מחזור 24 בליגת העל: ברדה מנצח את ק״ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏27/2/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Turgi Guest

וואלה הרגתם אותנו

2. עידן444 Member

בהחלט מיצינו אבל משפט אחרון אם יורשה לי. יש כל מיני משפטים כמו ״אין ליגה בלי בית״ר״ וכל מיני כאלה. אז היתה ליגה בלי בית״ר ואפילו מצויינת, והיו כמה עונות בלי נתניה, ובלי ב״ש, והעונה בלי בני יהודה, והכדורגל אותו כדורגל והליגה אותה ליגה... ותהיה גם ליגה בלי הפועל...
    אם היא תרד או לא, זה נראה, מה שבטוח, כפי שהם נראים כרגע הם לא יותר טובים מאף קבוצה בפלייאוף התחתון וזה אומר שהם מועמדים לירידה כמו כולן, כולל אנחנו אם נהיה שם.
    השופטים בעונה כל כך זוועתית, קשה לי להאמין שיש מישהו שחושב על לעזור לקבוצה כלשהי על חשבון הקריירה שלו...

למי שמאמין שיש לנו סיכוי להיות בפלייאוף העליון התוצאות אתמול היו רעות, מצד שני הפסד מחר והתוצאות אתמול דווקא עוזרות למצב שלנו לא להחמיר ולהישאר יציב.
    לדעתי בליגה שאין כמעט דבר כזה ניצחון בטוח, גם תיקו מחר לא גוזר על נתניה וחיפה פליאוף תחתון.

Maccabi Diamond אוהב/ת את זה.
  3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אף אחד לא חושב לעזור.

אבל ברגע האמת, 2 מחזורים לסיום, אם יהיה ספק בבלומפילד , או לא בבלאומיפילד.. של החלטה שיכולה לגמור את הפועל, לשופט יירעדו הביצים לפני שהוא ישרוק, ואין לי ספק שהשריקה לא תגיע וכל ספק יילך עם הפועל.

4. itzik.miro Member

תיקו בין חיפה לנתניה ותמונת הפלייאוף העליון די סגורה, אישית אקווה שנתניה תהיה שם במקום רעננה אבל לא נראה לי חח

5. Raulito Madridista

גם אם שחקני ההתקפה של מכבי היו כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי - המשחק הזה בחיים לא נגמר ב-4:0. מכבי לא עשתה כלום במחצית הראשונה וכבשה שער עם הרבה מזל בדיוק ברגע הנכון. במחצית השנייה היא קצת השתפרה אבל הלחץ היה די עקר. פאקו הליצן כבר עבר לשחק עם ארבעה שחקני התקפה אבל לקראת הסוף היה חייב את החילוף ההגנתי - אייבינדר במקום בן-בסט. הקהל של מכבי לא דביל, אנשים מבינים בכדורגל. כמה קל להפיל על הקהל את האחריות לתצוגות הנפל, 'קהל מלחיץ'. אנטי כזה לא היה נגד אוסקר גארסיה או סוזה, גם אם האוהדים לא תמיד הבינו את השיקולים שלהם.
    רמה חרבנא, כדורגל חרבנא, אליפות חרבנא. קבוצה שנמצאת עונה שלישית ברצף עם אותו קאדר שרק משתבח על הנייר - אמורה להשתפר, ומכבי הלכה אחורה. כל-כך הרבה שחקנים בכושר גרוע אז מי אשם אם לא המאמן?

בנוגע להפועל פחי אשפה ת"א, הנה תגובה של אוהד בפורום 'שדים' שפשוט מסכמת את הכל:
    משחק נגד הקבוצה הכי גרועה בליגה (חוץ מאיתנו כמובן), עולים עם 12 שחקנים - השופט לובש אדום, שיפוט חד צדדי לחלוטין לטובתנו, גול חוקי שנפסל לעכו, פנדל שלא היה קיבלנו מתנה, צהוב שני רייכרט היה חייב לקבל וגם זה נמחל. כל זה ואתה מפסיד. מחקת את ליאור לוי ואבו אל היג׳ה לטובת צ׳קול שכל קשר בינו לבין כדורגל מקרי (יש מצב שהוא חתם עם דודו דאהן ולא ידענו? תכף נגע גם בזה), אנשים פה חשבו שתגיע מעמדו הבלתי מעורער של 18 לב אדום יתערער את האמת הוא מעולם לא היה חזק יותר ומשה אוחיון מתייבש על הספסל יותר מאצל דומב.
    אמרו פה שעליך לא ינחיתו שחקנים, אז תסביר לי איך דודו ביטון עדיין לא ביציע? מה זה הדבר הזה? דודו דאהן ביקש שהוא יבעט את הפנדל?

אלי כהן לא ימשיך בעונה הבאה לדעתי גם אם יהיה נס והוא ישאיר אותנו בליגה. 4 נקודות מתוך 12 בליגה.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושוב אני חושב שאתה מקצין. היכולת של הקבוצה השנה היא אותה יכולת של הקבוצה שניצלה במחזור האחרון מירידת ליגה? איך זה מסתדר עם העובדה שאנחנו במקום השלישי? לפני שנתיים הליגה הייתה טובה יותר בהפרש כל כך ניכר שיכולת שאז הספיקה להינצל במחזור האחרון מספיקה היום למקום שלישי וחצי גמר גביע בחודש מרץ?

אני לא מסכים שהכל זה שחור או לבן. או סקנדל או קרנבל.
    היכולת שלנו היום היא טובה הרבה יותר, ההגנה יציבה הרבה יותר וההתקפה כובשת הרבה יותר שערים.
    נכון, שיטת המשחק היא אותה שיטה (יותר נכון להגיד אין שיטה), הקבעון הטקטי הוא אותו קבעון, הדרך היא אותה דרך (מתבססים על הברקות אישיות של שחקני הקבוצה), אבל סגל השחקנים הוא טוב יותר, ולכן היכולת טובה יותר.

וכן, מגיע גם קרדיט לאלישע שבנה את הסגל, שפגע בזרים כמו אוגו וחובאן, שידע לא רק למצוא את גורדנה אלא גם לשנות את התפקיד שלו לקשר מאחורי החלוץ ובכך לשדרג אותו, שידע למצוא ולבנות שחקן כמו בן ביטון, שידע איך למקסם את האיכויות של בוזגלו.

האם זה מספיק? ברור שלא. אם אלישע היה המנהל המקצועי, ומתחתיו היה מאמן שמכין את הקבוצה, שבונה את שיטת המשחק, שמגיב להתפתחויות על המגרש, אז אף אחד לא היה דורש מאלישע לסיים את תפקידו בקבוצה. אבל אלישע הוא המאמן, וכמאמן זה לא מספיק לבנות סגל טוב, בטח כשהתקציב שלנו הוא מהגבוהים בליגה. מאמן נדרש גם לנהל את הסגל ולנהל משחקים, ובזה אלישע נכשל בעקביות.

אז כן, יש בקבוצה הרבה חסרונות, אבל יש גם יתרונות, במיוחד באיכות הסגל שנבנה, ולכן אני לא מסכים עם הגישה התבוסתנית שנגמרה העונה, ושקריית שמונה תפרק אותנו היום.

7. עידן444 Member

יתכן... חבל שזה הכדורגל שלנו... בעצם אולי לא רק שלנו...

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

טב"ח החטיא בנגיעה הראשונה שלו מול שער ריק, ואז פרץ באגף ובמקום למסור לשחקן חופשי לשער קל, בעט בעצמו.
    הנה, בשליפה, אחלה של הזדמנויות לעוד שני שערים.
    רוצה עוד? בדקה ה-25 איגיבור מסר לבן בסט על 50 מטר והשאיר אותו לבד מול שוער. בן בסט הצליח לחרבן את זה.
    והיו עוד כמה.
    אני בספק אם באמת צפית במשחק.

הסגל של מכבי דל מאוד כרגע בעקבות פציעות. הוא גם לא ממש משתבח, אלא נשחק.

הכניסה של איינבינדר שיפרה את מכבי שאיבדה שליטה עם אלברמן וראדי האנמי לבדם במרכז המגרש. זה בלט לעין. מתי תבינו שלא כל כניסה של קשר אחורי על חשבון חלוץ היא בהכרח הגנתית?

הקהל בפירוש לא מבין כדורגל. רמת ההבנה הממוצעת של האוהד הישראלי היא מגוחכת, והתפיסה של המשחק תקועה הרחק מאחור. ותתפלא - גם על סוזה ואוסקר היה עליהום. אני שמעתי המון אוהדים שנה שעברה שקיללו את סוזה (המאמן הכי גדול שדרך בארץ). אנשים קיללו גם את מיטרוביץ', וייני, וחואן פאבלו, וזיו. הקהל הישראלי מורכב ברובו מ"אנשי השוקולד" - מנטליות של "אני שילמתי, מגיע לי הכל". הקהל התרגל מהר להצלחות, והיום בדקה 30 ביתרון 1-0 תשמע רחשים על ביזיון.

מאמן יכול לזכות כאן בטרבל מקומי וקוראים לו ליצן. איבדנו את זה לגמרי.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  9. קשר שמאלי Member

למכבי ת''א יש את סקורר אחד-זהבי. את פריצה ויצחקי הפצועים אני לא מחשיב.
    תפסיקו לצפות מהם להבקיע בצרורות.

10. Love Is Red Member

היי אל תוציא אותי חסר הבנה לחלוטין...
    אתה קצת מעליב אתה יודע..
    ואני חושב שמי שקילל את סוזה הוא או חמור או טיפש גמור...
    סוזה המאמן הזר הכי טוב שנחתם פה מאז הקמת המדינה...

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/15
  11. Civil Anti Madridista

על סמך הקביעה הזו גם סכנין הייתה שווה אתמול בבלומפילד שער או שניים.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא מכוון ישירות לאף אחד (חוץ מעוד מעט בהמשך) ולא בכוונה להעליב.
    אם אנשים מקשקשים על זה שהוציאו חלוץ והכניסו קשר אז זה הגנתי, בלי להתייחס בכלל להשפעה של המהלך ומניעים הגיוניים לכך, זה מעיד על בורות. מי כמוך, כאוהד של קבוצה שהמאמן שלה בטוח שפיתרון לכל בעיה הוא הכנסת חלוץ, יודע.
    אם אנשים פוסלים שחקן שמשחק נפלא, רק כי אין לו יותר מידי שערים ובישולים, זה מעיד על בורות.

מי זה בכלל ראוליטו שיקרא לאלוף אירופה לשעבר כעוזר מאמן, שנחשב לאגדה בעיני רבים מאוהדי ליברפול, וכזה שכמאמן נמצא בפוזיציה טובה לטרבל, ליצן?
    מאיפה החוצפה הזו? ועוד לעשות את זה באמצעות הסברים קלישאתיים ולקוניים שאפשר להפריך דיי בקלות?
    מי קבע שהקהל הזה, שכל כך מושפע מתקשורת אינטרסנטית ועוינת, צודק?

13. Raulito Madridista

וסכנין יצאה לשתי התקפות מתפרצות מאוד מסוכנות ומוגרבי לדעתי חירבן את המסירה האחרונה למרות שאף שחקן לא לחץ אותו, גם זה מצב לגול?

גם במכבי עצמה יש קולות ברורים לגבי האפשרות שפאקו לא ימשיך, למרות שהוא חזק בתמונת הטרבל וזה כנראה מה שיקרה. האוהדים טיפשים אולי(לא מבין מה הבעיה בלקלל את חואן פאבלו שמחלק מתנות ליריבה באופן קבוע, כל עוד זה מתחיל ונגמר בקללות אז הכל בסדר, זה טבעי), אבל ג'ורדי קרויף ממש לא. פאקו קיבל קבוצה עם כוח הרתעה עצום(גם אם הודחה מאירופה), כזו שגם הספסל שלה רץ לאליפות - ולא עשה איתה שום דבר. אגב, שמתי לב שבכל משחק אתה כותב 'מכבי איבדה את השליטה באמצע', זה ממש לא נכון. והמטרה היא לא רק להניע כדור אלא גם לייצר מצבים. סוזה הוא כמה רמות מעל פאקו ובגלל זה הוא נמצא היום בשמינית גמר ליגת האלופות. הוא לא סירס את זהבי אגב, והרוטציות שלו היו מוצדקות חוץ מחריגה אחת קטנה במשחק החוץ נגד אשדוד בגביע.

מה אכפת לי שפאקו היה העוזר מאמן של רפא בניטס. גם קרלוס קיירוש היה עוזר מאמן של פרגוסון וראינו איך הוא חירבן לריאל מדריד את העונה כמאמן ראשי(2003/04). למקרה שאין לך מושג על מה אני מדבר - הוא לא נתן לפיגו וזידאן לנוח אף-פעם למרות גילם המופלג(32) ושיחק איתם גם במשחקי הגביע הזניחים; ההרכב של ריאל מדריד לא כלל אף קשר אחורי; הוא הפסיד בגמר הגביע לעולה החדשה סראגוסה, הודח ברבע גמר ליגת האלופות ע"י מונאקו והצליח לסיים את העונה עם כישרון רב במקום הרביעי.

הרי קל אגב לשלוף את החארטה הזו סטייל 'לא צפית במשחק'. אני לא היחיד שלא מסכים עם הדברים שאתה כותב לגבי האימפריה בצהוב. אל תרד לפסים אישיים, זה מיותר.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

סכנין יצאה למתפרצות בדיוק אחרי שנכנס טב"ח ולפני שנכנס איינבינדר, מהלך שקראת לו ליצני והגנתי. כי פשוט היינו פרוצים.
    וזה יכול בקלות להפוך למצבים לשערים.

מניין לך שיש רחשים על פאקו והעונה הבאה? מאותה תקשורת שמחפשת פלפל וצהוב, גם בלי אחיזה במציאות. אותה תקשורת שמוציאה מלא ידיעות כאלה ומנגד טוענת שאי אפשר להוציא כלום ממכבי.
    אפילו ג'ורדי כבר קרא לאוהדים בגלוי לא להאמין לכלום ושהרוב מומצא.

חואן פאבלו שהזכרת מצוין העונה. במיוחד בחודשים האחרונים, בהם חף מטעויות. ולקלל שחקן של הקבוצה שלך, לא משנה הסיבה, זה בזוי ואידיוטי.

גם פאקו לא מסרס את זהבי. תחת אותו פאקו זהבי כבש מספר חסר תקדים של שערים ברציפות. למעשה התפקוד של זהבי תחת פאקו ותחת סוזה מאוד דומה.

אני משתגע איך אתה כותב על מאמן של קבוצה שזכתה כבר בתואר העונה, ממוקמת ראשונה בטבלה ונמצאת ברבע גמר הגביע עם יתרון לקראת גומלין (שער חוץ), שהוא לא עשה עם הקבוצה כלום.
    תנוח.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ואני גונב דעת.
    סכנין הגיעו פעמיים בלבד למצבים שבהם יכלה לצאת התקפה מסוכנת, והיא לא קרתה בכלל.
    מכבי הגיעה אתמול ללפחות שלושה מצבים מצוינים ובסבירות גבוהה לשער בהם הסיומת הייתה איומה.

מצב נושא:
הנושא נעול.