מחזור 23: שוב, תל אביב אדומה. 4-2 להפועל בדרבי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏19/2/10.

1. איגור .פ. Member

משחק ענק ,מה דרבי צריך יותר ממה שהיה היום.
    6 שערים ,החמצת פנדל,שער שאושר שלא בצדק , 15 אלף אוהדים.
    זה אחד הדרבים שיזכרו כגדולים ביותר שהיו.

מכבי ת"א הבעיה שלה היום היית ההגנה ,ההגנה היום לא תפקדה ממש ועוד בעיה יבוריאן היה חושך.

הפועל ת"א היית מושלמת ,רואים שהמשחק בקאזאן לא השפיע עליהם יותר מידי.
    ניצחון מוצדק של הפועל תל אביב.

לגבי השער שאושר לא היה גול ולא משנה כמה יראו הילוכים חוזרים ,הכדור לא עברו בחלקו ולא במלוא הקפו את הקו. ,גול שנחשב רק בגלל טעות קוון ,כי מאיר לוי לא תכנן לאשר את השער.

ואני יסיים וירבו משחקים כאלו

2. eran levy Member

כל הכבוד להפועל ת"א, הם הציגו עליונות ומעל מכבי לא רק בטבלה אלא גם במספר הנצחונות בדרבים.
    ואני, עם ההימור שלי על 0-3 למכבי, יכול רק לאכול את הכובע שלי....

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיכאון...

הפסדנו את הדרבי הזה רק בגלל דבר אחד: הגנה. ה-ג-נ-ה. לא יכול להיות שקפילוטו מהשניה הראשונה נראה כמו ילד מפוחד כאילו המשחק מול הפןועל זה הראשון שלו בקריירה, אין מה לעשות אם לא שטראובר המשחק הזה נגמר ב-6/7:2. גפני בכלל, עדיף שאני לא ידבר, הגול השני כולו שלו, כשהכדור עובר לו בין הרגליים.

עם כל הכבוד, להפועל, ששיחקה טוב מאוד, ההגנה של מכבי פשוט לא היתה קיימת, לא יכול להיות שנקבל 3 שערים במצב של דחיקה ממטר, איפה זה קורה בעולם?! לא יכול להיות גם שהשער הרביעי דה סילבה נוגח כאילו אין שם אף אחד, אין מה לעשות, אם היתה לנו הגנה את הדרבי הזה היינו מנצחים כי ההתקפה היתה בסדר גמור היום, הגענו להמון מצבים, ואניימה, אין מה לעשות שוער עצום, לפעמים אני מרגיש שאנחנו ננצח דרבי רק ביום שהוא לא יהיה פה, כי הוא לקח בנגיחה כדור של 600% אחוז, ובוזגלו בועט ברשלנות פנדל שיכל לשנות את כל המשחק אבל אין מה לעשות, לא הגיע לנו לנצח.

כל הכבוד להפועל, עברה אותנו בסיכום אבל בתאכלס את מי זה מעניין? יהיו עוד 700 דרבים עד שנוכחד על ידי איראן וזה באמת לא משנה, מה שחשוב באמת זה שב-25 במרץ נפתח רגליים בקרית אליעזר ובפלייאוף נפתח רגליים בבלומפילד נגד מכבי חיפה כדי שלא נראה בטעות אליפות אדומה.

מזל ששפונגין עוזב בסוף השנה, צריך להעזיב גם את גפני ולהביא בלם על חשבון קפילוטו ואז רק אם ההגנה תתפקד כמו שצריך, אולי ננצח דרבי. מה שמדהים זה שכבשנו פעמיים בדרבי, אני לא זוכר מתי זה קרה, אבל אם עדיין הצלחנו לכבוש פעמיים ועוד החמצנו לא מעט (כמובן שגם הפועל כשמכבי מפקירה את ההגנה שאין לה אבל עדיין) זה אומר שההתקפה היתה בסדר.

לצערי אני יילך לישון היום בתחושה שאם בוזגלו היה מבקיע את הפנדל היינו חוזים פה בדרבי עוד יותר עצום!

שני שחקנים בלבד ראויים לציון במכבי: לירן שטראובר ויובל אבידור.

כל השאר, פחים. לא סתם פחים, אשפחים!

נערך לאחרונה ב: ‏23/2/10
  4. ofiry15 Member

מכבי?
    נמאס כבר לנצח אותכם.

איזה כיף זה לדעת שעכשיו הפועל היא הקבוצה השולטת בת"א לאורך ההיסטוריה.

איזה כיף זה לדעת שכל הליגה היתה בעד מכבי ועכשיו כולם אוכלים תלב

איזה כיף היה לשים 3 שערים ב 10 דקות

איזה כיף היה לצעוק יאללה הביתה בדקה 88

איזה כיף לדעת שאוהד מכבי קורא את זה ומחפש תרוץ כל שהוא, אולי אני יעזור לך בתרוצים הרגילים: עקצתם גול, לא היה מגיע לכם, תקפנו יותר, היינו יותר טובים, השופט מכור, ו... רגע? בעצם זה לא היה.

ועומר.. גם עם לא תפתחו רגליים חיפה ישימו לכם 3 חתיכות, היתה להם מעידה חד פעמית של הפסד אפשר לחשוב שקבוצה לא מפסידה פה ושם פשוט זה היה לכם, כמו שבאותה המידה זה היה יכול להיות למס אשדוד.
    וגם עם כן תפתחו רגליים זה לא ישנה, האליפות כבר של חיפה ואני מסתפק במקום לאירופה וניסיון לקחת גביע השנה. וכמובן איך שחכתי נשאר עוד דרבי אחד קטן לנצח העונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/2/10
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, רגע רגע, אליפות ליעקב שחר, יניב קטן וניר דווידוביץ' פחות גרוע מאשר אליפות לאדומים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

מסכים לגבי הפנדל. מכבי יכלה בדקה ה-43 לחזור למשחק, אבל בוזגלו בעט באמת כמו נקבה. בסה"כ אם להסתבכל בצורה הכי אובייקטיבית למכבי חסרה עוד משהו בשביל לתת פייט רציני לשתי הקבוצות המובילות בארץ. אני לא פוסל שכבר בקיץ אתם תתחזקו עוד יותר, אבל כרגע האליפות הולכת בין קבוצתי לאדומים.

6. Number 8 Member

בקצרה בקצרה:

תמיד אמרנו שרוני גפני לא מגן שמתאים למכבי ת"א אבל בגלל ששיחקנו נגד קבוצות קטנות זה לא בא מספיק לידי ביטוי. היום הוא שיחק מול שכטר וורמוט שעשו לו בית ספר ובכל הגולים יש לו טעויות. גם לשפונגין לא חסר.
    מבחינתי, היום יוסי שבחון גמר את הסיפור שלו במכבי. זה לא חוכמה לתת כל משחק גול, אבל מלבד זה, ובמיוחד היום, להיות כלום ושום דבר.
    אם מאור בוזגלו היה מבקיע את הפנדל, הכל היה אחרת והיינו יכולים אפילו להשוות ולנצח, אבל יחי ההבדל הקטן...
    וינסנט אניימה שוער ענק ואיתי שכטר שחקן עוד יותר גדול. אם שניהם לא יוצאים בחו"ל בסיום העונה, הם פראיירים ענקיים, בעיקר שכטר.

זהו, נקווה לימים טובים יותר.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולנו יודעים שהבעיה של מכבי היא ההגנה זה לא חדש, ההתקפה במכבי באמת בסדר גמור, כבשנו 41 שערים ועוד זה כמעט בלי החלוצים שלנו ששלושתם ביחד כבשו אולי טיפה יותר משליש מהשערים שלנו בעוד אצל הפועל וחיפה החלוצים אחראי על מרבית השערים.

זה מדהים אם בדרבי הקודם ובזה שלפניו ובשנה וחצי האחרונות הפסדנו דרבים כי לא היה לנו התקפה ולא הגנה והיינו או שבקושי מגיעים למצבים או שהיינו מגיעים ופשוט מעיפים כדורים למוסכים, זה מדהים שהפעם הפסדנו כי אין לנו הגנה, מצד שני זה טוב, כי לפחות חלק אחד בקבוצה עובד, משמע צריך עוד תיקונים ואז אולי אולי אולי סוף סוף נבוא שווים כשווים.

הפועל קבוצה יותר טבוה ממכבי, טענתי אתז ה כל העונה וכולכם טענתם ככה ולא היינו צריכים את הדרבי בשביל לדעת את זה, אני מקווה שכמו שאבי תיקן הרבה חלקים שהיו נגועים ורעים בקבוצה השנה, הוא ימשיך בתיקון בשנה הבאה ואז המצב יהיה יותר טוב, כי כל טיפש יכול לראות שלמכבי אין מגן שמאלי וימני והבלם עדיין חסר ניסיון והרגליים רעדו לו. את ראלדס אני לא מאשים כי הוא היחידי שהיה בסדר אבל כמה הוא יכול לבד, הוא ושטראובר.

אופיר, אם באת לבלבל בשכל ולזיין כמה שכיף בכל הודעה שלך ולבוא ולעצבן עוד שניה תראה כמה זה כיף לא לכתוב בכלל בפורום הישראלי במשך חודשיים. או שתדבר לעניין או שאל תכתוב כלום.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן מבחינתי כל ההגנה היום היתה על הפנים. ראית את ראלדס בשער האחרון? לא פייר להאשים רק את גפני. מכבי ת"א קבוצה טובה, אבל השנה היא לא תתמודד על התואר. מה שכן היא עוד יכולה להשפיע על גורל האליפות...

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

למרות התוצאה, במכבי תל אביב צריכים להרים את הראש. הפועל תל אביב קבוצה טובה יותר וצהובים מבחינתם עשו כל מה שהם יכולים. הם הגיעו בתקופה טובה וניסו לשחק התקפה מהרגע הראשון. זה פשוט לא עבד. לפחות מכבי תל אביב יודעת מה לא מספיק טוב אצלה ואין ספק שאבי נימני ידע לסדר את הכל לקראת העונה הבאה.

המשחק עצמו היה מוזר מאוד. התוצאה משקפת את מה שהיה במגרש. בהתקפה שתי הקבוצות היו שוות, אבל בהגנה זה כבר היה סיפור אחר. כל פס פשוט של בלם הפועל תל אביב מצא בשניה שחקן התקפה שהיה בעמדה מסוכנת, כשבצד השני של המגרש השחקנים בצהוב היו צריכים לירוק דם כדי להגיע למצב לכיבוש. אני מייחס את זה להעדרות של שרן ייני, אם כי העובדה שהוא לא שיחק לא אומרת שצריכה להיות הפקרות שכזו.

תל אביב אדומה יותר מאי פעם.

10. Raulito Madridista

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-300/713194-18.Xxx

היה לנו דרבי מיוחד. השחקנים לא רצו לרדת מהמגרש לאחר-מכן. שכטר, דגלאס, בונדר, ביבראס(לפי מה שהוא משדר - רואים שהוא יעזוב בבירור לקאזאן, הקהל צעק לו להישאר והוא סימן לנו עם הראש כאילו 'אין מה לעשות, אני לא יכול לוותר על זה'), כולם הלכו לקחת דגלים ולנופף. הייתה הרגשה שמדובר בניצחון מיוחד, לא עוד דרבי אדום, אלא משהו מעבר, ואכן, הסטט' מדברת בעד עצמה - 42-41 להפועל ת"א בניצחונות בדרבי! - לראשונה יש לנו יתרון על מכבי ואנחנו הקבוצה היחידה בארץ שיש לה מאזן חיובי נגד הצהובים. אגב, זו הפעם השלישית ברצף שאנחנו מנצחים בשני הדרבים הראשונים בליגה, מעניין אם נצליח להשיג עונה של רק נצחונות. חלק מהחגיגה אפשר היה לחוש אצל הקהל האדום. הייתי בשער 7 שלא כהרגלי(לא הצלחתי להשיג כרטיס לשער 5), אבל לא חשתי שום הבדל. הייתה תצוגת עידוד בלתי-רגילה מצד הקהל ואני רוצה לראות שמחר בעיתון לא יתנו לנו ציון 10.

כשקבוצה יריבה, גם אם היא שנואה, משחקת טוב מהפועל - אין לי בעייה להודות. אבל היום, מכבי, על אף מצבים שהיו לה פה ושם - פשוט הייתה קטסטרופה. דרבי שהיה צריך להסתיים ב-6-1 לטובת הפועל, הסתיים ב-4-2 רק בגלל תצוגת שיפוט עלובה, זה היה ביזיון שיפוטי שלא הלם משחק ברמה הזאת. הייתה לנו הזדמנות לנקום במכבי על החמישייה ההיא משנות ה-70 ולהשיג תוצאה מוחצת שתיכנס לפנתיאון, בטח עם איך שהמשחק התפתח והשלישייה שכבשנו תוך פרק זמן קצר, וחבל שלא ניצלנו אותה(אנחנו זורקים הרבה צ'אנסים כאלה בשנתיים האחרונות - מכבי לרוב נראית אומללה נגדינו), אבל מי אני שאכעס וכמו שכבר כבר אמרתי - נוכחנו היום בבלומפילד לא רק למשחק קיצבי אדיר עם מלא אנרגיות ואווירה מדהימה - אלא גם לאחת מתצוגות השיפוט החלשות שראיתי ללא ספק - מכבי קיבלו גול במתנה, הפנדל לא היה ולא נברא והקוונים לא הפסיקו להרים את הדגל וזה יכול להרתיח אותי. מכבי הייתה קרובה למשהו, איכשהו, רק בזמן כלשהו, בגלל השופט, מכבי יצאה בזול.

יכול להיות שגם השאננות של השחקנים הוסיפה קצת מתח. זו לא הפעם הראשונה שאנחנו זורקים יתרון מבטיח והופכים משחק קל למשחק צמוד. יש הרגשה שהפועל יכולה לפרק קבוצות בקלות תוך רבע שעה - מכבי, בית"ר, נתניה(קאמבק), באר-שבע, אבל מייד אחר-כך תבוא איזו טעות קטלנית או צירוף מקרים שיגרום לדפיקות לב מיותרות לקראת הסיום. גוטמן צריך לעבוד על הקטע הזה. אני מקווה שגוטמן גם יבהיר לויקטור מרעי ודניאל דה-רידר שכאשר עולים מהספסל לדרבי במצב רגיש - צריך להתחיל לרוץ. זה היה מתסכל לראות את שני העצלנים האלה לא זזים מטר על המגרש ולא עושים אפילו את המינימום הנדרש.

אני רוצה לציין מגמה שחוזרת - אוהדי מכבי באים כל פעם לדרבי עם האף למעלה. זה טוב לבוא עם ביטחון ואמונה, אני לא אומר שהפסימיות שלי זו הדרך הנכונה - אבל יש הבדל בין ביטחון לבין שאננות. בזמן האחרון אוהדי מכבי היו בטוחים שהניצחון אצליהם בכיס וגם התקשורת זילזלה מידי בהפועל, שהיום נתנה את התשובה הטובה ביותר עם משחק ענק בידיוק ברגע המתאים. הפועל הציגה מהלכי כדורגל סוחפים(נאתכו, ורמוט, שכטר) ולמכבי לא הייתה תשובה. הכדורים הארוכים שלנו עבדו מצויין ומכבי כלל לא הייתה מוכנה להצטרפות של הגל השני. שחקני הפועל הצליחו להשיג הרבה שטח ומרווחים במגרש. בכל שלב בעונה הזאת, גם בפתיחה הבינונית של הפועל וגם בתקופה הטובה של מכבי - לא חשבתי שמכבי טובה מאיתנו וברור היום כי הפועל קבוצה ברמה אחת מעל.

עכשיו, ברשותכם, אתייחס נקודתית לכל שחקן ושחקן.

אניימה - מצד אחד שני כדורים ריחפו באוויר, אך מצד שני הוא הוכיח ווינריות כשעצר את הפנדל של בוזגלו ולקח עוד כדור מסוכן מאוד מהקו. ציון - 6
    בונדר - חילץ את הפועל מצרה אחרי השטות של אניימה וסגר לא רע בקו ההגנתי. ציון - 6
    דה-סילבה - לא בכדי הוא נבחר לשחקן המצטיין של המשחק. ניצח בכל מאבק פיזי ולא הפקיר את העורף ומצד שני גם כבש שער נהדר למרות שמירה כפולה של שחקני מכבי. ציון - 8
    באדיר - כבר שכחנו מה היה בקאזאן. באדיר הציג משחק הגנה אחראי ושיחק עם הרבה לב, הקרבה ונחישות, כמו תמיד. לדעתי הוא היה בסדר גמור. ציון - 7
    גל שיש - כל-כך חבל על הטעות של חוסר הניסיון. אני ממש לא כועס עליו, זה מן שכר לימוד שהוא משלם. שיש נלחם על כדור בדרך לשער השלישי והיה לו משחק טוב, אבל אני בטוח שהציון שלו יפגע בגלל הטעות. ציון - 6
    אביחי ידין - מחצית אחת נהדרת, מחצית שנייה תרדמת - לא חטף מספיק כדורים ולא הצטרף להתקפה. ציון - 6
    ביבראס נאתכו - כל-כך הרבה לב, הקרבה, נחישות. היום ביבראס היה מדוייק מאוד עם הכדורים הארוכים וזה היה כח חשוב שלנו. זה הדרבי האחרון שלו ככל הנראה והוא שיחק אותה בענק. ציון - 7.5
    ערן זהבי - היה יכול לתת יותר ולפרגן יותר. בפתיחת המשחק היה חייב למסור במקום לבעוט ברשלנות. ציון - 5.5
    גילי ורמוט - ניהל את המשחק שלנו ללא חשש, סיים עם שני בישולים כאשר השני מפרגן במיוחד לחברו שכטר. כמעט ולא איבד כדורים. אני מבסוט מגילי, שימשיך ככה. ציון - 8
    מהארן לאלא - רץ הרבה מהגנה להתקפה, החמיץ מצב קורץ אבל גם בישל והבקיע. יותר מיום ממוצע של לאלא. ציונו - 6
    איתי שכטר - היום יום הולדת לאיתי. חג לו שמח וזר לו פורח, היום יום-הולדת לאיתי. אם ההקפצה של שכטר אחרי חצי דקה הייתה נכנסת, היינו צופים באחד משערי הדרבים הגדולים ביותר. שכטר עשה עוד 2-3 פעולות יפות וכבש שני שערים קלילים. מסוגל לתת אפילו יותר אבל הפציעה ביד הפריעה לו. ארבייטמן - מאחורייך. ציון - 7.5

11. Number 8 Member

מן הסתם כל ההגנה אשמה אבל זה לא לנכון להפיל את כל האשמה על כל הרבייעיה כאשר רואים באופן ברור מי באמת אשם.
    אז ראלדס טעה מול ורמוט, קורה, אסור לשכוח שעד לפני הטעות הזו, הוא היה אחד הבלמים הטובים בליגה אם לא הכי טוב.
    ניסו קפילוטו די רעד מהמעמד היום אבל רק ככה צוברים ניסיון, אסור לנמני להוריד אותו לספסל במחזור הבא ואני גם מאמין שהוא לא יעשה את זה, קפילוטו הוא העתיד של מכבי ת"א.
    מזל שיובל שפונגין עוזב אותנו בסיום העונה וכמה חבל שדור מלול לא היה כשיר בשביל לשחק היום.
    ובנוגע לרוני גפני, זה משהו מיוחד. הוא פאקינג לא מגן. כמה חורים במשחק אחד. שוב כמו שאמרתי, בכל משחק בית של מכבי רואים כמה חורים הוא עושה אבל בגלל ששיחקנו לאחרונה מול קבוצות קטנות זה לא בא לידי ביטוי, אבל היום מול שכטר ולאלה, קיבלנו על הראש בגללו.

מגיעות הרבה מחמאות לשטראובר שהציל אותנו מ2-3 גולים בטוחים, כמו גם אניימה.

היה לי ברור שהפועל קבוצה טובה מאיתנו אבל דווקא האמנתי שאנחנו יכולים לעשות משהו. ולמרות התוצאה, גם מכבי היו טובים והיו שווים גולים.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חייב להגיד שיובל אבידור פשוט מראה שיפור עצום מדי משחק, היום באמת שהייתי גאה שהשחקן הזה משחק במכבי, הוא נלחם בצורה שיבוריאן לא יילחם בחיים, והוא באמת שחקן שאני חושב שרק יילך וישתפר, הוא יותר מתאים להיות באגף/חלוץ מצטרף ובאמת למרות שהוא לא כבש הרבה השנה, שער רביעי שלו העונה אם אני לא טועה, זה מדהים כמה שביטחון משנה שחקן, באמת שעד לפני שלושה חודשים הייתי אומר לכם הוא לא מסוגל לתת פס והיום אפילו שזה היה נגד הפועל כשהכדור היה אצלו יצאו דברים טובים, אני מקווה אישית שהוא יישאר כי לדעתי יכול לצמוח במכבי שחקן טוב.

לפחות מכבי דאגו כבר עכשיו לתקן את אחת הבעיות שלהם בהגנה, שפונגין הולך לקפריסין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

געגועיי לליצן טומאסיץ'? : ) לא ולא.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, אני לא יודע איך אתה הגבת בחודשים האחרונים, אבל איכשהו אני כרגע נזכר שתמיד דיברו אצלכם על הבעיות בהתקפה. הסדרה האחרונה מאד הפתיע אותי ולא סתם הלכתי אתכם הפעם, אבל יכול להיות שאולי אתם קצת הגזמתם עם החגיגות? אחרי המשחק של היום יבוריאן חזר לגודלו הרגיל, ההגנה נראתה זוועה, שבחון נעלם ובוזגלו לא הראה שום דבר מיוחד (השער שאושר לא היה שער) ועוד פישל במאני טיים. חוץ מאבידור שהיו לו הברקות טובות הקבוצה היתה רחוקה מלהרשים.

אני לא חושב שעכשיו צריכים לקטול את מכבי ת"א כאילו היא קבוצת תחתית, אבל בסופו של דבר יש לקבוצה הזאת עוד דרך ארוכה. מה שחשוב זה לסיים את הליגה במקום השלישי, אולי לזכות בגביע, ולבנות הלאה.
    נתתי בשבועות האחרונים מלים טובות לנימני, אבל היום הוא לדעתי נחנק לגמרי. אחרי 3-0 עדיין אין שינוי בהגנה. במהלך המשחק היה לי דיון קצר עם אוהד שלכם שלא הסכים איתי בגלל שטוסיץ' פצוע, אבל מבחינתי אם אין לך מספיק אפשרויות בהגנה אתה בבעיה רצינית. לדעתי שפונגין שיחק פעם כבלם, לא?
    לא יודע עומר, אם מכבי התחילה את המשחק עם ספסל עליו רק שחקני התקפה משהו לא בסדר בקבוצה שלך. נימני היה צריך אחרי השער השני לשנות משהו מאחור כי כבר לפני השער הראשון של האדומים ההגנה נראתה פרוצה לגמרי. עם קצת חוסר מזל הפועל היתה מבקיעה בחצי השעה הראשונה איזה 5 שערים.

14. Number 8 Member

אין פה מה לקטול את מכבי... היה ברור שחיפה והפועל יותר טובות העונה. מכבי ניסו לנצח את הפועל ולא הצליחו, לא נורא, חוזרים למציאות. הפועל וחיפה ייאבקו על האליפות(אין לי ספק בכלל שחיפה תיקח) ואנחנו נסיים מקום שלישי כמו שרצינו בתחילת העונה ושלום על ישראל.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשמע מכבי הגיעה לדרבי בלי שירן ייני שאני לא כזה מחזיק ממנו שחקן אבל הו שחקן בית שנלחם והוא גרזן אז בדרבי שחקן כמוהו חיוני. טומאסיץ' היה פצוע ואני לא יודע מי היה אפשרות של נמני להכניס, הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה הכנסה של קומאץ' במקום קפליוטו והסתה של ליאור ז'אן לעמדת הבלם. אבל שוב קומאץ' וישראלביץ' לא יודע עד כמה זה טוב. אני חייב להודות שיום לפני הדרבי ששמעתי על ההרכב היה לי חשש ואמרתי שלעתי זו טעות לא לפתוח עם קומאץ'. אני לא חושב שהפועל גדולה על מכבי כאילו מדובר בהפועל רעננה, אני חושב שהיא יותר טובה אבל בואו נסתכל על מכבי של היום וזו של שנה שעברה לדוגמא, ההגנה היתה בערך אותה הגנה בלי ראלדס שלדעתי הוא עדיין חיזוק למכבי כי מה הוא אשם כשיש לנו שלוש שחקנים שפשוט לא הגיעו למשחק, אני ממש לא מאשים אותו בגול הרביעי מה הוא כבר יכל לעשות מול ורמוט, וחוץ מזה שורמוט היה עם הרבה מזל כשהוא עבר אותו בדרך לרביעי. ואם נסתכל על מכבי של השנה אפשר להגיד בביטחון ובבירור שלפחות מבחינת קישור והתקפה זה שמיים וארץ, אתה רואה דברים אתה רואה שיש דברים טובים, אני לא חושב שיבוריאן היה גרוע היום, כל כדור שהגיע אליו היה שלו, לא לקחו לו כדור אפילו פעם אחת, לא דה סילבה ולא באדיר ולא אף אחד, יש לו מאסה ונוכחות אבל בואו נזכור דבר חשוב, עומד בשער של הפועל לדעתי אחד מה-20 השוערים הכי טובים בעולם כיום, וינסנט אניימה שבאמת הוציא פנדל עזבו שהוא היה גרוע הפנדל, והוציא נגיחה של 300 אחוז גול והיו לו גם יציאות מאוד טובות לכדורי גובה. כל מי שאומר שאניימה זהל כמעט חצי קבוצה בהפועל, פשוט שיראה את משחקי הדרבי ויבין כמה שזה נכון, הבן אדם הזה פשוט שוער חיה, וביום שהוא לא יהיה בהפועל, זו תהיה מכה קשה כי לא משנה מי יחליף אותו הוא לא יתקרב אליו אפילו. אני גם לא חושב שבוזגלו היה כזה גרוע בסך הכל יש לו טכניקה ויצירתיות והוא עבר בקלילות את שחקני הפועל, הכי נוח לבוא ולהגיד שהוא היה חלש כי הוא החטיא את הפנדל אבל מה היה קורה אם הוא היה מכניס? עזבו זה דיבור מיותר בואו נזכור שהוא בסך הכל גם חזר לפני חושד ואני לא יכול לבוא ולהפיל את התיק עליו. עם איך שההגנה שיחקה אי אפשר היה לנצח, גם ריאל מדריד ו"ההגנה" שלה קיבלו בברנאביאו 2:6 מברצלונה, בואו נזכור את זה. היום היא כבר נראית הרבה יותר טוב ולא בטוח שהיא תנצח את בארסה בברנאביאו, סתם בשביל ההשוואה.