מחזור 23: שוב, תל אביב אדומה. 4-2 להפועל בדרבי

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Feb 19, 2010.

1. eran levy Member

תראה, לא יהיו קבוצות גדולות יותר (גם בת"א) כמו מכבי והפועל. הן היו שם מההתחלה וזה לא יישכח אף פעם. לפני כמה חודשים כתבתי פוסט על מכבי ת"א שהתייחס בדיוק לנושא הזה.
    מכבי ועוד חמש עשרה
    אבל מה? הפועל מובילים בדרבים בליגה, שיהנו, מגיע להם, זה לא עניין של מה בכך, מדובר על מאה עשרים ותשעה משחקים בין שתי הקבוצות. אין ולא יהיה דרבי גדול מזה בארץ.
    .

Last edited: Feb 24, 2010
  2. Raulito Madridista

עומר,
    אני לא מבין - אנחנו צריכים לבקש סליחה על כך שניצחנו את מכבי משום 'שהיא קבוצה חלשה'?; מכבי לא קבוצה חלשה, היא קבוצה בינונית. ההשוואות שלך - רעננה לעומת מכבי, נובעות רק מתסכול רגעי או ניסיון לגמד את מה שהפועל עשתה אתמול. נגד מכבי חיפה בבלומפילד מכבי נראתה לא רע בכלל ולא סתם היא זכתה בניצחון.
    ובעונת 04\2003 הייתה להפועל קבוצה מחורבנת שסיימה במקום החמישי, במשחקי הדרבי נחלה כישלון חרוץ עם שלושה הפסדים וללא שער זכות אחד!(יחס שערים של 6-0 לטובת מכבי), אוהדי מכבי לא התלהבו מהנצחונות בדרבי?;
    לנצח בדרבי זה תמיד כיף ולא משנה כמה מחורבנת הקבוצה מהצד השני.

הפועל ממש לא קבוצה יהירה, ההיפך, מכבי היא קבוצה יהירה וכך גם האוהדים שלה, בכל דרבי עושים רעש גדול, מדברים יותר מידי לפני וחוזרים עם הזנב בין הרגליים. קראתי בעיתון שז'אן אמר שהוא לא חוזר הביתה מבלי להביא דרבי או לתת את הנשמה לפחות - אז אמר.

אולי נחשיב את הניצחון שלכם בגביע הטוטו ונכניס אותו למאזן בליגה כך שיהיה שיוויון.
    אתה כנראה לא קולט שזה לא משנה ההפרש, ברור שמדובר בפער ריגעי שיכול להשתנות אפילו עוד חצי שנה - העניין הוא שהפועל לראשונה בהיסטוריה שלה מובילה במאזן הדרבי. נשבר פה מיתוס

העונה הזאת לא תסתיים באליפות, הסיכויים שזה יקרה מאוד נמוכים, וכשחיפה תרים סופית את הצלחת אז ברור שתיהיה צביעה קטנה בלב, אבל אפשר עדיין לזכות בגביע שזה תואר אמיתי לא כמו גביע הטוטו. מצחיק אותי שאתה מנסה לצייר תמונה מזוייפת כאילו העונה היפה של הפועל לא שווה כלום. שנית, הפועל נתנה הצגות באירופה והגיעה לשלב ה-32 האחרונות שזה מכובד. ממוצע של שני שערים במשחק בליגה האירופית זה לא עניין של מה בכך, בבטח לא ההצגות מול ראפיד והניצחונות על המבורג. דבר שני - שים לב להתקפה של הפועל - ממוצע של 2.5 שערים למשחק, האחרונה שעשתה דבר כזה היא מכבי חיפה של שום ב-2003. הפועל משחקת יפה ופתוח, הכדורגל היפה בארץ, בניגוד לסטיגמה הקבועה שלנו, כך שהמשחקים מאוד מהנים. יש לנו מהלכי כדורגל שהם פשוט דליקטס. מי-יודע, אולי גם ננצח לראשונה בהיסטוריה שלושה דרבים בעונה אחת...?

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עשיתי עכשיו בדיקה מעמיקה:

משנת 1990 עד שנת 1996

1 הפועל 4 תיקו 9 מכבי

מאז עונת 1996/7 (אחרי הדאבל)עד היום המאזן בדרבים הוא:

20 הפועל 10 תיקו 9 מכבי

----

קודם כל עוד לא הודחתם ואני מאמין שההתמודדות ביניכם לקאזאן ממש לא סגורה.

דבר שני אם לא תיקחו גביע ולא אליפות ובינתיים לפחות בגביע אתם ברבע הגמר, אם לא תיקחו שום תואר, העונה הזאת היא כישלון כי בעצם מה שאתה אומר ש-6 משחקים באירופה זה עונה שלמה...אז זהו שלא.

אגב בנוגע למה שאמרת, גם בעונה לאחר מכן ניצחנו את הדרבי הראשון כך שזה היה 4 משחקי דרבי רצופים שניצחנו ולא כבשתם שער http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx הכל יכול להתהפך ופעם אתה למעלה ופעם אתה למטה, בעשור הזה הפועל היתה על ידה על העליונה, אין לי ספק שאם מכבי תתחזק כמו שצריך בעונה הבאה וננצח דרבי, הכל יתהפך חזרה והשחקנים שלנו יקבלו ביטחון לקראת דרבי. שוב אם.

אגב בנוגע למה שליאור ז'אן אמר, אז הוא אמר אז מה? גם שחקנים בהפועל אמרו שהם באים לנצח. וחוץ מזה איפה ראית את כל אוהדי מכבי יוצאים בהצהרות? מי שיצאה בהצהרות והכינה במות חגיגות היא אך ורק התקשורת ולא אף אחד אחר.

4. eran levy Member

כמות השערים שהפועל הבקיעה משקפת לא רק את היכולת של הפועל (הגבוהה בפני עצמה, ועל זה אף אחד בהפועל לא צריך להתנצל) אלא את הרמה הנמוכה של הליגה. שתי קבוצות ברמה אחרת לגמרי מהליגה מבקיעות בצרורות ומחסלות את הקבוצות הבינוניות והקטנות. חיפה והפועל השתפרו, גם מכבי, וכל מה שקורה מתחת למקום השלישי הוא כדורגל די רע, עם הגנות מצחיקות ושחקנים שלא יכולים לשחק בליגת העל. ועם כל זה, בסופו של דבר אליפות של כל קבוצה שהיא שווה בדיוק כמו כל אליפות אחרת. זו הליגה הישראלית כרגע, אין מה לעשות, אבל יש את אלו שכן עושות.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי לקרוא למישהו הזוי לא שונה מלקרוא למישהו את כל מה שאתה קורה לי בתגובות שלך. הזוי זאת לא קללה. אין פה כמעט משתמש בפורום שלא השתמש במילים "הזוי", "ליצן", "בדיחה" וזה לא נגמר כאן. ביטחון עצמי? אני גם די בטוח שיש לי יותר ביטחון עצמי יותר גבוה משל 99% מהאנשים בעולם. אני גם די בטוח שעברתי יותר מ99.999% האנשים בעולם. אני גם די בטוח שבעקבות הסיבה שציינתי קודם, אני יותר בוגר מרוב הפורום הזה. אתה יכול להגיד עליי הרבה דברים, אני לפחות לא מתנשא ויהיר כמוך, ואת זה הוכחת בתגובה האחרונה שלך.

עומר, אין ספק שהעונה הזאת תהיה כישלון כלשהו אם לא נזכה באליפות, אבל זה לא כי הפועל לא קבוצה טובה, אלא כי אחוזי ההצלחה של חיפה לא אנושיים. אני בכל מקרה מהעונה הזאת נהניתי כמו שלא נהניתי מאז הדאבל. הניצחונות על ראפיד, על המבורג, על סלטיק, על בית"ר ומעל הכול נגדיכם פעמיים אלו דברים שיהיו חקוקים אצלי בראש הרבה מאוד זמן.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור כשמנצחים יריבות כאלה וגם בדרבי זה נותן הרגשה עילאית אבל אם לא תזכו בשום תואר, לא יעזור כמה תיזכר בעונה הזאת, אתה תאכל את הלב ותגיד לעצמך:"איך לעזעזאל עם כל העונה הזאת והסגל לא לקחנו שום תואר" ואת האמת שאתה לא יכול לתרץ את אחוז הנצחונות של מכבי חיפה אני יגיד לך למה, כי מבחינת קבוצה, אתה היית צריך להיות ראש בראש עם חיפה בפער של 2-3 נקודות פלוס לטובתה ולא 8-10 כמו שהמצב כרגע. אתם אלה שיש להם 7 תיקו ועוד הפסד, למכבי חיפה.

אךךך גרמתם לי ללכת להיסטוריה הלא רחוקה ממש בין עונות 2003/4 ל-2004/5 כשמכבי ניצחה את הפועל 4 דרבים רצוף, ולא סתם לנצח אלא 4 דרבים כשהיא לא סופגת גול אחד אפילו באמת שבמקום למנף את התקופה הזאת חזרנו אחורה כאילו 4 שנים.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל בתקופה הזאת נימני לא היה במכבי...וחלק מהאוהדים שלכם היו באים עם שחור לבלומפילד וניר קלינגר היה המאמן ולוני הבעלים, אני בטוח שאתה עכשיו לא חושב על התקופה ההיא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אני בטוח שאם לצד שכטר היה להפועל ת"א אחד כמו דבאלשווילי, ארבייטמן או אפילו טוטו תמוז אז היא כרגע הרבה יותר צמודה למכבי חיפה.
    כרגע יש את ללה ומרעי אבל ברור שזה לא מספיק, ולפי מה שאני מבין הקרואטי מתגלה כחתול בשק.
    חלוץ חוד אמיתי שמכניס שערים גם עם הבטן זה מה שהפועל הייתה צריכה נגד אשדוד, עכו ומכבי פ"ת באיבודי הנקודות שלה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

העונה ההיא היתה אחת העונות המקוללות, אבל להגיד שנמני לא במכבי זה לא תירוץ כי בעונת 2005/6 אבי חזר וניצח (ביחס עם רמי חאליס שיא כל כובשי העצמיים) את הדרבי 0:2, גם עונת אחר כך "כשיעאני" היינו במאבק אליפות איתכם (בית"ר) ניצחנו עם אבי דרבי 1:3 כשאיוון ראזיץ' כובש ורץ ל-11 כאילו זה גול של אליפות. וגם כשהוא היה במכבי בעונת הפרישה אני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל שיבחון, חחחחח ניצח לנו את הדרבי בדקה 90!!!! כשהקהל צועק לניר לוין כל המחצית השניה, תן ליוסי לשחק חחחחחח כאילו מדובר במינימום קאקא. אתה רואה? אם הם לא היו מזכירים לי את העונה הזאת, ואת התקופה ההיא לא הייתי זוכר את זה בכלל, אתה יודע למה? לא כי עברו הרבה שנים, אלא כי העונה הזאת היתה עונה של כלום ושום דבר והדבר היחידי שאני זוכר ממנה זה את הטעות של דוידוביץ' במחזור הסיום כשהוא כבש גול עצמי חחחחח ובגלל זה הגענו למוקדמות הצ'מפיונס ונכנסו לשלב הבתים של ליגת האלופות ואפילו לא לקחנו אליפות ושום תואר בשביל זה חחחח עונה פח זו היתה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו יודע לתת לי את כל המאזן בין מכבי להפועל אי פעם בליגה ולא מאז קום המדינה? כי אני מחשיב גם את האליפויות והתארים של אז אז גם מן הסתם המשחקים של אז היו.

כנ"ל את התוצאות של גביע המדינה בכדורגל בין מכבי להפועל אי פעם?

10. eran levy Member

עומר, כבר כמה שבועות מתנהלות כאן מלחמות מיותרות על "מחשיבים את המשחקים לפני קום המדינה או לא". זה לא מביא את הדיון לשום מקום, חוץ מאשר ריבים בין אוהדי הפועל למכבי. מי שרוצה שיחשיב גם את המשחקים מלפני קום המדינה, מי שלא רוצה שלא יחשיב. כל אדם חושב אחרת, וזכותו של כל אדם לחשוב אחרת. אני אוהד מכבי, בדיוק כמוך, וממש לא משנה לי מי מחזיקה ביותר נצחונות בדרבי. אני לא בא להגן על מכבי ת"א כשהיא מפסידה פשוט מפני שהתהילה שמורה למנצחים, גם אם אלה הפועל ת"א.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא זה לא קשור בכלל אני לא בא להגן, אני לא בא לחפש אנחנו מעליכם זה בכלל לא העניין. אני פשוט רוצה לדעת מה מאזן הדרבים אי פעם מאז שנוסדה הליגה עוד לפני קום המדינה ומה מאזן הדרבים בגביע המדינה אי פעם עוד לפני קום המדינה, כי זה המאזן האמיתי שצריך להתייחס אליו, וגם אם במאזן הזה הפועל מובילה אז כל הכבוד לה!

אני יודע שמקום המדינה במשחקי הליגה הפועל מובילה עכשיו 41:42. אין על זה עוררין. אני רוצה לדעת מה המאזו מאז שהוקמה הליגה בשנות ה-30, במשחקי הדרבי בין הקבוצות בליגה.

אותו הדבר אני רוצה לדעת מה המאזן בין הקבוצות במשחקי הגביע אי פעם מאז שהמפעל הוקם בעוד בשנת 1928-1929.

Last edited: Feb 25, 2010
  12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

53-46 להפועל, משהו בסגנון. מה שאני זוכר שהפער הוא 7 להפועל.

13. דנידין Member

לא היית פעם אוהד רומא שפוי?

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוהד רומא אני כן, שפוי אף פעם לא הייתי.

15. eran levy Member

רק טעות אחת בידך: למרות שהכבוד מגיע להפועל, אני בכלל אוהד מכבי.