מחזור 24 בליגת העל: בית"ר מנצחת בדוחא; בפסגה ב"ש שומרת על פער 3 נק'

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏24/2/17.

1. סיונרה Member

מחצית ראשונה מהטובות שראיתי מבית"ר בשנים האחרונות אם לא הטובה שבהן, חבל שאז נגמר לחבר'ה המצברים ומזל ששיחקנו עם האימפוטנטים מסכנין ולא מול קבוצה רצינית, כי שער אחד ולא יודע איך החבר'ה שלנו חוזרים משם.
    האביסידריס הזה אמיתי? מה עבר לו בראש עם כמות הנזק שהוא כמעט עשה לו ב3 נגיעות בכדור. מנסה להתחרות ברעש שסוויסה עשה אתמול.

חייב להגיד שאני לא מסכים עם שני הצדדים בדיון שהתפתח לפני כמה עמודים. השחקנים של סכנין מתאמצים יותר מול בית"ר וזה מובן, זה לא מגזענות אלא בגלל שהקהל נוטה לקלל אותם והם יודעים שהרבה יותר כיף להבקיע נגד היריבה השנואה.
    מנגד, לא חושב שהחבר'ה של בית"ר גזענים. אולי יש כמה שחקנים שמתנהגים בצורה בזויה, אבל השחקנים של בית"ר לא אמורים להכנס לשיקולים של הקהל אלא פשוט לשחק כדי לרצות אותו, ואם זה אומר לתת 150% דווקא מול סכנין אז זה לא אמור לשנות להם שהסיבה שהשחקנים שונאים את סכנין זה בגלל הגזענות.

מה שכן ביזיוני זאת ההתנהגות האלימה של השחקנים של סכנין בתחילת המשחק. במקום נורמלי בשל ההתנהגות הזאת כל מי שפגע בשחקן בלי כדור היה מורחק והם היו עולים מחזור הבא עם הנוער.

amn אוהב/ת את זה.
  2. סיונרה Member

ולגביי כדורגל, מדהים שסאבו זה אותו בחור שנראה אצל רב"ש כמו ילד שאמא שלו הכריחה אותו להכין שיעורים, איזה שחקן נהדר. אפילו שלישיית קישור של אייבינדר, קלאודמיר וסאבו פתאום מסוגלת להיות דינמית.
    גם הייסטר נראה שחקן טוב כשהוא לא מקבל את הכדור 30 פעמים לרגל בפינה של הרחבה כדי להרים מהמקום אלא מקבל אותו לריצה ועוזר בהנעת הכדור, שכטר לא יודע מה לעשות עם כל הצהובים שלפתע מגיעים גם לעזור לו ואפילו מורי לרגעים נראה כמו שחקן כדורגל מליגת העל.
    לא יודע אם זה שרון מימר או העובדה שהוא לא בן שמעון, אבל הוא הרוויח את הקרדיט לריב עם טביב על חוזה בקיץ ולעזוב בטריקת דלת ביושר.

3. Telkiyski Member

מה עם אש הגיהנום של לה פמיליה? כבתה?

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא הבנתי, אז עכשיו זה לא בסדר ששחקן רוצה לעלות באש ובמים למשחק חשוב מכל בחינה? במקרה שלך ״רק הפועל זה מרגש״ זה לא רק ססמא. אם זה הרוש במקום קליימן במשחק נגד בית״ר או מכבי אתה משפריץ עליו.

לא ראיתי את המשחק, הבנתי שהיינו מצוינים וזה לא הפתיע אותי, ההימור שלי היה שלישייה שלנו על האפס. בית״ר תחת מימר נראית נהדר, שכטר בכושר של שיא קריירה וסכנין זה הבלוף הכי גדול שיש כאן.

5. Telkiyski Member

אם זה הרוש במקום קליימן אני אומר לו כל הכבוד כי הפועל נגד מכבי זו יריבות עירונית רבת שנים.
    סכנין ביתר זו יריבות על רקע גזעני, יריבות שעצם קיומה הוא תעודת עניות לחברה הישראלית.

תחשוב שיש בגרמניה, אוסטריה או פולין למשל קבוצה שמזוהה עם יהודים נניח, בעוד שבאותה ליגה משחקת קבוצה אנטישמית שלא מחתימה שחקנים יהודים בגלל שהם יהודים, ששחקניה גם אומרים שהם יעלו לשחק גוססים נגד אותה קבוצה ושהם יודעים כמה המשחק חשוב לאוהדים האנטישמים שלהם.

מעניין מה הייתה דעתך.
    בקיצור, ביתר סכנין זה משחק שבכלל לא אמור להיות יריבות.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מבחינתי, סכנין לא מעניינת כל כך, בלבל של בני יהודה. אבל אני לא קובע, ורוב הקהל כן, ויש שנאה כלפיי הקבוצה הזו ומהצד של סכנין יש שנאה עזה כלפיי בית״ר ומי שאומר אחרת משקר. הרבה יותר חשוב לאוהד סכנין ממוצע לנצח את בית״ר מאשר לאוהד בית״ר ממוצע לנצח את סכנין.

בקיצור, קליימן מתייחס ליריבות הזו כפי שרוב הקהל היה רוצה שיתייחס, ובכללי בלי שום קשר ליריבות אני מעריך שחקנים שלא מוותרים לעצמם אלא אם כן ממש אין ברירה. אני לא רואה סיבה, בתור אוהד כדורגל נייטרלי וגם אוהד בית״ר, לבוא בתלונות לקליימן.

7. Doritoz FCBJ - RMCF

לא משנה מה הסיבה, לרוב הקהל זה חשוב, הוא רוצה להיות שם ברגעים החשובים, פשוט וקל.

אם אתם נכנסים לעניין של ערבים ויהודים, מאז ומתמיד שחקני סכנין הכניסו לעצמם לראש שזה המשחק הכי חשוב שיש להם בכל עונה, ובלי קשר למה קורה במדינה לצורך העניין, בלי קשר לכלום כל משחק באים להתלכלך ולשחק הכי מכוער שהם יודעים, זה אפילו נראה לפעמים שהקהל לא ממש מעוניין בקבוצה הזאת אלא אם בית''ר באה לדוחה ואז ממש עידוד של בוקה-ריבר (ציניות כן ?) רק עם תוספות של יריקות ו"ברכות" לעם היהודי.
    תכלס אם הם רוצים יש להם קצת כדורגל, חבל שכל משחק יבוא איזה חלאיילה או עותמאן ויתנו את המרפקים והכניסות הקטנות והמכוערות, או כמו שקרה בגביע גם יזנקו בבעיטת קראטה לפנים של שחקן כדורגל.

8. Telkiyski Member

אני ממש לא בטוח שהמשחק הזה חשוב יותר לאוהדי סכנין.
    וברור שאוהדי סכנין ישנאו את ביתר, אתה באמת מתפלא על זה?

כשסכנין פוגשת את נתניה או כפר סבא זה גם ככ חשוב להם? ברור שלא.

ביתר לעומת זאת... בכל מפגש מולקבוצה ערבית (לוד, אחי נצרת או אום אל פאחם בגביע), תמיד דיבורים ואווירת מלחמה לפני המשחק.
    אחר כך עוד אתם אומרים "אבל גם סכנין שונאים את ביתר" כדי לצייר תמונה שקרית של סימטריה.

9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם נתעלם מהרעשים מסביב,בית"ר דרסה את סכנין על המגרש. תענוג לראות את הקבוצה של מימר,זה רק ממחיש את הכישלון של רב"ש.

נהנתי מכול רגע לראות את הייסטר עד שהוחלף,איזה שחקן נהדר. המגן השמאלי הטוב בארץ.

10. סיונרה Member

סכנין שונאים את בית"ר בצדק גמור מבחינתם, גם אני אם הייתי ערבי הייתה בא באותה גישה.
    אבל זה לא מתפקידו של קליימן להחליט האם השנאה של אוהדי בית"ר לסכנין מוצדקת. הוא צריך לבוא ולשחק בשביל הקהל שלו, מה אתה מצפה ממנו להגיד? "אמנם אני פצוע ורוצה לשחק נגד סכנין, אבל זה משחק שחשוב לקהל שלנו רק בגלל גורמים גזעניים שנותנים את הטון ביציעים ולכן לא אעשה מאמץ מיוחד גבוה יותר מאשר נגד קבוצות יהודיות באותה רמת יכולת ממוצעת כמו סכנין".
    וכל עוד זה נשאר בדיבורים ולא באלימות זה לגיטימי, השנאה של סכנין לא מצדיקה את ההתנהגות הבזויה שלהם על המגרש והאלימות כנגד השחקנים של בית"ר. בעולם שבו זריהן מורחק על כמה מילים לא יפות לעבר חבר לקבוצה ל3 משחקים חלאיילה היה מזמן צריך להתחיל באימונים לעונה הבאה.

11. עידן444 Member

בקשר למדד השנאה והיריבות-
    עושה רושם שהשנאה של אוהדי בית״ר היא בעיקר תאורטית ומקבלת ביטוי מאוד גדול בתקשורת- מה שמוביל מעשית לשנאה גדולה יותר מהצד השני.
    תכבד ערבי- הוא לרוב יכבד אותך.
    תשנא אותו- והתגובה לא תאחר לבוא וכנראה שהווליום יהיה גבוה.
    מבחינתי הזרימה היא פחות או יותר כזו- שנאת אוהדי בית״ר לסכנין מינורית->התקשורת נותנת לה ביטוי יתר ומלבה->סכנין מגיבה

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הבנתי אותך נכון, אז גם ריאל מדריד-ברצלונה-אתלטיק בילבאו זו לא אמורה להיות יריבות, כי מדובר ביריבות על רקע מוצא אתני/לאומי. גם גלזגו ריינג'רס- סלטיק לא אמורה להיות יריבות, כי מדובר ביריבות על רקע לאומי/דתי. במילים אחרות, יריבות יכולה להיות מושתתת רק על בסיס רעיון חברתי/כלכלי ולא על בסיס מוצא אתני/לאומי/דתי. זה מה שאתה אומר?

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  13. abcd Member

לשחקנים אולי לא אבל אני יכול להגיד לך שהייתי בדוחא 4 פעמים בחיי ולדעתי כל פעם היה בלאגן עם הקהל שלהם.
    אולי יש להם קטע עם צהוב שחור או שיש איזה מכנה משותף אחר בינינו לבית"ר שגורם להם לא לאהוב אותנו..

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שנים נוסע לסכנין ותמיד קיבלו אותנו יפה ובכבוד, אבל גם תמיד האיצטדיון היה ריק למעט הקהל שלנו ואולי 1,000 - 2,000 אוהדי סכנין.
    אבל כשבית"ר י"ם מגיעה, האיצטדיון פתאום סולד אואט, פתאום כל מיני אנשים שסכנין מעניינת אותם כקליפת השום ביום יום (אפילו כשהיא במצב כלכלי קשה ועומדת בפני סגירה) מגיעים לאיצטדיון על מנת לקלל את אוהדי ושחקני בית"ר ובעיקר להפיץ גזענות ושנאה בכל מקום.
    חבל מאוד שהנהלת סכנין נותנת לזה יד (בפיצוץ של יציע הכבוד, במינוי כרוז שמלהיט את האווירה ובצעדים אחרים), כי ברגע שהנהלת סכנין לא נלחמת בתופעה, גם אם מדובר באנשים שהם לא באמת אוהדי סכנין, אין ברירה אלא להתייחס אליהם כאוהדי סכנין לאור העובדה שההנהלה לא פועלת כנגדם ואפילו תומכת בהם בהתנהלות שלה.
    ואם זה המציאות, למרות שאני חושב שזה הצעד הכי לא ספורטיבי בעולם, אולי המשחקים הבאים שסכנין תארח בדוחא צריכים להיות ללא קהל.

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין שום בעיה עם אוהדי נתניה מבחינת אוהדי סכנין.
    אני לא יודע מה קרה בינם לבין אוהדי נתניה, אבל לא זכור לי שקרה משהו משמעותי.
    אוהדי סכנין שונאים ומתעבים את בית"ר ואוהדיה, וגם מכבי תל-אביב הצטרפה למועדון לאחר אירועי חצי הגמר ומשחק הליגה שלאחריו.