשורת בספרד והוא יישחק את החלוץ הנסוג, מתחת להיגואין(רוד יישמר לקראת באיירן כנראה). היגואין דיבר השבוע בתקשורת ואמר שהוא מקווה להבקיע עוד הרבה שערים בריאל מדריד. בנוסף אומרים במארקה שרוביניו ורייס ייקבלו בהחלט צ'אנס גדול להוכיח את יכולתם באגפים של הקבוצה, אולי ההרכב הכי התקפי ששיחקה הקבוצה מתחילת העונה. דה לה רד ייכנס לסגל של הקבוצה הבוגרת בגלל היעדרותם של אמרסון גוטי ודיארה.
    בשורה טובה הייתה השבוע לריאל מדריד למרות הכל. המגן הברזילאי סיסיניו שנפצע ממש בתחילת העונה והיה חשש שגמר את העונה, חזר להתאמן עם כדור ועוד שבועיים יהיה כשיר ככל הנראה.

http://www.marca.com/marcador/rfsh/liga0607/1a/jornada24/fotos/fotos_partido_02/05.Xxx
    היגואין חוגג שער בדרבי. השני בדרך?

ריאל מדריד: קסיאס; סאלגדו, הלגרה, ראמוס, טורס; גאגו, בקהאם, רייס, רוביניו; קאסנו והיגואין.

מול ריאל מדריד תשחק חטאפה של שוסטר, קבוצה נאה מאוד שהתקדמה בגדול מאז העלתה לליגה הראשונה ב05\2004. הקבוצה של שוסטר העפילה לחצי גמר גביע המלך למרות הפסד לאוססונה במשחק חסר חשיבות אחרי שניצחה במשחק הראשון, 3-0. הקבוצה של שוסטר מתמודדת על מקום בגביע אופ"א כאשר היא במקום השמיני אך רחוקה רק מרחק ניצחון מסראגוסה השישית, ומקום שישי מוליך לגביע אופ"א.

לאחר הניצחון הגדול על וולנסיה במחזור ה-22, 3-0 ביתי וחלק, אולי אפשר להגיד שיש ירידה קטנה בכושר של הקבוצה. היא הפסידה לבילבאו הבינונית 2-0 בחוץ, וסיימה בתיקו ביתי עם סביליה, אך שיחקה פחות טוב. בכל מקרה, הקבוצה של שוסטר מאמינה שאפשר לקחת נקודות בברנבאו, וזוכרים איך בשנה שעברה הקבוצה הייתה הרבה יותר טובה מריאל אך בסוף הפסידה מהברקה אחת. שוסטר מאוד מודאג מהעובדה שאלכסיס הבלם המצויין של חטאפה, נפצע במשחק נגד אוססונה בגביע והוחלף בדקה ה-70 והוא מחוץ לסגל. בספרד ישנם פירסומים שריאל מנסה לרכוש את השחקן לקראת העונה הבאה. המאמן שוסטר ביקש מאבודנזיירי דריכות מלאה לאחר שהשחקן הכי טוב שלו בחלק ההגנתי, פצוע. לחטאפה ההגנה הטובה בספרד, היא ספגה 16 שערים בלבד!!!

החלק ההתקפי הוא הדבר שעובד פחות טוב אצל הקבוצה של שוסטר. פחות משער למשחק כובשת קבוצתו שבמאזנה 21 שערים בלבד ב24 מחזורים. קסקוארו, קשרה של חטאפה כבר התבטא לגבי המשחק ואמר:"אנחנו נבוא לנצח מהשנייה הראשונה שנעלה לכר הדשא". שוסטר ימשיך לעלות את המערך הקבוע של 4-4-2 כאשר האיש המרכזי בהתקפה הוא גוייזה מלך שערי הקבוצה שכבש 7 שערים ובישל שלושה. חטאפה רוצה לנצל את המאזן הביתי הגרוע יחסית של ריאל מדריד, הגרוע ביותר של הקבוצה בשנות האלפיים.

http://www.marca.com/marcador/rfsh/liga0607/1a/jornada22/fotos/fotos_partido_06/05.Xxx
    חטאפה חוגגת על וולנסיה. תצליח להשיג נקודות בברנבאו?

חטאפה: אבודנזיירי; קונטרה, פולידו, טנה, פארדס; קוטלו, קסקוארו, קלסטיני, נאצ'ו; אלבין וגוייזה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/07
  2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

יותר מידי שחקנים של ריאל מדריד במנוחה או לא ישחקו בגלל כרטיסים. אני מניח שקאפלו רוצה לשמור על התפקיד שלו, ולכן כל כולו מתמקד במשחק מול באיירן מינכן ביום רביעי. אני לגמרי יכול להבין אותו, כי את חאטפה אפשר לנצח בבית כמעט בכל הרכב, וגם אם לא, אז לא יכעסו יותר ממה שכועסים עליו בכל מקרה עד היום. הדחה בשלב הזה של ליגת האלופות תעלה לו ביוקר רב, והחישוב שלו נכון והגיוני.

לא יאמן שזה ההרכב של ריאל מדריד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx וניסטלרוי וקרלוס כשירים לחלוטין. ה"דון" יודע מה הוא עושה.

3. Raulito Madridista

המשחק נגד באיירן מינכן הרבה יותר חשוב אבל אני לא הייתי מזלזל בכלל בחטאפה, סלע, ורואים שאתה לא קראת בכלל את הפריויו ואתה לא יודע כל-כך על הקבוצה הזו, מקום שמיני בספרד במרחק 3 נקודות בלבד ממקום בגביע אופ"א, קבוצה שעתשה התקדמות אדירה, הוציאה תיקו מסביליה בקולוסיאום, המבצר של חטאפה, הביסה שם 3-0 את וולנסיה וניצחה את ריאל מדריד 1-0 שהקבוצה של קאפלו, אנחנו, בעטנו לשער רק 5 פעמים בלבד.
    אני עדיין חושב שהמארקה טועה ורוד ואן ניסטלרוי ייפתח כן בהרכב בסופו של דבר, במקום קאסנו, אבל בקשר לקרלוס אני כן חושב שהוא יסופסל, הוא חזר מפציעה, והוא כבר נפצע נגד באיירן אחרי שחזר שוב מפציעה, הוא צריך לנוח רוברטו קרלוס, בהחלט יש מקום לא לשתף אותו, גם יש לנו מחליף מצויין עבורו בעמדה, מיגל טורס שכבר הראה לך במשחק במינכן מה הוא שווה. רק חבל שטורס לא משחק בימין וסאלגדו בשמאל. הרבה מאוד תלוי ברביעיית ההתקפה ואני מצפה להמון מהקישור, גאגו וגוטי יכולים לספק כדורים טובים. אני אשים עין על קאסנו, מרייס ורוביניו אני לא מצפה לכלום. אולי בלי העגלה קנבארו ההגנה שלנו תיראה יותר טוב, אבל אנחנו משחקים נגד התקפה לא טובה שהבקיעה פחות מגול למשחק.

4. Dimitar Berbatov Member

ברור שהמשחק של ריאל נגד באיירן הרבה יותר חשוב מנגד חטאפה. אבל סלע אתה מדבר שטויות, אפשר לנצח את חטאפה כמעט בכל הרכב? שטיות, חטאפה אחת הקבוצות הטובות בספרד, היא במקום ה-8 ויכול להיות ששנה הבאה היה תהיה בגביע אופ"א. חטאפה קבצה מצוינת ולידעיתך היא עשתה צרות להרבה מאוד קבוצות צמרת, למשל הי נצחה את ולנסיה 3-0 בקולסיאום, שם גם הוציאה תיקו מסיביליה והרשימה עוד ארוכה...
    מסכים איתך שישחטו את קאפלו בתקשורת הספרדית הרבה יותר אם הוא יעוף מליגת האלופות מאשר אם הוא יפסיד לחטאפה, אבל אסור בשום פנים ואופן לזלזל בה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/3/07
  5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

דווקא כן קראתי, וכן אני כן מזלזל בחטאפה.
    בכל מקרה עניין הזילזול לא רלוונטי כאן. המצב המעורער של פאביו קאפלו לא ישתנה עם עוד ניצחון תיקו או הפסד בליגה, אבל הוא כן ישתנה לרעה אם יהיה משהו כזה ביום רביעי. זה כל מה שאמרתי דור, ברשותך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

6. Pipe Member

האס פרסם שהאמרסון רוצה לעזוב בסיום העונה(מענין למה.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ), וכנראה שיש באי הופעה שלו במשחק הקרוב כמה דברים מתחת לפני השטח.
    אני דווקא מאוד אוהב את ההרכבכ הזה של ריאל. הגעתי למסקנה שאפילו אם אילו יהיה נייטו ודה לה רד במקום רוד ואמרסון, 4-4-2 של ריאל, בלי קשר לזהות מרכיביו, עדיף מה4-2-3-1 הפתטי הרגיל. הבעיה-הצבתו של בקהאם במרכז הקישור. לא שיש הרבה ברירות למשחק הקרוב, אבל חבל לראות את המומנטום שלו נעצר, כי מהאגף הוא היה שפוט לוהט במשחקים האחרונים,ומה לעשות שמהאמצע בקס לא עושה את העבודה בצורה אידיאלית(למרות שהוא עדין משחק לא רע בכלל).
    קאסאנו והיגואין בחוד נראה מענין,גם נראה את האיטלקי חוזר, וגם נראה איך השנים מתפקדים בייחד. מצד שני, זה נראה מסוכן בדיוק מאותם סיבות. השנים מעולם לא שיחקו ביחד, והראשון כלל לא שיחק בחודשים האחרונים.

ותרדו מסלע. למה שלא יזלזל בחטאפה? כשאתה רואה את השם "ריאל מדריד" ו-"ברנבאו" ואתה רואה את האורחת מ"חטאפה", קצת קשה שלא להקל ראש.
    ברור שלריאל לא יהיה משחק קל,כי זו עדין ריאל ויש לה נטיה לעשות את המשחקים שלה יותר קשים מכי שהם צריכים להיות, אבל לאור מאזן החוץ הלא מרשים של חטאפה, וההרכב הרעב של ריאל(רייס ורוביניו צריכים להראות שעדין יש להם מה למכור, ולמעשה הם משחקים על המקום שלהם בהרכב. עוד תצוגת נפל, שניהם בחוץ. משחק טוב, ויש להם סיכוי לשחק באליאנס ארינה), אני הולך עם הלבנים.

7. Dimitar Berbatov Member

ולנסיה מנצחת 1-0 במסטאייה את סלטה ויגו משער של ומריינטס בדקה ה-63. בסופו של דבר קיקה עולה עם הרכב חזק מאוד, כל הפצועים חוזרים ישר להרכב ודווקא חואקין שכבש במחזוק הקודם נגד חימנאסטיק עלה מהספסל, אותו החליף בהרכב אנגולו. בסופו של דבר מוריינטס ווייה פתחו בחוד וקיקה עלה בהרכב מאוד התקפי והשיג את מבקושו, נצחון רגע לפני המשחק החשוב במסטאייה נגד אינטר בגומלין של שמינית גמר גביע האלופות.
    סלטה בסוף עלתה במערך מאוד הגנתי, 5 שחקני הגנה, 4 שחקני קישור וחלוץ אחד, בייאנו. בסוף סלטה קיבלה את מה שמגיע לה, הפסד, אולי זה יעיר את סלטה שצריכה להתחיל לשחק גם בליגה, לא רק בגביע אופ"א.
    הנצחון הזה מעלה את מאזנה של ונלסיה ל-46 נקודות, מה שהעלה אותה למקום ה-3 לפחות זמנית עד שריאל מדריד תשחק מחר נגד חטאפה. כרגע, אם התוצאה בראמון סאנצ'ז פיחואן תשאר כמו שהיא ולנסיה רחוקה 4 נקודות מבארסה המוליכה ו-2 נקודות מסביליה, בולנסיה בטח מאוד מרוצים מהתוצאה ב"משחק העונה", תיקו יספק בהחלט את חניכיו של קיקה פלורס.

http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2007/febrero/28/4.Xxx
    השער הכל-כל חשוב של פרננדו מוריינטס.

8. Pipe Member

פנדל היה, אדום מוצדק(סוף סוף שיפוט הגיוני), רונאלדיניו היה יכול לגמור את המשחק, במקום זה המומנטום עם סביליה, הביטחון של בארסה לא משהו, והקהל בטירוף. היה עדיף לבארסה להישאר 11 מול 11.

אגב,אני לא מבין מה ג'יולי עושה על המגרש. המערך ההתקפי של בארסה מוזר מאוד,בלי חלוץ אמיתי פשוט קשה להבקיע, ואני לא מאמין שלא גודיונסן,לא הארנבון ולא אזקרו כל כך חלשים שרייקארד מעדיף להפקיר את ההתקפה שלו ואת ג'יולי על פניהם.

9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה פרובקטור אלבס , הכרטיס האדום הכי מוזר שראיתי בחיים שלי.

הנחמה היחידה שלפחות לא תיהיה לרייקארד את האופציה של ג'ולי בקלאסיקו

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי רק את המחצית השנייה , שיפוט ביתי כזה בחיים לא ראיתי .

שערוריה !

11. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אני מאוד נהנה מלראות את המשחק הזה.סביליה עשתה קאמבאק יפה למרות השיפוט הביתי.רונאלדיניו
    החטיא את הפנדל שהיה יכול לגמור את המשחק.הכרטיס האדום שברצלונה קיבלה היה אחד הכרטיסים
    היותר הזויים ומוזרים שראיתי בכדורגל האירופאי,לא הייתי מתפלא עם זה היה קורה בארץ כאן.דניאל אלבס
    פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש ולטעמי הוא אחד המגנים הטובים ביותר בעולם.

דרך אגב לסביליה יש את הקהל הטוב ביותר בספרד !

12. Riki Member

איזה משחק ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק
    ואו !! כזה משחק אמוציונלי הרבה זמן לא ראיתי. שאפו לגמרי לשחקנים של סיביליה שפשוט נתנו כדורגל ענק.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

איזה סיום מרתק, משחק גדול. תענוג.

סביליה קבוצה נהדרת, בנס לא נגמר פה 5-1, כל הכבוד לסביליה, מגיע לה להיות בראשות הטבלה שבוע הבא היא בחימנסטיק, המקום הראשון חייב להמשיך להיות שלה.

דני אלבס היה פנטסטי, פנטסטי.

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלבס שחקן מלוכלך ומגעיל , אם הוא ימשיך ככה הוא לא יקפוץ מדרגה וימשיך להשאר בקבוצה הזו של סביליה .

מישהו כנראה מרחם על ריאל בשבוע הבאושלח את השופט השערוריתי הזה , זאמברוטה לקח בגליץ' נקי את הכדור אבל שחקן סביליה דפק 9 גלגולים ועוד 4 סלטות ששכנעו את השופט לשלוף צהוב ולהרגיז את זאמברוטה .

גועל נפש של קבוצה סביליה , קבוצה של צוללנים , חסר להם רק כריסטיאנו רונאלדו והם אימפריה .

15. Dimitar Berbatov Member

הראל, אם היית רואה גם את המחצית הראשונה הייתי מבין שהשיפוט בסופו של דבר התאזן. גם הפנדל שרונאלדיניו קיבל והחמיץ שבעקבותיו הגיע האדום של אוסיו היו מאוד גבוליים ושנויים במחלוקת, אני בכלל לא בטוח שהייתה עבירה על רונאלדיניו. גם השער של רונאלדיניו מאוד גבולי, בעת שאולגר שלח את הכדור לזאמברוטה, לדעתי הוא היה בנבדל.

נו באמת בגלל שהוא גרם לשופט להוציא אדום לזמברוטה אז הוא שחקן מולכלך ומגעיל? כל אחד היה עושה את זה, מה גם שאלאבס הוא המגן הימני בכושר הכי טוב בעולם לדעתי והוא בכלל שחקן מעולה. בקלות הוא יכל לכבוש היום שלשוער?

משחק ענק, פשוט ענק בראמון סאנצ'ז פיחואן, תגובה הרבה יותר מורחבת ומפורטת מחר!