מחזור 24 ליגת העל: 1:4 ענק להפועל ת"א על מכבי חיפה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by לירן, Feb 24, 2011.

1. alexshw Member

ברגע שנגזלה מאיתנו אליפות בחוסר צדק, אני גם ישמח אם ניקח אליפות בחוסר צודק.
    והכוונה כאן בחוסר צדק היא לקחת בגלל הקיזוז = פחות נקודות במגרש.

2. riquelme1 Member

אם הפועל תגיע לפליאוף במצב כמו שחיפה הגיעה, ותפסיד במשחק ישיר לחיפה בביית, ותסיים בתיקו במשחק האחרון שהיא חייבת לנצח, וחיפה תזכה- אין מוצדק מזה.

בדיוק מה שקרה בעונה שעברה, בפעם המי יודע כמה, חיפה יכולה להאשים רק את עצמה, הכל היה תלוי בה, אבל היא נכשלה בפליאוף. בדיוק כמו שבשלב הבתים באלופות קבוצה שמסיימת ראשונה בבתיים זה מקנה לה היתרון במשחק ביתי.

נמאס כבר לחזור על זה, יש שיטה שנקבעה מראש, בתחילת העונה, מוצדקת או לא זה לא החלטה שלנו, וצריך לכבד אותה.

כמו שאמרתי בעונה שעברה עם זה יעזור לחיפה העונה אף אחד לא יתלונן, לעומת העונה שעברה שכולם אמרו שהפועל זכתה ברמאות.

מה שמדהים מה שהפועל עושה העונה, אפילו שהיא פחות טובה מבעונה שעברה, בלי מהרן להלא, בלי שכטר(כל העונה כמעט), בלי דה-סילבה חצי עונה, מאמן שעבר התקף לב, סיכסוכים בההנהלה, כל מועדון אחר היה מתפרק, אבל הפועל היא קבוצה חזקה.

3. קטלוני Member

ספורטיביות יותר

4. alexshw Member

איפה הייתה הספורטיביות בעונה שעברה. עין תחת עין חביבי.
    הכל צריך להתקזז בכדורגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

RIQUELME ואנחנו בלי מסיללה, דווילישוילי אחרי שתקופה ארוכה היינו בלי לפאלוב וגאדיר.
    גם מכבי חיפה סובלת מהמון פציעות ומתקציב נמוך פי 2(נכון ושחר בהחלט עשה את זה במודע) ותראה אנחנו רק נקודה מתחתיכם.

הליגה הזו היא זבל טהור. וגם זה משפיע.

Last edited: Feb 28, 2011
  5. riquelme1 Member

מסכים שגם חיפה עברה לא מעט פציעות, וגם העזיבות של טשיירה וקינן החלישו את ההגנה שלה משמעותית, אבל אנחנו בלי החלוץ הכי טוב שלנו כמעט כל העונה, בלי הבלם הכי טוב שלנו מינואר, בלי מאמן ועם המון בלאגן בההנהלה בניגוד אליכם.

אין ספק שהגול של זהבי הוא זה שניצח להפועל את המשחק, לפני הגול חיפה ההייתה בהיתרון במגרש, היא שלטה והייתה מסוכנת יותר, לדעתי בלי הגול של זהבי הפועל לא מנצחת אתמול, אני גם מסכים שאלישע היה צריך להכניס את גדיר במקום קטן שלא עשה כלום ולא במקום ורד שהיה השחקן הכי מסוכן של חיפה בחצי הראשון, אבל אלישע נכשל פעם אחר פעם נגד גוטמן ואבוקסיס בניהול משחק.

גם ההגנה של חיפה לא מספיק טובה, עם כל הכבוד לבלם האוקריאני(?), ולבנאדו שבאמת משמח לראות שגם בגיל כזה הוא מחזיק מעמד, אבל בעונה שעברה לחיפה הייתה הגנה טובה יותר מהעונה.

6. alexshw Member

למה שתהיה טובה. מה עשו בשביל שתהיה טובה? עשו קומבינה עם פיני זהבי והביאו שחקן שלא ראו בכלל. מזל שאריק נותן עונה טובה יותר משני קודמותיה ופיליאבסקי כנראה מספיק ל - 80% מהמשחקים בליגה.
    הוא בסדר גמור יחסית למה שהושקע ויחסית לחור ממנה הוא בא.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני פה מסכים עם אלכס. מה שקרה בעונה שעברה פשוט בושה אפילו אם המהלך היה נועד בעיקר לעצור את בית"ר. אין בכל ליגה בעולם רציני שיטת קיזוז, יש לפעמים פלייאוף שגם הוא יכול להיות אכזרי ולא תמיד צודק, אבל קיזוז?

ברגע שאני קורא שטויות כמו שנאמרו אתמול ע"י מוני הראל אני בהחלט מקווה שהעונה אנחנו נגנוב להם בצורה הכי כואבת את האליפות. לא בשביל אוהדים כמו דור, אבל כן כמו מטומטמים כמו הראל.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי שתי הקבוצות נחלשו העונה, ומבחינתי מכבי חיפה היא זו שנחלשה יותר. ללא ספק שבלי שכטר ודאגלס דה סילבה הקבוצה האדומה נחלשה, אבל השניים פתחו את העונה...מכבי חיפה איבדה למעשה כחצי הרכב ולא חיזקה את עצמה כמו שצריך. על זה אלכס ואנוכי מאד כועסים.

רק תסתכל על השינוי המהותי בהרכב:
    מכבי חיפה וויתרה בקיץ על טשיירה, קינן, כיאל, וארבייטמן. מה אוהדי הקבוצה קיבלו בחזרה? בנאדו, חמד, פיליאבסקי, ובוקולי מזדקן. חמד ופיליאבסקי עוד בסדר, אבל הם בהחלט פחות טובים מאלה שהם החליפו. בנאדו נותן בסה"כ את מה שרוצים ממנו, אבל קינן שחקן יותר טוב מבנאדו בגיל 37. ארבייטמן ברמה אחת מעל ארבייטמן.

בקיץ אמרתי שמכבי חיפה לא מסיימת מעל למקום השלישי כי אני חשבתי שגם מכבי ת"א תעבור אותנו. נראה בסוף 'ליגת לוזון' מה יקרה...

9. riquelme1 Member

למוני הראל אין מושג לכדורגל וחבל שמתיחסיים לדברים שלו, כנ''ל אלי טביב וכנ''ל כמעט כל יושבי הראש, גם שחר אמר לא מעט שטויות במהלך השנים.

10. Raulito Madridista

http://img232.imageshack.us/img232/9862/90931074.Xxx

הבאנו ארבע עליכם!

עברו כבר כמעט 24 שעות ואני עדיין ב'היי' מטורף, הלכתי לצבא מבסוט ושום דבר לא הצליח להוריד ממני את החיוך. מדובר באחד מהנצחונות הגדולים ביותר שחוויתי בתור אוהד הפועל, לבטח במסגרת הליגה. אני אוהד הפועל כבר למעלה מעשור ובחיים לא היינו קרובים אפילו לכבוש 4 שערים למכבי חיפה. ברור כשמש שקרב האליפות רחוק מלהיות סגור(ובלי קשר לשיטת הקיזוז בכלל - כרגע הפער הוא רק נקודה לטובת הפועל ובהחלט ייתכן שהמצב יתהפך עד לפלייאוף) אבל אני לא חושב על ההמשך בכלל אלא נהנה מהרגע מה שנקרא. הפועל ת"א - 4, מכבי חיפה - 1 - בלתי-נתפס.

ידעתי שרק הפועל ת"א, קבוצה שלא באה לשום מגרש עם רגשי נחיתות - תוכל לחשוף את הבלוף שנקרא מכבי חיפה(לא עלובה כמו מכבי אך זה לא אמור לנחם אותה). לכל מי שהיה צריך עוד הוכחות - הפועל סיפקה אתמול את התשובה הטובה ביותר עם שלושה(נצחונות רצופים עם הירוקת) סימני קריאה(סליחה, ארבעה). מתחילת העונה אני כותב את אותם משפטי המפתח שבוע אחרי שבוע - מכבי חיפה ממשיכה לנצח אבל זה לא זה, אי-אפשר לקחת אליפות עם ניצחונות דחוקים ברבע השעה האחרונה וגם נגד הנמושות אני לא זוכר הצגת כדורגל מצד מכבי חיפה למעט המשחק בקרייה נגד מכבי ת"א. הפועל ת"א העונה פחות טובה מזו שזכתה בדאבל אך עדיין עושה הכל יותר טוב ממכבי חיפה.

הבסנו ופירקנו את מכבי חיפה בלי שאף שחקן של הפועל יציג יום יוצא מן הכלל(תעשו הפרדה בין כך שאף שחקן של הפועל לא הציג משחק נפל לבין משחק שיא). כל אחד ידע לתת את שלו - הגול של זהבי היה חשוב, תמוז כבש גם הוא והיה באטרף וגילי ובן-סהר אחראיים על הפתיחה המוחצת ובאותו רגע פשוט השתוללתי בטירוף, מי האמין שכבר אחרי פחות מדקה לוח התוצאות יזוז מה שנקרא?

בשלוש הדקות הראשונות הפועל מלבד השער הגיעה שלוש פעמים לרחבה של דוידוביץ' ובן-סהר לא הצליח לכבוש עוד גול - חיפה יצאה בזול. אניימה מנגד היה חסר תעסוקה לאורך כל המשחק וכמעט הצליח לשמור על שער נקי נגד מכבי חיפה בפעם הרביעית ברציפות. הפועל לא יצרה אלף הזדמנויות אבל בהחלט היו לה מספיק מצבים ואין ספק שהיא הייתה הרבה יותר דומיננטית להוציא את עשר הדקות הראשונות בפתיחת המחצית השנייה. העיקר שאלישע לוי חושב ש'המחצית הראשונה הייתה דווקא שלנו'. חשבתי שאלישע, שבאמת לא נעים לראות אותו מפסיד אף-פעם - בחור סימפטי - הוא לא אחד מאותם גונבי דעת כמו מוטי איווניר, יצחק שום ועוד. משחק שווה עאלק. נו באמת.

גם השיפוט של אלון יפת שהיה אתמול בושה וחרפה לא עזר לחיפה. ממש 'השחקן ה-12' אבל של הצד הירוק. ידין ואבוטבול ספגו כרטיסים צהובים מהירים מאוד בלי רחם(כנ"ל פרנסמן), דבר שהיה עלול להיות בעוכרינו, בעוד קולמה המתאגרף לא ספג את הצהוב השני. יפת הפגין יותר מידי פוזה וחבל שמהשופט המצויין נשאר רק השם.

מעבר ליתרון האיכותי הברור, אחד המרכיבים המשמעותיים לניצחון שלנו - הטירוף שאחז בשחקנים אתמול. הכל התחיל מלמעלה(בהתקפה) - תמוז הגיע במטרה להרוג כל מי שבא מולו, הוא החליט שהוא לא מוותר על שום כדור. גם בן עשה לחץ טוב על ההגנה של חיפה. ידין היה יותר נייד, זהבי נכנס לאמצע והקישור של הפועל לא היסס לבצע יותר עבירות מאשר במשחקים קודמים. לפתע היריבה לא הגיעה כל-כך בקלות לרחבה שלנו.

ואיך אפשר בלי התייחסות לצמד המאמנים? - כמה חבל שאלי גוטמן לא עמד על הקווים בערב כל-כך מרגש, אני בטוח שהייתה עוברת לו צמרמורת בכל הגוף אם הוא היה מגיע למשחק. מחמאות לאבוקסיס על ניצחון מרשים, ברור שגם לו יש חלק למרות שהפועל באמת קרובה להיות קבוצה שעובדת על אוטומט(במונחים ישראלים). אבוקסיס זיהה את טוואטחה כנקודת תורפה והזהיר מהסיבוב המהיר של חמד על המקום - הוא קלע בול.

ציונים:

אניימה(6) - השתעמם ברוב שלבי המשחק. כשהיה צריך הוא ידע לקרוא נכון את כדורי העומק המעטים של חיפה. מיותר להגיד שהוא משרה ביטחון על ההגנה. אניימה אולי לא הצליח למנוע את השער אבל ההדיפה מהנגיחה של קולמה הייתה אדירה.
    בונדר(6) - יותר מידי איבודי כדור בפן ההתקפי, אבל הגנתית הוא היה יציב, נלחם והשקיע כמו תמיד וגם הציל גול למעשה אחרי המחדל בהגנה בסיום המחצית הראשונה.
    פרנסמן(6) - שמתי לב שבתקשורת התלהבו ממנו - אני קצת פחות. הוא אמנם מנצח בהרבה מאבקים פיזים וגם יוצא יפה עם הכדור קדימה - אבל הוא עדיין מסורבל ובכל משחק עושה טעות קריטית שכמעט מסתיימת בגול.
    באדיר(7) - הרבה מעבר ללב ונשמה. דחף קדימה כל הזמן והתמודד יפה עם שחקני חיפה, זכורים לי כמה גליצ'ים מוצלחים.
    ידין(6) - חזר לשרוף שטחים כמו בעונה שעברה, חטף כדורים וגם ניסה להימנע ממסירות אחרות. עדיין לא כמו בעונה שעברה אבל הרבה יותר טוב מבפתיחת השנה.
    אבוטבול(7) - מה נאמר ומה נגיד על הבישול שלו לתמוז? שי תמיד בא לעבודה, זאת עובדה. לא סתם הקהל כל-כך אוהב אותו.
    זהבי(7) - לא יכניס את המשחק האחרון לפנתיאון לא משום שהיה גרוע אלא משום שהוא הרגיל אותנו לתצוגות כל-כך טובות, אבל בכל-מקרה - בעיטה חופשית אדירה, פשוט ווינר.
    ורמוט(7) - תצוגה משביעת רצון. הרמה מדודה לראש של סהר בשלב מוקדם של המשחק, נכונות לקבל את הכדור ולשרוף שטחים ורק חבל שלא ניסה לסיים מהלכים לבד בהתקפות המתפרצות. המשחק שלו אתמול גורם לי להיות אופטימטי בנוגע להמשך העונה.
    תמוז(7) - מהרגע הראשון הוא נראה חד, ממש עלה למשחק בטירוף. האש בעיניים - זה מה שאני אוהב את טוטו, הוא לא מפחד מאף אחד.
    סהר(7) - איפס את הכוונות כבר אחרי פחות מדקה והיה זה שחטף את הכדור במהלך שהוביל לשער, היה מעורב גם בגול של תמוז ובכלל - הוא משתפר ממשחק למשחק. כבש סוף-סוף נגד קבוצה גדולה.

מחליפים:
    אלרואי כהן(-) - בקושי מסרו לו אבל הרעיון לשלבו היה נכון. מקווה לראות אותו לאט-לאט יותר מעורב.
    טועמה(-) - מעולם לא כבש נגד מכבי חיפה והנה הוא שבר את הקרח. בעיטה יפה מאוד, מבסוט בשבילו.
    פאצ'לקה(-) - זכה לקבל פירורים ובכל-זאת הפגין נחישות, חטף כדור ובישל שער. יופי.

לא היו הרבה נק' טובות במכבי חיפה אתמול אבל אני בכל-זאת רוצה לציין כמה(לאו דווקא קשורות לצד המקצועי):
    * יניב קטן - ספורטאי למופת, לא היסס לעצור את המשחק בזמן ששחקן של הפועל היה שרוע על הדשא. לא סתם מחאנו לו כאפיים.
    * אריק בנאדו - מצחיק להחמיא לבלם כאשר הקבוצה שלו סופגת ארבעה שערים, אבל לטעמי עדיין מדובר בסלע - היה 'הרע במיעוטו'.
    * גולסה - קשה עד בלתי-אפשרי להוציא לו את הכדור מהרגל, בעוד שנה-שנתיים יהיה השחקן הכי טוב בארץ.
    * הקהל - אני לא מרבה להחמיא לקהל של מכבי חיפה, אבל אתמול התפאורה הייתה פנטסטית וגם העידוד היה בשיאו כמעט בכל שלבי המשחק. זה מה שקורה כאשר רק האוהדים השרופים, אלה שבאמת נותנים את הגרון - מגיעים לעודד. הקהל גם נשאר עד לדקה האחרונה ולא נטש את המגרש קודם, בניגוד למנהג של אוהדי מכבי ת"א למשל.

קראתי כמעט את כל הדיון ומחר אני אתייחס לכל מיני תגובות שראיתי פה. שבוע טוב בינתיים...

11. alexshw Member

קטן לא מהסס לעצור את המשחק גם אם כולם בריאים ושלמים על המגרש.

12. קטלוני Member

ואם הפועל ת"א בסוף כן תיקח אליפות למרות הקיזוז,אז נמשיך את השטות הזו עד שמכבי חיפה תגנוב אליפות להפועל ת"א?

13. alexshw Member

חלילה וחס. הקיזוז צריך להתבטל מיידית.
    מצידי שיבטלו אותו במהלך העונה הזו.

אבל אם כבר השיטה הזו איתנו עד סוף העונה ואם יווצר מצב שנחזיר להם עין תחת עין, אז אני אשמח, כי כך הצדק יעשה.

Last edited: Feb 28, 2011
  14. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגיד לי הפועל רצחו אתכם? ההנהלה שלכם איימה שלא תנצחו את בני יהודה? עין תחת עין? מה כבר הם עשו...האליפות היתה בידיים שלכם אתם הפסדתם אותה...זה לא שראו את ההפרש בין הקבוצות ואמרו יאללה נעשה קיזוז בשביל שהפועל תיקח אליפות...זה היה ידוע מראש..בעיה שלכם

דווקא אני לא ממש נגד השיטה הזאת, אם אתה רוצה לקחת אליפות תנצח את המתמודדות איתך, אם אתה רוצה להישאר ליגה תנצח את אלה שמתמודדות איתך על הירידה...מבין את הטענות נגד אבל בליגה כמו פה שכבר היו מקרים שקבוצות דאגו לתת לקבוצות אחרות והפוטו פיניש שהיה בשנה שעברה ששנים לא היה כזה באז סביב הכדורגל בארץ אז אני חושב שזה די טוב

15. alexshw Member

יש לי הצעה יותר טובה. לעשות כמו בכדורסל. הבאז מובטח בכל מקרה בסיום.