אלכס, עזוב אותך שטויות, כן? זה התחלואות של הכדורגל הישראלי, כן הקהל, התרבות החוסר סבלנות. וזה לא רק ב"ש אלא גם מכבי חיפה או כל קבוצה שאפתנית אחרת. אוהדי ב"ש אולי לקחו זאת צעד אחד קדימה, אבל אתה יודע מה, אחרי שנים של סבל ותיסכול, אחרי שנים בלי הצלחות, אחרי ירידה לליגה השניה, אחרי בוסים של חבורת זבל, הגיע סדר, יושבת ראש חדשה, תקציב סביר מאד והרבה תקוות. ולמרות זאת שום דבר לא עובד וכמה שנסובב לא נצליח להימנא מלהזכיר את השם של המאמן שכן הקבוצה לא מאוזנת במיוחד בהגנה ונראת בחלק מהמשחקים כצל של עצמה. התיסכול מובן ומתחבר מצויין לכל תרבות הכדורגל בארץ.
http://img16.imageshack.us/img16/3759/29976444.Xxx המשחק הערב מול בני-סכנין יעמוד בסימן פרידה מביבראס נאתכו, שכנראה יהיה זה משחקו האחרון במדים האדומים. בהתחלה שפורסם שהוא בדרך לקאזאן אז לא כל-כך הזיז לי, אבל ככל שרגע הפרידה ממנו מתקרב - זה מציק ומעיק. ביבראס יהיה חסר - הוא תמיד היה רץ יותר מכולם והיה נותן מאה אחוז, תמיד ניסה גם לשחק חכם וגם לשחק יפה ואלגנטי, ותמיד לקח ללב. העונה הוא שידרג את יכולתו באופן עצום. אני מאמין שהקהל ייתן היום לביבראס אהבה עצומה ושתיהיה פרידה הולמת מנאתכו, כי בהחלט מגיע לו. העונה ביבראס עדיין לא כבש שער ואולי זה הרגע המתאים ביותר מבחינתו, אם יהיה פנדל אז אני מציע שהוא יבעט. על הפרידה מביבראס ארחיב בהמשך. אסור לסמוך על טובות מאשדוד והפועל חייבת לנצח היום את סכנין בבלומפילד. האורחת תגיע למשחק אחרי חמישה נצחנות רצופים - שיא מועדון, ומן הסתם הביטחון של השחקנים שלהם עולה. הפועל תצטרך לפתוח את המשחק בלחץ בידיוק כמו בדרבי, אך הפעם נפגוש קבוצה שתנסה להתגונן ולהעביר זמן, כך שרצוי קודם כל לשחק בסבלנות ודבר שני - לנצל מצבים. גילי ורמוט הוא שחקן המפתח ולא במפתיע, הפועל תלויה בו. דה-רידר האפס פצוע, כמובן וגם וורוניצ'ה כנראה לא ייתן השנה כלום, כך שאני מקווה שלא נזדקק לעזרה מהספסל חלילה. העייפות מהמשחק נגד קאזאן בהחלט תפגע בנו, אבל זה ממש לא מהווה תירוץ. צריך להיזהר מהקשר הסלובני החדש והמבריק של סכנין, שהביא למפנה ביכולת של הקבוצה, וגם לירן כהן לא רע בכלל. יש איזשהו נאחס עם סכנין בבלומפילד והיום חייבים להשאיר את זה מאחור. בשנה שעברה פעם אחת אבוטבול נפצע וגמר את העונה וזה החליש אותנו משמעותית, ובסיבוב השני, בישורת האחרונה - הפועל לא הצליחה לשמור על יתרון אחרי שספגה שער מנבדל - איבדנו את המקום הראשון והאליפות הלכה לכרמל, כמו בכל העשור הזה. היה תיקו מיותר בעונת 06\2005 וגם אני לא אשכח את השער של גבריאל לימה הברזילאי בסיבוב השני של עונת 04\2003 - הוא לקח כדור מהחצי, עבר שלושה שחקנים וכבש. מכבי חיפה תנצח היום בבית את אשדוד, שאומנם השתפרה בהשוואה לסיבוב הראשון, אבל אני חושב שנגד חיפה היא תוריד את הראש, כרגיל, והחמישייה נגד באר-שבע לא תשחק תפקיד. לעניין נוסף - מצחיק שקטן כל פעם בספק למשחק ואיכשהו הוא תמיד גיבור ומשחק בו. דבר נוסף שמצחיק - קטן פצוע כבר הרבה זמן ובחיפה הוא יכול להשלים תשעים דקות לרוב, אבל מנבחרת ישראל הוא מקבלים גימלים על ימין ועל שמאל, והפעם לא מדובר במשחק בליגת האלופות או במשחק עונה. אולי היה מקום לאלישע לעשות שינוי בהרכב - דבאלשווילי וארבייטמן לעיתים מפריעים אחד לשני. אבל גאדיר היה גרוע כל-כך בקופסא אז מובן למה הוא על הספסל.
לפני שאני 'מגן' על עזורי אני מבקש ממך הסבר איך הבחור הזה הפך בכלל למאמן? אני זוכר את גיא עזורי כמאמן כושר במכבי ת"א שנתן לכפיר אדרי כדורי אפדרין...מבחינתי איש שכזה היה צריך להשאר לעד מחוץ לכדורגל. אז אוקיי הוא חזר, אבל כמאמן? יש לו בכלל תעודות אימון? עכשיו לטענות שלי כנגד האוהדים. לירן, אפילו אם עזורי חלק מהבעיה השחקנים עומדים במגרש. אם לא יקרה משהו צפוי אז במשך 6 שנים אייאקס לא זוכה באליפות הולנד. אתה רוצה לדעת כמה מאמנים כבר היו לקבוצה שלי? בדיוק, הרבה. העניין הוא שהמנטליות של רב השחקנים בקבוצה שלי לא מספיק טובה בשביל לקחת אליפות. באר שבע תלויה בשחקן אחד? בוא לאמסטרדם, לך איתי לארינה ותראה אותו דבר...אצלכם הוא נקרא ... (זה אתה יודע, אני לא) אצלנו הוא נקרא לואיס סוארז. אתה רואה פה אוהדי אייאקס רודפים אחרי מרטין יול ומנסים לתקוף אותו? האמן לי יש גם פה מספיק פסיכים... אלונה ברקת וגם גיא עזורי היו צריכים בתחילת העונה לצאת לקמפיין רציני כדי שהאוהדים לא יחשבו שהנה באר שבע הולכת לכבוש את ליגת העל. בזבזתם כהגדרתך הרבה כסף, אבל כנראה לא על שחקנים עם מנטליות מספיק טובה. כשאני שומע היום את דוד רביבו אני רק מקבל חיזוק לטענה שלי. אני באמת לא מבין מה המהומה כי בסה"כ חזרתם רק העונה לליגה הראשונה. המטרה היתה השארות בליגה ולדעתי לבסוף תעשו את זה. אפילו אם יש אכזבה מסויימת המצב שהמאמן הפך למעשה למטרה חיה הוא פשוט בלתי נסבל ולדעתי אלונה ברקת היתה כבר מזמן לפעול בעניין. כרגע נראה שעזורי לא יחזור לקבוצה ולך תאשים אותו. הפועל באר שבע עשתה לעצמה שם רע ואני לא בטוח שעם מאמן אחר פתאום תצליחו. חשוב שבאר שבע תהביה בליגת העל, אבל לא בצורה הזאת.
אני לא יודע אם הדברים שראינו בבאר שבע לא יקרו בחיפה כשהקבוצה תהיה מדורגת במקום מאד נמוך, אבל בסה"כ הדברים האחרים מאד נכונים. אני לא יודע למה לירן חושב שאתה סתם מנסה לעצבן, אבל מבחינתי אתה צודק. בלי שקט בקבוצה אין הצלחות. אני חוזר ואומר, איפה אלונה ברקת? למה היא לא מדברת בתקשורת ומגבה את עזורי? כסף לא מבטיח לך הצלחות, הדוגמא הבולטת ביותר היא הסיפור עם אינטר במשך המון שנים. עכשיו הם מצאו את הגל הנכון, אבל כשאני גרתי בארץ הבעלים שאת שמו כרגע שכחתי שפך ללא אחריות מיליונים אחרי מיליונים. אליפות הוא לא ראה מזה. באר שבע עלתה רק השנה בחזרה לליגת העל, השתמשה בכסף יפה בשביל להתחזק, אבל בליבי אני רוצה להאמין שאוהדי הקבוצה קיוו לקרבות צמרת רציניות. לירן אומר שלא, אבל לפי ההתנהגות אני חושב שכן. אם לא אליפות אז בטח מקום שלישי. וכמו שאלכס אומר, בלי הוקוס פוקוס לא תקחו תארים...
ברור שיצאו דברים שליליים. כולם זוכרים את הזריקת חפצים המגעילה כלפי רוני לוי באותו הפסד לבית"ר. יש תופעות שליליות בקרב אוהדי כל הקבוצות, העניין זה בגודל ובעוצמה. תקרא מה השחקנים של הקבוצה חושבים. גם אלונה נראת בהלם מההתנהגות. אם יגרמו לה לעזוב, זה יהיה פשוט חפירת קבר לקבוצה האהודה. לא יכול להיות מצב שיהפכו את הקבוצה למקום בו לא ניתן להצליח.
שי, תראה את התגובות של אלכס לפני מה שרשמתי על התגובות שלו, ותראה את התגובות שלו אחרי ההערה, אני שמח שהם השפיעו לטובה. יש לי הרבה מה להגיב אבל אני מרגיש שאני די לועס את התגובות שלי. לא ציפיתי לשום דבר שהוא מוגזם, ציפיתי שיבוא מאמן שיבנה פה קבוצה מכובדת, שתעניק לאוהדים גאווה ושתעמוד עם הראש למעלה מול כל קבוצה בליגה, גם אם לא לנצח, לשחק בכבוד. וזה לא המצב. לא יכול להיות מצב שבו ידוע מראש שנחטוף 3+ בכל משחק מול מכבי חיפה/הפועל ת"א, לא יכול להיות שיש פה קבוצה שלא מסוגלת לתת פייט הגון גם לקבוצות כמו אשדוד ומכבי פ"ת, אני לא מאשים את השחקנים. כי מה פדידה, אייל שן ומוחמד אדמו אשמים? זה מה שהם יודעים... מי שאשם הוא המאמן שנותן לשחקנים האלה במה בכלל. והיו לו את כל המשאבים לעשות פה משהו הרבה יותר חיובי. לא יכול להיות שמאמן מביא 6-7 זרים מחוץ לליגה ולא פוגע באף אחד... זה מגוחך.
לירן, אנחנו גם מדברים בשני דיונים נפרדים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בנתיים דקה 14, 0-0 בבלומפילד.
הפועל ת"א מובילה בדקות הסיום 1-0 ובחיפה יש הפסקה, שם המצב 0-0. המשחק הזה מתחיל להזכיר את המשחק בנתניה, האלופה יותר טובה, מגיעה להזדמנויות, אבל מחטיאה. סטויקיץ' בכושר מצויין, אבל מכבי חיפה פשוט צריכה לגמור את אשדוד. אדיר טובול קיבל אדום אחרי שנתן מרפק לבוקולי, מבחינתי צהוב היה מספיק, אבל אחרי העבירות של עידן וייצמן אני חושב שהבחור הלא נכון ספג אדום. כמו דיסק שחוק אני ממשיך לטעון שארבייטמן ודבאלישווילי לא צריכים לפתוח ביחד, אבל אלישע עקשן. למרות ההזדמנויות של בוקולי ורפאלוב רואים בבירור שיש בעיה כששני החלוצים משחקים ביחד. אני מקווה לשלוש הנקודות כי הפועל ת"א עומדת עכשיו לצמצם את הפער...
יופי של קבוצה בני סכנין. טובה בהגנה, מסכנת את הפועל בבלומפילד מצד ההתקפה. אחלה עבודה עשה שם בלבול (או בולבול, כפי שכתב הקווים שרון דוידוביץ' קרא לו), מגיע להם פלייאוף אמצע ואם השלד הזה נשאר שנה הבאה, אלוהים גדול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx מאוד מקווה שאשדוד ישחקו כמו ששיחקו לפני 8 ימים נגדנו, שהפער יצטמצם עוד-מת שהפועל תיקח אליפות.
שי, אנחנו יודעים לבוא רק בתלונות. כשארבייטמן עלה מהספסל וכבש שאלנו למה הם לא פותחים ביחד. בסופו של דבר יש פה גם את אספקט חוסר המזל. הרי אם ארבייטמן היה כובש באחת ההזדמנויות שלו כנראה שההודעה שלך הייתה אחרת. זה לא שמכבי חיפה נראית רע, היא נראית טוב מאוד ומגיעה להמון מצבים. נכון, דבלשווילי לא מעורב מספיק וסטויקיץ' ביום טוב בשער אבל השער יהיה חייב להיכנס.
מצד אחד אני רוצה שהפער יצטמצם כדי שיהיה עניין אבל מצד שני אני מוכן להכל רק שהפועל לא יקחו אליפות ושיגיעו ל-10 בספירה שלהם בכמה שנים ללא אליפות ובספירה של אליפות אחת ב-21 שנים. להכריע מי אני רוצה שתיקח אליפות, מכבי חיפה או הפועל ת"א זה כמו להכריע מה יותר גרוע סרטן או איידס, איזה שנה מבחילה. בכל זאת ברגע שייכנס הראשון בק. אליעזר(ויכנס) אז יגיעו גם האחרים. ד"א, ההרחקה של טובול(הבנתי שמרפק) מוצדקת? אני פשוט לא רואה את המשחק.
http://www.one.co.il/Article/153874.html "אמש, מחו אוהדי הקבוצה על ההפסד בדרבי התל אביב ביום שני האחרון והגיעו למשחק באורווה מצויידים בחיתולים אותם זרקו אל עבר השחקנים. על אחד משלטי המחאה נרשם: "הבאנו לכם את מה שאתם צריכים לדרבי הבא". לא יודע עד כמה זה נכון (כי אני יודע כמה התקשורת יודעת לסלף), אבל כן, תמשיכו להיכנס במחאות של אוהדי באר שבע...
20 ניצחונות מתוך 23 משחקים + הופעה בצ'מפיונס ליג ובקושי 7,000 אוהדים היום בקריית-אליעזר לקבוצה שאולי יש לה הכי הרבה אוהדים בארץ ובחג שאין מחר לימודים, לא נעים.
משחק חד צדדי כזה המון זמן לא ראיתי. אשדוד יכולה לעקוץ עם מתפרצות מהירות ולא עם האדישות של מקרייב. אבל בסוךף האשדודים לא יעמדו בזה ויספגו.