ידעתי, פשוט ידעתי, הפועל באר שבע אומנם לא ברצלונה ובטח שלא קבוצה טובה אבל הייתה לי הרגשה שאם הפועל תל אביב תשחק כמו שיחקה מול באר שבע היא תצליח לנצח את מכבי חיפה אבל לא תיארתי לעצמי שהם ינצחו אותם עם תוצאה כל כך משכנעת. שאפו להפועל תל אביב שמוכיחה שמגיע לה לזכות באליפות גם העונה.
מזל טוב למכבי חיפה, אחרי 10 משחקים מצליחים לכבוש שער נגד קבוצת צ'מפיונס. אכן גאווה ישראלית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
אני בכלל אוהד באר שבע. אני פשוט חושב שכל עוד ימשיכו לשלם לשחקנים ישראלים משכורות מופרזות (בניגוד לשחר) הכדורגל שלנו רק יילך וידרדר. שלא לדבר על הדרך לא דרך שחלקם הגיעו להפועל ת"א (ד"ש לכפר סבא)
הפועל היא לא קבוצת צ'מפיונס, היא קבוצת פלאטיני...בלעדיו המקום היחידי שהיתה משחקת בו בליגת האלופות זה בפלייסטיישן. עם השיטה של פלאטיני גם מ.ס. אשדוד תשחק בליגת האלופות אם תיקח פה אליפות.
אתם לא מעריכים מספיק את אבוקסיס.הכל בהפועל ת"א זה אלי גוטמן אבל אבוקסיס המשיך את הדרך שלו שהובילה לניצחון הזה.גם למכבי חיפה יש סגל מצוין,וזה המאמן שמחליט שמשומר עדיף על עות'מן,או שקטן שחקן הרכב לגיטימי למרות פציעה+זקנה.
התכוונת כנראה לאלכס, אבל גם זכותו לכעוס בשעה הזאת ואולי להגיד דברים לא נכונים. מבחינתי כל עוד הוא יורד על שחר או אלישע לוי ולא סתם על אוהדים אחרים אין לי בעיה עם זה. אני די יכול להבין אותו ושותף איתו בכמה תלונות שיש לו, אבל אני נוטה כרגע להסתכל על הכוס המלאה... בסופו של דבר יש בכל קבוצת צמרת אוהדים שרק רוצים לראות נצחונות, ואין מה לעשות אולי אוהדי מכבי חיפה הפכו להיות מפונקים. העניין הוא מבחינתי שהגיע הזמן שאולי שחר ואלישע לוי גם יודו בכמה טעויות שהם עשו. לא צריך לבזבז כסף כמו גאידמק, גולדהאר וכו', אבל הקטע של אלכס לגבי השנתיים האחרונות די נכונות. שחר בונה יותר מדי על שפיות כלכלית, שכעיקרון זה לא רע, אבל הוא מנחש יותר מדי שאנשים כמו גאיידמק או גולדהאר יעלמו מהשטח. אני כרגע נוטה לחשוב שגולדהאר לא מעין פושע כמו שגאיידמק היה. למכבי חיפה יש תשתית לא רעה בכלל, אבל ההתעקשות על שחקנים כמו בנאדו, משומר, בוקולי, קולמה ואחרים פוגעת בקבוצה. להפוך את קטן למעין קדוש פשוט פוגע בקבוצה. הבחור איטי להחריד. למרות שאני עדיין לא סלחתי לו, הגיע עכשיו הזמן להפוך את גולסה לשחקן המרכזי של הקבוצה. מנהיג הוא אולי לא, אבל יש לו יכולת להפוך לשחקן הטוב בארץ. אני ממשיך לקוות לטוב, אבל התחזית הקודרת שלי בקיץ די מתממשת. השמחה היחידה שכרגע נותרה לי זו שמחה לאיד על מה שקורה במכבי ת"א, אבל עם רצף של ניצחונות גם היא עלולה לעקוף אותנו ואז התחזית שלי תתממש. בקיץ אמרתי שהפועל ומכבי ת"א יסיימו לפני הקבוצה שלי...
הבעיה היא שלוקחים את המיקום של מכבי חיפה העונה כדבר מובן מאליו. שוכחים מהעובדה שכל השלד של הקבוצה עזב (טישיירה, קינן, כיאל וארבייטמן), מתעלמים מהמדיניות של יעקב שחר (צעירים לטווח ארוך) ולא שמים לב שבנוסף לכל הקבוצה "נהנת" ממכת פציעות (מסיללה, דבאלשבילי, רפאלוב, אזולאי, גדיר ותסלחו לי אם שכחתי מישהו). ראית מי היו החילופים היום? מוחמד גדיר, ילד בן 20 וסינטיהיו סלליך שעוד משחק לסירוגין בנוער. ההתעקשות שלו על משומר באמת לא מובנת וגם המעמד שניתן לקטן מבחינה מקצועית. קולמה ובוקולי זה כבר באחריות של שחר כי אם הוא היה מחליט להביא זרים טובים יותר אז אלישע היה מחליף אותם. אין פה מה לבוא בטענות למאמן כי יענקלה הוא שמתווה את המדיניות והמאמן פועל לפיה. דרך אגב, אלישע לוי הביא לך אליפות עם שחקני בית. באליפויות של רוני לוי לא היה כדורגל גדול ולא היו שחקני בית. ובקשר להתנהלות של יעקב שחר, אני חושב שאם לשפוט לפי ההיסטוריה - הוא יודע יותר טוב מכולם מה הוא עושה.
לא היה לאף אחד ספק שהפועל ת"א רמה מעל הליגה, והיום גם לכל המכביסטים למיניהם, צהובים או ירוקים, אין מה להגיד. אבל יש עוד הרבה זמן עד לאליפות ואנשים שאמרו "התוצאה כאן לא תכריע" פתאום שינו את דעתם בגלל הרביעייה הזאת. אבל לא, 1-4 לא נותן להפועל עוד 4 נקודות, הפער עדיין נקודה ויש עוד משחקים בדרך. סביר להניח שחיפה תמשיך לנצח משחקים בחוואה פעם אחר פעם, אולי לא בראשון נגד רמת גן, אבל הלאה כן. הפועל תמשיך להתקשות כי יבואו להסתגר מולה ונקווה שלא תמעד. והפלייאוף... מי יודע? אבל יש עוד הרבה זמן!
מבחינתי ברגע שורד יצא ידעתי שמכבי חיפה לא תשרוד הרבה זמן, ורד זה שחקן שיודע להחזיק כדור, יודע להניע אותו והוא סכנה מתמדת על השער, ראינו שמהרגע שהוא יצא פתאום בן דיין הפך לחופשי ועלה כל הזמן למעלה ולמה? כי הוא יודע שאת קטן עם גב גמור אין לו שום בעיה לסגור על מהירות וזה איפשר לו לעלות למעלה. ודווקא בגלל התצוגה של הפועל היום, יכול להיות שזה יהיה בעוכריהם.
ביום שאדון אבוקסיס יקבל קבוצה מאפס, יבנה אותה לפי צלמו (גם אם זה על דברים שלמד מגוטמן) ויתחיל איתה מהמחזור הראשון, הוא ישפט כשאר המאמנים...להיות על הקווים בקבוצה מצליחה שרצה 3 שנים ביחד זה לא חוכמה גם אם זה לכמה שבועות, גם גדולים מאבוקסיס עשו את זה בהצלחה ברחבי העולם...זה לא המבחן שלו. שים אותו במכבי, עם כל הצחוק, והוא לא עושה יותר מאיווניר ומנמני (שגם הם כישלון! הראשון כי הוא לא מאמן והשני כי הוא חי בסרט שהוא מורה ומחנך ומתעסק בכל מה שלא קשור לכדורגל) עם הסגל הקיים. המבחן של אבוקסיס הוא ביום שהוא יקבל קבוצה, ואני מקווה בשבילו שזה יהיה בשנה הבאה, לא משנה איפה, הפועל, נתניה, ראשון לא משנה איפה, כי הוא עשה את הסטאז' היחסית ארוך אבל בצורה נכונה ומגיע לו לקבל הזדמנות...
אם הכוונה אלי ב"אוהדים" שרשמת אז ככה בכל התקופה של אלישע לוי חיפה כמעט ולא הציגה משחק מלהיב,אלישע לוי ולא משנה כמה ינסו להגיד לי ולשכנע לא מתאים לקבוצה כמו חיפה. זה שאלישע לוי זכה באליפות ואחת נלקחה ממנו סגלל קיזוז דבילי של לוזון לא עושה אותו מאמן גדול,הוא מאמן שהמקום שלו בקבוצות בינוניות תחתית. אלישע לוי בגישה שלו לא שינה שום דבר הוא מתנהג ומתנהל כמו בקבוצת תחתית. אני יתייחס לעוד 2 דברים. 1)הרכבת משומר,קטן ובוקולי שהם לא בשיא כושרם לא במקום,לא משנה בכמה הביאו שחקן,לא משנה כמה שחקן הוא מנהיג בחדר הלבשה מה שקובע זה היכולת בכר הדשא ושלושתם מתחת לכל ביקורת. קטן מאז החזרה מאנגליה הוא לא אותו קטן,אנגליה הרסה את קטן והגיע הזמן לדבר על זה. אם באירופה שמים שחקנים גדולים בספסל גם כאן יכולים ראו דוגמת ווין רוני אם כל הפרשות שהיו לו העונה. וזה יסתיים בכך שאני חושב ומקווה שאלישע לוי ילך הביתה במהרה גם אם בגלל הקיזוז יביא אליפות. 2)אני יודע לפרגן,הועל תל אביב אם גוטמן אבוקסיס זה צוות מנצח,מה שגוטמן עשה כאן בהפועל זה בלתי נתפס,הוא הפך להפועל תל אביב לאחת הקבוצות הטובות שראיתי בישראל וה היה כולל את אירופה. אני מפרגן להפועל,ולפי דעתי מגיע לה לזכות באליפות,וזה נאמר מאוד בצער,אך אם העובדות ואם היכולת אין מקום לוויכוח. גוטמן מצליח לעשות את מה שהוא מצליח למרות בעיות בהנהלה שלא הרבה מאמנים היו מצליחים לעשות וזה לשמור על יכולת טובה ולא לגרום לבעיות. שאפו לגוטמן על עבודתו
שי, מיץ' וטביב יעלמו מהנוף, אבל יבואו אחרים שירצו להשקיע בכדורגל שלנו. תמיד יהיה מישהו כזה לטעמי. לא יהיה מדבר ספורטיבי.
באמת, למה סתם להתגרות? כל הכבוד לאדומים שהראו מי הקבוצה הטובה בארץ, אבל אתה באמת רוצה שנרד לרמה זולה שכזאת? כמו שאלכס אומר, אחרי הקיץ הקרוב גם אתם יכולים אולי לשכוח מאליפות כי נראה לי שיהיה קשה למצוא מחליפים ראויים לאניימה, שהר (שכבר הודה שבעונה הבאה ישחק מחוץ לישראל), שכטר ולך תדע מי עוד יעזוב. גם המריבות הילדותיות בין ראשי הקבוצה שלא לדבר על בריאותו של גוטמן אולי ישפיעו לרעה על הקבוצה שלכם. בקיצור, לא כדאי שתתגרה באוהדי מכבי חיפה כי יכול להיות שבעונה הבאה תרוצו אחרי הקבוצה שלי (לה יש את הסגל הצעיר הישראלי הטוב בליגה) ואולי גולדהאר וקבוצתו שלבטח שוב יבזבז מיליונים על שחקנים.
תמיד יהיה מישהו שירצה להשקיע בכדורגל הישראלי...אמרו שאחרי לוני כישלוני אף אחד לא יבוא למכבי ועדיין היה את שניידר ועכשיו יש את גולדהאר. אמרו שאף אחד לא יבוא לבית"ר ואם גאידמק לא משחק משחקים, המשוגע כבר מזמן לוקח אותה לידיו. גם אחרי שחר יהיה מישהו שייקח את מכבי חיפה. אמרו שהפועל חיפה מתה אחרי רובי שפירא והנה כבר 8 שנים יש לה בעלים, אומנם ליצן אבל עדיין יש לה בעלים, זה הרבה יותר מאשר בקבוצות אחרות. אמרו שאלי ז'ינו לא יזוז לעולם מהפועל ב"ש והנה יש את אלונה ברקת...אמרו שסאסי-יונה לא יעזבו את הפועל ירושלים והנה יש קבוצת בת שמצליחה הרבה יותר מהם וגם תעקוף אותם במרוצת השנים. אמרו שאחרי תאומים לא יהיה בעלים להפועל והיה את סמי סגול, יש את הראל ועכשיו גם את טביב...תמיד יהיה פראייר אחר שירצה לזרוק על המוצר הזה כסף כשהוא לא ירוויח שקל...(אם אתם חושבים לדוגמא שהשיטה של פלאטיני עם הקטנות תישאר בעתיד הרחוק אתם טועים, תוך 3-5 שנים זה חוזר לשיטה הישנה)