עכשיו מותר לי להיות פסימי? היום ההגנה שלנו נחשפה בחולשתה. ויותר מההגנה, זהו מרכז השדה. כפי שאמרתי בסיום המחצית הראשונה, זה הבית ספר שדיברתי עליו. לקחת כדור במרכז המגרש ולהפוך אותו להתקפה קטלנית שבמקרה הזה מסתיימת בשער. השער שלנו, כפי שגם אמרתי שיהיה, היה שער די מקרי מהדיפה שנפלה לגאדיר על הרגל. סולליק יזרק עכשיו למשחק במקום קולמה ובכך אלישע יוותר כנראה בכלל על מרכז השדה.
אם נפסיד מכבי חיפה צריכה לעשות חשבון נפש רציני. לא ייתכן שאחרי השיוויון המשחק הזה בורח בצורה הזאת. איזה איבודי כדור טיפשיים אני רואה בכל המשחק, רק חבל שרק הפועל ת"א מענישה את היריבה שלה על זה. מי שרואה את המשחק הזה לא צריך להיות מופתע שבנבחרת אותם שחקנים מפסידים ברגעים קריטיים. הכדורגל הישראלי שבלוני בצורה נוראית. הפועל ת"א, הפחות גרועה במגרש, מנצלת עד תום את החובבנות של שחקני היריבה שלה. המחצית השנייה פשוט מרתיחה אותי. שגיא, הדברים שמובילים עכשיו לשערי הפועל ת"א לא ממש ראיתי במחצית הראשונה...אתה לגמרי צודק, הפועל ת"א במשחק מאד מאד בינוני פשוט משפילה אותנו בדברים בסיסיים.
שי, החסרונות הללו תמיד היו קיימים. תמיד לא היינו טובים ותמיד היינו מאבדים כדורים סתמיים ולא מצליחים לפתח התקפות. נגד קבוצות פחות טובות היו מספיקות גם 4-5 התקפות יותר טובות כדי לכבוש. מול הפועל תל אביב לא רק שצריך יותר מזה, צריך גם להמעיט את מספר איבודי הכדור, מה שלא עשינו, ועל כן העונש. בסך הכל להפועל תל אביב מגיע לנצח את המשחק הזה. להוציא כמה דקות בסיום המחצית הראשונה ועוד כמה כאלה בפתיחת המחצית השניה, הפועל תל אביב הייתה טובה יותר.
הפועל עברה את כל המשחקים הקשים שלה בצורה מושלמת. עכשיו יש לה את המשחקים מול הקבוצות עם סף השבירה הכי נמוך בליגה, המשחקים הכי קלים. אני לא רואה אותה מאבדת אפילו נקודה אחת במשחקים שנשארו לה: הפועל פ"ת בבית, סכנין בבית, ר"ג בחוץ, בית"ר בחוץ, בני יהודה בבית ואשדוד בחוץ...אם היא תאבד באחד מהם נקודה זו תהיה הפתעה גדולה (כן עם איך שבית"ר נראה פחות מ-3:0 להפועל זו בושה)...למרות הקיזוז, השטיח לאליפות די פרוס להפועל, שהיתה כמובן פייבוריטית לאליפות גם בתחילת העונה...מבי חיפה שוב הוכיחה שבמאני טיים היא לא שווה שום דבר כששמים את הכסף על השולחן ומי היה מאמין שהפועל עם 3 נצחונות רצופים על מכבי חיפה.
אני נוטה עכשיו לשפוך את זעמי, אבל עד כמה שזה נשמע מצחיק, ההפסד שאנחנו סופגים עכשיו למעשה לא משנה שום דבר. בליגה נורמלית האדומים עכשיו מובילים את הטבלה, ב'ליגת לוזון' אנחנו לדעתי בשיוויון, לא? כמו שאמרתי כבר במחצית, שתי הקבוצות נחלשו לעומת העונה הקודמת. אם באמת נתחיל לנתח עד כמה הקבוצה שלנו נחלשה אז זה בכלל נס שאנחנו בתום המחזור הזה רק נקודה אחרי המוליכה. הקישור כל כך נחלשה שזה נורא. כיאל לא עד כדי כך כוכב, אבל בוקולי פשוט צריך לפרוש (או רק להשתמש בו נגד קבוצות חלשות). זה שבנאדו הפך להיות הכוכב בהגנה אומר הכל. טוואטחה כבר שחקן יותר טוב מבן דיין, אבל כשרואים איך משומר קיבל הום את הצהוב. פשוט בדיחה הבחור. נו, בשבוע הבא האדומים אולי יסיימו בתיקו בטדי ומכבי חיפה שוב מנצחת כדי לקחת את הפסגה...יעקב שחר ואלישע לוי עוד יחשבו שהם ניצחו בבניית הקבוצה שלהם את כל אלה שמנוחסים עכשיו. לא, אפילו אם זה קורה, האדומים יזכו באליפות, אולי אפילו בדאבל. אחרי השער השלישי של האדומים סגרתי את הטלוויזיה, אבל מגיעים גם הרבה מחמאות לאבוקסיס. הוא לא רק מחליף בצורה נהדרת את גוטמן, הוא גם לא משתולל על הקווים כמו המאמן הישראלי הממוצע...הוא עשה את זה כעוזר, אבל נראה לי שהוא עכשיו מבין מה תפקידו בקבוצה. באמת, ברכות. ודבר ממש אחרון, אני אוהב שאוהדי מכבי חיפה באו עם דגלי ישראל למגרש. אנחנו הרי קבוצה שמייצגת את ישראל לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ועכשיו זה כבר מביך. בדיוק הדברים שדיברתי עליהם שלנו אין. לא בועטי בעיטות חופשיות, לא בועטים מרחוק, לא התקפות מהירות ולא כלום. יגידו אולי שה4-1 זה יותר מידי. אני לא בטוח, אם נשים את כל האספקטים של המשחק, נראה שלמרות שזה לא נראה, בדברים הספציפיים הפועל תל אביב פשוט עלתה היום על מכבי חיפה וזה מה שניצח את המשחק, ובמקרה הזה ניצח בגדול. מגיע כל הכבוד להפועל תל אביב, שבהחלט לא במשחק ענק שלה, אבל מצליחה לכבוש ארבעה שערים מול מי שעד המשחק הזה נחשבה להגנה הטובה בליגה. היום, לא הגנה ולא התקפה.
עומר, כעיקרון אני נוטה עכשיו לגמרי להסכים איתך, אבל לפני עונה כולם היו בטוחים שמכבי חיפה תטייל לאליפות...בהנחה שאתה צודק, אני חושב שהחששות שלי בקיץ היו מוצדקות ואם לא נזכה באליפות לשחר יש הרבה דברים להסביר לאוהדי הקבוצה שלו. כרגע, שוב נכשלנו במאני טיים... נו טוב, גם הרביעי הגיע...שוב, עד כמה שזה נשמע דיבילי, הניצחון הזה למעשה לא משנה כמעט דבר. העניין הוא שאם עכשיו ההפסד הזה יגרום להתמוטטות להמון אנשים בקבוצה שלי יש הרבה על מה להצטער. בראש הרשימה נמצאים שחר והמאמן החביב שלו, אבל גם לשחקן כמו קולמה מגיעים המון כמה סטירות מצלצלות.
אני מאוד מקווה שיקרה איזה משהו משמעותי במכבי חיפה לקראת הפלייאוף והיא בסופו של דבר תיקח את התואר. אם שנתיים ברציפות השכונה של טביב תנצח את הדרך של שחר זה סימן מאוד רע לכדורגל שלנו.
אולי סוף סוף יתעוררו כולם במדינה הזאת שקשורים לכדורגל ויבינו שאלישע לוי הוא מאמן של קבוצות תחתית,אמרתי את זה מאז שהוא בחיפה וקטלו אותי... אלישע לוי הביתה הוא האשם הבלעדי בהפסד,להוציא את ורד שהיה בן היחידים הטובים במגרש,להוציא את חמד ולהשאיר את גאדיר לבד זה טעות. אם קטן היה פצוע היה צריך לשבת בחוץ הוא לא ה'. אלישע לוי הביתה,מאמן עלוב.
זה ממש לא השכונה של טביב, זה האימון של גוטמן. אם הוא לא היה במערכת, אפילו אבוקסיס לבדו, היה צריך לבנות קבוצה, הם לא היו מסיימים יותר ממקום שלישי במקסימום...גוטמן הוא פשוט אומן, גם כשהוא לא נמצא, זה כאילו הוא נמצא...טביב צריך לתת לו מיליון דולר מתנה כי הוא מביא לו שנתיים רצוף 70 מיליון שקל. אבוקסיס עם כל הכבוד זה פיקציה, עד שהוא לא יקבל לבנות קבוצה לבד ההשפעה שלו אפסית. זה הכל גוטמן, אם תרצו או לא תרצו. המאמן הכי טוב בישראל, שיקם את מעמדו מבונקריסט מסריח שנזרק לקפריסין למאמן הכי טוב בישראל - אין ספק: הנבחרת חייבת להיות שלו, ולו לטובת הליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (ואולי בשביל שעמי יצחק על כולנו פה...)
תודה לשחר שהפכת אותנו למסכנים, שמקחים כדורגל עלוב ומסריח רוב הזמן. גם אלישע אחרי כמעט 3 שנים ברומא לא מתנהג כמו רומאי והפך לשפוט של הבוס והקפטן שלו. לא מעניינים האילוצים, לא תביא אליפות, אז תחזור לאמן את סכנין ואשדוד. תודה לקטן שהפך לאבי נימני, אולי בעל כורחו. שחר אם גמרת את הסוס, תעזוב עכשיו ואם לא תתחיל להביא לכאן שחקנים איכותיים. נמאס לי מכל הגנון הזה. החבר'ה הבאמת צעירים ועם פוטנציאל שימישכו לשחק. כל מיני משומרים, לפאלובים וזבל טהור אחר שיעופו מכאן. אנחנו מכבי חיפה ולא בית זונות.
yedidel, השכונה רק בהנהלה, לא ברכש שחקנים. ההתנהגות הילדותית של טביב והראל לא מונעת מהם בנתיים לעשות שטויות ברכש. מה גם, במכבי חיפה ומכבי ת"א אין מאמנים רציניים. גוטמן ואבוקסיס פשוט מלמדים את הקולגות שלו שיעורים אחרי שיעורים. ברגע שהחבר'ה האלה לא עומדים על הקווים אולי יש לאוהדי הפועל ת"א במה לדאוג. לא כרגע.
אנחנו בושה וחרפה! יש להפסיד ויש להפסיד, הפועל ת"א עשתה לנו בית ספר בכל חלקי המגרש, זו המציאות הכואבת. אמנם אלישע הכניס את גדיר, שגמל לו בשער שיוויון, אך מדוע הוא לא נותן יותר קרדיט לורד? כנראה שלעולם לא נבין. כל אלו שהסתנוורו מהשיפור של משומר, קיבלו היום הוכחה חדה, עצוב ששחקן מוגבל כמוהו פותח בהרכב הראשון בקבוצה הטוענת לכתר. כמוהו גם בוקולי, שבגילו אין לו מה להציע פרט להשקעה וגם זה לא מביא יותר מדי תועלת. קטן לא כשיר שווה ערך למשחק בעשרה שחקנים, שינוח, הסתדרנו בעבר בלעדיו ונסתדר גם בהווה ובעתיד. לגבי רפאלוב וסלליך, עם היכולת שהציגו עדיף שלא היו נכנסים. מגיעות מחמאות רבות לשחקנים האדומים שנתנו הצגה על כר הדשא. כמובן שסיפור האליפות לא גמור, מקווה שבפלייאוף הקיזוז ישחק לטובתנו, זה מאוד תבוסתני לבנות על זה, אך זה המצב.