עומר, את יבוריאן ושיבחון אתה לא אוהב ורוצה לזרוק אבל בינתיים הם מלכי השערים שלך והביאו לקבוצה שלך הרבה נקודות, אם תזרוק אותם צריך חלוצים אחרים ובינתיים מלבד יבוריאן אין עוד חלוץ במכבי שיכול לשחק עם הגב לשער ושיבחון הוא אפור אבל תמיד ייתן את הגולים שלו. על שפונגין אמרת לפני שבוע או שבועיים שמבחינה הגנתית הוא בסדר והבעיה אצלו היא בהתקפה. והנה אתמול בהגנה הוא היה רע מאוד ובהתקפה סחט פנדל ובכלל רוב ההתקפות של מכבי ת"א החלו אתמול מאגף ימין. ובכלל צריך לזכור שמכבי ת"א כבר 6 שנים לא התמודדה ממש על האליפות והייתה קבוצה מאוד בינונית ואפילו כמעט ירדה והייתה יורדת אם שניידר לא היה מגיע וגם השנה רוב הסגל שהורכב הוא לא נוצץ במיוחד ואין אף שחקן במכבי ת"א בחלק הקדמי מלבד בוזגלו שיכול בהברקה לנצח משחק. כחלון ואבידור מאוד פרווה ועד העונה שיחקו בקבוצות קטנות, מאיוקה ילד, יבוריאן שמן, שיבחון לא סגור על עצמו וישראלביץ' נמוך יותר מהכדור. התפקיד של ראלדס זה לא לקחת אחריות על קפילוטו ולהרגיע אותו? הוא לא אמור להיות המורה שלו? בכל מקרה אני לא מאשים את הילד שטעה, לא נורא הוא עוד ילמד, על גפני אני לא חולק עליך כי כבר שהיה בבית"ר קלטתי את הבלוף, מגן לבני יהודה ולא יותר. בנוגע לעתיד, למה אתה חושב שאלברמן וקולאוטי יגיעו דווקא למכבי ת"א? זה ידרוש הרבה כסף וגולדהאר לא נראה לי אחד בזבזן ועוד להביא שני שחקנים מהבונדסליגה לליגה הישראלית זה לא משימה קלה וזה דרוש בהרבה כסף. פרנסמן אפשרי בהחלט אבל אם תביא אותו במקום הוא ישחק, ראלדס שהגדרת אותו כבינגו או קפילוטו שעם הזמן יהפוך לבלם הרבה יותר טוב והוא גם שחקן בית אז עכשיו להחזיר אותו 3 צעדים אחורה?
אדם, על שפונגין אמרתי כל הזמן שטוב שהוא הולך, על דור מלול אמרתי שהוא בסדר התקפית אבל יש לו טיפה בעיה בהגנה ואם יעבוד יהיה הרבה יותר טוב משפונגין. בנוגע לקפילוטו כנראה שהמעמד מול חיפה היה חד פעמי והוא עדיין צעיר, בסך הכל ילד בן 20 שזו העונה הראשונה שלו במכביב אמת. שבחון יבוריאן ושות' השחקנים שהזכרת הם בסדר לעכו ורעננה, אבל הם לא בשביל להתחרות עם הפועל חיפה ועם כל הכבוד הם מרוויחים הרבה יותר כסף ממה שמגיע להם ובכסף שלהם אפשר לפגוע בשחקנים הרבה יותר טובים ותכליתיים. מכבי השנה קבוצה באמת בבנייה, קבוצה שממקום 6 נמצאת במקום 3, נמצאת במקסימום שלה בהתחשב בעובדה ששכר השחקנים במכבי זה בין 12 ל-15 מיליון שקל והתחילה את העונה עם זר אחד בלבד טומאסיץ', עם הרבה ילדים ועם מאמן צעיר על הקווים שבקושי סיים קורס מאמנים. בדיעבד היית אומר לי את זה בתחילת שנה שאני אומנם יפסיד בדרבים אבל יהיה במצב שאני שולט על המצב שלי בליגה מבחינת אירופה שזה היה היעד שהצבנמו לעצמנו הייתי קונה בכיף. אין מה לעשות אי אפשר לקפוץ בשניה אחת ממקום 6 לאליפות, זה לא קיים כמעט בשום מקום בעולם, אי אפשר להיות 5 שנים קבוצה בינונית ומטה כמו שאמרת ואז בעונה אחת מאוד פיננסית לחשוב שאתה תרוץ על האליפות, אין דבר כזה כי זה לא קורה בכל העולם, בסך הכל מה שנמני עשה השנה במכבי הוא יפה, אז הוא טעה בדרבי אם זה בהרכב ואם זה בעובדה שהמשיך לשחק בקו אחד כשאחרי 5 דקות היה ברור שאסור לשחק ככה. אבל אם תסתכלו בשנה שעברה לעומת השנה נמני בקושי ידע לקרוא משחק שלא לדבר על לדעת לעשות חילופים נכונים בזמנים מסויימים. עכשיו זה הזמן של גולדהאר להוכיח את רצינותו,צ אם יפתח את הכיס ויוחתמו שחקנים נכונים, ואני מאמין שנמני יחתים שחקנים נכונים, ובמקביל יפטרו מעוד כמה חלאות שיש בקבוצה כמו שבחון יבוריאן גפני ושות' מה שיפנה גם תקציב אז העונה הבאה תהיה עוד יותר טובה ואז אולי נבוא לדדרבי כשאנחנו שווים כשווים עם הפועל כי בואו נגיד את האמת היתה לכולנו פה תקווה שיהיה משהו שונה בדרבי הזה עם כל המצב שמכבי הגיע והכל אבל אם מסתכלים עמדה עמדה, מעטות העמדות אם בכלל לא שמכבי עולה על שחקנים בהפועל אלא משתווה לשחקנים בהפועל.
אבל השאלה היא האם גולדהאר באמת רציני להשקיע סכומים גדולים ולדעתי הוא לא, הוא אמנם יחזיק את מכבי בצמרת אבל להחזיר אותה להיות קבוצה של אליפויות(מאוד מוזר ולא טבעי שמכבי כבר לא כזאת) הוא לא נראה האחד ובמיוחד שעכשיו מכבי חיפה והפועל ת"א עשירות מאוד ועם סגל מגובש שמחזיק כבר כמה שנים ביחד אז אם יש קבוצה שרוצה להתחרות בהם(ונראה שמכבי היא היחידה כרגע שיכולה לעשות זאת) אז צריך להשקיע כסף. אלברמן, קולאוטי ופרנסמן אם יגיעו יוכלו לעזור אבל כמו שכתבתי הם יעלו הרבה.
אגב, לא יודע אם ציינו זאת או לא, אך המחזור הזה נשבר שיא הכיבושים למחזור ליגה. 32 שערים. ממוצע של 4 שערים למשחק. מכובד.
מה לעשות, לא לכולם יש את 3 השחקנים המבריקים שנראו בכדורגל הישראלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
תנו לי לנחש, גם עכשיו אני לא אובייקטיבי כי ציינתי את הפרט הזה? הייתי מציין אותו באותה מידה אם זאתי הייתה הפועל שלא הייתה מבקיעה כששאר הליגה כן.
עומר, אתה אומר שיבוריאן, שיבחון וישראלביץ לא שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר בליגת העל - מסכים איתך לחלוטין, הם לא יתעלו לעולם ברגע האמת. אבל אתה גם הולך רחוק מידי - לחתוך את שלושתם. אולי שכחת שאי-אפשר להחזיק סגל שמורכב מתותחים בלבד. גם במכבי חיפה לא כולם יניב קטן או גולסה, ויש שם את רפאלוב(לא מימש מעולם את הפוטנציאל שלו ומעניין מתי תסתיים התקופה הטובה שלו כרגע), וגם את בוקולי(הרבה מעבר לשיא), ובהפועל יש את מהארן לאלא, וערן זהבי, למרות שהאחרון צעיר מאוד ואולי בעוד כמה שנים כן נכניס אותו למשוואה של שחקנים גדולים הרבה יותר, אם כי אני בספק. מכבי לא תוכל להחליף חצי קבוצה בעונה הבאה, לפחות לא לפי דעתי, ואם יעלו שחקנים מהנוער זה טוב ונחמד, אבל לא בטוח שתקבלו מהם תוצרת מיידית. אל תשכח שבעונה הבאה הלחץ על מכבי יגבר, יהיה לחץ של אליפות וזה לא דומה בכלל לסיטואצייה הנוחה בה נמצאת מכבי העונה. הדיון שהתפתח כאן מאוד מיותר בקשר לשחקנים הכי מוכשרים בכדורגל הישראלי. בכל-אופן, אצייין שאני לא ראיתי אף שחקן בכדורגל הישראלי שששיגע את הליגה כמו יוסי בניון(מודה שלא ראיתי את ברקוביץ ורביבו). הוא משאיר את שכטר, ורמוט והשאר בפעם עצום. יוסי היה לוקח כדור מהחצי ועובר ארבעה-חמישה שחקנים, מבקיע גולים בסלאלומים בדקה ה-90 ולא משנה אם זה נגד בני-יהודה בקירייה או מכבי בבלומפילד(זוכרים?). אל תשכחו שבעבר ההגנות בארץ היו הרבה יותר חזקות. ההגנה של הפועל כללה שוער אדיר ורביעייה אדירה, מכבי הייתה יציבה מאוד ועוד. הליגה בתחילת שנות האלפיים הייתה חזקה הרבה יותר. בניון לא עשה מספרים כמו של שכטר ו-ורמוט, אבל הוא היה רמה אחת מעל. הבעייה היחידה של יוסי הייתה שהוא התנהג בארץ כמו פרימדונה וכמו תינוק, לפחות עד בואו של גרנט. מה שכן, אני לא מסכים עם הטיעון של - 'בואו נראה מה הם יעשו מחוץ לליגת העל'. כלומר, ברור שצריך להתחשב בזה - אבל שכטר ו-ורמוט עשו בית-ספר גם לקבוצות כמו סלטיק, ראפיד וינה והמבורג, כך שגם באירופה יש להם קבלות.
חבר'ה, הבחור אובייקטיבי לחלוטין. זה שמדובר בהפסד השני בסה"כ של חיפה זה ממש לא משנה. זה שמדובר בקבוצה שהבקיעה 51 שערים (כאן בטח יציין הבחור שהפועל הבקיעה יותר...) גם לא ממש משנה. זה שמדובר בקבוצה שמוליכה את הטבלה בפער של תשע נקודות מהפועל ת"א בכלל לא משנה. העיקר שחיפה לא הבקיעו במחזור האחרון. אובייקטיבי. סיבה למסיבה? הייתי קורא לזה "שמחת עניים".
בנאדם הזוי שלי, לא ירדתי על מכבי חיפה, כולה ציינתי פרט מפתיע שדווקא במחזור היחיד ש15 מ16 קבוצות כובשות מכבי חיפה, מקום ראשון וסגנית מלכת השערים כרגע לא כובשת. כמו שזה חריג שיש ממוצע 4 שערים למשחק, ככה הפרט הזה חריג. ואחרי זה עוד תגיד שאתה לא מחפש אותי.
בדרך כלל ילדים בני 16 בטוחים שהעולם כולו נגדם ורק הם צודקים. כנ"ל במקרה הזה. כולי תקווה שבעוד כמה שנים ילמד הבחור הצעיר שכדי להפגין בטחון עצמי אין צורך לכנות אנשים, בוודאי כאלה המבוגרים ממנו בכמה שנים טובות, בשמות גנאי רק מכיוון שהם מבקרים אותו, או, כלשונו, "מחפשים" אותו. הפועל ת"א היא קבוצה לגיטימית בליגת העל, לא בפנתאון האלים.
שחם תענה לי על דבר אחד, עם כל זה ששכטר החלוץ הכי טוב בארץ וורמוט הקשר הכי טוב כיום במדינת ישראל, הכי "מבריק"ליתר דיוק, דה סילבה הבלם הכי טוב ואניימה כמובן השוער הכי טוב בארץ ולדעתי גם ב-20 הכי טובים בעולם, עם כל זה, ואין ספק שבהפועל מגדירים את העונה הזאת אולי כטובה בתולדות המועדון, עם כל זה, אתם רחוקים שנות אור מתואר אליפות, אז לנצח את האין הגנה של מכבי, זה בדיוק כמו לנצח את הפועל רעננה, אבל בתאכלס עם כל הדברים שציינת, אם הפועל לא תיקח אליפות ויודע מה אני ירחיק וגם לא גביע, אתם יכולים עד מחר לנצח 3 דרבים, שוב מול הקבוצה הבינונית של מכבי זה לא חוכמה כיום, אם תסיים בלי תואר לא יהיה אפשרות אחרת להגדיר את העונה מלבד: כישלון. מכבי של השנה קבוצה לא רעה, טובה מול שאר הליגה, חלשה מול הפועל וחיפה. שנה שעברה לא היינו אפילו טובים מול השאר, כך שזה כבר שיפור, מה שכן אני יכול להגיד לך בוודאות ואני בטוח שרבים יסכימו איתי, אם למכבי היתה את הקבוצה של הפועל או משהו קרוב לזה, אין לי ספק שהיינו מרחק שערה ממכבי חיפה ולא רק זה, יש גם סיכוי טוב שהיינו לוקחים אליפות כי כשאנחנו באמת במאבק, ולצערי בעשור האחרון היינו רק פעם אחת במאבק באמת ובה גם לקחנו תואר אליפות. השנה אף אחד לא בנה על תואר אליפות ברור שזו תהיה השאיפה בשנה הבאה ומבחן התוצאה יהיה עלינו למנף את הקבוצה, יותר נכון על גולדהאר, אבל עדיין הפועל, עם כל היהירות שלה (ובצדק כמובן) עדיין נחשבת מספר 2 בליגה. אגב, סתם שתדע, במאזן הדרבים הכללי אנחנו עדיין מובילים עליכם, שזה אומר גם גביע המדינה. אז בליגה אתם מובילים עלינו ועדיין, זה כולה בניצחון אחד וגם, אחרי 70 שנות שליטה שלנו.